Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bawiłem się i takie coś wyszło (KME G3 i jego możliwości!!!)

Featured Replies

Napisano

Jako, że nudno tak jeździć i spalać gaz... no a przecież jakby nie patrzeć jestem kierowcą testowym KME hahaha.gif no to trzeba coś działać.

Koniec stabilizacji, koniec odpalania, jechania i gaszenia - za dobrze by było, trzeba coś napsuć hehe.gif

No i zabrałem się za klikanie.

Przeszedłem z korekt liniowych na tabelę.

Na jednej osi mamy obroty, na drugiej ciśnienie (w kolektorze) a w komórkach procentowe korekty dla czasu wtrysku (na dole screen).

Nie było łatwo, gdyż nie mam laptopa, tylko stacjonarny komputer w garażu, więc klik klik - runda - klik klik - runda itp. ale po godzinie już miałem całkiem zadowalający efekt czyli kilka % lepsze osiągi, poprawne EGT i napięcie na sondzie w całym zakresie obrotów.

Cóż, mam tylko wąskopasmową sondę, EGT i własne odczucie "ciągu" i tylko na tym mogę bazować, ale jak to ogarnę to się wybiorę na testy szerokopasmówką i hamownię. Na razie potestuję jak to wpłynęło na spalanie.

tabelavj.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

> Jako, że nudno tak jeździć i spalać gaz... no a przecież jakby nie patrzeć jestem kierowcą testowym

> KME no to trzeba coś działać.

> Koniec stabilizacji, koniec odpalania, jechania i gaszenia - za dobrze by było, trzeba coś napsuć

> No i zabrałem się za klikanie.

> Przeszedłem z korekt liniowych na tabelę.

> Na jednej osi mamy obroty, na drugiej ciśnienie (w kolektorze) a w komórkach procentowe korekty dla

> czasu wtrysku (na dole screen).

> Nie było łatwo, gdyż nie mam laptopa, tylko stacjonarny komputer w garażu, więc klik klik - runda -

> klik klik - runda itp. ale po godzinie już miałem całkiem zadowalający efekt czyli kilka %

> lepsze osiągi, poprawne EGT i napięcie na sondzie w całym zakresie obrotów.

> Cóż, mam tylko wąskopasmową sondę, EGT i własne odczucie "ciągu" i tylko na tym mogę bazować, ale

> jak to ogarnę to się wybiorę na testy szerokopasmówką i hamownię. Na razie potestuję jak to

> wpłynęło na spalanie.

> Uploaded with ImageShack.us

Ładnie to wygląda i wysoko idzie .

Napisano
  • Autor

> Ładnie to wygląda i wysoko idzie .

Od razu doładowanie wzrosło o 0.05-0.1 bar, mimo iż zaworka MBC nie dotykałem.

Jedzie na prawdę "ostro" ale wiadomo - to trzeba będzie dopieszczać z biegiem czasu. Testy trwają smile.gif

Napisano

Obawiam się, że komputer benzynowy dość szybko pozmienia mapy tak, aby wszystko wróciło do normy. Nie na darmo napisali, że te korekty stosuje się w ostateczności.

Napisano
  • Autor

> Obawiam się, że komputer benzynowy dość szybko pozmienia mapy tak, aby wszystko wróciło do normy.

> Nie na darmo napisali, że te korekty stosuje się w ostateczności.

No tak, tylko ja tak jeżdżę (na korektach liniowych ale na jedno wychodzi) już 8 tys km i jeździ i ostatnio długo nic nie przestawiałem. Problem pojawił się po awarii koła rozrządu (odkręciło się) gdy przez dłuższy czas jeździłem na przestawionym zapłonie i rozrządzie. Wtedy komp trochę zgłupiał ale po autoadaptacji jest znowu ok.

Napisano
  • Autor

> to auto masz w koncu wystrojone na pb czy tylko lpg?

Tylko lpg. Gdybym miał na pb to niepotrzebne by było to całe zamieszanie z korektami grinser006.gif

Napisano

> Obawiam się, że komputer benzynowy dość szybko pozmienia mapy tak, aby wszystko wróciło do normy.

