Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kolizja i zniżki... Jak to jest?

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko do Uzytkowników z "przygodami".. smile.gif

Jestem włascicielem sam. "A" i drugiego "B", z tym, ze współwłascicielem sam. "B" jest tez mój syn [chodzi o zniżki OC]. Samochodem "A" spowodowałem stłuczkę [moja wina], odszkodowanie bedzie z mojej polisy. Wiem, ze stracę chyba ulgę [a miałem 60%] na sam. "A", I teraz pytanie:- 1. Czy strace tez ulgę na sam. "B", oraz czy straci też ulgę mój syn, który jest współwłascicielem tego sam. "B" ? Miał ktoś takie, lub podobne doswiadczenie, lub zna przepisy..?

Z góry dziekuje.

Napisano

> pytanie:- 1. Czy

> strace tez ulgę na sam. "B", oraz 2. czy straci też ulgę mój syn, który jest współwłascicielem

> tego sam. "B" ?

> Miał ktoś takie, lub podobne doswiadczenie, lub zna przepisy..?

> Z góry dziekuje.

1. zwykle tak choc to zalezy jakie masz warunki polisy OC. standardowo tak. rozdzial jest zwykle przy wiekszej liczbie aut - pytaj swojego ubezpieczycieula

2. nie wiem ale wydaje mi sie ze niestety tak

Napisano

> Z góry dziekuje.

Jeśli OC u tego samego ubezpieczyciela to na 99% poleci po zniżkach a jeśli u innego to na 99% się nie dowie, chociaż zależy jakie towarzystwo i jaki mają przepływ informacji między sobą.

Napisano

Zgadza się , sam miałem taki przypadek tzn ja spowodowałem kolizję i mi zabrali zniżki mimo że ojciec jest współwłaścicielem . Tyle że on ma swoją astrę w Unice a ja w HDI . zniżki poleciały mi na rok poźniej wróciły grinser006.gif

Napisano

W Allianz tracisz zniżkę tylko na ten samochód, który brał udział w kolizji - inne twoje samochody zachwują dotychczasową zniżkę - mowa oczywiście tylko o kontynuacji ubezpieczenia w Allianz (bo jak się przenosisz, to wystawiają standardowe zaświadczenie o przebiegu bezszkodowości właściciela: ile lat i ile szkód było). Jeśli do roku po kolizji ubezpieczysz u nich dodatkowy samochód, to na początek będzie miał zniżkę jak ten po kolizji.

W innych TU traci się przeważnie zniżki na wszystkie ubezpieczone samochodu w danym TU.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.