Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to już koniec sezonu

Featured Replies

Napisano

Ja wczoraj trzasnąłem traske...przy pięknej słonecznej acz, wietrznej pogodzie...a dziś co...pada:( czy to już czas aby wymontować baterie i przykryć kołderką??

Napisano

> Ja wczoraj trzasnąłem traske...przy pięknej słonecznej acz, wietrznej pogodzie...a dziś co...pada:(

> czy to już czas aby wymontować baterie i przykryć kołderką??

dzis byla piekna, sloneczna pogoda, niestety moto mam 400km stad frown.gif zamierzam sie przejechac za 5 dni jeszcze....

Napisano

> Ja wczoraj trzasnąłem traske...przy pięknej słonecznej acz, wietrznej pogodzie...a dziś co...pada:(

ja zrobiłem dzisiaj małą rundkę i odstawiłem na zimę

Napisano

Ja jeżdżę cały czas do roboty. Mam nadzieję, że do końca października pogoda wstrzyma się z opadami

Napisano

> Ja jeżdżę cały czas do roboty.

Ja też.

> Mam nadzieję, że do końca października pogoda wstrzyma się z opadami

Kurka... Ja tam mam nadzieję, że jeszcze w listopadu da się jeździć.

Bo to co się dzieje teraz w Warszawie, to jakaś abstrakcja screwy.gif

Napisano
  • Autor

kiedyś też jeździłem całą zimę...ale już nie jeżdzę. Dostałem dupowóz w spadku. A poza tym, szkoda mi moto na sól...:(

Napisano

Jak solarki wyjadą to się zastanowię. Na razie sezon w pełni.

Napisano

> kiedyś też jeździłem całą zimę...ale już nie jeżdzę. Dostałem dupowóz w spadku. A poza tym, szkoda

> mi moto na sól...:(

U mnie motocykl jest używany tak samo jak samochód.

A że w Warszawie jest kibel nieziemski, to autem staram się tam nie pchać.

Dla porównania. Rano motocyklem do pracy (ponad 30km) jadę jakieś pół godziny, samochodem będzie z 1,5 godziny.

Powrót? Sam nie wiem, bo już daaaawno autem w pracy nie byłem...

I dlatego do oporu będę jeździł trampiszczem. Krótka przerwa w jeździe jest przewidziana na szybkie ogarnięcie mechaniki itp i dalej do przodu.

Dla podsumowania. Ten rok to jakieś 12 - 15 kkm na 2oo (w zasadzie to sama Warszawa).

Na wypady typu zlot czy też przejażdżka do rodziny w kraj mogę odjąć maksymalnie 2kkm.

Napisano

> Jak solarki wyjadą to się zastanowię. Na razie sezon w pełni.

Się zastanawiam, czy na Wale się nie złapaliśmy przypadkiem ze 2 razy zlosnik.gif

Napisano

jak tylko temp. spadnie pon. 15 stopni to odpuszczam moto, opona nie klei wogóle. Moja mulher.gif chciała się przejechać po okolicy i przyznam że jak wyszedłem bokiem z ulicy to powiedziałem sobie ,,koniec sezonu" Dobrze że nie widziała tego w lusterku, bo bym znowu wysłuchiwał.....

Napisano

Ja już niestety ale schowałem motocykl na zimę do garażu w ubiegłym tygodniu frown.gif

A tak w ogóle mogę teraz po wszystkich zabiegach polecić środek czyszczący do łańcucha z lidla, tani(chyba kosztował coś około 6-7zł) a łańcuch po jego użyciu wygląda jak nówka z pudełka biglaugh.gif

Aż nie mogłem uwierzyć ile brudu się nazbierało na łańcuchu icon_eek.gif

Napisano

Moj zostal juz z grobsza umyty, pokrowiec naciagniety, tylko w Sobote bede nusial akumulator wyciagnac ( bo zapomnialem ) i podlaczyc go pod ladowanie symulujace uzytkowanie.

wink.gif

Napisano

Ten środek LIDLA do czyszczenia łańcuchów to rewelacja. Już rok temu to wyczaiłem i w tym roku jak była promocja (4.99zł) zrobiłem większe zapasy zlosnik.gif Co prawda jeden pojemnik idzie na umycie jednego łańcucha ale naprawdę warto.

Napisano
  • Autor

co to za ustrojstwo??

