Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Webasto elektryczne (podgrzewacz)

Featured Replies

Napisano

witajcie

znalazłem coś takiego link

Napisane jest aby wpiąć się w dolny wąż od chłodnicy, ale to przecież jest duży obieg a nie mały więc co mi to da?

Napisano

> witajcie

> znalazłem coś takiego link

> Napisane jest aby wpiąć się w dolny wąż od chłodnicy, ale to przecież jest duży obieg a nie mały

> więc co mi to da?

Da Ci to tyle że bezinwazyjnie nagrzeje ciecz chłodzącą z jak napisałeś dużego obiegu (czyli dużą ilość cieczy). Ale nie licz na to że zadziała to jak Webasto - tzn. będzie ciepło w aucie rano.

Ten układ zagrzeje Ci płyn chłodzący - czyli tak jakby ktoś wstał 15 min przed Tobą, odpalił silnik i chwilę przed Twoim przyjściem zgasił.

Napisano
  • Autor

> Ale nie licz na to że zadziała to jak Webasto - tzn. będzie ciepło w aucie

> rano.

rano to nie ma problemu, w garażu będzie min +10-15c

> Ten układ zagrzeje Ci płyn chłodzący - czyli tak jakby ktoś wstał 15 min przed Tobą, odpalił silnik

> i chwilę przed Twoim przyjściem zgasił.

to już będzie coś, zależy mi głównie żeby z pod pracy nie katować silnika w bardzo niskiej temperaturze. Myślałem, jeszcze o podgrzaniu oleju, ale jakoś nie mam przekonania do wiercenia w misce, bo raczej nie uda mi się potem zachować szczelności, czytałem coś o grzałkach przyklejanych do aluminiowych misek ale to jakaś lipa raczej, jak myślicie?

Napisano

nie wnikajac w szczegóły ale bałbym się to wpiąc w uklad chłodzenia

mało zachecajaco wygladaja te sruby- podejrzewam, że po jakimś czasie mogą byc problemy ze szczelnościa tego urządzenia....

Napisano

> witajcie

> Napisane jest aby wpiąć się w dolny wąż od chłodnicy, ale to przecież jest duży obieg a nie mały

> więc co mi to da?

Ale nie zapominasz że to oczywiście jest na napięcie 230V 270751858-jezyk.gif

IMO zbędny gadżet.Odpalasz silnik i jedziesz spokojnie bez pałowania zanim silnik się nie nagrzeje do odpowiedniej temperatury.Cała filozofia IThankYou.gif

Napisano

Straszne wykonanie. Jak już to szukaj grzałek DEFA - są i do cieczy chłodzącej jak i do podgrzewania oleju.

Napisano

> mało zachecajaco wygladaja te sruby-

To raczej blachowkręty, i do tego nie dokręcone. no.gif

Pozdr.

Napisano

Analizowałem temat ostatnio, tyle, że grzałki miały po 500W i były lepiej wykonane:

1,

2,

w tzw. między czasie okazało się(jest w opisie linkowanych aukcji), że trzeba rozwiercić termostat.

Konsultowałem problem z kierownikiem ASO, gdzie serwisuję swoje Fiaty... doszliśmy do wniosku, że może być z tego więcej problemów niż korzyści i sobie odpuściłem.

Pozdrawiam BAS

Napisano

z opisu

"jest w wersji prostej przelotowej oraz kontowej o koncie 90"

NC...

Napisano

zależy mi głównie żeby z pod pracy nie katować silnika w bardzo niskiej temperaturze.

To co Ty masz za cud techniki, zeby sie takimi pierdolami przejmowac? grinser006.gif

Rozumiem, zeby Ci chodzilo a wlasny tylek, ale zeby sie silnikiem martwichehe.gif

Napisano

> zależy mi głównie żeby z pod pracy nie katować silnika w bardzo niskiej temperaturze.

> To co Ty masz za cud techniki, zeby sie takimi pierdolami przejmowac?

> Rozumiem, zeby Ci chodzilo a wlasny tylek, ale zeby sie silnikiem martwic

o własny " tyłek " to też chodzi .. bo odpalasz auto i odrazu ciepłe powietrze leci ...

szybki rozmrożą się w kilkanaście sekund ok.gif

Napisano

> witajcie

> więc co mi to da?

Zamiast tego weź zestaw DEFA. Za 200 zł dostaniesz gniazdo hermetyczne na zderzak, kabel połączeniowy, grzałkę dedykowaną do modelu i montowaną W SILNIKU a nie na na wężu.

Za kolejne 200 zł masz nagrzewanie wnętrza, czyli coś jak farelka:)

Napisano

> Zamiast tego weź zestaw DEFA. Za 200 zł dostaniesz gniazdo hermetyczne na zderzak, kabel

> połączeniowy, grzałkę dedykowaną do modelu i montowaną W SILNIKU a nie na na wężu.

> Za kolejne 200 zł masz nagrzewanie wnętrza, czyli coś jak farelka:)

Nie wiem skąd te ceny bo w necie to sama grzałka do Z19DTH (szukałem czegoś podchodzącego do mnie biglaugh.gif) kosztuje 600, do tego kable zasilające 245 zł. To daje 845 zł za coś co będzie działać tylko jak mam gniazdko 230V koło samochodu czyli w garażu. A po co w garażu grzałka? grinser006.gif To już wolę normalne webasto założyć. Może i kosztuje więcej ale działa wtedy kiedy trzeba a nie kiedy się da. I nagrzeje ładnie cały układ

A zestaw ogrzewania wnętrza to prawie 2kzł a nie 200 yikes.gif

Napisano
  • Autor

> stąd:

> większość za 199zł z przewodami i gniadkiem

ale to jest do wkręcenia w blok, w sumie lepsze rozwiązanie, ale gdzie ja teraz będę kombinował z wkręcaniem w blok, znając życie nic o tej średnicy nie znajdę.

Napisano

> ale to jest do wkręcenia w blok, w sumie lepsze rozwiązanie, ale gdzie ja teraz będę kombinował z

> wkręcaniem w blok, znając życie nic o tej średnicy nie znajdę.

Wejdź na stronę DEFA i dobierz sobie grzałkę do Twojego silnika. Po prawej znajdziesz model i markę Twojego auta

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.