Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ceny serwisu

Featured Replies

Napisano

za wp

Quote:

W przypadku wymiany sprzęgła najwięcej wydadzą posiadacze Mitsubishi ASX 1,8 Diesel. Za kompletne sprzęgło (z kołem) zapłacą 13 191 zł. Właściciel Dacii Duster 1,5 Diesel zapłaci zaledwie 780 zł. Jeśli jednak w silniku Diesla zepsuje się filtr cząstek stałych, za nowy najdrożej zapłaci kierowca Hyundaia ix35 2,0 Diesel - prawie 19 tys. zł. Nieco tylko tańszy jest filtr do Kii Sportage 2,0 Diesel - 15 150 zł. Najtańszy, wśród przebadanych aut, jest filtr do Dacii Duster 1,5 Diesel, który kosztuje 1 780 zł. W Mitsubishi ASX filtr cząstek stałych kosztuje 4 250 zł.

filt czastek za 19 kola i sprzeglo za 13 kola? jakis horror

Napisano

> filt czastek za 19 kola i sprzeglo za 13 kola? jakis horror

ciekawe czy ich jakośc i "długowiecznośc" jest adekwatna do ceny hmm.gif

Napisano

ceny tego sa adekwatne do zastosowanych materialow / technologii/ stopnia skomplikowania wymiany czy to zwykle widzimisie serwisu i chcec dojenia klienta?

Napisano

> Do Kii Sorrento sprzęgło kompletne 15000

Moimi samochodami czasami jeździ moja mama, manewrując na działce(spora pochyłość i mało miejsca pomiędzy drzewami) nawet mi raz na jakiś czas jak popada zdarza się przypalić sprzęgło, mamie częściej.

Sprzęgło kompletne do BBM 1.6 kosztuje 200-250zł + 300zł robocizna w ASO, sprzęgło kompletne do stilo 1.6 400-500zł + 300zł robocizna w ASO.

Żyjemy w kraju gdzie podstawą jest kupić tanio auto a dopiero później ludzie się zastanawiają ile kosztuje eksploatacja.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Moimi samochodami czasami jeździ moja mama, manewrując na działce(spora pochyłość i mało miejsca

> pomiędzy drzewami) nawet mi raz na jakiś czas jak popada zdarza się przypalić sprzęgło, mamie

> częściej.

> Sprzęgło kompletne do BBM 1.6 kosztuje 200-250zł + 300zł robocizna w ASO, sprzęgło kompletne do

> stilo 1.6 400-500zł + 300zł robocizna w ASO.

Ale zauważyłeś, że mowa o czymś zupełnie innym, niż to co piszesz ?

Używając kwiecistego porównania - powiedziałeś właśnie, że autobus jest jednak ździebko wygodniejszy niż seicento sporting, więc dziwnym jest kupowanie SC...

Napisano

> Ale zauważyłeś, że mowa o czymś zupełnie innym, niż to co piszesz ?

Koło 2-masowe do Mjtd kosztuje 1100-1500zł, jakbyś się nie wysilał to nie przekroczysz 2.5kzł za 2-mas+sprzęgło czyli ponad 10kzł taniej niż do Mitsubishi ASX 1,8 Diesel.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Żyjemy w kraju gdzie podstawą jest kupić tanio auto a dopiero później ludzie się zastanawiają ile

> kosztuje eksploatacja.

To auto tanie nie było (choć to też jest kwestia tego co ktoś uważa za tanie - kosztowało jakieś 150000). Koleś nie narzeka. Rzuciłem tylko jako ciekawostkę - Kia to mimo wszystko marka uchodząca za tanią...

Napisano

O ilę się nie mylę, to nowe modele, a ceny z ASO.

Dwumasa do fjorda/avensis też kiedyś kosztowała bliżej dychy, weszły na rynek zamienniki, to i cena w ASO spadła. ok.gif

Napisano

Kiedyś w Autoświecie bodajże było zestawienie cen różnistych częsci do różnych marek, i w Mitsu nawet pierdoły potrafiły po kilka tysi kosztować. Paranoja jakaś.

Napisano

> Koło 2-masowe do Mjtd kosztuje 1100-1500zł,

Właściwie: ZAMIENNIK DMF do Mjtd kosztuje...

> jakbyś się nie wysilał to nie przekroczysz 2.5kzł za

> 2-mas+sprzęgło

Wymiana DMF + komplet sprzęgła + wysprzęglik + robota i spokojnie powyżej 3kpln netto w ASO wyjdziesz (przypominam - do porównania wziąłeś ceny z ASO, więc nie porównuj proszę ceny oryginału i roboty w ASO z ceną zamiennika i robotą u Zenka.

