Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W Końcu poleciał ....

Featured Replies

Napisano

..przegub wiem ze temat jest bo w szukajce jest tego troche tylko rózne zdania na ten temat czyli jego wymiany ... mam pytania czy musze wyciągać całą połoś by wymienic zew przegub , a jeśli nie to czy musze wybijac gałke z wahacza ? i jak to jest z tą wymiana ogolnie juz kiedys pytałem o to ale jakby ktos miał link czy coś do ściagniecia np tej ,,ksiegi'' naprawiam sam fiata cc czy cuś podobnego to bym był wdzięczny waytogo.gif pozdr

Napisano
  • Autor

juz myślałem ze nikt nie pomoze :/.... dzieki kolego wielkie waytogo.gif

Napisano

Dasz radę wink.gif. Najgorzej jest chyba ściągnąć tego segerka w przegubie. Końcówkę drążka najlepiej jest odkręcić chociaż o ile dobrze pamiętam ja tego nie odkręcałem smile.gif

Napisano
  • Autor

Juz zrobione... wczoraj waytogo.gif troche to mi zajeło bo az 2 godziny ale dałem rade dla wygody odkręciłem tez mcpersona i miałem wieksze pole do manewru z segerem meczyłem sie chyba z 30 min angryfire.gif ale poszło wazne ze samemu zeby.GIF

Napisano

a czy jak odkręce zwrotnice od mc persona to pozniej nie zmieni sie kat pochylenia koła?? nie trzeba beedzie na geometrie jechac??

i jakimi opaskami posniej gume-osłone sciskacie mo so tych oryginalnych zacisków jakis klucz specjalny ttzeba??

Napisano

> i jakimi opaskami posniej gume-osłone sciskacie mo so tych oryginalnych zacisków jakis klucz

> specjalny ttzeba??

Ja mam na cybanty, i jest ok, a te seryjne zakładasz i kombinerkami zaciskasz smile.gif

Napisano

> a czy jak odkręce zwrotnice od mc persona to pozniej nie zmieni sie kat pochylenia koła?? nie

> trzeba beedzie na geometrie jechac??

> i jakimi opaskami posniej gume-osłone sciskacie mo so tych oryginalnych zacisków jakis klucz

> specjalny ttzeba??

nie musisz bo nie ruszasz koncowki drążka

Napisano

> nie musisz bo nie ruszasz koncowki drążka

to kat pochylenia kola czym jak sie ustawia?? w polo lasnie w miejscu laczenia zwrotnicy z mc personem

Napisano

> to kat pochylenia kola czym jak sie ustawia?? w polo lasnie w miejscu laczenia zwrotnicy z mc

> personem

ale w cc masz jeden otwor i tyle

Napisano

> chodziło o jedno ustawienie

no to jak odkrece to mi sie pozniej katy zmienia? tak czy nie? bo zbiezność nie....jak sie kat zmieni to czy nie da sie inaczej tego przegubu sciągnąc??

Napisano

> no to jak odkrece to mi sie pozniej katy zmienia? tak czy nie? bo zbiezność nie....jak sie kat

> zmieni to czy nie da sie inaczej tego przegubu sciągnąc??

Jakie kąty się mają zmienić? Nieregulowane są więc tylko odkręcasz i zakręcasz ok.gif W PGT wystarczy odkręcić wahacz od zwrotnicy i da się przegub z półośką wyjąć odpowiednim manewrowaniem zwrotnicą. W SC zawieszenie konstrukcyjnie jest takie same więc też powinno się to udać.

Napisano

> Jakie kąty się mają zmienić? Nieregulowane są więc tylko odkręcasz i zakręcasz W PGT wystarczy

> odkręcić wahacz od zwrotnicy i da się przegub z półośką wyjąć odpowiednim manewrowaniem

> zwrotnicą. W SC zawieszenie konstrukcyjnie jest takie same więc też powinno się to udać.

czyli nie ruszam katów pochylenia kola ach ok

Napisano

> czyli nie ruszam katów pochylenia kola ach ok

Odkręć dolne mocowanie wahacza do zwrotnicy, nakrętkę przegubu i spróbuj wyjąć przegub z zwrotnicy. W punto tak się da tylko jak masz staba to przyda się pomoc drugiej osoby która jakąś rurą/prętem odciąga wahacz w dół.

Napisano
  • Autor

nie trzeba odkręcać zadnego wahacza ,ja odkręciłem tylko drążek kier, mcpersona od zwrotnicy i ..mcpersona ale to tylko ze ja tak chciałem więcej miejsca na wyjecie segera przynajmniej mnie to pomogło i to duzo na upartego tez nie trzeba go ruszać i nic sie nie poprzestawia jesli chodzi o drązek kier czy kolumne waytogo.gif

Napisano

Pierwszy raz przegub sciagalem 3 godziny, drugi raz juz godzine a za trzecim razem seger zlazl za 5 minut zlosnik.gif

Napisano

> Pierwszy raz przegub sciagalem 3 godziny, drugi raz juz godzine a za trzecim razem seger zlazl za 5

> minut

Ja z segerem bawiłem sie z godzine czasu ale dałem rade zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.