Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wersalka Aveo

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry.

Pacjentem jest Aveo Sedan 2008 z przebiegiem 23000km. Otóż w suche i chłodne dni podczas manewrów z niewielkimi prędkościami słychać nieprzyjemne skrzypienie jak w starej wersalce. Podejrzewam, że może jakaś guma się wyrobiła w zawieszeniu stąd moje pytanie : co to może być - może ktoś już to przerabiał w Aveo i czy nadaje się to do naprawy w ramach gwarancji czy potraktują to jako tzw. zużycie eksploatacyjne ?

Pozdrawiam

Napisano

obstawiam obejmy stabilizatora na przegrodzie

niestety nic z tym nie zrobisz, bo nowe gumy również mogą piszczeć

ja stosuje sprawdzone rozwiązanie...silikon w sprayu, ale wystarcza u mnie na jakieś 2miesiące

Napisano

> Dzień dobry.

> Pacjentem jest Aveo Sedan 2008 z przebiegiem 23000km. Otóż w suche i chłodne dni podczas manewrów z

> niewielkimi prędkościami słychać nieprzyjemne skrzypienie jak w starej wersalce. Podejrzewam,

> że może jakaś guma się wyrobiła w zawieszeniu stąd moje pytanie : co to może być - może ktoś

> już to przerabiał w Aveo i czy nadaje się to do naprawy w ramach gwarancji czy potraktują to

> jako tzw. zużycie eksploatacyjne ?

> Pozdrawiam

aveo `09 przebieg 26kkm - dokładnie takie same objawy - w poprzednim aucie (felicia) toakie objawy świadczyły o padzie sworznia wahacza.. na dniach zamierzam się wgłębićw temat - dam znać do czego doszedłem...

Napisano

gumy stabilizatora lub co może wydać się dziwne tuleje na wahaczach popsikać jakim smarowidłem w sprayu na jedno i drugie i na jakiś czas będzie ok. Na pocieszenie powiem ze w nowej octavi IIFL przy przebiegu 15kkm też pojawiły sie stuki i skrzypienie diagnoza gumy na stabilizatorze.

Napisano

Witaj,

To są dwie gumy w zawieszeniu z przodu. Najpierw popsikali je jakimś smarowidłem do gum w sprayu i miało pomóc, ostatecznie na gwarancji wymienili, dodatkowo spec, przy mnie, rozkręcił całe przednie zawieszenie i wszystko przesmarował. Byłem wtedy b. szczęśliwy i po cichu liczyłem, że starczy co najmniej na kilka lat. Nic bardziej mylnego. Zawieszenie zaczęło znowu skrzypieć po pół roku i do dziś skrzypi.

Pozdrawiam MK.

Napisano

> gumy stabilizatora lub co może wydać się dziwne tuleje na wahaczach popsikać jakim smarowidłem w

> sprayu na jedno i drugie i na jakiś czas będzie ok. Na pocieszenie powiem ze w nowej octavi

> IIFL przy przebiegu 15kkm też pojawiły sie stuki i skrzypienie diagnoza gumy na

> stabilizatorze.

W felce pomagało wstrzyknięcie do wnętrza przegubu (przez gumową osłonę) 1ccm oleju - taki mały mcgyver`yzm ale dawało radę cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.