> czyli ponad 10kzł taniej niż do Mitsubishi ASX 1,8 Diesel.

1,8 D w ASX-ie jest absolutną nowością i autorską konstrukcją Mitsubishi, więc póki co nie ma absolutnie ŻADNYCH zamienników gratów do tego modelu (jak i do silnika). Producent jest monopolistą i... To widać :-)

Taki jest powód tej ceny, a nie faktyczna cena sprzętu.

To tyle jeżeli rozpatrujemy porównania cen napraw różnych rozwiązań u różnych producentów.

Natomiast nie zmienia to faktu, że przedpiszca podał cenę z sufitu części do auta z zupełnie innym rozwiązaniem, niż omawiane.

Napisano

> O ilę się nie mylę, to nowe modele, a ceny z ASO.

> Dwumasa do fjorda/avensis też kiedyś kosztowała bliżej dychy, weszły na rynek zamienniki, to i cena

> w ASO spadła.

Dokładnie tak.

Mnie zawsze bawi zestawianie cen napraw kompletnie od czapki, "nie wiedzieć czemu" z podpisem lub kontekstem "patrzcie, jaki jestem fajny kolo bo to JA tak tanie w naprawach auto kupiłem. No wręcz ociekam zajebistością".

Napisano

> No wręcz ociekam zajebistością".

Wstawcie zdjęcie tego sprzęgła i docisku z Bravy a ja wam powiem, czy było ostro upalane, jaki ma przebieg i ile jeszcze pojeździ. grinser006.gif

Napisano

> Wstawcie zdjęcie tego sprzęgła i docisku z Bravy a ja wam powiem, czy było ostro upalane, jaki ma

> przebieg i ile jeszcze pojeździ.

Tjaaaa...

I opowiem, jak pan Zenio wymieni za 1 PLN, albo w ogóle sam zrobię "za darmo".

Napisano

Nie było by mnie stać na utrzymanie takich luksusów jak Kia, czy Mitsu icon_eek.giffacepalm.gif

Jestem skazany na Fiata hehe.gif

Napisano

> Właściwie: ZAMIENNIK DMF do Mjtd kosztuje...

Akurat spojrzałem na Valeo.

> roboty w ASO z ceną zamiennika i robotą u Zenka.

Przypominam szanownej gawiedzi, że ASO jest na rynku usług takim samym warsztatem jak warsztat Pana Zenka.

Wchodząc do ASO można i IMO należy negocjować ceny, wtedy twierdzenia, że ceny robocizny w ASO są wyższe(lub drastycznie wyższe) staje się nieprawdziwe.

Cennik ASO danej marki w całej Polsce jest taki sam, ale są to ceny podlegające negocjacjom, u mnie robocizna wychodzi tak samo a czasami ciut taniej niż u Pana Zenka. Trzeba pamiętać, że nie każdy Janek siedzący w biurze ASO ma możliwość negocjacji cen, ale kierownik serwisu ma takie uprawnienia(przynajmniej w Fiacie).

W Łodzi są 3 autoryzowane serwisy mechaniczne Fiat'a, które pomiędzy sobą konkurują oraz konkurują z Panem Zenkiem.

W kwestii części też się da negocjować ceny i to często o więcej niż 15%(vide dawne +15 a obecny stok), ale to temat na inną dyskusję.

> 1,8 D w ASX-ie jest absolutną nowością i autorską konstrukcją Mitsubishi, więc póki co nie ma

> absolutnie ŻADNYCH zamienników gratów do tego modelu (jak i do silnika).

> Producent jest

> monopolistą i... To widać :-)

> Taki jest powód tej ceny, a nie faktyczna cena sprzętu.

> To tyle jeżeli rozpatrujemy porównania cen napraw różnych rozwiązań u różnych producentów.

Przyznaję się bez bicia, że nie sprawdziłem jaki wynalazek siedzi we wspomnianym Micibici.

> Natomiast nie zmienia to faktu, że przedpiszca podał cenę z sufitu części do auta z zupełnie innym

> rozwiązaniem, niż omawiane.

O mnie mówisz?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Akurat spojrzałem na Valeo.

No czyli zamiennik.

I to TANI zamiennik.

> Przypominam szanownej gawiedzi, że ASO jest na rynku usług takim samym warsztatem jak warsztat Pana

> Zenka.

