Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa reklama Lexusa IS 350

Featured Replies

Napisano

Reklama fajna, ale pięcioletniej konstrukcji coraz trudniej konkurować z nowszymi konstrukcyjnie BMW 3, Audi 4/5 i Mercedes C.

Napisano

Ok ale obecna wersja bmw 3 jest na rynku od 2005 roku i mercedes tez już swoje lata ma. Więc Lexus wiekowo jest tak samo długo na rynku

Napisano

> Ok ale obecna wersja bmw 3 jest na rynku od 2005 roku i mercedes tez już swoje lata ma. Więc Lexus

> wiekowo jest tak samo długo na rynku

Mercedes akurat stary nie jest - 2007r

Nie wiem co to za mania szybkiego starzenia się nowych aut,

nie mijają 3 lata, już robią FL, 5-6 i zmiana - bez sensu.

Człowiek się nie zdąży autem nacieszyć, a już ma stary model zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem co to za mania szybkiego starzenia się nowych aut,

> nie mijają 3 lata, już robią FL, 5-6 i zmiana - bez sensu.

To normalny cykl w świecie samochodów - nowy model co 5-8 lat, FL co 2-4 lat.

BMW - rzeczywiście, też w 2005 wprowadzono. Czyli też w przyszłym roku będzie następca...

Napisano

> Reklama fajna, ale pięcioletniej konstrukcji coraz trudniej konkurować z nowszymi konstrukcyjnie

> BMW 3, Audi 4/5 i Mercedes C.

A ile to kosztuje w USA? dla biednego amerykanina?

Napisano

ken block maczał w tym palce? grinser006.gif

Napisano

> Mercedes akurat stary nie jest - 2007r

> Nie wiem co to za mania szybkiego starzenia się nowych aut,

> nie mijają 3 lata, już robią FL, 5-6 i zmiana - bez sensu.

> Człowiek się nie zdąży autem nacieszyć, a już ma stary model

kolego ... moja Mazda jest 09 r. ... i już jest przedlift ....

crazy.gif a model od 2008 oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> A ile to kosztuje w USA? dla biednego amerykanina?

"Goły" IS 350 to jakieś $36K, ale "gołość" polega przede-wszystkim na braku nawigacji. Ładnie wyposażony (pakiet sport, navi, Mark Levinson itp.) to $43K. Można też zaszaleć i dokupić pakiet F-Sport, ale cena rośnie do $47K.

Napisano

A przeciętny Amerykański Kowalski zarabia ile rocznie?? Chociaż nawet w przeliczeniu na złotówki to nie drogo ok.gif

Napisano
  • Autor

> A przeciętny Amerykański Kowalski zarabia ile rocznie??

Abstrahując od tego że w USA to by raczej był Smith niż Kowalski, to takie porównanie nie ma sensu.

Trochę lepszym porównaniem będzie to że w USA sprzedaje się 300K Lexusów rocznie - przy 300M mieszkańców tego kraju = 1 Lexus na 1000 osób rocznie. W Polsce Lexus sprzedaje około 1000 samochodów rocznie na ~40M mieszkańców = 1 samochód na 40 tyś. ludzi.

Dla porównania - BMW sprzedaje w USA około 250K samochodów rocznie a w Polsce 2700 samochodów...

Napisano

> Abstrahując od tego że w USA to by raczej był Smith niż Kowalski, to takie porównanie nie ma sensu.

> Trochę lepszym porównaniem będzie to że w USA sprzedaje się 300K Lexusów rocznie - przy 300M

> mieszkańców tego kraju = 1 Lexus na 1000 osób rocznie. W Polsce Lexus sprzedaje około 1000

> samochodów rocznie na ~40M mieszkańców = 1 samochód na 40 tyś. ludzi.

No fakt bo u nas to jednak ceny tych samochodów są dość spore( w porównaniu do zarobków) i jednak dalej mamy pewne marki które będą chętniej kupowane ok.gif a najchętniej to kupuje się auta po dziadku 10 letnie z 80 tysiącami na liczniku wink.gif za 5 wypłat przeciętnego Polaka zlosnik2.gif

EDIT: Wg cennika Polskiego Lexa na nowy model IS250 w automacie w opcji prestige musiałbym pracować przez 16 miesięcy zakładając ,że nie mam innych wydatków typu mieszkanie, jedzenie, inne potrzeby i 100% wypłaty idzie na auto sick.gif

Napisano
  • Autor

> EDIT: Wg cennika Polskiego Lexa na nowy model IS250 w automacie w opcji prestige musiałbym pracować

> przez 16 miesięcy

Pociesz się że na IS-F'a musiałbyś pracować tylko 33 miesiące...