Napisano

jeszcze bedzie ciepło i bedzie mozna nieco polatac smile.gif

Napisano

> Się zastanawiam, czy na Wale się nie złapaliśmy przypadkiem ze 2 razy

Całkiem możliwe, prawie codziennie wałem latam. Mam nadzieję, że nie zostawiłem złego wspomnienia. smile.gif

Napisano

> jak tylko temp. spadnie pon. 15 stopni to odpuszczam moto, opona nie klei wogóle. Moja chciała

> się przejechać po okolicy i przyznam że jak wyszedłem bokiem z ulicy to powiedziałem sobie

> ,,koniec sezonu" Dobrze że nie widziała tego w lusterku, bo bym znowu wysłuchiwał.....

wystarczy jezdzic ostrozniej - jezdzilem juz porzy zerze... fakt w nocy nie wiedzialem czy to jeszcze mokre czy zamarzniete ale przy kilku stopniach... mozna wolniej pojechac smile.gif

Napisano

Zgadza się tylko ja mam z tym problemy dlatego wole już nie jeździć

Napisano

> Zgadza się tylko ja mam z tym problemy dlatego wole już nie jeździć

Do konca tygodnia pociagne. Dalej sie zobaczy smile.gif

Napisano

> wystarczy jezdzic ostrozniej - jezdzilem juz porzy zerze... fakt w nocy nie wiedzialem czy to

> jeszcze mokre czy zamarzniete ale przy kilku stopniach... mozna wolniej pojechac

Nic bardziej zludnego. Opony motocyklowe nie sa przewidziane ( ich mieszanka ) do uzytkowania ich w temp. mniejszej niz..... Do prawidlowej pracy ( trzymania sie nawierzchni czy jak kto woli przyslowiowego klejenia sie asfaltu ) potrzebuja odpowiedniej temperatury, ktorej w obecnych warunkach niestety nie osiagaja.

Niema przyczepnosci - niema jazdy - smutna prawda. Zgodze sie jedynie, ze w przypadku opon do typu Enduro mieszanki sa bardziej miekie i tymi sprzetami mozna smigac w zimie ( oczywiscie po drogach publicznych gdy asfalt nie jest pokryty lodem czy sniegiem - inaczej mowiac czarny grinser006.gif )

Opon zimowych dla motocykli nie produkuje zaden producent. Co innego w przypadku skuterow

Napisano

U mnie niestety od kilku dni takie wiatry ze babcie sie przewracaja na ulicach. Raczej sie nie odwarze wyskoczyc bo zdmuchnie mnie ale jak tylko wiatr sie uspokoi to czemu jeszcze nie posmigac.

Napisano

> Enduro mieszanki sa bardziej miekie i tymi sprzetami mozna smigac w zimie ( oczywiscie po

> drogach publicznych gdy asfalt nie jest pokryty lodem czy sniegiem - inaczej mowiac czarny )

Moje Heidenau K60 jakoś jeszcze dają radę. Zaraz po wyjechaniu z parkingu sprawdzam (na zimnych oponach) przyczepność.

Fakt, jeżdżę wolniej i bardziej zachowawczo (czytaj - ze spiętymi pośladami hahaha.gif )

[edit] aaaa... i ja mam wersję standard a nie Silica, któe są bardziej miękkie i ponoć na mokrym bardzo dobrze się trzymają)

Napisano

DR 350 smigam w zimie gdy jest fajna pogoda. ta obuta jest w Cont TKC 80 - bajka, co wazniejsze bez pampersow i zacisnietych zwieraczy.

wink.gif

Napisano

> ta obuta jest w Cont TKC 80 - bajka, co wazniejsze bez

A to planuję kupić. W sumie to chciałem brać przy obecnej zmianie gumek, ale niestety finanse nie pozwoliły.

I chyba skończy się na kupnie dodatkowych kół z fajnymi oponami zlosnik.gif

Heidenau zostaną do codziennej jazdy a TKC na wypady w off.

Napisano

> Heidenau zostaną do codziennej jazdy a TKC na wypady w off.

a nie lepiej do offu kupic mitasy e09?

Napisano

> a nie lepiej do offu kupic mitasy e09?

Czy ja wiem? Opinię o TKC mam od Zenka (tyż z TCP).

A Zenuś jest niezły dzik jeśli chodzi o jazdę w terenie.

Zobaczę jeszcze wink.gif

Napisano

> Czy ja wiem? Opinię o TKC mam od Zenka (tyż z TCP).

> A Zenuś jest niezły dzik jeśli chodzi o jazdę w terenie.

> Zobaczę jeszcze

wiesz pisze teraz tylko o cenie, wiadomo ze TKC lepiej sie sprawuja na mokrym asfalcie niz E09...ale jak masz juz miec dodatkowe koła tylko w off to brałbym Mitasy C-02 to typowy off.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.