> Wchodząc do ASO można i IMO należy negocjować ceny, wtedy twierdzenia, że ceny robocizny w ASO są

> wyższe(lub drastycznie wyższe) staje się nieprawdziwe.

Bardzo odkrywcze stwierdzenie :-)

> Cennik ASO danej marki w całej Polsce jest taki sam, ale są to ceny podlegające negocjacjom, u mnie

> robocizna wychodzi tak samo a czasami ciut taniej niż u Pana Zenka.

Mylisz się.

Może inaczej - OWSZEM, bywają klienci, dla których jest fix-stawka w każdej ASO w każdym kraju.

Dla miażdżącej większości klientów każde ASO ma swoją stawkę.

Wyjątkiem są tu akcje subsydiowane przez producenta (jak już tak lubisz Fiata to nazywa się to u niego "Jasne ceny"). Dotyczy to WYBRANYCH USŁUG (znowu przykład Fiata - mamy np fix-cenę na wymianę klocków h-c czy amortyzatorów na niektóre modele).

I TYLKO na te usługi - wszystko inne to kwestia umowna i nawet w tym samym mieście różnice mogą ZNACZNIE przekraczać 100% (uwierz mi, badałem to na własnej skórze, WŁAŚNIE NA PRZYKŁADZIE FIATA)

> Trzeba pamiętać, że nie

> każdy Janek siedzący w biurze ASO ma możliwość negocjacji cen, ale kierownik serwisu ma takie

> uprawnienia(przynajmniej w Fiacie).

> W Łodzi są 3 autoryzowane serwisy mechaniczne Fiat'a, które pomiędzy sobą konkurują oraz konkurują

> z Panem Zenkiem.

> W kwestii części też się da negocjować ceny i to często o więcej niż 15%(vide dawne +15 a obecny

> stok), ale to temat na inną dyskusję.

Zgadza się.

Tylko że jedziesz truizmem, bo usiłujesz wywieść, że "We Fiacie jest 5x taniej".

Nie we Fiacie, tylko u pana Zenia na tanim zamienniku - to BARDZO duża różnica.

> Przyznaję się bez bicia, że nie sprawdziłem jaki wynalazek siedzi we wspomnianym Micibici.

Jest to (zapewne) zwykły dwumas, ale póki co korzysta z prawa na wyłączność, bo nie ma żadnej alternatywy dla oryginału - stąd janosikowa stawka.

Ale - znowu - nie jest to 5 krotność wymiany w ASO FIAT'a DMF-a w MJet-cie, tylko 2-3 krotność.

> O mnie mówisz?

Taaaa

Napisano

> Bardzo odkrywcze stwierdzenie :-)

Nie dla wszystkich jest to tak oczywiste.

> Mylisz się.

> Może inaczej - OWSZEM, bywają klienci, dla których jest fix-stawka w każdej ASO w każdym kraju.

A konkretnie?

> Dla miażdżącej większości klientów każde ASO ma swoją stawkę.

Możesz podać więcej szczegółów?

> I TYLKO na te usługi - wszystko inne to kwestia umowna i nawet w tym samym mieście różnice mogą

To wiem.

> ZNACZNIE przekraczać 100% (uwierz mi, badałem to na własnej skórze, WŁAŚNIE NA PRZYKŁADZIE

> FIATA)

Pewnie robiłeś to samo co ja przy serwisowaniu swoich fiatów.

> Tylko że jedziesz truizmem, bo usiłujesz wywieść, że "We Fiacie jest 5x taniej".

Źle mnie zrozumiałeś, nie usiłuję udowodnić, że Fiat jest cacy a inna marka jest be, oparłem się na przykładzie fiata bo mam fiaty i znam ceny. Równie dobrze mógłby to być Mercedes, tyle że nie znam cen.

> Nie we Fiacie, tylko u pana Zenia na tanim zamienniku - to BARDZO duża różnica.

Owszem na zamienniku, ale robocizna w ASO.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie dla wszystkich jest to tak oczywiste.

> A konkretnie?

Konkretnie to kup parę fiatów, gdzie parę to >= tak ze 30 i będziesz miał takiego fixa.

W innych markach też to działa.

Klient z ulicy to... (domyśl się co).

> Możesz podać więcej szczegółów?

Patrz wyżej.

Jako jeden klient to dla FAP nie jesteś ŻADNYM partnerem.

Znaczy oczywiście, jesteś "najważniejszym Klientem na świecie, psze pana, bez Pana nasz świat zawaliłby się i to z jakim hukiem", ale zastanów się, czy dla jednego auta opłaca się robić umowę sieciową na cały kraj...

