Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Antena radiowa

Featured Replies

Napisano

Mam problem z odbiorem radia, często gubi fale szumi itp. Ściągnąłem lampkę i chciałem wymienić antenę i tu pojawił się problem, bo mam jakąś inną angryfire.gif A mianowicie nie jest ona przykręcona na śrubkę 10 tylko na dużo większą i na stałe jest do niej przymocowana część kabla antenowego, który dopiero po przejściu przez dach łączy się z długim kablem antenowym, jest nieruchoma. Co z tym zrobić, jaką antenę kupić hmm.gif

Napisano

Mam dwa fiaty i obydwa mają anteny od Peugeota taka podstawa . Pasują idealnie trzeba tylko odciąć nożykiem bolec. Baty także bez przeróbek sie wkręcają. Oryginalne anteny fiata to jakieś śniedziejące nieporozumienie zlosnik.gif

Napisano

> Oryginalne anteny fiata to jakieś

> śniedziejące nieporozumienie

Bazując na osobistych doświadczeniach nie potwierdzam tej tezy.

Jedyny minus oryginału to to, że bat jest wkręcany a nie nakręcany. Jeśli w gnieździe zostanie woda (np. z myjni automatycznej) to może szybko korodować. Ale to minus wielu modeli.

Napisano

A mi się wydaje że coś jest na rzeczy hmm.gif.

Jak miałem Renówkę, to moje radio (Blaupunkt) odbierało przyzwoicie dalsze/słabsze stacje.

To samo radio mam teraz w Bravie i jest strasznie słabo pod tym względem frown.gif

Zresztą na fabrycznym Bravowskim radiu było jeszcze słabiej, rzekłbym beznadziejnie słabo sick.gif

Bat anteny w Bravie jest wyjątkowo krótki, ale to nie tylko w tym rzecz, bo dla testów przykręciłem bat z ojcowego Peugeota (długaśny, pasuje mechanicznie ale źle wygląda na fiatowskiej podstawie) i owszem odbiór się poprawił, ale też bez rewelacji - było nadal ciut gorzej niż w Renówce pomimo że Renówka miałe trochę krótszy bat od Peugeota.

Inna sprawa, że jak w Bravę wstawiłem na jakiś czas radio Sony to odbierało słabe stacjie rewelacyjnie dobrze w porównaniu do Blaupunkta, więc dużo też zależy od odbiornika i koledzy z lepszymi w odbiorze radyjkami mogą problemu nie odczuwać.

Podobnie jak ktoś jeździ po którejś z aglomeracji top wszystko będzie OK ale jak ktoś mieszka dalej od nadajników to sytuacja się pogarsza.

Mimo wszystko chyba pójdę śladami kolegi mati16v (dzięki za inspirację brawo.gif) i wstawię podstawę i bat z Citro-Puga. Zawsze to będzie dużo dłuższa antena no i przy okazji nowa a i resztę połączeń się sprawdzi/poprawi.

Napisano

U mnie radio i antena oryginał od nowości był do zimy tego roku. Problem z odbieraniem ogólnopolskich stacji miałem jedynie na totalnych zadupiach. Teraz założyłem antenę z marketu i gorzej odbiera jak antena oryginalna bez bata. zlosnik.gif

A w Renault nie ma przypadkiem wzmacniacza antenowego fabrycznie gdzieś na kablu?

Napisano

> Masz może coś takiego antena fiat

> . Ja u siebie mam coś podobnego i działa .

A ja (z przymusu) od niedawna mam cos takiego u siebie i z przykroscia musze stwierdzic, ze ori antena w Marysce HLX lepiej spelniala swoja role.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.