Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mandat przelewem?

Featured Replies

Napisano

czy da sie zaplacic mandat przelewem, przyszlo mi zaplacic a niechce mi sie na poczte biegac czy do banku. jak to zrobic zeby bylo ok, co w pisac w tytule przelewu?

Napisano

> czy da sie zaplacic mandat przelewem, przyszlo mi zaplacic a niechce mi sie na poczte biegac czy do

> banku. jak to zrobic zeby bylo ok, co w pisac w tytule przelewu?

to samo co na blankiecie który byłby płacony na poczcie wink.gif

Napisano

da się, w polu przelewu wpisałem swoje dane i pesel. cisza nikt nie ściga wink.gif

Napisano

Tylko przelewem,mniejszy wstyd wpysk.gif-większa wygoda cfaniaczek.gif

Napisano

> czy da sie zaplacic mandat przelewem, przyszlo mi zaplacic a niechce mi sie na poczte biegac czy do

płaciłem przelewem zlosnik.gif

Napisano

> Tylko przelewem,mniejszy wstyd -większa wygoda

Ja wiem czy mniejszy? Na poczcie raz, a w historii konta na całe życie zostanie. grinser006.gif

Kurde, właśnie mi przypomniałeś o niezapłaconym mandacie. buu.gif

Napisano

> Tylko przelewem,mniejszy wstyd -większa wygoda

hehe.gifok.gif

Napisano

to zeby nie zakładać oddzielnego wątku mam jedno pytanie, dostałem w jednym miesiącu 4mandaty, 2x 100zł i 2x po 50zł, teraz pytanie, czy mogę na poczcie wypełnić nowy blankiet na kwote 300zł czy muszę każdy osobno płacić??

Napisano

oczywiscie ze przelew zeby.GIF wygoda wieksza no i wstydu mniej grinser006.gif

Napisano

jak poszedłem z fotką z fotoradaru do straży miejskiej po odbiór mandatu to strażniczka powiedziała że aby uniknąć nieporozumień należy wpisać w tytuł przelewu numer i serię druczka mandatu ok.gif

Napisano

> to zeby nie zakładać oddzielnego wątku mam jedno pytanie, dostałem w jednym miesiącu 4mandaty, 2x

> 100zł i 2x po 50zł, teraz pytanie, czy mogę na poczcie wypełnić nowy blankiet na kwote 300zł

> czy muszę każdy osobno płacić??

zalezy do jakiego urzędu pójdą pieniądze. Jak do tego samego to slij kase i sami dojdą.

Napisano

> da się, w polu przelewu wpisałem swoje dane i pesel. cisza nikt nie ściga

Powinno sie jeszcze numer i serie mandatu podac ponoc.

Napisano

> zalezy do jakiego urzędu pójdą pieniądze. Jak do tego samego to slij kase i sami dojdą.

no policja mi wystawiła wiec chyba idzie do tego samego nie? to że z innego rejonu ma znaczenie?

Napisano

> no policja mi wystawiła wiec chyba idzie do tego samego nie? to że z innego rejonu ma znaczenie?

Ma...Pieniądze idą do Urzędów Wojewódzkich i zależy gdzie dostałeś mandat-w Gdańsku-Pomorski Urząd Wojewódzki, we Wrocławiu- Dolnośląski Urząd Wojewódzki...itd...

A ja sie nie dawno dowiedziałem, że wyższe mandaty można tez na raty płacic... biglaugh.gif

Napisano

> Ma...Pieniądze idą do Urzędów Wojewódzkich i zależy gdzie dostałeś mandat-w Gdańsku-Pomorski Urząd

> Wojewódzki, we Wrocławiu- Dolnośląski Urząd Wojewódzki...itd...

ok. to 3 mam na miejscu a 1 w innym województwie to sobie zapłace oddzielnie. dzięki za info ok.gif

> A ja sie nie dawno dowiedziałem, że wyższe mandaty można tez na raty płacic...

to już wiedziałem dawno, ale musisz pisać pisma, i uzasadnić dlaczego chcesz na raty.