> To wiem.

To właśnie sam sobie zaprzeczasz :-)

> Pewnie robiłeś to samo co ja przy serwisowaniu swoich fiatów.

Nie.

Pojechałem CC700 do serwisu A, usłyszałem cenę, która wyrwała mnie z butów (koło 3 kpln), pojechałem do drugiego i cena spadła do 1 kpln. Ten sam zakres usług. Może inaczej - ten sam efekt końcowy (przestały kłapać hydrauliczne kasatory luzów).

> Źle mnie zrozumiałeś, nie usiłuję udowodnić, że Fiat jest cacy a inna marka jest be, oparłem się na

> przykładzie fiata bo mam fiaty i znam ceny. Równie dobrze mógłby to być Mercedes, tyle że nie

> znam cen.

Patrząc z boku wygląda to nieco inaczej.

> Owszem na zamienniku, ale robocizna w ASO.

No to nie jest tak do końca, że jest to sprawa porównywalna, bo z jednej strony mówimy o wymianie w ASO (ok, mówimy o cenie części - zakładam, że z wymianą, ale nie wynika to jasno) z "pełnym przytupem" oraz Z GWARANCJĄ vs naprawie na powierzonych częściach, tyle że ASO jest czynnikiem wykonującym naprawę. Niestety, w takim przypadku jak coś klęknie nawet za rogiem, to ASO gwarantuje TYLKO robotę ("no przecież dobrze poskładaliśmy, to pan przywiózł jakiś wynalazek") - za to też się płaci...

Napisano

Ale chyba z gwarancją u przysłowiowego Pana Zenia inaczej nie ma. Zaciekawiła mnie wymiana filtra cząstek stałych. Można zamiast wymiany, po prostu skorzystać z usługi firmy np. V-Tech i pozbyć się tego ustrojstwa? Czy względy ekologiczne tutaj przeważają? Nie wiem więc pytam smile.gif

Napisano

>> Akurat spojrzałem na Valeo.

> No czyli zamiennik.

> I to TANI zamiennik.

AFAIK w przypadku Fiata to OEM.

Napisano

> Cennik ASO danej marki w całej Polsce jest taki sam

Nie jest - w przypadku Fiata też nie. Serwisy oddalone od siebie o kilkadziesiąt kilometrów potrafią mieć ceny różniące się nawet o kilkaset procent. zlosnik.gif

Napisano

> AFAIK w przypadku Fiata to OEM.

Zgadza się.

Ale mówimy o OE vs OEM - spora różnica.

Napisano

jak kogoś stać na nowe mitsibushi asx to dla niego 13 tysi to pikuś...

Napisano

> Ale mówimy o OE vs OEM - spora różnica.

Czy aż taka wielka ? Może co najwyżej w skrupulatności kontroli technicznej, nie sądzę, żeby w materiałach i technologii. Na pewno nie warta płacenia podwójnej ceny, bo taka bywa różnica między OE a OEM w przypadku sprzęgieł.

Napisano

> jak kogoś stać na nowe mitsibushi asx to dla niego 13 tysi to pikuś...

Nie przesadzaj - tańszy i mniejszy brat outlandera - już od ~70 kpln. ok.gif

Napisano

> Nie przesadzaj - tańszy i mniejszy brat outlandera - już od ~70 kpln.

od 70 to nikt nie kupuje totalnego golasa, umówmy się co najmniej 100 jak to ma jeździć i wyglądać.

Napisano

> Czy aż taka wielka ? Może co najwyżej w skrupulatności kontroli technicznej, nie sądzę, żeby w

> materiałach i technologii. Na pewno nie warta płacenia podwójnej ceny, bo taka bywa różnica

> między OE a OEM w przypadku sprzęgieł.

"Stary Koniu" - nie chodzi o jakość, ale o cenę. ok.gifgrinser006.gif

Daaawno temu pracowałem w częściach zamiennych iveco - identyczny grat magnetti marelli (czy jak to się pisze) mogłeś w skrajnych przypadkach (gł. zestawy naprawcze) kupić za <10% ceny z ASO iveco. grinser006.gif

Napisano

> od 70 to nikt nie kupuje totalnego golasa, umówmy się co najmniej 100 jak to ma jeździć i

> wyglądać.

Ale to ze co - jak moja Vectra wg cennika kosztowala 108k pln to sprzeglo do niej moze kosztowac 13k pln? Toz to wiecej niz 10% wartosci auta - a to TYLKO sprzeglo.

