Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak odswieżyć czarny lakier?

Featured Replies

Napisano

> ceny tez rewelacja

nie jest źle, najlepiej zadzwonic i porozmawiać

Napisano

> dokładnie a do tego ile razy taki zabieg można powtórzyć - dwa - trzy?

ale niestety pewnym osobom tego nie przetłumaczysz. Używając takich past w niewiedzy ludzie szkodzą sobie, a najbardziej złudne w tym wszystkim jest to, że taka pasta faktycznie daje połysk. Niestety spustoszenie jakie sieje w samym lakierze jest niewidoczne dla niewprawnego oka albo takie oko nie chce tego spustoszenia widzieć, bo właściciel owego oka narobił się przecież taką pastą niesamowicie i głupio by było gdyby robota poszła na marne zlosnik.gif

Napisano

Dokładnie jak piszesz - a potem zaskoczenie i wielkie boje_sie.gif

Niestety niewielu przetłumaczysz że nic za darmo i bez nakładu pracy nie ma.

Często się spotykam że ktoś kupuje czarne auto i jeździ na myjnie automatyczne, do tego wosku samochód nie widzi i potem opinia , że do bani lakier, zmatowiony etc.

Niestety ludzie nie potrafią zrozumieć, że jak mam czarny lakier(i nie tylko) to:

1. Nie jeżdżę na myjnie automatyczne a najlepiej myję sam grinser006.gif

2. woskuję i nabłyszczam regularnie dobrymi renomowanymi środkami o trwałym efekcie.

3. nakładam pastę odpowiednim aplikatorem a nie dla przykładu gaciami żony, kochanki etc - często mimo dobrego środka jego nakładanie i polerowanie jeszcze bardziej uszkadza lakier

Naprawdę utrzymanie lakieru w dobrym stanie - jak jest to robione np raz na miesiąc lub dwa nie pochłania dużej ilości czasu- gorzej jak samochód jest zdemolowany zdewastowany - nie ma cudów - przywrócenie mu blasku będzie kosztowało zarówno kasę jak i więcej czasu.

Z przykrością muszę stwierdzić, że u nas jeszcze funkcjonuje mit cudownych środków do czyszczenia za 4,99 spineyes.giffacepalm.gif30.GIF

Napisano

Trochę chęci i czasu. Nie trzeba kupować mega drogich kosmetyków można kupić próbki np. Poorboys. Opakowania 120ML koszt 18zł. Pre-Wax Cleaner+Politure+Wosk/sealant=54zł wystarczy na 3 aplikacje przy średnim aucie. Do tego 3 pady+ręczniki z mikrofibry=30zł i szampon 20zł i mamy komplet za 100zł. Oczywiście coś do gumy czy plastiku jeszcze by się zdało to kolejne 18zł i można się zacząć bawić w detaling.

Napisano

ta jess, a potem blagalne gadanie: panie poloz pan paste ze dwa razy,albo oberwany od kraweznika zderzak,a gosc mowi cos o magicznej kredce zlosnik.gif.

Najwiekszy placz jest kiedy ktos przyprowadza auto od dziadka z wermachtu,cukiereczek, pikny,odstawiony. Myjesz taki egzemplarz i nagle okazuje sie,ze kazdy element w innym odcieniu. Przeszlosc wypadkowa zamaskowana jakimis plakami,silikonami,nablyszczaczami.

Albo gosc zmywajacy zywcem z lakieru jakas stara smole i zywice jakimis rozpusczalnikami silikonowymi.

Napisano

>

> 3. nakładam pastę odpowiednim aplikatorem a nie dla przykładu gaciami żony, kochanki etc - często

Jakim aplikatorem nakładasz?

Napisano

> ceny tez rewelacja

ciekawe czy do pakietu Luxury dodają efekt "łał" gratis hahaha.gif

ludzie to jednak zawsze znajdą jeleni, którzy mają chęć wyrzucenia swoich pieniędzy

Napisano

a ja mam pytanie z innej beczki ;-) jaka jest kolejnosc nakladania ??

szampon, glinka,politura, wosk ?

Napisano

> a ja mam pytanie z innej beczki ;-) jaka jest kolejnosc nakladania ??

> szampon, glinka,politura, wosk ?

Szampon, glinka, środek do usunięcia kolistych rys ( np Ultimate Compound etc), politura, wosk waytogo.gif

Napisano

> Szampon, glinka, środek do usunięcia kolistych rys ( np Ultimate Compound etc), politura, wosk

Jeszcze mozna dodac, ze przed niektorymi politurami stosuje sie cleanery, np. przy systemie megsa DC1 DC2

Napisano

> Jeszcze mozna dodac, ze przed niektorymi politurami stosuje sie cleanery, np. przy systemie megsa

> DC1 DC2

Owszem ale nie zawsze jest to niezbędne.

Ja stosuję UC, DC2,#16 i ewentualnie jeszcze DC3

dla osób które nie mają czasu na zabawy polecam wosk 3 w 1- Cleaner Wax paste

284327399-pase.jpg

lub w wersji Liquid

284327399-liquid.jpg

post-33228-14352510236125_thumb.jpg

Napisano

> Owszem ale nie zawsze jest to niezbędne.

> Ja stosuję UC, DC2,#16 i ewentualnie jeszcze DC3

> dla osób które nie mają czasu na zabawy polecam wosk 3 w 1- Cleaner Wax paste

> lub w wersji Liquid

O tym też myślałem, więc mam pytanie: ile to 3w1 jest gorsze od colli 476? Bo może to mi wystarczy

(gorsze to mam na myśli pogorszenie połysku i trwałości) spineyes.gif

Napisano

> O tym też myślałem, więc mam pytanie: ile to 3w1 jest gorsze od colli 476? Bo może to mi wystarczy

> (gorsze to mam na myśli pogorszenie połysku i trwałości)

co do trwałości może być niższa gdyż musi być to pewnego rodzaju mieszanka i kompromis pomiędzy środkiem czyszczącym nabłyszczającym i woskiem grinser006.gif

Napisano

> O tym też myślałem, więc mam pytanie: ile to 3w1 jest gorsze od colli 476? Bo może to mi wystarczy

> (gorsze to mam na myśli pogorszenie połysku i trwałości)

Wyglada calkiem niezle, latwo sie naklada tylko trzeba uwazac na plastiki, bo strasznie brudzi. Trwalosc ma taka jak wiekszac woskow w plynie, wytrzymuje dluzej niz np. turtlewax z serii platinum

Napisano

> Co koledzy by proponowali?

> czarny metalik z 2007 r.

> niestety zapewne przez myjki automatyczne jest juz mocno zmatowialy

> Jakich kosmetykow uzyc i jakie operacje wykonac?

na dzien dobry glinka i detailer

nastepnie smart polish lub UC z meguiarsa

potem twardy wosk wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.