Napisano

> Pociesz się że na IS-F'a musiałbyś pracować tylko 33 miesiące...

dlatego wiem ,że mnie po prostu na takie auto nie stać ok.gif bo sam zakup ok ktoś powie kredyty są dla ludzi... Ale co to za frajda jeździć nie swoim autem i w dodatku płacić za benzynę i jego naprawy beksa.gif

Czyli rozumiem cze ten IS F to najlepsiajsze co można od lexusa dostać?? (z serii IS)

Napisano
  • Autor

> Czyli rozumiem cze ten IS F to najlepsiajsze co można od lexusa dostać?? (z serii IS)

Tak.

Najdroższy Lexus jaki jest w sprzedaży to oczywiście LF-A, ale tego nawet chyba w Polsce nie oferowali. Z modeli dostępnych w Polsce to LS 600hL - za jedyne 635 tyś. PLN

Napisano

> Tak.

> Najdroższy Lexus jaki jest w sprzedaży to oczywiście LF-A, ale tego nawet chyba w Polsce nie

> oferowali. Z modeli dostępnych w Polsce to LS 600hL - za jedyne 635 tyś. PLN

Ni ma w oficjalnym cenniku albo ja nie znalazłem (Lexus.pl) ale fakt taki ,że dla przeciętnego Polaka który nie chce pracować tylko na auto to ceny są z kosmosu, a przeliczając ceny z USA nie wychodzą wcale tak źle... Ale domyślam się ,że nawet przy ściągnięciu nówki koszty dodatkowe by zrównały z naszymi albo zabiły

Napisano
  • Autor

> Ni ma w oficjalnym cenniku albo ja nie znalazłem

Jest - cenę sciągnąłem z strony lexus.pl - konfigurator pozwala Ci na skonfigurowanie sobie tego samochodu.

A w sprawie "biednych" Polaków - 1000 samochodów rocznie się sprzedaje, co ciekawe nie wszystkie to najtańszy model (IS) - sporo GS'ów też idzie. No i kilkanaście IS-F'ów smile.gif

Napisano

> Jest - cenę sciągnąłem z strony lexus.pl - konfigurator pozwala Ci na skonfigurowanie sobie tego

> samochodu.

> A w sprawie "biednych" Polaków - 1000 samochodów rocznie się sprzedaje, co ciekawe nie wszystkie to

> najtańszy model (IS) - sporo GS'ów też idzie. No i kilkanaście IS-F'ów

Wiesz sam znam kilku "Bogatych polaków" co pobrali kredytów na XXXXXXXX złotych po to by wynająć willę pod miastem na 50 lat na podjeździe postawić Audi Q7 na weekend, Lexa na wyjazdy do rodziny i ze 3 auta w razie czego...A na co dzień jeżdżą Cinquacento w gazie do pracy i na zakupy do warzywniaka co by nie musieli zgryzać tynku ze ścian i przynajmniej raz na kwartał zadzwonią co słychać... i czy nie mam pożyczyć trochę gotówki... facepalm.gif

Więc u nas to różnie bywa...Ot tak ty swojego lexa kupiłeś za gotówkę czy w kredo??

Napisano

> Trochę lepszym porównaniem będzie to że w USA sprzedaje się 300K Lexusów rocznie - przy 300M

> mieszkańców tego kraju = 1 Lexus na 1000 osób rocznie. W Polsce Lexus sprzedaje około 1000

> samochodów rocznie na ~40M mieszkańców = 1 samochód na 40 tyś. ludzi.

> Dla porównania - BMW sprzedaje w USA około 250K samochodów rocznie a w Polsce 2700 samochodów...

Chyba jednak to złe porównanie. W Polsce Lexus nie jest marką popularną. Czemu to już nie wiem ale myśle że może chodzi o design...?

Napisano

> Chyba jednak to złe porównanie. W Polsce Lexus nie jest marką popularną. Czemu to już nie wiem ale

> myśle że może chodzi o design...?

raczej o $$$ , to auto z innego kontynentu 270751858-jezyk.gif

HanYs

Napisano

> Ot tak ty swojego lexa kupiłeś za gotówkę czy w kredo??

a kto w USA kupuje cokolwiek za gotówkę ? icon_eek.gif

kredyty są na tak śmieszne procenty ,że szkoda by mi było tracić czas i odkładać rotfl.gif

po pięciu latach (typowy kredyt) oddajesz w rozliczeniu i bierzesz nówkę devil.gif

wyobraź sobie sytuację ,że masz wypadek i auto zostaje zniszczone , kto się martwi w tym momencie ?