> Nie na darmo napisali, że te korekty stosuje się w ostateczności.

wlasnie sie pytałem co na to lambda i autoadaptacja ale zniknął mi gdzieś ten post

Napisano
  • Autor

> wlasnie sie pytałem co na to lambda i autoadaptacja ale zniknął mi gdzieś ten post

Do momentu odkręcenia się koła rozrządu na wale i ścięcia klina - wszystko było ok.

8 tys km i nic się nie zmieniało. Jak wystroiłem tak jeździłem, nuda. Tankowanie i ognia.

Lambda zachowuje się tak, że przy niskich obciążeniach oscyluje a przy wyższych jest 0.9V

Po uszkodzeniu koła jeździłem kilka dni na przestawionym zapłonie i rozrządzie (ścięło klina i koło miało luz zanim się całkiem odkręciło). Przez to komp się rozjechał ale zrobiłem autoadaptację i stroję od nowa, w sumie już jest ok, może drobne dopieszczenia zastosuję ale to już bardzo drobne.

Napisano

> Do momentu odkręcenia się koła rozrządu na wale i ścięcia klina - wszystko było ok.

> 8 tys km i nic się nie zmieniało. Jak wystroiłem tak jeździłem, nuda. Tankowanie i ognia.

> Lambda zachowuje się tak, że przy niskich obciążeniach oscyluje a przy wyższych jest 0.9V

> Po uszkodzeniu koła jeździłem kilka dni na przestawionym zapłonie i rozrządzie (ścięło klina i koło

> miało luz zanim się całkiem odkręciło). Przez to komp się rozjechał ale zrobiłem autoadaptację

> i stroję od nowa, w sumie już jest ok, może drobne dopieszczenia zastosuję ale to już bardzo

> drobne.

Pasowałoby mieć szerokopasmówke. ja dla bezpieczeństwa zamontowałem emulator sondy który działa tylko w nadciśnieniu.

Napisano
  • Autor

> Pasowałoby mieć szerokopasmówke.

No myślę nad tym...

>ja dla bezpieczeństwa zamontowałem emulator sondy który działa

> tylko w nadciśnieniu.

Czyli w jaki sposób to dokładnie działa?

Co "widzi" ECU w nadciśnieniu?

Napisano

> No myślę nad tym...

> Czyli w jaki sposób to dokładnie działa?

> Co "widzi" ECU w nadciśnieniu?

no widzi oscylacje, dzięki czemu nie przeadaptuje się zlosnik.gif

Napisano

> no widzi oscylacje, dzięki czemu nie przeadaptuje się

4 generacja/3generację- nie lepiej reset pamięci

Napisano

> no widzi oscylacje, dzięki czemu nie przeadaptuje się

Ale czekaj, czekaj, mapy lpg przy nadciśnieniu są niezależne od map benzyny?

Napisano
  • Autor

> Ale czekaj, czekaj, mapy lpg przy nadciśnieniu są niezależne od map benzyny?

Nie wiem skąd takie podejście do sprawy (nie pierwszy raz się z tym spotykam).

Czasy gazu są ZAWSZE zależne od czasów benzyny. G3 je tylko modyfikuje.

Napisano

> Ale czekaj, czekaj, mapy lpg przy nadciśnieniu są niezależne od map benzyny?

No nie do końca. G3 modyfikuje czas wtrysku w tym przypadku wydłuża ten sygnał który dostaje z ECU. jak jeździsz 0-1 no to może nie zdąży sie rozjechać bo komp pracuje w trybie pętli zakniętej i nie bierze pod uwage sygnału ze sondy, ale jak jedziesz dłużej np grzejesz na autostradzie ze 150, stałą prędkością to wtedy komp będzie się starał zubożyć mieszankę do 14,7:1 co nie jest korzystne w nadcisnieniu i wystarczy klika takich jazd i adaptacja będzie obniżać wartości na mapie w oryginalnym ecu.

