Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie auto do 12 tyś??

Featured Replies

Napisano

> mój typ

stuknięty przód, ciekawe tylko jak mocno grinser006.gif

Napisano

> stuknięty przód, ciekawe tylko jak mocno

Generalnie o model mi chodziło a nie o ten konkretny pojazd.

Napisano

> Generalnie o model mi chodziło a nie o ten konkretny pojazd.

Model też polecam, tylko trzeba uważać co się kupuje swiety.gif

Napisano

> Model też polecam, tylko trzeba uważać co się kupuje

Jak ze wszystkim skromny.gif

Napisano
  • Autor

> mój typ

boje_sie.gif odpada

Napisano

> mój typ

Zdjęcia takie, że nic nie widać (cos mam złe przeczucie, że celowo), brak nawet magicznego słowa bezwypadkowy. Jakoś mi sie nie widzi ten egzemplarz. Radziłbym uważać.

A co do samej koncepcji tej generacji Punto - w miarę młode auto. Sporo ich jest i naprawdę można wybierać, nie trzeba brać pierwszego lepszego. Auto często było drugim lub trzecim w rodzinie, ten model powinno byc raczej łatwo w dobry stanie złapać. Szybka utrata wartości.

Napisano

> Polemizowaubym i to mocno, jak dobra instalka i dobry montaż, to tylko jeździsz i taniej tankujesz.

> Tak mam 3 kFiaty, tak, w P2 z 2000r siedzi 1,2 16v zagazowany, tak jeździ bez kłopotów mało

> spalając, nawet lpg

tak jak pisalem moze to wina instalki ok.gif

Napisano

> tak jak pisalem moze to wina instalki

może być wina instalki, użytkowania, wady materiałowej i kilku innych wink.gif

ot wypadki losowe również ok.gif

Napisano

> tylko, że jeździ się tym jak taczką

Rozumiem, że jeździsz na codzień C6 albo S-klasą z podobnym zawieszeniem i do tego porownujesz. przejechałeś też wiele tysięcy kilometrów lanosem.

Zadnego z powyższych aut jak dotąd nie miałem, ale miałem kilka również i wyzszej klasy i jakoś nie moge Twojej tezy potwierdzić.

Napisano

> Rozumiem, że jeździsz na codzień C6 albo S-klasą z podobnym zawieszeniem i do tego porownujesz.

> przejechałeś też wiele tysięcy kilometrów lanosem.

> Zadnego z powyższych aut jak dotąd nie miałem, ale miałem kilka również i wyzszej klasy i jakoś nie

> moge Twojej tezy potwierdzić.

Nie za bardzo rozumiem Twoją wypowiedź hehe.gif

>Rozumiem, że jeździsz na codzień C6 albo S-klasą z podobnym zawieszeniem ...

>Zadnego z powyższych aut jak dotąd nie miałem, ale miałem kilka również i wyzszej klasy

Wynika, że miałeś kilka samochodów wyższej klasy niż S w Mercedesie, czyli... coś jak Maybach? hmm.gif

A teraz wracając do sensu wątku: o co Ci chodzi? zlosnik.gif

Napisałem, że Lanosem jeździ się jak taczką, co w moim odczuciu jest faktem.

Nie musiałem przejechać nim miliona kilometrów, żeby to stwierdzić. Kilkadziesiąt w zupełności wystarczyło. wink.gif

Wiem, że dyskusja z lanosiarzam, podobnie jak z właścicielami SC/CC, kończy się zawsze świętą wojną i obrazą majestatu, więc nie wnikając w szczegóły wyjaśnij mi tylko sens Twojej wypowiedzi i zamknijmy tą kwestię wink.gif

Napisano

> więc nie wnikając w szczegóły wyjaśnij mi tylko sens Twojej wypowiedzi i

> zamknijmy tą kwestię

Vulgo: Do jakich aut porównujesz, że twierdzisz, że jeździ się jak taczką. Nie napisałem, też że miałem S-klasse, tylko, że Ty pewnie na codzień takim autem jeżdzisz, więc porównałeś że Lanosem jeżdzi się jak taczkami. W takim wypadku zrozumiem, w innym poprostu pitolicie hipolicie....

