Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Passat ze Stanow - bac sie???

Featured Replies

Napisano

> Jakos sie bardziej bac?

> Czegos sie wystrzegac?

> Samochod od kwietnia w PL a jeszcze na hamerykanckich blachach

> Jakos rozni sie jakosc VW na EU i USA?

> Gdzie Passaty na USA sa wytwarzane?

> Konkretnie chodzi mi o taka sztuke:

> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-2-0-tfsi-200-km-dsg-skora-b6-C13358300.html

> Troszke golas, ale inne moje wymagania spelnia w 95%

jak na 54kkm to skóra na fotelu kierowcy wygląda na wymęczoną icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> jak na 54kkm to skóra na fotelu kierowcy wygląda na wymęczoną

przy tych tanich skorach duzo nie trzeba zeby tak wygladaly...

Napisano

> Aurangabad, India (CKD)

zlosnik.gif

Audi-production-site-550x389.jpg

Q7-in-Mumbai-India-550x389.jpg

Audi-Cockpit-Assembly-550x389.jpg

Napisano

> przy tych tanich skorach duzo nie trzeba zeby tak wygladaly...

dokładnie frown.giffrown.giffrown.gif w Mazdach to po prostu porażka frown.giffrown.giffrown.gif

Napisano

> skoro wol roboczy to jakie znaczenie ma kolor?

Takie, że Józek czy Heniek nie kupią, bo biały.

Więc weź poprawkę na cenę.

> z taka srednia to sie nie dziwie spalaniu

Jak na autostradę, to normalna średnia. Podejrzewam prędkość przejazdową ok. 130 km/h, w porywach przy wyprzedzaniu do 150 km/h - nie włączyłem nagrywania ścieżki na gps wink.gif (ale następnym razem się zastanowię).

Także średnio oszczędne to jest, bo podobny wynik (powiedzmy do 1 l więcej) jestem w stanie zrobić drugim autem (wolnossak 2.0 121 KM) - a miała być super-hiper rewelacja.

W mieście idzie osiągnąć między 8-9, ale trzeba się starać, może w mniej zakorkowanym mieście niż Kraków byłoby łatwiej.

> problem z 2.0TDI jest taki, ze jego awaryjnosc moze zabic wszystkie oszczednosci z paliwa

A to racja. Poza tym znalezienie diesla < 100 kkm nie będącego przystankiem, może być trudne.

> poza tym wcale mi sie nie podoba jak to jezdzi...

A musi być VAG ?

Napisano

> Niektóre stacje będzie łapał, a poza tym to podejrzewam że jest jakieś menu czy

> pstryczek-elektryczek który przełącza radio na europejskie częstotliwości.

mam forestera US (made in JAPAN) i radio na UKF łapie tylko niepazyste stacje np: zlapie 99,1 ale 93,6 juz nie złapie

poza tym jest tez radio SAT "sartelitarne" ale podobno nigdzie w europie to nie dziala

w przypadku SUBARU nie ma mozliwości w proty sposób (czyt. przez menu) odamerykanizować

Napisano

>> bialy jest modny ostatnio

> Tak mówią handlarze, próbując zaczarować rzeczywistość.

Hmm.... jak tak siedzisz w grodzie Kraka i nie wytykasz nosa, to pewnie jeszcze nie zauwazyles, ze moda do PL dociera ze spooorym opoznieniem. Kazda. Jeszcze przyjdzie czas na biale, oj przyjdzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jeszcze przyjdzie czas na biale, oj przyjdzie

Słyszę to od dłuższego czasu, jednocześnie obserwując próby sprzedawania białych aut.

Sprzedający zaklinają rzeczywistość mówiąc, że białe jest/będzie modne - w sumie cóż im zostaje, jak auto stoi kilka miesięcy i nikt go nie chce.

Napisano

> Słyszę to od dłuższego czasu, jednocześnie obserwując próby sprzedawania białych aut.

> Sprzedający zaklinają rzeczywistość mówiąc, że białe jest/będzie modne - w sumie cóż im zostaje,

> jak auto stoi kilka miesięcy i nikt go nie chce.