Napisano

> 4 generacja/3generację- nie lepiej reset pamięci

ma być profi ok.gif maskę mam podnosić tylko po to żeby sobie popatrzeć, ewnetualnie sprawdzić olej, chłodziwo, płyn do spryskiwaczy a nie po to żeby non stop grzebać i coś naprawiać zlosnik.gif Przy mojej jeździe to bym musiał 1-2 razy w tygodbiu reset robić i adaptacje od nowa rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> No nie do końca. G3 modyfikuje czas wtrysku w tym przypadku wydłuża ten sygnał który dostaje z ECU.

> jak jeździsz 0-1 no to może nie zdąży sie rozjechać bo komp pracuje w trybie pętli zakniętej i

> nie bierze pod uwage sygnału ze sondy, ale jak jedziesz dłużej np grzejesz na autostradzie ze

> 150, stałą prędkością to wtedy komp będzie się starał zubożyć mieszankę do 14,7:1 co nie jest

> korzystne w nadcisnieniu i wystarczy klika takich jazd i adaptacja będzie obniżać wartości na

> mapie w oryginalnym ecu.

Grzałem wielokrotnie 180, 190 a nawet 200 i to nie było 3km... to było np. z W-wy do Radomia prawie non stop ogień... Po 8000km na prawdę sportowego jeżdżenia nic się nie działo z mapami.

Dopiero uszkodzenie koła rozrządu na wale spowodowało, że komp się "poprzestawiał" ale jeździłem kilka dni z przestawionym zapłonem i rozrządem...

Napisano
  • Autor

> ma być profi maskę mam podnosić tylko po to żeby sobie popatrzeć, ewnetualnie sprawdzić olej,

> chłodziwo, płyn do spryskiwaczy a nie po to żeby non stop grzebać i coś naprawiać Przy mojej

> jeździe to bym musiał 1-2 razy w tygodbiu reset robić i adaptacje od nowa

Kabelek puszczasz do kabiny i nie musisz maski podnosić rotfl.gif

Wierz mi. Wystroiłem i jeździłem... tysiące km mijały a ja się śmiałem, że nuda i nic nie trzeba już stroić... no ale potem się koło odkręciło i już trzeba stroić... no to jak już i tak się bawię to zabrałem się za tą tabelę grinser006.gif

Napisano

> Nie wiem skąd takie podejście do sprawy (nie pierwszy raz się z tym spotykam).

> Czasy gazu są ZAWSZE zależne od czasów benzyny. G3 je tylko modyfikuje.

No właśnie o to mi chodzi. Jeżeli ktoś włącza w instalacji 4 generacji emulację sondy to traci sens montaż takiej instalacji. Może być tak, że zmienią się parametry pracy układu dolotowego (np. brudny filtr) i już autko będzie zalewane paliwem, bo na emulacji lambdy komputer benzyny nie będzie korygował składu mieszanki ...

Napisano
  • Autor

> No właśnie o to mi chodzi. Jeżeli ktoś włącza w instalacji 4 generacji emulację sondy to traci sens

> montaż takiej instalacji. Może być tak, że zmienią się parametry pracy układu dolotowego (np.

> brudny filtr) i już autko będzie zalewane paliwem, bo na emulacji lambdy komputer benzyny nie

> będzie korygował składu mieszanki ...

No i dla mnie to jest niepojęta modyfikacja.

Skoro ja oszukam ECU emulatorem to na jakiej podstawie potem skoryguję jego czasy spineyes.gif

Napisano

> No właśnie o to mi chodzi. Jeżeli ktoś włącza w instalacji 4 generacji emulację sondy to traci sens

> montaż takiej instalacji. Może być tak, że zmienią się parametry pracy układu dolotowego (np.

> brudny filtr) i już autko będzie zalewane paliwem, bo na emulacji lambdy komputer benzyny nie

> będzie korygował składu mieszanki ...

pad.gif przecież emulator nie działa cały czas tylko w nadciśnieniu. Zresztą Glaca ma stary komp a u mnie by to nie przeszło bo mój naprawde jest czuły i już nie raz mi sie rozjeżdżał nawet przy spokojniejszej jeździe i dlatego musiałem ten problem jakoś rozwiązać.

