Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PT Cruiser

Featured Replies

Napisano

A do jakiej kategorii ten samochód należy? Piękne maszyny czy historia motoryzacji?

Napisano

Biorę go jako opcje przy zmianie samochodu.

Drogi nie jest, miejsca sporo, silniki nie wysilony (2.4) - w zasadzie niezła propozycja.

Zastanawiam się tylko jak z serwisem, awaryjnością i jakością wykonania.

Obawiam się, że dwa ostatnie są na poziomie ...Punto

Napisano

> Zastanawiam się tylko jak z serwisem, awaryjnością i jakością wykonania.

> Obawiam się, że dwa ostatnie są na poziomie ...Punto

Gdyby tak bylo to nie mial bys sie czego obawiac ok.gif.

Napisano

> Gdyby tak bylo to nie mial bys sie czego obawiac .

A jak jest? zlosnik.gif

Napisano

> Biorę go jako opcje przy zmianie samochodu.

> Drogi nie jest, miejsca sporo, silniki nie wysilony (2.4) -

PT to tylko z silnikiem Mercedesa 2,2 CRDi

Napisano

> PT to tylko z silnikiem Mercedesa 2,2 CRDi

nie chcę sadzomiotacza

Napisano

> nie chcę sadzomiotacza

no to 2,4 Turbo wtedy już to jeździ

co do auta to jedynie cyklicznie trza wymieniać gumy na przednich wachaczach , poza tym standard i lać paliwo i jeździć

Napisano

> poza tym standard i

> lać paliwo i jeździć

jak nie przeszkadza Ci jakość wykonania na poziomie pudełka na płytę CD smile.gif

teść dostał na czas naprawy swojej mazdy takiego z silnikiem 2.0 i całkiem niezłym wyposażeniem ale ....

... plastiki są przeokrutnie miękkie, kierownica wielka jak w autobusie a promień skrętu mizerny, pozycja kierowcy całkiem niezła ale widok dookoła słaby no i coś co mnie najbardziej denerwowało - sprzęgło -> zachowywało się tak jakby pod pedałem był zgięty w pół gumowy klapek

podsumowałbym go tak -> wizualnie super, jakościowo masakra. ale to IMHO bo porównuję go do czegoś czym jeździłem (fiesta 08, fusion 09, focus 00, R19 93, Mazda Premacy, Mercedes Vito)

Napisano

Mamy takiego w domu od kilku lat w max opcji i ociec bo on nim jeździ nie chce nic innego grinser006.gif i powiedzial ze moze zmienic ...............na nowszego pt cruisera albo nowego hehe.gif

Napisano

Wam sie chyba forum pomyliło sick.gif

Napisano

> Wam sie chyba forum pomyliło

W sumie to ten samochód pewnie przejdzie do historii motoryzacji - w końcu rozpoczął on modę "retro" którą potem podchwycili inni producenci. W momencie wprowadzenia był to wielki hit - pamiętam jak go oglądałem w 1999 roku i mruczałem "ja chce go mieć!".

Chrysler sprzedał 1.35 miliona sztuk tego samochodu co jest niezłym rezultatem.

Napisano

> W sumie to ten samochód pewnie przejdzie do historii motoryzacji - w końcu rozpoczął on modę

> "retro" którą potem podchwycili inni producenci. W momencie wprowadzenia był to wielki hit -

> pamiętam jak go oglądałem w 1999 roku i mruczałem "ja chce go mieć!".

> Chrysler sprzedał 1.35 miliona sztuk tego samochodu co jest niezłym rezultatem.

Coś Ci się nie pomyliło? Produkowany był od 2000 roku,

a modę na auta retro zapoczątkował VW Beetle 2 lata wcześniej icon_rolleyes.gif

Napisano

> W sumie to ten samochód pewnie przejdzie do historii motoryzacji - w końcu rozpoczął on modę

> "retro" którą potem podchwycili inni producenci.

Dlatego właśnie uwielbiają tą linię moi rodzice i jak na razie w tym stylu nie ma nic ciekawego na rynku

Napisano

> Dlatego właśnie uwielbiają tą linię moi rodzice i jak na razie w tym stylu nie ma nic ciekawego na

> rynku

np chevy hhr albo trochę bardziej nienanaszrynerk ccr

Napisano

> Coś Ci się nie pomyliło? Produkowany był od 2000 roku,

> a modę na auta retro zapoczątkował VW Beetle 2 lata wcześniej

Mylisz się. Produkowany jest od 1999 roku, choć pierwsze egzemplarze sprzedawane były jako model 2000.