Ty czy bank ? zlosnik.gif ubezpieczenie zalatwia papiery ,Ty kupujesz nową furkę devil.gif a w sytuacji gdy jest Twój/spłacony bujasz się z wrakiem sick.gif

NOO ALE JEST WŁASNY ! rotfl.gif

HanYs

Napisano

To jeden z nielicznych męskich Lexów - obok GS'a i LXa (to oczywiście moje zdanie jedynie).

Swoją drogą - po wprowadzeniu wersji AWD Lex zyskał mocny dla zidiociałych Amerykanów argument, żeby go kupić. Tymczasem wersja RWD radzi sobie w każdych warunkach z racji na dobre zestrojenie ESP.

Napisano
  • Autor

> a kto w USA kupuje cokolwiek za gotówkę ?

No ja ostatnio smile.gif Glownie dlatego ze nie chce mi sie tych wszelkich papierkow wypelniac. Ale czasem bardziej oplaca sie pozwolic dojrzec CD i wziac kredyt na kilka miesiecy.

Napisano
  • Autor

> To jeden z nielicznych męskich Lexów - obok GS'a i LXa (to oczywiście moje zdanie jedynie).

A mi sie IS wlasnie bardzo kobiecy wydaje. Jedyny "meski" lex to IS-F. GS wyglada jak dla emerytow, LS jak dla bogatych emerytow, ES jak dla sprzedawcow nieruchomosci (zenskich), a IS jak dla professional women. No i jeszcze RX dla suburban mom i LX dla ruskich mafiozow/zon graczy w baseballa. No i SC dla pedalow-emerytow z jachtem w garazu. HX nie wiem dla kogo jest. Moze ten nowy CT bedzie meski?

> Swoją drogą - po wprowadzeniu wersji AWD Lex zyskał mocny dla zidiociałych Amerykanów argument,

> żeby go kupić.

Od poczatku byl IS 250 AWD a Lexus tlumaczyl ze mu sie silnik 3.5l i naped na przod nie miesci w IS'ie. Okazuje sie ze sie miesci...

Napisano

> A mi sie IS wlasnie bardzo kobiecy wydaje. Jedyny "meski" lex to IS-F. GS wyglada jak dla emerytow,

> LS jak dla bogatych emerytow, ES jak dla sprzedawcow nieruchomosci (zenskich), a IS jak dla

> professional women. No i jeszcze RX dla suburban mom i LX dla ruskich mafiozow/zon graczy w

> baseballa. No i SC dla pedalow-emerytow z jachtem w garazu. HX nie wiem dla kogo jest. Moze

> ten nowy CT bedzie meski?

zakrecony.gif Ze wszystkim się właściwie zgodzę. Oprócz IS. Ale reszta to święta prawda wink.gif

> Od poczatku byl IS 250 AWD a Lexus tlumaczyl ze mu sie silnik 3.5l i naped na przod nie miesci w

> IS'ie. Okazuje sie ze sie miesci...

PS: Wyjęli górnika? Ne-e - pusta kapsuła.

Napisano

> kolego ... moja Mazda jest 09 r. ... i już jest przedlift ....

> a model od 2008

Pisząc to miałem na myśli m.in. M6 crazy.gif

Napisano
  • Autor

> kredyty są na tak śmieszne procenty ,że szkoda by mi było tracić czas i odkładać

Jakbyś wyczuł - Lexus właśnie zaoferował kredyty na używane Lexy oprocentowane 0.9% rocznie, z maksymalną kwotą kredytowania 100% i 3 letnim okresem spłat. Nawet mając pieniądze jest kompletnym bezsensem płacić nimi za samochód...

http://www.lexus.com/cpo/index.html

Napisano

> Ni ma w oficjalnym cenniku albo ja nie znalazłem (Lexus.pl)

Chyba nie ma takiej strony zlosnik.gif.

Cennik jest na stronie głównej Lexusa, wystarczy wejsć w zakładkę poszczególnych modeli i są tam cenniki, w zasadzie jeden cennik, w którym są wszystkie główne modele.

Napisano

> HX nie wiem dla kogo jest.

Dla "ciotek" w wieku przedemerytalnym. Zawsze taką spotykam w tych Lexach mulher.gifmulher.gifmulher.gif

> Moze ten nowy CT bedzie meski?

Hmmm.... Bo ja wiem. Jak dla mnie - nie bardzo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.