Napisano

> Kabelek puszczasz do kabiny i nie musisz maski podnosić

znaczy sie to taka przenośnia była, ja mam wtyczke obd po lewej stronie pod kierownicą zlosnik.gif

> Wierz mi. Wystroiłem i jeździłem...

nie chwaląc się to ja też grinser006.gif

tysiące km mijały a ja się śmiałem, że nuda i nic nie trzeba

> już stroić... no ale potem się koło odkręciło i już trzeba stroić... no to jak już i tak się

> bawię to zabrałem się za tą tabelę

a ja mam takie cuś

soft1b.jpg

soft2b.jpg

edit: a powiedz mi jeszcze jak się jeździ na benzynie na przykład przy obciążeniu od 700 do 1000hPa

Napisano
  • Autor

> przecież emulator nie działa cały czas tylko w nadciśnieniu. Zresztą Glaca ma stary komp a u mnie

> by to nie przeszło bo mój naprawde jest czuły i już nie raz mi sie rozjeżdżał nawet przy

> spokojniejszej jeździe i dlatego musiałem ten problem jakoś rozwiązać.

Ale wytłumacz mi to bo ja nie rozumiem.

Jeśli jedziesz w nadciśnieniu i emulator wysyła oscylację do ECU to ECU co robi i jak to wpływa na czasy wtrysków?

Napisano
  • Autor

> edit: a powiedz mi jeszcze jak się jeździ na benzynie na przykład przy obciążeniu od 700 do 1000hPa

Nie przyszło mi do głowy żeby jeździć na benzynie i to jeszcze badać...

do 2.5... max 3 tys obr mogę jechać operując delikatnie gazem... tyle. Dalej zanik ciągu, skrajnie ubogo.

Napisano

> Ale wytłumacz mi to bo ja nie rozumiem.

> Jeśli jedziesz w nadciśnieniu i emulator wysyła oscylację do ECU to ECU co robi i jak to wpływa na

> czasy wtrysków?

No właśnie że nic nie robi, taki mam afr jak mu zadam na mapach np 12,4 to 12,4 a jak bez emulatora to przy dłuższej jeździe powolutku sobie dąży do 14,7

Napisano

> Nie przyszło mi do głowy żeby jeździć na benzynie i to jeszcze badać...

> do 2.5... max 3 tys obr mogę jechać operując delikatnie gazem... tyle. Dalej zanik ciągu, skrajnie

> ubogo.

no to zbadaj tak sam dla siebie ok.gif z tych korekt które masz tam wpisane powinno być ubogo, lekko się zmulać, afr +/- 15,5

Napisano

> przecież emulator nie działa cały czas tylko w nadciśnieniu.

OK. już rozumiem o co chodzi. Ale przecież w nadciśnieniu dawki nie są korygowane - chyba nawet wogóle - ustawione raz i już ...

Znaczy masz jedną ustawioną mapę dawek+korekta lpg i już - autko jeździ na jednej mapie ...

Z tego co wiem to mapa benzyny zmienia się w miarę eksploatacji auta, a tutaj nie masz takiej adaptacji - musisz to zrobić sam. Nie wiem nawet czy np. temp. zewn. nie powoduje ubogiej lub bogatej mieszanki gdy komp benzyny dostaje sygnał emulowany a komp lpg nie korzysta z sygnału lambdy ...

Napisano

a ze tak spytam z ciekawosci, sprawdzales w ostatnich czasach kompa pod euroscanem ?

Napisano
  • Autor

> a ze tak spytam z ciekawosci, sprawdzales w ostatnich czasach kompa pod euroscanem ?

Nie. Nie widzę ku temu przesłanek grinser006.gif

Napisano

> OK. już rozumiem o co chodzi. Ale przecież w nadciśnieniu dawki nie są korygowane - chyba nawet

> wogóle - ustawione raz i już ...

> Znaczy masz jedną ustawioną mapę dawek+korekta lpg i już - autko jeździ na jednej mapie ...

niet skromny.gif komp benzynowy na seryjnym mapsensorze nie widzi nadciśnienia i będzie skracał czasy wtrysku w tym zakresie który zaznaczyłem na rysunku.

7ce63daefd0ec534.jpg

> Z tego co wiem to mapa benzyny zmienia się w miarę eksploatacji auta, a tutaj nie masz takiej

> adaptacji - musisz to zrobić sam.

znowu niet. gdyby miał niezależny system dawkowania paliwa od seryjnego ecu (np gaz 1,2 gen, paliwowy stand alone) no to wtedy tak.