Napisano

> "Stary Koniu"

Wystarczy "Koniu", nie musisz mi przypominać, żem stary zlosnik.gif

Nick mam taki, a nie inny, z powodów historycznych zlosnik.gif

> - nie chodzi o jakość, ale o cenę.

Jest teoria, że części OEM to czasami takie, które z jakichś powodów mogłyby nie przejść kontroli jakościowej u producenta aut. Nie wiem, czy słuszna. Ja w każdym razie staram się w swoich samochodach stosować części OEM, OE kupuję, gdy nie znam producenta części na pierwszy montaż. Ostatnio kupiłem do Stilo przednie sprężyny OE, bo znane zamienniki mają wśród braci autokącikowej fatalną opinię.

Napisano

> Wystarczy "Koniu", nie musisz mi przypominać, żem stary

> Nick mam taki, a nie inny, z powodów historycznych

OK "Koniu". grinser006.gifok.gif

> Jest teoria, że części OEM to czasami takie, które z jakichś powodów mogłyby nie przejść kontroli

> jakościowej u producenta aut. Nie wiem, czy słuszna. Ja w każdym razie staram się w swoich

> samochodach stosować części OEM, OE kupuję, gdy nie znam producenta części na pierwszy montaż.

> Ostatnio kupiłem do Stilo przednie sprężyny OE, bo znane zamienniki mają wśród braci

> autokącikowej fatalną opinię.

Nie znam teorii, ale osobiście pakowałem graty MM w logo iveco za xx razy większą kasę. grinser006.gif

Napisano

> Nie znam teorii, ale osobiście pakowałem graty MM w logo iveco za xx razy większą kasę.

A fe, przyznawać się publicznie na MK do czynów moralnie nagannych ? Samozmoderuj się zlosnik.gifrotfl.gif20.GIF

Napisano

> Jest teoria, że części OEM to czasami takie, które z jakichś powodów mogłyby nie przejść kontroli

> jakościowej u producenta aut. Nie wiem, czy słuszna. Ja w każdym razie staram się w swoich

> samochodach stosować części OEM, OE kupuję, gdy nie znam producenta części na pierwszy montaż.

Skądś się wziął jednak termin "części na pierwszy montaż" zlosnik.gif

Napisano

> A fe, przyznawać się publicznie na MK do czynów moralnie nagannych ? Samozmoderuj się

Kofany, to było ponad 10 lat temu - człowiek młody, głupi, to i za grosze głupotę odstawiał. hehe.gifok.gif

Napisano

To wszystko wina gazu palacz.gif Dlatego cieszę się, że mam starego Fiata smile.gif

Napisano

A przymierzalem sie do ASX-a... albo nowego Sportage-a...

Teraz juz dziekuje...

Napisano

> Czy aż taka wielka ? Może co najwyżej w skrupulatności kontroli technicznej, nie sądzę, żeby w

> materiałach i technologii. Na pewno nie warta płacenia podwójnej ceny, bo taka bywa różnica

> między OE a OEM w przypadku sprzęgieł.

Chłopie...

Ogarnij się i czytaj dokładnie o czym wątek, a nie uwiesiłeś się jednego słowa i drążysz...

Ryb wyskoczył jak filip z konopii i porównywał DMF w ASO (prawdopodobnie także z wymianą) do taniego zamiennika wymienionego u Kazia.

To jest puenta tego, o czym gadamy, a nie to, czy zamiennik x jest lepszy od oryginału czy nie i dlaczego.

Napisano

> A przymierzalem sie do ASX-a... albo nowego Sportage-a...

> Teraz juz dziekuje...

Przeciesz jest gwarancja, a kia ma aż 7 lat grinser006.gif

Napisano

> Ryb wyskoczył jak filip z konopii i porównywał DMF w ASO (prawdopodobnie także z wymianą) do

> taniego zamiennika wymienionego u Kazia.

Az caly watek przejzalem ponownie - zadnego Ryba nie znalazlem - skim Ty kurna gadasz icon_eek.gifhehe.gif?

Napisano

> Ryb wyskoczył jak filip z konopii i porównywał DMF w ASO (prawdopodobnie także z wymianą) do

> taniego zamiennika wymienionego u Kazia.

Nie w Moskwie a w Leningradzie, nie samochody a rowery... rotfl.gif

Nie Ryb, tylko Bas. Wymienionego nie u Kazia, tylko w ASO. Zamiennika nie najtańszego, tylko OEM-owego. Reszta się zgadza zlosnik.gif

Napisano

> Nie w Moskwie a w Leningradzie, nie samochody a rowery...