Badz cierpliwy, zostanie Ci to wynagrodzone smile.gif

Napisano

Audi-Cockpit-Assembly-550x389.jpg

Dla mnie fotka wymiata smile.gif gosc jak wyglada jakby sie zastanawial czy to napewno stad hehe.gif

Napisano

> (...)

> Tez mi sie to kiedys rzucilo w oczy, auto kl. sredniej za przeszlo 100k (po przeliczeniu u nas) a

> pokretla wystaja

Bo one u nas kosztują 100+ kpln. U nich to są tanie jeździdła, nie żadna klasa średnia.

> chyba raczej w malo ktorym, ja sie spotkalem w autach robionych w Kanadzie, jak np New Yorker oraz

> ze slyszenia niektore VAGi.

Nawet mój Chevrolet tak ma, mimo że wersja europejska. Na pewno też umieją to klimatroniki BMW.

> mysle, ze to mozna olac, ale fakt wskazowka na "200" moze na poczatku straszyc

Można olać, niektóre auta w ogóle nie mają tam cyferek.

> zawieszenia racja + niektore ukl hamulcowe, ktore poprostu u nas nie jada rady , ale automaty niby

> czemu - ze malo przelozen ?

Było coś kiedyś, że niby olej się przegrzewa przy długotrwałej jeździe z dużymi prędkościami. Wiesz, amerykanie uprawiają Cruising, nie wyścigi po autostradach. Jestem natomiast pewien że nie dotyczy to DSG, bo to właściwie nie automat (w rozumieniu amerykańskim).

> Ja jeszcze bym dodal, ze xenony sa znacznie mniej popularne niz u nas.

Też, chociaż to tak jak z klimatronikiem.

Napisano
  • Autor

> Słyszę to od dłuższego czasu, jednocześnie obserwując próby sprzedawania białych aut.

> Sprzedający zaklinają rzeczywistość mówiąc, że białe jest/będzie modne - w sumie cóż im zostaje,

> jak auto stoi kilka miesięcy i nikt go nie chce.

ja widze, ze coraz wiecej ludzi zamawia do produkcji biale auta

floty nie biora bialych ze wzgledow praktycznych

Napisano

Mnie tylko zastanawia co amerykański Urząd Celny ma do przebiegu??

"** NIE KRĘCIMY LICZNIKÓW !!! - każdy przebieg jest udokumentowany w "Tytule Własności", który jest sprawdzany sądownie oraz przez US Custom"

Napisano

> Inne i trzeba wymieniac?

Ja bym nie wymieniał, przynajmniej do czasu utraty dowodu rejestracyjnego. Niebiescy musieliby być strasznie zmotywowani, żeby w tak popularnym aucie jak passat sprawdzać znaczki na lampach, a to jedyna rzecz do której się można przyczepić. Jeszcze kwestia przednich postojówek, bo jeśli świecą te żółte na zderzaku to trzeba przerobić na "normalne".

Napisano
  • Autor

> Golas? To czego mu brakuje?

jesli chodzi o wyposazenie to kilku drobiazgow brakuje:

- wspomnianych xenonow (chociaz soczewka nie jest zla)

- klimatronika - ma tylko pokretlo cieplo-zimno i na nim dodatkowo jakies stopnie F, ale to mysle, ze tylko dla orientacji i nie jest to klima automatyczna 1strefowa frown.gif - chyba najbardziej bedzie mi tego brakowalo zwlaszcza jak na klase auta

- fotele mega kanapowe w dodatku z dosyc sliska powiedzialbym, ze charakterystyczna dla samochodow amerykanskich skora (kilka aut USA widzialem i wlasnie tam taka skora byla) - tez minus

- tylne lampy niestety kierunki na czerwono - maja byc wymienione w cenie

- brak siatki za tylna kanapa rozwijanej do gory

Z plusow:

- szyberdach

- elektryczna klapa tylna

- jakies lepsze naglosnienie (radia niestety nie sprawdzilem)

- wielofunkcyjna kierownica

- DSG food.gif

- TSI food.gif

- samochod wygladal na ten przebieg, ktory jest deklarowany

- wlasciciel sklonny do sporych negocjacji, moze sie spotkamy jesli chodzi o $$$

Napisano

> chyba by mnie musieli łamać kołem, żebym kupił passata b6

i pisze to ktoś, kto jeździ mondeo rotfl.gif

a żebyś wsiadł do forda, to co Ci robili? smile.gif

Napisano

> i pisze to ktoś, kto jeździ mondeo

> a żebyś wsiadł to forda, to co Ci robili?