> Nie wiem nawet czy np. temp. zewn. nie powoduje ubogiej lub

> bogatej mieszanki gdy komp benzyny dostaje sygnał emulowany a komp lpg nie korzysta z sygnału

> lambdy ...

a od czego mamy czujniki, np IAT? grinser006.gif

Napisano

> niet komp benzynowy na seryjnym mapsensorze nie widzi nadciśnienia i będzie skracał czasy wtrysku

> w tym zakresie który zaznaczyłem na rysunku.

> znowu niet. gdyby miał niezależny system dawkowania paliwa od seryjnego ecu (np gaz 1,2 gen,

> paliwowy stand alone) no to wtedy tak.

> a od czego mamy czujniki, np IAT?

Czyli co wg Ciebie mapa benzyny nie będzie się rozjeżdżać?

Napisano
  • Autor

> niet komp benzynowy na seryjnym mapsensorze nie widzi nadciśnienia i będzie skracał czasy wtrysku

> w tym zakresie który zaznaczyłem na rysunku.

Tak. U mnie właśnie te czasy się skracają i dlatego używając korekty po obrotach i po ciśnieniu mogę zrobić tak , że gazowe czasy się nie bedą skracały a nawet mogą się wydłużać... ogranicza mnie tylko zapętlenie...

Napisano

> Tak. U mnie właśnie te czasy się skracają i dlatego używając korekty po obrotach i po ciśnieniu

> mogę zrobić tak , że gazowe czasy się nie bedą skracały a nawet mogą się wydłużać... ogranicza

> mnie tylko zapętlenie...

mam pytanko. Moglbys zrobic mi fotke zaworka jednokierunkowego w wezu do mapa ?? Jaki dales zaworek ?? Bo wczoraj podczxas pierwszych jazd w nadcisnieniu wywala mi marchewe i cos chce tam dac

Napisano
  • Autor

> mam pytanko. Moglbys zrobic mi fotke zaworka jednokierunkowego w wezu do mapa ?? Jaki dales zaworek

> ?? Bo wczoraj podczxas pierwszych jazd w nadcisnieniu wywala mi marchewe i cos chce tam dac

Ja to zrobiłem tak:

Na wężyku przed mapem dałem trójnik (taki plastikowy, kupisz w każdym motoryzacyjnym, ja akurat miałem dołączony do Blow Offa).

Na tym 3-cim króćcu trójnika dałem zaworek od servo w taki sposób, żeby wypuszczał powietrze na zewnątrz ale nie pozwalał wpuścić do środka.

Tyle.

Foto mogę później zarzucić.

Ideałem by było, gdyby na wężyku (między trójnikiem a kolektorem) dać jeszcze jeden zaworek który puszcza w stronę kolektora a w stronę mapa nie.

Napisano

> Czyli co wg Ciebie mapa benzyny nie będzie się rozjeżdżać?

pad.gif widze że chyba nikt mnie tu nie rozumie zlosnik.gif już nie mam siły normalnie

Napisano

> Tak. U mnie właśnie te czasy się skracają i dlatego używając korekty po obrotach i po ciśnieniu

> mogę zrobić tak , że gazowe czasy się nie bedą skracały a nawet mogą się wydłużać... ogranicza

> mnie tylko zapętlenie...

no dobra słowo klucz, czy sterownik KME ma blokade czasów wtrysku?

Napisano
  • Autor

> no dobra słowo klucz, czy sterownik KME ma blokade czasów wtrysku?

