Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uno Turbo sprawa czujnika

Featured Replies

Napisano

witajcie.

wczoraj po trasie 13km wywaliło mi płyn chłodniczy frown.gif

jak podniosłem maskę to na 1sekunde włączył się wentylator... dziś po dolaniu płynu i zagrzaniu silnika wentylator nie reaguje, więc go odpiąłem i podpiąłem na krótko i wentylator hula ok.gif i pojawia się problem teraz a mianowicie co trzeba wykonać, żeby odkręcić czujnik w chłodnicy? wolę spytać niż coś spierdasić i np. stracić płyn oslabiony.gif kolejne pytanie: czy taki czujnik będzie pasował od czegoś innego? jak tak to proszę powiedzcie od jakiego auta waytogo.gif

z góry dzięki 20.GIF

Napisano

> witajcie.

> wczoraj po trasie 13km wywaliło mi płyn chłodniczy

> jak podniosłem maskę to na 1sekunde włączył się wentylator... dziś po dolaniu płynu i zagrzaniu

> silnika wentylator nie reaguje, więc go odpiąłem i podpiąłem na krótko i wentylator hula i

> pojawia się problem teraz a mianowicie co trzeba wykonać, żeby odkręcić czujnik w chłodnicy?

> wolę spytać niż coś spierdasić i np. stracić płyn kolejne pytanie: czy taki czujnik będzie

> pasował od czegoś innego? jak tak to proszę powiedzcie od jakiego auta

> z góry dzięki

Spuść płyn i odkręć. Czujnik taki jak w każdym uno.

Napisano

> Spuść płyn i odkręć. Czujnik taki jak w każdym uno.

czujnik inny jest z tego co kojarzę - dwubiegowy.

a pasować powinien np z uno 1,7d (trza by sprawdzić wyprowadzenia, ale to da się najwyżej przerobić.

pozdr

Napisano

> czujnik inny jest z tego co kojarzę - dwubiegowy.

> a pasować powinien np z uno 1,7d (trza by sprawdzić wyprowadzenia, ale to da się najwyżej

> przerobić.

> pozdr

Miałem na myśli rozmiary, gwint itp... jak zakładaliśmy Drupiemu chłodnicę od UT to ten z 1.0 pasował.

Napisano
  • Autor

> Miałem na myśli rozmiary, gwint itp... jak zakładaliśmy Drupiemu chłodnicę od UT to ten z 1.0

> pasował.

to jest szansa smile.gif

a z 1.4n/a nie podejdzie? bo mam na zbyciu hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Podejdzie gwint jest ten sam.

bow.gif

Napisano
  • Autor

a czy mogę założyć czujnik od alfy? ma mniejszy zakres załączania wentylatora? chyba startuje od 89`C i chłodzi do 85`C chyba że coś pomyliłem hmm.gif

Napisano

> a czy mogę założyć czujnik od alfy? ma mniejszy zakres załączania wentylatora? chyba startuje od

> 89`C i chłodzi do 85`C chyba że coś pomyliłem

tak - śmiało możesz założyć.

ale ten w ut startuje chyba od 88stC przy pierwszym biegu i 92stC przy 2.

temperatury wyłączania poszczególnych biegów nie pamiętam.

pozdr

Napisano
  • Autor

> tak - śmiało możesz założyć.

bow.gif

> ale ten w ut startuje chyba od 88stC przy pierwszym biegu i 92stC przy 2.

jak pytałem od 1.4n/a to był od 97`C do 93`C jesli dobrze zapamiętałem cfaniaczek.gif czas pokaże jaki był u mnie grinser006.gif

Napisano

> tak - śmiało możesz założyć.

> ale ten w ut startuje chyba od 88stC przy pierwszym biegu i 92stC przy 2.

> temperatury wyłączania poszczególnych biegów nie pamiętam.

Jezeli termostat ma inne temperatury otwarcia i zamkniecia to pewnie i czujnik ma inne, i nie pasuje z zadnego powszechnie dostepnego modelu.

Wiadomo, tymczasowo lepszy taki niz zaden, ale to jest na zasadzie "prawie jak..." no.gif.

Napisano
  • Autor

> Jezeli termostat ma inne temperatury otwarcia i zamkniecia to pewnie i czujnik ma inne, i nie

> pasuje z zadnego powszechnie dostepnego modelu.

> Wiadomo, tymczasowo lepszy taki niz zaden, ale to jest na zasadzie "prawie jak..." .

z tego co mi w sklepie mówił to termostat powinien sie otwierać w uno przy 83`C ale ja się nie znam więc niewiem.gif

Napisano

> z tego co mi w sklepie mówił to termostat powinien sie otwierać w uno przy 83`C ale ja się nie znam

> więc

Wiesz, najlepszym zrodlem wiedzy jest ePER - jezeli do GT pasuje termostat tylko od Fiorino na rynek brazylijski (cieply klimat), a katalogi sklepowe producentow zamiennikow twierdza, ze 1372, 1498 i 1581 i 1372T maja ten sam termostat, to jest to wyrazny sygnal, ze pan w sklepie bedzie gadal bzdury (w oparciu o swoje katalogi krosow).

Napisano

A ktoś wie jak to ustrojstwo wykręcić?

Bo mam to Mariolka dla Ciebie, ale nie mam klucza tak wielkiego zeby.GIF Jeżeli chodzi o to takie między podłączeniami węży do chłodnicy.

Napisano
  • Autor

> A ktoś wie jak to ustrojstwo wykręcić?

> Bo mam to Mariolka dla Ciebie, ale nie mam klucza tak wielkiego Jeżeli chodzi o to takie między

> podłączeniami węży do chłodnicy.

nie odkręcaj, bo nabyłem nówkie sztukie od alfy 893goodvibes.gif ale nie było czasu założyć oslabiony.gif dzięki bow.gif

Napisano

> nie odkręcaj, bo nabyłem nówkie sztukie od alfy ale nie było czasu założyć dzięki

waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.