Napisano

> ok. to 3 mam na miejscu a 1 w innym województwie to sobie zapłace oddzielnie. dzięki za info

Spoko. 20.GIF

> to już wiedziałem dawno, ale musisz pisać pisma, i uzasadnić dlaczego chcesz na raty.

Mi przy okazji 500złotowego mandatu misiek sam powiedział, że tak można, a i pism żadnych nie pisałem... niewiem.gif

Napisano

> Powinno sie jeszcze numer i serie mandatu podac ponoc.

u mnie nic takiego nie trzeba było robić wink.gif dwukrotnie pesel i dane starczyły wink.gif

Napisano

Nie dość że przelewem, to jeszcze na raty hehe.gif

beztytuuvi.png

Napisano

Jakieś 2 może 3 lata temu tak płaciłem. Komornik nie zastukał do drzwi, więc chyba dotarło

Napisano

> Nie dość że przelewem, to jeszcze na raty

He, He, He jak na raty to musiałeś przyszaleć

Napisano

> Spoko.

> Mi przy okazji 500złotowego mandatu misiek sam powiedział, że tak można, a i pism żadnych nie

> pisałem...

O to własnie miałem zapytać.

Można wpłacić np. jak masz mandat 500zł to wpłacić 2x250zł ? biglaugh.gif

Napisano

> He, He, He jak na raty to musiałeś przyszaleć

Nie; ale mając w planach OC i przegląd w tym samym czasie to siła wyższa wybrała co jest ważniejsze, a i trochę w poczet mandatu przydało by się wpłacić, jakby nagle ktoś z windykacji upominał się o pieniążki...

Napisano

Oczywiście. W temacie podaj tylko nr serii mandatu, no i nazwisko adres ukaranego, nawet jeśli płacimy ze swojego konta.

(ukarano mnie w pon. za "niemanie" świateł)

pzdr

Napisano

Eee tam - blankieciki z pieczątką i podpisem Pani z okienka są więcej warte... z puntu widzenia kolekcjonera zlosnik.gif

Sam mam dwa z mojej 12-letniej kariery trophy.gif

No a na poważnie - przelewem przez internet można teraz płacić w zasadzie wszystko - miło, szybko i przyjemnie (z piwkiem w dłoni).

Napisano

> Nie; ale mając w planach OC i przegląd w tym samym czasie to siła wyższa wybrała co jest

> ważniejsze, a i trochę w poczet mandatu przydało by się wpłacić, jakby nagle ktoś z windykacji

> upominał się o pieniążki...

No ale sam podzieliłeś sobie to na raty, czy pisałeś o to wniosek?

Napisano

> No ale sam podzieliłeś sobie to na raty, czy pisałeś o to wniosek?

Ja płaciłem raty. Pytałem wcześniej policjanta jak to praktycznie wygląda bo wtedy jeszcze nie zarabiałem zbytnio. Policjant powiedział że jeśli płaci się regularnie co miesiąc to nikt się nie przypieprza. Więc płaciłem po 50zł co miesiąc i zero problemu. Wysokość kazał sobie wybrać samemu:)

No i faktycznie zrobiłem w jednej racie błąd w tytule. Po miesiącu US napisał i zadzwonił bym się stawił w celu wyjaśnienia. Przyniosłem wszystkie potwierdzenia przelewu i to była na tyle.

Napisano

Pewnie że się da ok.gif

Ja przelewem nawet na raty robie rozbijam jako stałe zlecenie wink.gif

Napisano

> O to własnie miałem zapytać.

> Można wpłacić np. jak masz mandat 500zł to wpłacić 2x250zł ?

Spoko.. Ja płace po stówce co miesiąc... biglaugh.gif

Napisano

> Powinno sie jeszcze numer i serie mandatu podac ponoc.

Dokładnie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.