A co mam rozumieć przez blokadę? Jest coś takiego jak "maksymalny czas wtrysku"

Napisano

> A co mam rozumieć przez blokadę? Jest coś takiego jak "maksymalny czas wtrysku"

chodzi mi o to że jak już masz zebrane te punkty na mapie i porobione korekcje to czy możesz je zablokować żeby się już potem nie zmieniały w trakcie ekspolatacji. np w stagu jest tak że tam się mapy zmieniają/adaptują cały czas, tak że jakbys sobie wzbogacił troche mieszanke mnożnikiem to i tak ECU to dość szybko zweryfikuje, tylko potem są problemy na benzynie bo jest ubogo

Napisano
  • Autor

> chodzi mi o to że jak już masz zebrane te punkty na mapie i porobione korekcje to czy możesz je

> zablokować żeby się już potem nie zmieniały w trakcie ekspolatacji. np w stagu jest tak że tam

> się mapy zmieniają/adaptują cały czas, tak że jakbys sobie wzbogacił troche mieszanke

> mnożnikiem to i tak ECU to dość szybko zweryfikuje, tylko potem są problemy na benzynie bo

> jest ubogo

Nie widziałem tam takiej funkcji, z tego co wiem to korekty są wprowadzane zawsze w czasie rzeczywistym.

Nie zauważam też rozjeżdżania jeśli oczywiście wszystko jest sprawne bo ostatnio jak mi się odkręcało koło rozrządu na wale to różne jaja się działy. Teraz jest znowu norma - ustawiłem, jedzie, codziennie tak samo.

Napisano

> niet komp benzynowy na seryjnym mapsensorze nie widzi nadciśnienia i będzie skracał czasy wtrysku w tym zakresie który zaznaczyłem na rysunku.

Ale skracanie czasu wtrysku wynika z braku oscylacji sondy, a nie braku "widoczności" nadciśnienia. Jeżeli nie widzi nadciśnienia, a sonda oscyluje, to powinno być ok.

> znowu niet. gdyby miał niezależny system dawkowania paliwa od seryjnego ecu (np gaz 1,2 gen, paliwowy stand alone) no to wtedy tak.

Ale niet co? Komputer benzyny nie adaptuje się w miarę zużywania silnika?

> a od czego mamy czujniki, np IAT?

Czujniki czujnikami, ale jeżeli przy zadanych parametrach z czujników komputer benzyny będzie dostawał emulowany sygnał sondy, to nie będzie się adaptował, bo wydaje mu się że jest ok ...

Napisano
  • Autor

> Ale skracanie czasu wtrysku wynika z braku oscylacji sondy, a nie braku "widoczności" nadciśnienia.

> Jeżeli nie widzi nadciśnienia, a sonda oscyluje, to powinno być ok.

To powiedz mi, czy silnik benzynowy bez gazu przy wciśniętym pedale do podłogi będzie oscylował? (no wiadomo - czy lambda będzie oscylowała?)

Bo z tego co ja wiem to nie będzie. Będzie bogato i nic nie będzie skracać bo ma mieć pełną moc na żądanie jaśnieprowadzącego.

Ja jeśli jadę umiarkowanie to też mi oscyluje ale jak wdepnę głębiej to jest bogato bo z czegoś się to przyspieszenie musi brać przecież.

Napisano

> ... Bo z tego co ja wiem to nie będzie. Będzie bogato i nic nie będzie skracać bo ma mieć pełną moc na żądanie jaśnieprowadzącego.

Nawet w silnikach z elektroniczną przepustnicą przy maksymalnym obciążeniu nie będzie oscylacji, ale pewnie znacznie krócej w silniku EURO5 niż EURO3.

> Ja jeśli jadę umiarkowanie to też mi oscyluje ale jak wdepnę głębiej to jest bogato bo z czegoś się to przyspieszenie musi brać przecież.

U mnie jest tak samo, ale kiedy nie cisnę do podłogi, to oscylacje są cały czas - EURO3.

To przecież przepustnica ogranicza zwiększenie prędkości obrotowej silnika, a nie skład mieszanki, nawet na ubogiej autko będzie przyspieszało.

Nie o to mi chodziło. Jazda chwilowa z dużym obciążeniem nie wpływa na korekcję czasu wtrysku albo wpływa w bardzo wąskim zakresie. Miałem na myśli jazdę ze stałym dużym obciążeniem i wtedy nie widzę sensu włączania emulacji sondy. Oczywiście jeżeli pedał będzie w podłodze, to po osiągnięciu prędkości maksymalnej skład mieszanki i tak powinien się ustabilizować - tego niestety nie wiem, może nie jest tak w każdym aucie ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.