Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polerowanie lakieru.....

Featured Replies

Napisano

Witam

Po malowaniu maski powstał efekt skórki pomarańczy frown.gif całośc zmatowiłem papierem 2000 oczywiście wodnym zlosnik.gif no i na koniec wypolerowałem pasta G3 no i tu pojawił sie problem oslabiony.gif niby się błyszczy, niby już efekt skórki zniknął ale to nie jest to czego oczekiwałem nie ma to takiego połysku jak przed polerowaniem, nawet jest to zauwazalne w jednym miejscu gdzie papierem nie do konca została usunieta skórka tongue.gif I teraz was się pytam co z tym zrobić a dokładniej jakie srodki zastosować ??

Czytałem o pastach, mleczkach 3M że niby najlepsze tylko co najgorsze sprzedawane sa w 1 kg opakowaniach co dla mnie jest z deka za bogata ilośc tongue.gif Oraz zauwazyłem że na forum przez kiektórych sa uzywane produkty firmy meguiars i jak widać na zdjęciach daje zaskakujący efekt zlosnik.gif

Więc czy ktoś może coś dokładnie polecić jaki rodzaj mleczka pasty kupić żeby lakier zaczął wygladać przyzwoicie ?? a moze niezbedne będzie pasta i mleczko hmm.gif

Pozdrawiam 20.GIF

Napisano

only 3M, osiagniesz dobry polysk, specjalisci jeszcze innych produktow uzywaja mniej znanych dla zwyklych ludzikow.

btw 3M nie jest taki drogi.

Napisano

> Witam

> Po malowaniu maski powstał efekt skórki pomarańczy całośc zmatowiłem papierem 2000 oczywiście

> wodnym no i na koniec wypolerowałem pasta G3 no i tu pojawił sie problem niby się

> błyszczy, niby już efekt skórki zniknął ale to nie jest to czego oczekiwałem nie ma to takiego

> połysku jak przed polerowaniem, nawet jest to zauwazalne w jednym miejscu gdzie papierem nie

> do konca została usunieta skórka I teraz was się pytam co z tym zrobić a dokładniej jakie

> srodki zastosować ??

> Czytałem o pastach, mleczkach 3M że niby najlepsze tylko co najgorsze sprzedawane sa w 1 kg

> opakowaniach co dla mnie jest z deka za bogata ilośc Oraz zauwazyłem że na forum przez

> kiektórych sa uzywane produkty firmy meguiars i jak widać na zdjęciach daje zaskakujący efekt

> Więc czy ktoś może coś dokładnie polecić jaki rodzaj mleczka pasty kupić żeby lakier zaczął

> wygladać przyzwoicie ?? a moze niezbedne będzie pasta i mleczko

> Pozdrawiam

skorke usuwasz papierem 1200, potem 1500, 2000 i 2500 na polysk. Potem maszyna z twarda gabka i farecla G3 na polysk

Napisano
  • Autor

> only 3M, osiagniesz dobry polysk, specjalisci jeszcze innych produktow uzywaja mniej znanych dla

> zwyklych ludzikow.

> btw 3M nie jest taki drogi.

No dobra 3M ale co dokładnie ?? mógłbyć podać co dokładnie kupić z tej gamy produktów ?? bo jak się na szybko orientowałem to tam jest z 5 cz 6 rodzai tych mleczek czy past confused.gif

Napisano

wystarczy zielony/zolty korek i nawet niebieskiego nie potrzeba - ten do usuwania hologramow - przy jasnych kolorach. rzecz jasna i gabki 3M tylko.

Napisano

Kupisz 3m w mniejszej ilości tym testerem zrobisz nieduże auto

klik

Napisano
  • Autor

> Kupisz 3m w mniejszej ilości tym testerem zrobisz nieduże auto

> klik

Dzięki bardzo wink.gif

Napisano

Ja używałem tego:

Ultimate%20Compound.jpg

Napisano

Jeśli chodzi o 3M to Fast Cut Plus (zielony korek) na zielonej gąbce 3M. Możesz pojechać po tym Ultrafiną a na koniec różowy korek (wosk).

Jeśli chodzi o Meguairs to Ultimate Compound jak wskazuje kolega wyżej.

Ja polecam i 3M i Meguairs- potrafią zdziałać cuda ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja używałem tego:

A jak to przedstawia sie cenowo w stosunku do 3M ??

Rozumiem że też to jest jakieś mleczko wykańczające które nakłada sie mechanicznie przy pomocy miękkiej gabki ?? hmm.gif

Napisano

> A jak to przedstawia sie cenowo w stosunku do 3M ??

> Rozumiem że też to jest jakieś mleczko wykańczające które nakłada sie mechanicznie przy pomocy

> miękkiej gabki ??

Butelka kosztuje około 55pln. Jest to mleczko do polerowania, łatwe w użyciu. Meg's ma jeszcze kilka innych tego typu środków, myślę, że w tym przypadku nawet coś do usuwania swirli dałoby radę. Niestety nie ma bardzo małych opakowań i każdej z tych butelek jest o wiele za dużo jak na jedną maskę.

seria profesjonalna

dla entuzjastów

Napisano

> dla entuzjastów

mam SwirlX i jestem trochę zawiedziony efektami.

Może dlatego, że nakładałem go ręcznie?

Spróbować maszynowo?

Napisano

Ręcznie się zajedziesz... a efektu nie będzie widać. Jak masz kasęto w jakąś maszynkę zainwestuj

Napisano
  • Autor

> Butelka kosztuje około 55pln.

Wiesz 55 zł w porównaniu do mleczka 3M w miejscowej hurtowni za 145 zł to jest nic zlosnik.gif a mleczko sie przyda bo na pewno będą i inne rzeczy do polerowania wink.gif

Napisano

> Ja używałem tego:

I co schodza okragłe zarysowania po nim?