pisze to ktoś, kto sporo jeździ passatem b6 wazniak.gif

a mondeo nie ta tu nic do rzeczy zlosnik.gif

Napisano

> pisze to ktoś, kto sporo jeździ passatem b6

> a mondeo nie ta tu nic do rzeczy

miewam okazję pojeździć trochę passatem 2.0 tdi dsg 2007 i czasem mondeo 2.0 tdci, chyba 2006 - i gdyby nie fajne właściwości jezdne mondeo (choć passatowi też niczego nie brakuje) to nawet nie chciałbym splunąć w kierunku mondeo w takim porównaniu smile.gif

no ale z gustem jest jak z dupą wink.gif

Napisano

> no ale z gustem jest jak z dupą

To się zgadza. Osobiście swojego mondeo nie zamieniłbym na passata b6 za żadne skarby.

Napisano
  • Autor

> chyba by mnie musieli łamać kołem, żebym kupił passata b6

troche nie na temat, ale skoro juz napisales: czemu?

(sam fanem Passata nie jestem, ale....)

Napisano

> http://otomoto.pl/volkswagen-passat-2-0-tfsi-200-km-dsg-skora-b6-C13358300.html

Sprowadzony w momencie kiedy jest to zupełnie nieopłacalne? Sprawnego na pewno nie opłacało się ściągnąć. I do tego z takim śmiesznym przebiegiem jest wystawiony... Jak na taki duży kraj to przebieg ma jak meganka dziadka...

Napisano
  • Autor

> Sprowadzony w momencie kiedy jest to zupełnie nieopłacalne?

jakos w styczniu-lutym przyciagniety

chociaz kurs $ chyba byl wtedy podobny

> Sprawnego na pewno nie opłacało się

> ściągnąć.

do weryfikacji

> I do tego z takim śmiesznym przebiegiem jest wystawiony... Jak na taki duży kraj to

> przebieg ma jak meganka dziadka...

autko wyglada na ten przebieg

PS. Wyszlo, ze to produkcja 2006 a rej 2007 .... grrrr, zawsze musi byc cos

PS2. ceny polisy na paska zabijaja z lekka

Napisano

> autko wyglada na ten przebieg

ja tego nie widzę na tych zdjęciach...

> PS2. ceny polisy na paska zabijaja z lekka

zadzwoń do liberty direct to za zaoszczędzone oc doubezpieczysz szyby zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ja tego nie widzę na tych zdjęciach...

a co jest nie tak?

skora na fotelach? - juz pisalem gdzies w tym watku, ze kiepska skora dosyc szybko bedzie tak wygladala frown.gif

> zadzwoń do liberty direct to za zaoszczędzone oc doubezpieczysz szyby

270751858-jezyk.gif

staram sie korzystac z bardziej rokujacych (w mojej opinii) firm

nawet jesli chodzi o OC 270751858-jezyk.gif

Napisano

> a co jest nie tak?

no nic... ja nie widzę na tych zdjęciach przebiegu, bo zwyczajnie nic na nich nie widać... Wiele już było o tego typu zdjęciach a na miejscu powtarzała się historia o blachowkrętach w volvo zlosnik.gif

Napisano

> PS. Wyszlo, ze to produkcja 2006 a rej 2007 .... grrrr, zawsze musi byc cos

Porównałem ceny z ogłoszeń - i kombi 2.0T z automatem, to ok. 45 kzł, a nie 60 kzł.

Np. taki, też hamerykański

Napisano
  • Autor

> Porównałem ceny z ogłoszeń - i kombi 2.0T z automatem, to ok. 45 kzł, a nie 60 kzł.

> Np. taki, też hamerykański

no tez go znalazlem i uzylem jako argumentu zeby.GIF

praktycznie jest taki sam, drobne roznice w wyposazeniu, ale ma ta zalete, ze juz zarejestrowany w PL jest

Napisano

> no tez go znalazlem i uzylem jako argumentu

Ja bym chyba po tym znalezisku pokazał screwy.gif sprzedawcom białasa.