Bettle nie jest moim zdaniem pojazdem "retro".

Napisano

> Bettle nie jest moim zdaniem pojazdem "retro".

też tak uważam 270751858-jezyk.gif

Napisano

> np chevy hhr albo trochę bardziej nienanaszrynerk ccr

Chyba chodzi Ci o Chevroleta SS-R?

P.S. Na fali antykow byl tez Ford Thunderbird, w pewnym sensie Mercury Marauder, definitywnie Ford GT, oczywiscie nowe Camaro i nowy Challenger i wiele innych ktorych mi sie nie chce wymieniac.

Napisano
  • Autor

Właśnie dlatego zacząłem ten wątek. Kupiliśmy sobie taki samochodzik 2 tygodnie temu. 2000r 2.0 16v 141KM i jesteśmy bardzo zadowoleni. Co do diesla znajomy ma już 3 lata takiego 2.2 CRD nic się nie popsuło lecz sam zaznacza, że częsći do tego diesla są dużo droższe niż do tej benzyny. Akumulator świece inne podstawowe rzeczy, a apetyt na paliwo to ok. 8 do 10l w mieście, a więc wole benzynę. Ani u niego ani u siebie nie słysze żadnych trasków z wnętrza a plastiki są naprawde miękkie i przyjemne w dotyku. Polecam samochód wbrew pozorom części jest dużo a ceny nie przerażają.

Napisano

, a apetyt na paliwo to ok. 8 do 10l w mieście, a więc

> wole benzynę.

to nie wiem jak on jeździ bo u Nas nigdy nie udało się spalić więcej jak 8,5 l po mieście-standardowo Warszawa i okolice pali 8l/ 100-trasa ok. 6,5 l.

Napisano

ani to piekne, ani to historia... aczkolwiek 2.4T kiedys mnie objechalo i bylem w ciezkim szoku grinser006.gif

Napisano

> podsumowałbym go tak -> wizualnie super, jakościowo masakra. ale to IMHO bo porównuję go do czegoś

> czym jeździłem (fiesta 08, fusion 09, focus 00, R19 93, Mazda Premacy, Mercedes Vito)

To faktycznie musi byc masakra, bo dawno nie jezdzilem takim padlem jak fusion... icon_rolleyes.gif

Napisano

> To faktycznie musi byc masakra, bo dawno nie jezdzilem takim padlem jak fusion...

Dawno, dawno temu (2006) wynajal mi sie takowy w wersji Cabrio. Nie byl taki strasznie beznadziejny jak koledzy pisza - plastiki byly w miare przyzwoite, samochod sie fajnie zbieral (turbo) a mkejsca dla 2 osob bylo w sam raz. Tylko bagaznika nie bylo wcale...

Napisano

> To faktycznie musi byc masakra, bo dawno nie jezdzilem takim padlem jak fusion...

powiem tak-środkowa konsola z twardych plastików i śmieszna jak w starze "ogórku" dźwignia zmniany biegów-poza tym w wersji Limited, skórka i ogólnie materiały bardzo fajne ok.gif

Napisano

> Mylisz się. Produkowany jest od 1999 roku, choć pierwsze egzemplarze sprzedawane były jako model

> 2000.

Tak czy inaczej, Beetle był pierwszy.

> Bettle nie jest moim zdaniem pojazdem "retro".

Nie ma to jak dopasowywanie rzeczywistości do poglądów smirk.gif

Napisano
ale chwalisz sie? zalisz sie? chcesz cos konkretnego nam przekazac?
Napisano

> ale chwalisz sie? zalisz sie? chcesz cos konkretnego nam przekazac?

Post został przeniesiony z innej grupy - nie panikuj zlosnik.gif

Napisano

> Biorę go jako opcje przy zmianie samochodu.

> Drogi nie jest, miejsca sporo, silniki nie wysilony (2.4) - w zasadzie niezła propozycja.

> Zastanawiam się tylko jak z serwisem, awaryjnością i jakością wykonania.