Stwiedzenie "auto wyższej klasy" okresla klase auta (D+/E ) a nie że auto wyższej klasy od jakiegoś innego.

Napisano

> Vulgo: Do jakich aut porównujesz, że twierdzisz, że jeździ się jak taczką. Nie napisałem, też że

> miałem S-klasse, tylko, że Ty pewnie na codzień takim autem jeżdzisz, więc porównałeś że

> Lanosem jeżdzi się jak taczkami. W takim wypadku zrozumiem, w innym poprostu pitolicie

> hipolicie....

> Stwiedzenie "auto wyższej klasy" okresla klase auta (D+/E ) a nie że auto wyższej klasy od jakiegoś

> innego.

Miałem tą okazję jeździć wieloma samochodami różnych klas. Przestrzał od 126p do Audi S5.

Żeby było śmieszniej, samochodem w który wsiadłem i poczułem się 'jak w domu' był powypadkowy, poskładany na biegu, gasnący bez powodu przy 120km/h Peugeot 306, czyli coś co można kupić w cenie pakietu wentyli do wspomnianej S-klasy. Z drugiej strony cennika mogę napisać, że nie prowadziłem jeszcze Audi które dawało by ten nieopisany 'czynnik X' czyli przyjemność z jazdy samej w sobie. Nowe A6 czy S5 - to bardzo fajne, poprawnie wykonane, ekskluzywne i prestiżowe samochody projektowane przez księgowych wink.gif Wsiadasz, jedziesz, wszystko jest na miejscu, ale pedał gazu przyśpiesza tylko widok za oknem a nie bicie serca. Analogicznie: moim zdaniem Lanosy, którymi jeździłem kilkukrotnie, to kiepsko wykonane i tragicznie prowadzące się tanie samochody. W kategorii kosztów zakupu/utrzymania - zapewne rewelka i tego podważyć nie sposób, ale wszystko od cienkiej i dużej kierownicy, poprzez niewygodne fotele, na zawieszeniu (nie)skończywszy, w porównaniu do sporej rzeszy innych samochodów -wypada po prostu blado.

Napisano

> Żeby było śmieszniej, samochodem w który wsiadłem i poczułem się 'jak w domu' był powypadkowy,

> poskładany na biegu, gasnący bez powodu przy 120km/h Peugeot 306,

Francuzy tak mają, niezależnie od klasy, wieku i stanu technicznego. Ja przynajmniej wsiadam do dowolnego francuza i wszystko jest na swoim miejscu. Bardzo mile wspominam służbowego ZX-a (to chyba techniczny bliźniak 306)

Napisano

DU mają swoje plusy, co nie zmienia, że prowadzą się tak sobie zlosnik.gif

Napisano

> DU mają swoje plusy, co nie zmienia, że prowadzą się tak sobie

Przyznam się bez bicia, że ja też byłem przerażony, prowadząc po raz pierwszy Lanosa, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić. Autor wątku najwyraźniej szuka niedrogiego w zakupie i utrzymaniu oraz niezawodnego środka transportu. Lanek wydaje się w tym wypadku najlepszy, zwłaszcza że za podaną kwotę można kupić niestary egzemplarz od pierwszego właściciela ok.gif

Napisano

jak miałem Nubirę to ciągle doświadczało mnie wrażenie, że mam za mocny silnik wobec możliwości zawieszenia (a to było 106KM hehe.gif)... z drugiej strony jakbym szukał teraz w miarę taniego auta do przemieszczania się z punktu A do B to akurat lanos byłby moim faworytem ok.gif choć DU pala raczej niemało, podobnie jak proekologiczne g...,które aktualnie ujeżdżam zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.