Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Łożysko+piasta ABS

Featured Replies

Napisano

Witam!

Problem z autem polega na tym, że przy jeździe powyżej 40 / 50 km/h auto zaczyna wydawać z siebie dźwięki przypominające buczenie lecącego samolotu. Słychać to zarówno na biegu jak i przy jeździe na luzie. Dźwięk zanika tylko przy jeździe na prawym łuku Po ocenach rożnych magików padło na łożysko prawe przednie.

I tu moje pytanie czy możliwa jest wymiana samego łożyska tzn. wyjęcie starego i zaprasowanie nowego w piaście, czy muszę wymieniać łożysko razem z piastą?? Niestety co magik to inna opinia..

Pozdrawiam!!!

Napisano

kupisz tylko łożysko z piasta, a sprawdzałeś opony czy nie huczą??

Napisano
  • Autor

> kupisz tylko łożysko z piasta, a sprawdzałeś opony czy nie huczą??

Wymieniłem opony trzy dni temu także nie pomogło to nic. Na zimówkach trochę ciszej, ale objawy te same.

Napisano

Metoda najpewniejsza: podnies samochod z przodu i sprawdz oba kola-uszkodzenie lozyska jest wyraznie slyszalne i nie mozna tego pomylic z innym dzwiekiem.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Metoda najpewniejsza: podnies samochod z przodu i sprawdz oba kola-uszkodzenie lozyska jest

> wyraznie slyszalne i nie mozna tego pomylic z innym dzwiekiem.

> Pozdrawiam

Z moich prób wyszło że na prawym kole przy obracaniu słychać delikatne popukiwanie i jakby coś się w nim w środku przewalało tzn w obrębie piasta / łożysko i na tej podstawie wyszło że to to

pozdro

Napisano

Ja też się "DOKLEJĘ".. tongue.gif Mam podobny problem z tylnym kołem [abs], W czasie jazdy troche szumi [przyzwyczaiłem sie nawet smile.gif], na podnosniku wyraznie sie wyczuwa łozysko, ale nie zauwazyłem, zeby się grzało po jezdzie... Wiem, ze trzeba wymienic całą piaste, ale zastanawiam się, czy kupowac tą jedną do starego autka, [dosc droga], czy tez jakis używany oryginał w dobrym stanie... no i gdzie ją znależć..? Co sadzicie..?

Napisano

> Wymieniłem opony trzy dni temu także nie pomogło to nic. Na zimówkach trochę ciszej, ale objawy te

> same.

to nie pozostaje ci nic innego jak wymienić łożysko....

Napisano

witam

mialem podobnie i bylo to lozysko

podnies to kolo na lewarku, chwyc gore i dol kola i poruszaj w pionie.

jak beda luzy to na bank masz lozysko

nie kupuj tanich zamiennikow, ja kupilem i wytrzymalo 20kkm-szkoda kasy i roboty

Napisano

> witam

> mialem podobnie i bylo to lozysko

> podnies to kolo na lewarku, chwyc gore i dol kola i poruszaj w pionie.

> jak beda luzy to na bank masz lozysko

Nie zawsze luz promieniowy lozyska jest wyznacznikiem jego glosnej pracy. Zdecydowanie pewniejsza metoda jest energiczne pokrecenie kolem i nasluchiwanie charakterystycznego odglosu hurgotania, szumienia i tym podobnych.

Pozdrawiam

Napisano

> Zdecydowanie pewniejsza

> metoda jest energiczne pokrecenie kolem i nasluchiwanie charakterystycznego odglosu

> hurgotania, szumienia i tym podobnych.

Lub miauczenia jak to było w przypadku u jednego kolegi.

Pzdr VEN

Napisano

Mialczenie bylo "extra" przypadkiem zlosnik.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.