> Obawiam się, że dwa ostatnie są na poziomie ...Punto

Kolezanka ma taki i sokladnie 2,4 L

Wizualmnie mnie samochodzik BARDZO sie podoba. Taki staro amerykanski styl. W srodku nawet bardziej. Jakosc calkiem przyzwoita ale czasami gdzieniegdzie trzeszczy. Bardzo wygodny i przyjemnie sie prowadzi.

Spalanie niestety masakra. Mondeo ST przy dynamicznej jezdzie palilo mniej niz PT przy spokojnej jezdzie.

Kolezanka natomiast powoli sie przygotowuje ze w Styczniu bedzie go zmieniala swoj 5 letni, trzymany od nowosci egzemplarz na nowy (ale dokladnie ten sam samochod) a to chyba o czyms swiadczy brawo.gif

Napisano

> Post został przeniesiony z innej grupy - nie panikuj

jego droga nie powinna sie jeszcze zakonczyc

Napisano

Dlaczego przeniesli ten wątek?

Wiadomo ze nie jest to historia motoryzacji, ale jesli ktos to uznaje za piękną maszynę to chyba moze do tamtego dzialu wstawic te zdjecia. Wiekszosc go wysmiala, ale czy wiekszosc decyduje co jest piekna maszyna czy nie? hmm.gif

Napisano

> jego droga nie powinna sie jeszcze zakonczyc

pewnie prędzej czy później wyląduje na HP

Napisano

> Dlaczego przeniesli ten wątek?

> Wiadomo ze nie jest to historia motoryzacji, ale jesli ktos to uznaje za piękną maszynę to chyba

> moze do tamtego dzialu wstawic te zdjecia. Wiekszosc go wysmiala, ale czy wiekszosc decyduje

> co jest piekna maszyna czy nie?

Wyśmiała go 1 osoba wink.gif

Reszta twierdzi, że jest ładny, tylko badziewnie (lub nie) wykonany

Napisano

> Wyśmiała go 1 osoba

> Reszta twierdzi, że jest ładny, tylko badziewnie (lub nie) wykonany

Autokącikowy Kaczyński jesteś? cfaniaczek.gif Przestań ludziom wmawiać co myślą.

Jak się nie odezwałem na temat wyglądu tego OCHYDZTWA to nie znaczy że mi się podoba nono.gif

Napisano

> Autokącikowy Kaczyński jesteś? Przestań ludziom wmawiać co myślą.

> Jak się nie odezwałem na temat wyglądu tego OCHYDZTWA to nie znaczy że mi się podoba

No to dwie osoby. co za różnica spineyes.gif

Mnie się ten samochód podoba bo:

-jest tani

-ma optymalne dla mnie gabaryty

-ma do wyboru niewysilony benzynowy silnik 2.4 lub zwinną wersję z wiertarką

-można go zgubić na parkingu, choć jednocześnie wyróżnia się między Astrami i innymi bezosobowymi taczkami.

A do tego wszystkiego jak mi się coś odklei to posadzę go na glebę, wepchnę fajne fele, zrobię głośny wydech, dobiorę wentyle z krzyżem maltańskim i gałkę zmiany biegów z czaszką - i będę miał namiastkę hot-rod'a hehe.gif (jak by to to żartuję)

Auto wzbudza jakieś tam emocje, i nawet jeśli są zbliżone do odczuć związanych z Fiatem Multipla którą jedni kochali, większość omijała szerokim łukiem, to na pewno nie jest to kolejne Mondeo, BMW3 czy Punto którym może jeździć każdy szaraczek z ulicy. Do tego typu samochodów trzeba mieć coś więcej: czy jest to odwaga, zryta czacha czy chęć szpanu - pozostawiam do rozpatrzenia.

