Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Turbina w Zafirze 2.0 DTI

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam kolejne pytanie wink.gif odnośnie samochodu kolegi.

Problem leży w turbinie... a dokładnie to nie zawsze się wkręca na obroty ( czasem bez problemu jak by nic sie nie działo a czasem jest lipa totalna ) Autko oczywiście było na odczycie błędów- błędów brak, czyszczony był egr i sprawdzane jakieś "klapki" ale problem dalej się pojawia.

Może ktoś ma jakąś sugestie? 20.GIF

Napisano

Czujnik ciśnienia doładowania, przewody podciśnieniowe, elektrozawór od turba, wastegate. Bez mechanika raczej się nie obejdzie.

Nawet do pomiaru ciśnienia doładowania trzeba mieć sprzęt.

Napisano
  • Autor

> Przewody podciśnieniowe, elektrozawór, wastegate. Bez mechanika raczej się nie obejdzie.

Zapomniałem dodać że auto dziś ponownie znalazło się u mechanika. Szukam jakiś informacji u Was żeby go jakoś naprowadzić na trop spineyes.gif

Napisano

> Zapomniałem dodać że auto dziś ponownie znalazło się u mechanika. Szukam jakiś informacji u Was

> żeby go jakoś naprowadzić na trop

Ale to raczej trzeba diagnozowac, a nie zgadywac. Skoro auto stoii u mechanika i nie poradzi sobie z usterka, wniosek jest prosty. Nie ogarnia tematu i trzeba poszukac innego mechanika.

Napisano
  • Autor

> Ale to raczej trzeba diagnozowac, a nie zgadywac

nikt tu nie chce zgadywac, liczyłem na sugestie.

W oplu tez sobie nie poradzili z ustarka a sam pewnie wiesz ze szukanie po omacku i wymienienie przypadkowych czesci kosztuje i nie przynosi efektu. 20.GIF

Napisano

> nikt tu nie chce zgadywac, liczyłem na sugestie.

kolega rostex podał Ci sugestie tego co może być

ale tak na odległośc nikt ci nie poda dokładnie co to może być, trzeba byc przy aucie i wszystko sprawdzać... wink.gif

Napisano

> Witam.

> Mam kolejne pytanie odnośnie samochodu kolegi.

> Problem leży w turbinie... a dokładnie to nie zawsze się wkręca na obroty ( czasem bez problemu jak

> by nic sie nie działo a czasem jest lipa totalna ) Autko oczywiście było na odczycie błędów-

> błędów brak, czyszczony był egr i sprawdzane jakieś "klapki" ale problem dalej się pojawia.

> Może ktoś ma jakąś sugestie?

Skoro wiesz ze problem lezy w turbinie to czemu jej nie wymienisz?? zlosnik.gif

To ze auto nie jedzie nie znaczy ze to turbina ,przyczyn może byc sporo ale skoro nie ma błedów to zainteresował bym sie przepływką waytogo.gif Warto też odczytac błędy z samej pompy waytogo.gif ( chyba ze to PSG 16 to nie da sie ) Generalnie podstawa to jazda próbna z podglądem parametrów waytogo.gif

Napisano

> nikt tu nie chce zgadywac, liczyłem na sugestie.

> W oplu tez sobie nie poradzili z ustarka a sam pewnie wiesz ze szukanie po omacku i wymienienie

> przypadkowych czesci kosztuje i nie przynosi efektu.

Na początek omiń elektrozawór sterujący turbiną i pojeździć i poobserwować trochę nie wkręcając silnika powyżej 3tyś. obr/min U mnie takie jaja robił właśnie zawór turbiny. Ma trochę porąbaną konstrukcje i w chorym miejscu jest zamocowany. W bardzo łatwy sposób można to poprawić ok.gif

Napisano
  • Autor

Dzieki wszystkim,przekaże informacje koledze ok.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.