Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polonez 2000

Featured Replies

Napisano

Witam wink.gif Panowie i Panie poszukuję zdjęć Tych dwóch polonezów (wiem że na necie jest pełno zdjęć) ale może ktoś widział te samochody na żywo, i ma swoje prywatne zbiory. Mile widziany środek wink.gif

poldon2.jpg

poldon.jpg

Napisano

> Witam Panowie i Panie poszukuję zdjęć Tych dwóch polonezów (wiem że na necie jest pełno zdjęć) ale

> może ktoś widział te samochody na żywo, i ma swoje prywatne zbiory. Mile widziany środek

mam tylko swiezutkie fotki stratosa. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Stratos lipa 270751858-jezyk.gif Chodzi o te dwa modele 270751858-jezyk.gif

Napisano

Niestety udalo mi sie uchwycic tylko egzemplarz Stradale, ZTCW tego samego wlasciciela...

284281916-02062010190_SM_SM_M.JPG

To auto jezdzi niemal na codzien, te ktore sobie zyczysz wyjezdzaja na ulice od swieta. Na ulicy widzialem go tylko raz. Dzwiek niesamowity...

post-24317-1435251004792_thumb.jpg

Napisano

> Niestety udalo mi sie uchwycic tylko egzemplarz Stradale, ZTCW tego samego wlasciciela...

> To auto jezdzi niemal na codzien, te ktore sobie zyczysz wyjezdzaja na ulice od swieta. Na ulicy

> widzialem go tylko raz. Dzwiek niesamowity...

A to była jakaś useryjniona produkcja??

Napisano

> A to była jakaś useryjniona produkcja??

Nie wiem, slyszalem tylko, ze wlasciciel jest zdrowo wykorbiony na punkcie Poldomierza i jakims szalonym kosztem zbudowal sobie co najmniej dwa egzemplarze repliki rajdowki wiernej specyfikacji FIA z tamtych czasow (jedynie w dziedzinie bezpieczenstwa biernego sa zrobione na wspolczesna modle).

Ten pomaranczowy ze zdjecia powyzej to - przynajmniej na oko - seryjny Poldek 2000 (tak mowi emblemat na klapie) z poszerzonymi blotnikami, wybebeszonym wnetrzem i duralowa plyta pod silnikiem - regularnie go widuje u siebie pod domem. To ten egzemplarz jadacy na ogonie.

okladka_21.jpg

Napisano

> Witam Panowie i Panie poszukuję zdjęć Tych dwóch polonezów (wiem że na necie jest pełno zdjęć) ale

> może ktoś widział te samochody na żywo, i ma swoje prywatne zbiory. Mile widziany środek

Na 95% to jest jedno auto w innym malowaniu (nie wiem czemu numery rej. ma zmienione)

Auto jest własnością Piotr Zaleskiego... Posiada on kilka innych Polonezów (np. pomarańczowego Poldka prezentowanego w tym topicu...- podobno go rozbił; ma także Poloneza Coupe)

Amatorsko startuje w rajdach, a sam samochód jest prawie wierną repliką rajdowego Poloneza z lat '80 - posiada np. skrzynię Colotti

Replika zbudowana jest (jeżeli dobrze kojarzę) na bazie Caro '96 - stąd plastikowe podszybie.

W googlach szukaj pod hasłem: polonez zaleskiego

Ciekawe fotki masz np. tutaj

Napisano

> Nie wiem, slyszalem tylko, ze wlasciciel jest zdrowo wykorbiony na punkcie Poldomierza i jakims

> szalonym kosztem zbudowal sobie co najmniej dwa egzemplarze repliki rajdowki wiernej

> specyfikacji FIA z tamtych czasow (jedynie w dziedzinie bezpieczenstwa biernego sa zrobione na

> wspolczesna modle).

> Ten pomaranczowy ze zdjecia powyzej to - przynajmniej na oko - seryjny Poldek 2000 (tak mowi

> emblemat na klapie) z poszerzonymi blotnikami, wybebeszonym wnetrzem i duralowa plyta pod

> silnikiem - regularnie go widuje u siebie pod domem. To ten egzemplarz jadacy na ogonie.

Z tego co wiem to dwa rajdowe Polonezy to właśnie te ze zdjęcia...

Jednym jeździ w rajdach, drugi był treningówką (podobno została rozbita)

Napisano

> Z tego co wiem to dwa rajdowe Polonezy to właśnie te ze zdjęcia...

> Jednym jeździ w rajdach, drugi był treningówką (podobno została rozbita)

A trzecim jezdzi na co dzien - pomaranczowy ma sie dobrze, chyba ze dzwona zaliczyl w ostatnich dniach.

Napisano

Ten gościu był kiedyś w Legendach PRLu chyba...

EDIT:

Napisano

> A trzecim jezdzi na co dzien - pomaranczowy ma sie dobrze, chyba ze dzwona zaliczyl w ostatnich

> dniach.

Polonezów to on ma kilka (na 99% ma Coupe)

O rozbitej treningówce mówiło się już dość dawno więc albo to była bujda na resorach albo autko szybko zostało odbudowane...

Napisano

rok-dwa lata temu był artykuł o tym polonezie w classicauto ok.gif

Napisano

Bo poldki fajne som palacz.gif i wg mojego subiektywnego odczucia, fajniejsze niż kaszlaki cool.gif

Napisano

> rok-dwa lata temu był artykuł o tym polonezie w classicauto

Nawet okladke wkleilem na poprzedniej stronie grinser006.gif.

Napisano

> Ten gościu był kiedyś w Legendach PRLu chyba...

> EDIT:

ten poldek wygląda na innego bo ma szklane szyby za tylnymi drzwiami. Dwa z pierwszego posta mają plastikowe kratki niewiem.gifzlosnik.gif

Napisano

> ten poldek wygląda na innego bo ma szklane szyby za tylnymi drzwiami. Dwa z pierwszego posta mają

> plastikowe kratki

Przy tak dużych modyfikacjach przeróbka ze szkła na plastik czy w drugą stronę nie jest szczególnym problemem.

Napisano

ja ma tylko takiego...

284284546-IMG_4249.JPG

post-41888-14352510064754_thumb.jpg

Napisano

> Polonezów to on ma kilka (na 99% ma Coupe)

> O rozbitej treningówce mówiło się już dość dawno więc albo to była bujda na resorach albo autko

> szybko zostało odbudowane...

Potwierdzam swoje wczesniejsze doniesienia - pomaranczowy Poldomierz 2000 z zamieszczonej wyzej fotografii widziany dwa dni temu - zatem jest caly i zdrowy ok.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.