Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat ze Stanow - bac sie???

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> floty biorą praktycznie tylko białe i srebrne - ze względów praktycznych (oklejanie reklamami -

> jeden wzór reklamy, jeden kolor i pasuje na wsie auta)

jesli maja to byc samochody - reklamy to tak

chociaz coraz wiecej firm zdaje sobie sprawe z tego, ze pedzacy na zlamanie karku peha to slaba reklama...

generalnie firmy przeszly na metaliki z powodow praktycznych ze wzgledu na mniejsze zuzycie na myjniach automatycznych

a i finansowo to sie oplaca

Napisano
  • Autor

> U mnie biale sie najlepiej sprzedaja z uwagi na slonce.

ze wzgledu na blakniecie czy moze mit z tym, ze bialy sie mniej nagrzewa?

(nagrzewa sie mniej, ale jest to wartosc pomijalna)

Napisano

> ze wzgledu na blakniecie czy moze mit z tym, ze bialy sie mniej nagrzewa?

> (nagrzewa sie mniej, ale jest to wartosc pomijalna)

w pogromcach mitów to potwierdzono 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jakos sie bardziej bac?

> Czegos sie wystrzegac?

> Samochod od kwietnia w PL a jeszcze na hamerykanckich blachach

To że ma blachy to o niczym nie świadczy, mogło się nie chcieć nikomu ich zdjąć, często handlarze (nasi oczywiście) pozostawiają je dla sprawienia wrażenia że auto jest prosto z ruchu.

Jedno zdjęcie wskazuje (niedopatrzenie takich zawodowców?) że auto pochodzi z pewnej dużej aukcji (nazwy nie podam).

Kiedyś jak prowadziłem salon MB, licytowałem na tej aukcji auta na zlecenie klientów (kiedy 1$ kosztował 2zł). Cały widz polega na tym że widać kto jest moim konkurentem i tą firmę polkom pamietam (wiecej szcegółów mogę Ci podać tylko przez telefon)

Policz za ile auto zostało nabyte:

do ceny wyjściowej dolicz fracht, obsługę niech tam będzie 1500$,

wszystkie opłaty tutejsze (cło, akcyza, VAT) dadzą razem w przbliżeniu 55% ceny z licytacji powiększonej o fracht. Na kontynencie odprawa i transport ok 2500zł (jesli odprawiony w Bremie to ciut więcej za transport ale mniej za Vat, summa summarum wyjdzie podobnie), no i na koniec wyjściowo 10000 zł marży dla sprzedającego co daje razem 60000zł.

Dolar w kwietniu kosztował średnio 2,9 zł

Po odwróceniu obliczeń wychodzi że auto zostało wylicytowane za równowartość ok 28750 zł czyli ponizej 10000$

Zapytaj sprzedających o "Title" auta. Jeśli będzie "Clean Title" z data powiedzmy styczeń - kwiecień, poproś o poprzedni.

Jesli tego nie pokażą bo cośtam a nawet "Clean Title" będzie świeży i wystawiony tuż przed wysyłką, to na 99% auto było wcześniej "Flood Damage".

Mogą dla sciemy pokazać certyfikat np. "Protection & Prep. Services" lub "Engine start program" albo "Run & Drive Certification" - to są aukcyjne i o niczym nie świadczą, ten ostatni dotyczy np. uruchomienia auta na placu licytacyjnym i przejechaniu nim kilku metrów

A szystko wskazuje na "Flood Damage": cena na licytacji i deklaracja orginalnego lakieru.

Oczywiście nie dowiemy się czy było po dach czy tylko po osie albo gdzieś pomiędzy.

Dziś np. na tej licytacji jest wystawionych przeszło 700 topielców, w tym 23 VW i jest Pasek VR6 z 2008 z certyfikatem "Run & Drive Certification" i kosztami naprawy 10 972$ (w warunkach USA oznacza to doprowadzenie do "Clean Title")

Podaj numer vin to postaram się sprawdzić.