Im się pomyliło - powinni za biały obniżyć cenę o 30% od rynkowej a nie podwyższyć.

Napisano
  • Autor

> Im się pomyliło - powinni za biały obniżyć cenę o 30% od rynkowej a nie podwyższyć.

mi sie podoba serduszka.gif

Napisano

> mi sie podoba

Ale nie powiedziałeś tego sprzedawcy, prawda ??

Napisano

> - jakies lepsze naglosnienie (radia niestety nie sprawdzilem)

Sprawdź to radio, bo jeśli amerykańskie, to może u nas odbierać co drugą/trzecią stację -

radio Rydzyka zawsze znajdzie a twoich ulubionych nie.

Tam radio na FM skacze co 0.2 MHz, tylko nieparzyste końcówki a u nas co 0.1 MHz .

W niektórych amerykanach można zmienić raster a inne są nieprzerabialne.

Napisano

> Im się pomyliło - powinni za biały obniżyć cenę o 30% od rynkowej a nie podwyższyć.

Boooo... ?

Napisano

> Boooo... ?

Biały jest niesprzedawalny.

Owszem, napiszesz, że bzdura, że biały jest modny itp. itd...

Tylko skąd takie wypowiedzi:

nr 1

nr 2

Napisano

> Biały jest niesprzedawalny.

Biały JEST sprzedawalny.

Zależy na czym ten biały jest :-)

Jak jest to biała astra benzynowa na dokładkę bez klimy, to faktycznie, cena robi się baaardzo przystępna.

Jeżeli jest to biały fałwej w pasku, albo - jeszcze lepiej - gófer w geteiku to już zupełnie inna dyskusja się robi.

> Owszem, napiszesz, że bzdura, że biały jest modny itp. itd...

> Tylko skąd takie wypowiedzi:

> nr 1

> nr 2

Nie wnikam w wypowiedzi nawiedzeńców, ACZKOLWIEK jak widzisz potwierdzają moje spostrzeżenia (najpierw napisałem powyższe, potem zajrzałem pod linki).

Napisano
  • Autor

> Ale nie powiedziałeś tego sprzedawcy, prawda ??

ale co mam powiedziec?

"Wie Pan co, generalnie mi sie nie podoba, ale wezme" ???

Napisano

> ale co mam powiedziec?

> "Wie Pan co, generalnie mi sie nie podoba, ale wezme" ???

Oczywiście.

U mnie zawsze kupujący mieli miny kotów srających na puszczy.

Napisano

> Jeżeli jest to biały fałwej w pasku,

Tu, owszem jest fałwej w pasku, ale:

- nie w tedeiku (panie, a ile to będzie palić ....),

- nie od dziadka z Niemiec, tylko od jakiegoś Murzyna (tfu, -znak krzyża-) z USA z pomieszanymi milami, farehneitami i innymi dziwactwami

Napisano

Brać.

Zydle w śfiniaku som, zenoneksy kupisz na alledrogo - będzie pan zadowolooooony...

A, tak btw, nie dalej jak wczoraj byłem w pewnej szpachlarni.

Przyjechał do niej klient, który kupił sobie S60 "ze stanuff".

Samochód baaardzo fajny, też zydle f śfiniaku, środek w patyku, zenonexy jak się patrzy.

Klientowi po 3 tygodniach zaczęła odstawać listwa maskująca na dachu (taka co idzie od początku dachu do końca bagażnika).

No to chłopina przyjechał na poprawkę.

Zdjęto listwę i coooo ?

I okazuje się, że samochód się... ROZŁAZI.

Niestety - profesjonalny naprawca :-) przyłapał górną część szkieletu po przespawaniu "ćfiartki" w 3 punktach i zapewne zapomniał poheftać dalej, więc sprzęt się po chwili rozlazł i skuchens...

Aha - za to pomalował sprzęta BARDZO profesjonalnie - równiutko na całości, czujki... (penisa) pokazały.

Tak na marginesie, bez związku :-)

Napisano

> "Wie Pan co, generalnie mi sie nie podoba, ale wezme" ???