> Nie Ryb, tylko Bas. Wymienionego nie u Kazia, tylko w ASO. Zamiennika nie najtańszego, tylko

> OEM-owego. Reszta się zgadza

OK, masz rację, nie mam nic więcej do powiedzenia - bo i po co...

Obaj wiemy swoje.

Napisano

> Az caly watek przejzalem ponownie - zadnego Ryba nie znalazlem - skim Ty kurna gadasz ?

nie nadążam za nickami - ja człowiek starej daty jestem.

Napisano

> Ale to ze co - jak moja Vectra wg cennika kosztowala 108k pln to sprzeglo do niej moze kosztowac

> 13k pln? Toz to wiecej niz 10% wartosci auta - a to TYLKO sprzeglo.

Nie słyszałeś kolegi ?

Kupił ASXa, znaczy bogol.

Jeść bogoli (albo i jeszcze gorzej, ale nie wypada powiedzieć co. Też na Jot ;-) ).

Napisano

> Przeciesz jest gwarancja, a kia ma aż 7 lat

ale nie na sprzeglo i dwumase...elementy exploatacyjne.

W obecnym aucie taka wymiana kosztowala 6kpln co juz uwazam za rozboj w bialy dzien....

Napisano

> ale nie na sprzeglo i dwumase...elementy exploatacyjne.

Poczytaj warunki gwarancji - może się zdziwisz in plus.

Z gwarancją na sprzęgło i okolice bywa BARDZO różnie - od braku wyłączeń (za wyjątkiem ewidentnego spalenia) po gwarancję na 1000 (jeden tysiąc) kilometrów.

Napisano

> za wp

> Quote:

> W przypadku wymiany sprzęgła najwięcej wydadzą posiadacze Mitsubishi ASX 1,8 Diesel. Za kompletne

> sprzęgło (z kołem) zapłacą 13 191 zł. Właściciel Dacii Duster

Kiedyś musiałem wymienić w megance taki łącznik ze stalowej plecionki do wydechu....

Nowy kosztował 1900 zl co w przypadku samochodu 7 letniego IMO nie było kwota małą...

Zamiennik od Dacii kosztowal 480 zł + 20 minut pracy mechanika przy adaptacji....

Napisano

> Kiedyś musiałem wymienić w megance taki łącznik ze stalowej plecionki do wydechu....

> Nowy kosztował 1900 zl co w przypadku samochodu 7 letniego IMO nie było kwota małą...

> Zamiennik od Dacii kosztowal 480 zł + 20 minut pracy mechanika przy adaptacji....

Przepraszam, czy mówisz o łączniku elastycznym?

EDIT: O tym mówisz?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Przepraszam, czy mówisz o łączniku elastycznym?

> EDIT: O tym mówisz?

Dobiłeś mnie, szach i mat... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> 1,5 Diesel, który kosztuje 1 780 zł. W Mitsubishi ASX filtr cząstek stałych kosztuje 4 250 zł.

Mam dwójke znajomych którzy jeżdzą aygo i c1. W obu przy ok 50-70kkm poleciało sprzęgło i też horrorem jest to że w takim tanim aucie z silniczkiem od kosiarki sprzęgło kosztowało 1800zł w jednym a w drugim gdzieś spod lady 1300 plus oczywiscie wymiana :/

A przyklady z powyższego postu potwierdzają tylko, że oszczednosci na ropie mozna sobie wsadzic w nos.

Napisano

> Kiedyś musiałem wymienić w megance taki łącznik ze stalowej plecionki do wydechu....

> Nowy kosztował 1900 zl co w przypadku samochodu 7 letniego IMO nie było kwota małą...

> Zamiennik od Dacii kosztowal 480 zł + 20 minut pracy mechanika przy adaptacji....

Nic dziwnego.

We wolwie S40/V50 (a przypuszczam, że w takim razie i w Fokusie też) łącznik elastyczny stanowi jako część zamienna jedną całość wraz z katalizatorem (mówię o dieslu).

Cena - kiela 4,5-5 kpln.

Plecionka z wymianą u tłumikarza jakieś 3-3,5 stówy (beznadziejny dostęp, klęli w żywy kamień), tradycyjną metodą (obcięcie starej, dospawanie nowej).

Tyle, że w ASO po prostu nikt nie chce się w takie cyrki bawić i jak klientowi nie odpowiada, to niech jedzie do pana Kazia.

Pan Kaziu też musi z czegoś żyć :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.