Napisano

> only 3M, osiagniesz dobry polysk, specjalisci jeszcze innych produktow uzywaja mniej znanych dla

> zwyklych ludzikow.

> btw 3M nie jest taki drogi.

120ZŁ za 1ltr opakowanie a w system polerski 3M wchdzi kilka rodzajów past i nabłyszczaczy np :

nr.kat. nazwa cena netto

09374 Fast Cut"biały korek" pasta polerska - 111,20zł

09375 Fast Cut "niebieski korek" mleczko polerskie - 102zł

09376 Politura na wysoki połysk -101,90zł

09377 środek zabezpieczający wysoki połysk - 96,90zł

że nie wspomnę o specjalnych gąbkach polerskich odpowiednich do danego środka ....

no i polerować to też trzeba po prostu umieć rotfl.gif a kolega niedopolerował powieżchnię elementu i to wszystko ...

moja rada :

polerować pasta G3 , białą gąbką (twardą) zmoczoną i odwirowaną , obszar elementu o wielkości "średnica gąbki X 6" do momentu aż pojawi się połysk i lakier będzie ciepły , wtedy zrosić lakier wodą i polerować samą wodą by usunąć pastę z lakieru ...

jakieś 2h pracy i będzie ładny połysk ok.gif

Napisano

tak G3 mozna, tylko bedzie duzo "balaganu". gdyz raczej nie robi tego zawodow. przy 3M nie ma efektu "bajzlu" bo to system powiedzmy dla laikow na sucho.

ja wiem ze jest nie drogi - bo nie jest za te pieniadze jakie mozliwosci daje, ale w RP czynnik jest CCC - Cena Czyni Cuda.

Napisano
  • Autor

> no i polerować to też trzeba po prostu umieć a kolega niedopolerował powieżchnię elementu i to

> wszystko ...

> moja rada :

> polerować pasta G3 , białą gąbką (twardą) zmoczoną i odwirowaną , obszar elementu o wielkości

> "średnica gąbki X 6" do momentu aż pojawi się połysk i lakier będzie ciepły , wtedy zrosić

> lakier wodą i polerować samą wodą by usunąć pastę z lakieru ...

> jakieś 2h pracy i będzie ładny połysk

Hmmm no powiem tak polerowałem tak jak mówisz wink.gif aczkolwiek jedynie rozbierznośc była w rodzaju gąbki tzn. ja używałem średnio miękkiej i może to był mój błąd, aczkolwiek lakier sie błyszczał i dalej błyszczy ale nie ma efektu takiego idealniego połysku lustra a to chciałbym uzyskać grinser006.gif

Napisano

> mam SwirlX i jestem trochę zawiedziony efektami.

> Może dlatego, że nakładałem go ręcznie?

> Spróbować maszynowo?

Swirl X jest za slaby - polecam Ultimate Compound waytogo.gif a jeśli głębsze ScratchX waytogo.gif

poniżej auto po UC i DC2 i DC3 i Mirror Glaze

1004073.th.jpg

1004048h.th.jpg

0920102.th.jpg

Napisano

na pasty typu 3G bym radził uważać- jak się nie ma doświadczenia to można narobić więcej szkody niż pożytku

Napisano

> mam SwirlX i jestem trochę zawiedziony efektami.

> Może dlatego, że nakładałem go ręcznie?

> Spróbować maszynowo?

SwirlX to chyba najdelikatniejszy środek z megsa, ręcznie to można nim miejscowo próbowac, na większej powierzchni bez maszyny jest bardzo ciężko uzyska jakikolwiek efekt.

Napisano

> I co schodza okragłe zarysowania po nim?

Tak, ale jedna mała rada: ja najpierw używałem wełnianego pada i efekt był gorszy niż przed polerką (lakier był w bardzo dobrym stanie, miał tylko delikatne swirle), potem zmieniliśmy na miekki pad piankowy-akurat był to finishing pad , ale inni producenci też maja świetne produkty. Efekt był świetny.

Warto przed tym przejechac ok.gif lakier glinką

Napisano

spróbuj UC z megsa

powinno dac radę

ja stosowałem z megsa

105 i 205 efekt mega ! po papierze 1800

jak ktoś chce pokażę foty

Napisano
  • Autor

> spróbuj UC z megsa

> powinno dac radę

> ja stosowałem z megsa

> 105 i 205 efekt mega ! po papierze 1800

> jak ktoś chce pokażę foty

twoje prace i jej efekty są mi już od dawna znane wink.gif i za to szacunek bo nieźle ci to wychodzi grinser006.gif

Jak narazie mam plan zakupu na dniach tego mleczka poleconego przez doominik i ciebie ULTIMATE COMPOUND mam nadzieje że to podoła i poprawi te niedoskonałości po G3 hmm.gif

A jak cenowo stoją środki polecane przez Ciebie te oba 105 oraz 205 zlosnik.gif

Pozdro wink.gif

Napisano

> twoje prace i jej efekty są mi już od dawna znane i za to szacunek bo nieźle ci to wychodzi

> Jak narazie mam plan zakupu na dniach tego mleczka poleconego przez doominik i ciebie ULTIMATE

> COMPOUND mam nadzieje że to podoła i poprawi te niedoskonałości po G3

> A jak cenowo stoją środki polecane przez Ciebie te oba 105 oraz 205

> Pozdro

105 i 205

miedzy 169 a 179

ale 3m system

tez da radę na 100%

teraz dostałem próbkę fast cu tplus i w przyszłym tyg testy

jak będzie ok to zakupie zestaw

jest tez opcja ze smartwaxa seri profi

tez mają bardzo dobre środki

kupuj U C - będziesz zadowolony

pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.