Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skad (D) handlarze przywoza auta?

Featured Replies

Napisano

Bo patrze na otomoto.pl i mobile.de i wychodzi ze w PL taniej... a moze z racji pobytu w zasadzie we Frankfurcie cos bym sobie przywiozl za 100E spineyes.gifconfused.gif

Napisano

większość fur na komisach w niemcach jest z włoch smile.gif

Napisano

> Bo patrze na otomoto.pl i mobile.de i wychodzi ze w PL taniej... a moze z racji pobytu w zasadzie

> we Frankfurcie cos bym sobie przywiozl za 100E

Od Turków z ich wypasionych komisów. A tak na poważnie to jak znajdziesz dobry samochód z jasną historia serwisową i z zimówkami w bagażniku to zapłacisz więcje jak w PL zlosnik.gif

Napisano

W zeszłym tygodniu widziałem fiestę za 50 Eur (prywatna sprzedaż) grinser006.gif

Chyba w Gößweinstein to było grinser006.gif

Napisano

> Bo patrze na otomoto.pl i mobile.de i wychodzi ze w PL taniej...

To teraz niech do Ciebie dotrze, co przywożą do Polski handlarze...

Napisano

Nie pytaj skąd je biorą, zapytaj jakie auta kupują.

Ta strona Ci wyjaśni, czemu w Polsce "takie same" auta są tańsze niż w Niemczech.

Napisano

> Nie pytaj skąd je biorą, zapytaj jakie auta kupują.

> Ta strona Ci wyjaśni, czemu w Polsce "takie same" auta są tańsze niż w Niemczech.

Dobrze tylko, że się nie pomylili, bo książka leży nie od Hyundaia tylko od Naxii na tylnej półce rotfl.gif

Napisano

> Nie pytaj skąd je biorą, zapytaj jakie auta kupują.

> Ta strona Ci wyjaśni, czemu w Polsce "takie same" auta są tańsze niż w Niemczech.

Jak to sie moze komus ekonomicznie oplacac?

Napisano

> Jak to sie moze komus ekonomicznie oplacac?

Szrot jest w DE tanszy zlosnik.gif

Napisano

> Szrot jest w DE tanszy

ale przeciez po "sklejeniu" tego z dwoch - trezch to na sama blacharke spedza sie setki godzin, nie liczac juz o tym ze caly srodek trzeba kupic/zainstalowac.....

Przeciez to w fabryce maja mniej roboty ze skladaniem samochodow...

Napisano

niemiecki komis musi ci dać gwarancję na auto. jak bierze go polak (handlarz) jest niemal w 100% pewien ze nawet gdyby auto po 3 dniach się rozleciało na części pierwsze nikt mu nie przyjdzie z pretensjami. i dlatego komisy dla polaków są w stanie zrobić super promocje na szrota wink.gif

Napisano

> Bo patrze na otomoto.pl i mobile.de i wychodzi ze w PL taniej... a moze z racji pobytu w zasadzie

> we Frankfurcie cos bym sobie przywiozl za 100E

Ogólnie wiadomo, że handlarz musi zarobić, że wypasione auto w Niemczech kosztuje tyle samo co w Polsce albo i więcej, że żeby się to handlarzowi opłacało, to musi kupić coś gorszego i samemu odpicować. Ale dodatkowo jest motyw taki, że handlarze mają duże zniżki i możliwości negocjacji cen w takich komisach. Podjeżdża do komisu z lorą, mówi, że bierze pół placu aut za tyle i tyle i właścicielowi się to opłaca, bo się pozbywa szybko dużej ilości aut i zwalnia miejsce na placu na kolejne. Ot po prostu hurtowa sprzedaż. smile.gif

Napisano

Jestem w Niemczech po części 2-3 razy w miesiącu. Widze co i gdzie kupują "handlarze". mocno uszkodzone auto opłaca się wtedy jak jest b.młode i drogie. (ale to mało - bo takie auta nauczyli się ludzie u nas dokładnie sprawdzać) Hitem są Tdi z przebiegami ponad 300tys.km (jak trzeba wymieniają nakładki pedałów i mieszek gałki biegów a jak trzeba to i kierownice) Kiedyś cofali na 170-180 teraz na 210-220tys.km bo niby bardziej wiarygodne. I to sprzedaje się najlepiej , co by nie czytał Polacy nadal proferują: Golf 4-5, Passat, Audi a4 a6 , Seaty itp byle TDI.

Dam przykład: Niedawno na serwisie Vw-Audi kupowałem (dla siebie) a6 1,9Tdi (tam w euro dałem tyle co kosztuje u nas + opłaty więc wyszła mnie drożej). Dałem też zadatek na Passata 2000r 1,9tdi ale już 115Ps na PD. Cały i w miare ładny - przebieg 340.tys.km - cena 2500eu. Sprzedałem na drugi dzień jeszcze w Niemczech!!! (spotkałem rodaków z Poznańskiego i dali 2850eu) Pytałem co oni zrobią : nowy mieszek biegów i cofanka na 230 bo minimalnie fotel kierowcy ma przetarcie - tak by było na 210tys. ZEJDZIE NAPEWNO BO BEZWYPADKOWY! i tak to się kręci.....

Napisano

No na pewno łatwiej cofnąć przebieg niż odbudować po wypadku... Ale i takie "kwiatki" się zdarzaja i to nie mało. Ale faktycznie, nie opłaca się poważnie uszkodzonego auta ściągać, które w Polsca ma kosztować 8-10-12k PLN. Trzeba je kupic, przewieźć, sporo się napracować, więc zarobek nie jest już taki super...

Napisano

> Jestem w Niemczech po części 2-3 razy w miesiącu. Widze co i gdzie kupują "handlarze". mocno

> uszkodzone auto opłaca się wtedy jak jest b.młode i drogie. (ale to mało - bo takie auta

> nauczyli się ludzie u nas dokładnie sprawdzać) Hitem są Tdi z przebiegami ponad 300tys.km (jak

> trzeba wymieniają nakładki pedałów i mieszek gałki biegów a jak trzeba to i kierownice) Kiedyś

> cofali na 170-180 teraz na 210-220tys.km bo niby bardziej wiarygodne. I to sprzedaje się

> najlepiej , co by nie czytał Polacy nadal proferują: Golf 4-5, Passat, Audi a4 a6 , Seaty itp

> byle TDI.

> Dam przykład: Niedawno na serwisie Vw-Audi kupowałem (dla siebie) a6 1,9Tdi (tam w euro dałem tyle

> co kosztuje u nas + opłaty więc wyszła mnie drożej). Dałem też zadatek na Passata 2000r 1,9tdi

> ale już 115Ps na PD. Cały i w miare ładny - przebieg 340.tys.km - cena 2500eu. Sprzedałem na

> drugi dzień jeszcze w Niemczech!!! (spotkałem rodaków z Poznańskiego i dali 2850eu) Pytałem co

> oni zrobią : nowy mieszek biegów i cofanka na 230 bo minimalnie fotel kierowcy ma przetarcie -

> tak by było na 210tys. ZEJDZIE NAPEWNO BO BEZWYPADKOWY! i tak to się kręci.....

Jestem w Przeżmierowie na giełdzie co jakis czas.Np dziś byłem. taki pasek z 2001r w dizlu jest po 21 K biglaugh.gif Ale niemców najwiecej jest . Np Astra II 99r 7,9K zlosnik.gif ładna hehe.gif Z tej giełdy raczej juz nie kupie nic. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.