Przymierzam się do zmiany samochodu i pod uwagę biorę (kolejność właściwa): Hyundai Tuscan (2.0, 4WD), PT Cruiser (2.4/2.4t), MB CE124 (dziewczyna mi nie pozwala hehe.gif) i ostatnio Hyundai Tiburon (2.7 korci, ale trochę wstyd jeździć czymś takim) - i przyznam, że po tym wątku, bliżej przyjrzę się właśnie Chrysler'owi wink.gif

Napisano

> Przymierzam się do zmiany samochodu i pod uwagę biorę (kolejność właściwa): Hyundai Tuscan (2.0,

> 4WD), PT Cruiser (2.4/2.4t), MB CE124 (dziewczyna mi nie pozwala ) i ostatnio Hyundai Tiburon

> (2.7 korci, ale trochę wstyd jeździć czymś takim) - i

kwestia dla ilu osób chcesz mieć auto ale każde z wymienionych mi np. sie podoba ok.gif

Napisano

> kwestia dla ilu osób chcesz mieć auto

99.5% -1-2 sztuki

0.5% -więcej

zlosnik.gif

Napisano

> 99.5% -1-2 sztuki

> 0.5% -więcej

to po co Ci van ?

chcesz mieć nie tuzinkowe autko to bierz Coupe palacz.gifbiglaugh.gif

Napisano

>..., miejsca sporo,

no chyba raczej niewiele

Napisano

> Mnie się ten samochód podoba bo:

[...]

A jakość też Ci się podoba?

Jeździłem przez 2 tygodnie na urlopie jego konkurentem, Chevy HHR:

2007-chevrolet-hhr-premiere-edition-front-side-view-588x441.jpg

W Europie w zeszłym roku można je było kupić u dilerów nowe za pół ceny- bo nikt tego syfu nie chciał kupić hehe.gif

Chyba nawet Dacia ma lepszą jakość wykonania i lepiej przemyślane rozwiązania...

A gorszego prowadzenia w życiu nie doświadczyłem- przy prędkościach rzędu

110 km/h z powodu miękkości zawieszenia jechał wężykiem i trzeba było bez przerwy korygować tor jazdy icon_eek.gif

Skrzynia automat ale w trybie S szarpała jak uczeń na pierwszej lekcji jazdy = nie dało się go używać.

Auto było fabrycznie nowe, więc nie było zepsute zlosnik.gif Amerykański syf po prostu.

Więc lepiej się zastanów biglaugh.gif

Napisano

> Więc lepiej się zastanów

Najpierw się przejadę.

Póki co podoba mi się w teorii i u kogoś grinser006.gif

Napisano

> Jeździłem przez 2 tygodnie na urlopie jego konkurentem, Chevy HHR:

Nie za bardzo rozumiem jak można się wypowiadać o samochodzie jeżeli widziało się zupełnie inny. To tak jakbym wypowiadał się o Civicu mając doświadczenia z Corolli...

> Chyba nawet Dacia ma lepszą jakość wykonania i lepiej przemyślane rozwiązania...

Nie zgadzam się. Jeździłem HHR i Dacia i HHR jest minimalnie lepiej wykonany smile.gif

> A gorszego prowadzenia w życiu nie doświadczyłem- przy prędkościach rzędu

> 110 km/h z powodu miękkości zawieszenia jechał wężykiem i trzeba było bez przerwy korygować tor

> jazdy

Pewnie macie dziurawe drogi/koleiny. Na płaskich jak stół drogach Georgii HHR jechał bardzo ładnie.

> Skrzynia automat ale w trybie S szarpała jak uczeń na pierwszej lekcji jazdy = nie dało się go

> używać.

S = sportowo = ma szarpać! smile.gif

> Auto było fabrycznie nowe, więc nie było zepsute Amerykański syf po prostu.

HHR jest troszkę lepiej wykończony niż PT Cruiser.

Napisano

> Najpierw się przejadę.

> Póki co podoba mi się w teorii i u kogoś

chcesz to cie moge przewieźć grinser006.gif

Napisano

> Pewnie macie dziurawe drogi/koleiny. Na płaskich jak stół drogach Georgii HHR jechał bardzo ładnie

To zdanie zależy raczej od Twojego od punktu odniesienia, tzn. innych aut z amerykańskim galaretowanym zawieszeniem.

Bo ja nim jeździłem akurat na płaskich jak stół drogach Florydy 270751858-jezyk.gif

> S = sportowo = ma szarpać!

Hehe, dobre grinser006.gif

> HHR jest troszkę lepiej wykończony niż PT Cruiser.

No, to przykro dla PT Cruisera.

Napisano

> galaretowanym zawieszeniem.

Komfortowym a nie galaretowatym smile.gif

Napisano

> pewnie prędzej czy później wyląduje na HP

powinien w Hasioku zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.