Bardziej:

- ech, no szkoda że biały .... chyba go zapomnieli pomalować ... jakby był niebieski metalik to by był taki ładny ... a tak ... żona mnie z domu wygoni, bo co rodzina powie ... a w ostateczności powiem, że służbowe dostałem ... no jakoś to może przejdzie ... ale zejdzie Pan z ceny, to kobicie coś ładnego kupię i nie będzie marudzić.

Napisano

> Tu, owszem jest fałwej w pasku, ale:

> - nie w tedeiku (panie, a ile to będzie palić ....),

> - nie od dziadka z Niemiec, tylko od jakiegoś Murzyna (tfu, -znak krzyża-) z USA z pomieszanymi

> milami, farehneitami i innymi dziwactwami

Ja nie mówię o tym konkretnym sprzęcie, tylko GENERALNIE o białym kolorze, bo na to zeszłą dyskusja.

OWSZEM - są białe samochody "azbywalne" (za sensowny pieniądz), ale są i samochody, które jako białe pójdą jak woda.

Słuchaj, ja wiem, że "biały to panie służbooowy, fuj", ale za to "srebrny to dobry, od dziadka", ale...

Od dobrych kilku lat już rzadko kto bierze białe nie-dostawczaki, bo - patrz wyżej.

Za to srebrny...

Ooo, tu to zupeeeełnie inna rozmowa.

Napisano

> Przyjechał do niej klient, który kupił sobie S60 "ze stanuff".

Wygląda na to że albo już cały złom z Niemiec jest w PL, albo ludziska naiwne wierzą, że w USA to auta za darmo dają i nawet za statek do EU dopłacają, bo to panie hameryka.

Napisano

> Bardziej:

> - ech, no szkoda że biały .... chyba go zapomnieli pomalować ... jakby był niebieski metalik to by

> był taki ładny ... a tak ... żona mnie z domu wygoni, bo co rodzina powie ... a w

> ostateczności powiem, że służbowe dostałem ... no jakoś to może przejdzie ... ale zejdzie Pan

> z ceny, to kobicie coś ładnego kupię i nie będzie marudzić.

Zawsze odpowiadam na takie pytanie - A JAKI MA BYĆ ?

Napisano

> Wygląda na to że albo już cały złom z Niemiec jest w PL, albo ludziska naiwne wierzą, że w USA to

> auta za darmo dają i nawet za statek do EU dopłacają, bo to panie hameryka.

Słuchaj, ja jestem w stanie uwierzyć, że TRAFIAJĄ SIĘ samochody "na przesiedleńcze" itp okazje, ale to wyjątki.

Napisano

> Zawsze odpowiadam na takie pytanie - A JAKI MA BYĆ ?

Ale każdy z nas tego typu teksty słyszał nie raz.

Jakbym usłyszał kupującego który by się zachwycił kupowanym autem, to bym się walnął w najbliższą ścianę, żeby się obudzić.

Napisano

> Słuchaj, ja jestem w stanie uwierzyć, że TRAFIAJĄ SIĘ

6 w lotto też się trafiają. Obstawiam że prawdopodobieństwo trafienia 6 i takiego auta na allegro jest bardzo podobne, tyle że kupon lotto jest znacznie tańszy hehe.gif

Napisano

> 6 w lotto też się trafiają. Obstawiam że prawdopodobieństwo trafienia 6 i takiego auta na allegro

> jest bardzo podobne, tyle że kupon lotto jest znacznie tańszy

Bez przesady.

Oczywiście, że ogromna większość to będą szpachlaki/szczepany/inne wynalazki, ale zdarzają się rodzynki.

Oczywiście każdy szczęśliwy nabywca takiego auta jest onym'ż wybrańcem i choćby krajali nie przyzna się, że został wych...kolegowany, ale - wyjątki są.

Od KAŻDEJ reguły.

Napisano

> ja widze, ze coraz wiecej ludzi zamawia do produkcji biale auta

> floty nie biora bialych ze wzgledow praktycznych

floty biorą praktycznie tylko białe i srebrne - ze względów praktycznych wink.gif (oklejanie reklamami - jeden wzór reklamy, jeden kolor i pasuje na wsie auta)

Napisano

> Biały jest niesprzedawalny.

U mnie biale sie najlepiej sprzedaja z uwagi na slonce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.