Jak tu kilka osób zdążyło już napisać, że ze stanów nie kalkuluje się w żaden sposób sprowadzać całych aut bez wad prawnych i fizycznych, tylko rozbitki (i to solidne) a ja dodam że jeszcze topielce.

Na zdjęciu tenże pasek VR6 -topielec, z tyłu maszyna do poruszania aut po placu. Na widły i na półkę.

284224686-pasek1.jpg

post-2094-14352509855234_thumb.jpg

Napisano

> Policz za ile auto zostało nabyte:

....

> ponizej 10000$

Zapomniałem jeszce odliczyć prowizję dla firmy prowadzącej aukcję i transportu wewnetrznego w USA - czyli zakup za ok 8000$

Napisano

> Jedno zdjęcie wskazuje (niedopatrzenie takich zawodowców?) że auto pochodzi z pewnej dużej aukcji

> (nazwy nie podam).

to ja podam zlosnik.gifhttp://www.copart.com/c2/copart_home_page.html

druga sprawa, takie numery smarują również dealerzy, parkingi policyjne i firmy transportowe

> Zapytaj sprzedających o "Title" auta. Jeśli będzie "Clean Title" z data powiedzmy styczeń -

> kwiecień, poproś o poprzedni.

poprzednie ma przecież Secretary of State

HanYs

Napisano

>I do tego z takim śmiesznym przebiegiem jest wystawiony... Jak na taki duży kraj to

> przebieg ma jak meganka dziadka...

To akurat nic nadzwyczajnego. Auto trzeba sprawdzić przez carfax - I tyle.

Napisano

> troche nie na temat, ale skoro juz napisales: czemu?

> (sam fanem Passata nie jestem, ale....)

Przede wszystkim dlatego, że ten, którego używam (2005, 2.0 tsi), nonstop ma jakiś feler. A to klima robi psikusy - działa/nie działa (a serwis twierdzi, że jest ok), a to elektryczne szyby nie chcą się opuszczać lub - o zgrozo - opuszczą się i nie chcą podnieść (niewielka przyjemność w nocy, w deszczu zlosnik.gif). Dodatkowo uważam, że ma słabe światła (dla czepaczy - żarówki wymienione a reflektory wyregulowane) dalej w nocy mam wrażenie jakby coś za ciemno było. biglaugh.gif Na dodatek jego właściwości jezdne pozostawiają trochę do życzenia (pokonuję pewne trasy regularnie i zazwyczaj jednym z trzech aut: mondeo mk3/passat b6/avensis II - IMHO passat prowadzi się najsłabiej (co nie oznacza, że źle). A już zupełnie na zakończenie to dla mnie po prostu brzydki jest zlosnik.gifwink.gif

ps. kumpel (użytkownik identycznego paska) po podejściu do auta rano stwierdził, że szyby są opuszczone, zdziwił się mocno jak mógł na noc zostawić otwarte a pracujący obok robotnicy powiedzieli mu "panie, myśmy się zdziwili 10 minut temu, jak ni stąd ni zowąd nagle się te szyby odsunęły, myśleliśmy, że ktoś sobie jaja robi" zlosnik.gif

ps2. ten sam kumpel miał ostatnio w swoim pasku kałużę pod nogami pasażera po deszczowej nocy crazy.gif

Napisano

> to ja podam http://www.copart.com/c2/copart_home_page.html

> druga sprawa, takie numery smarują również dealerzy, parkingi policyjne i firmy transportowe

> poprzednie ma przecież Secretary of State

> HanYs

tylko nie mówcie, że tego się nie da w Polsce naprawić zlosnik.gif

copart

choć ja się na rozbitkach nie znam grinser006.gif

Napisano

> tylko nie mówcie, że tego się nie da w Polsce naprawić

Będzie bezwypadkowy, od 1 właściciela, serwisowany w ASO, oryginalny lakier.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.