Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

126p HAPPY END

Featured Replies

Napisano

Ma to auto gdzieś indziej numerek końca produkcji czy tylko naklejka na tylnej klapie???

Napisano

ma tabliczke, od 001 do 999

Napisano

> ma tabliczke, od 001 do 999

Jaką tabliczkę??

Napisano

> Jaką tabliczkę??

Czy przypadkiem z numeru VIN to nie wynika z tego co pamiętam mają one inne numery niż typowe 126p więc może tabliczkę znamionową ma na myśli co

Napisano

> Czy przypadkiem z numeru VIN to nie wynika z tego co pamiętam mają one inne numery niż typowe 126p

> więc może tabliczkę znamionową ma na myśli co

Nic z tych rzeczy...

Numery VIN HappyEndów są kontynuacją numerów nadawanych w Townach...

Ostatni HappyEnd miał końcówkę numeru nadwozia ...1725. Należy od tego odjąć 1000 i mamy numer pierwszego HE.

Ciekawostka. Numery naklejane na tylnej klapie mają się nijak do numerów VIN.

Prosty przykład:

HE 0199

199.JPG

HE 0347

347.JPG

Ten czerwony jest młodszy o ponad 100sztuk.

Napisano

> Nic z tych rzeczy...

> Numery VIN HappyEndów są kontynuacją numerów nadawanych w Townach...

> Ostatni HappyEnd miał końcówkę numeru nadwozia ...1725. Należy od tego odjąć 1000 i mamy numer

> pierwszego HE.

> Ciekawostka. Numery naklejane na tylnej klapie mają się nijak do numerów VIN.

> Prosty przykład:

> HE 0199

> HE 0347

> Ten czerwony jest młodszy o ponad 100sztuk.

To powiem Ci że cały czas myślałem że jednak te nr VIN są inne nawet spotkałem się z taką informacją gdzieś na allegro ale iidać że był to tylko chcyt marketingowy

Powiedz mi czy w jakimś dokumencie zakupowym można jeszcze znaleźć ten numer z klapy czy jak np klapa była malowana to już bez szans auto nie do zidentyfikowania

Napisano

> To powiem Ci że cały czas myślałem że jednak te nr VIN są inne nawet spotkałem się z taką

> informacją gdzieś na allegro ale iidać że był to tylko chcyt marketingowy

> Powiedz mi czy w jakimś dokumencie zakupowym można jeszcze znaleźć ten numer z klapy czy jak np

> klapa była malowana to już bez szans auto nie do zidentyfikowania

Niestety nie podam Ci takiej informacji...

Oba HE trafiły do mnie z drugiej ręki i nie mam dokumentacji sprzedaży.. crazy.gifcrazy.gifcrazy.gif

Napisano

> Niestety nie podam Ci takiej informacji...

> Oba HE trafiły do mnie z drugiej ręki i nie mam dokumentacji sprzedaży..

szkoda ale ciekawi mnie to czy można jakoś inaczej dojść do tego numeru z klapy

Napisano

> szkoda ale ciekawi mnie to czy można jakoś inaczej dojść do tego numeru z klapy

Wg mnie niewykonalne...

Fiat Auto Poland nie dysponuje takową ewidencją...

Napisano

> Wg mnie niewykonalne...

> Fiat Auto Poland nie dysponuje takową ewidencją...

Z jednej strony dziwne bo jeżeli robią jakąś serię limitowaną to powinna być nad nimi jakaś kontrola i możliwość identyfikacji ale patrząc na to przez pryzmat rzeczywistości nic mnie nie dziwi. szkoda że w przypadku zniknięcia naklejki z klapy auto staje się prawie nieidentyfikowalne

Napisano

Wiesz, dla niektórych, z naklejką czy bez, to dalej będzie tylko Maluch i najlepiej go zezłomować...

Dla kogoś, kto siedzi w temacie identyfikacja zółtego HE to żaden problem. Gorzej z czerwonym, ale gdy uda się porównać kolor HE z Townem to też da radę zauważyć różnicę... Co prawda nie pomoże to w rozwikłaniu zagadki dotyczącej numerku na tylnej klapie...

PS. Na FPM jest user, który przez kilka lat posiadał czerwonego Fiacika 126 Town z 2000r. Okazało się, że ma Fiata 126 HappyEnd po stłuczce.

Doszliśmy do tego na podstawie nr lakieru. Później sprawdziliśmy nr nadwozia i tadam... facet jest szczęśliwszy zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wiesz, dla niektórych, z naklejką czy bez, to dalej będzie tylko Maluch i najlepiej go

> zezłomować...

> Dla kogoś, kto siedzi w temacie identyfikacja zółtego HE to żaden problem. Gorzej z czerwonym, ale

> gdy uda się porównać kolor HE z Townem to też da radę zauważyć różnicę... Co prawda nie pomoże

> to w rozwikłaniu zagadki dotyczącej numerku na tylnej klapie...

> PS. Na FPM jest user, który przez kilka lat posiadał czerwonego Fiacika 126 Town z 2000r. Okazało

> się, że ma Fiata 126 HappyEnd po stłuczce.

> Doszliśmy do tego na podstawie nr lakieru. Później sprawdziliśmy nr nadwozia i tadam... facet jest

> szczęśliwszy

To fakt fajną musiał mieć niespodziankę ale i tak uważam że powoli dochodzimy do czasu kiedy żółte HAPPY END-y zaczynają być poszukiwane na rynku i to chyba dobrze

Napisano

> To fakt fajną musiał mieć niespodziankę ale i tak uważam że powoli dochodzimy do czasu kiedy żółte

> HAPPY END-y zaczynają być poszukiwane na rynku i to chyba dobrze

Zagadałem ostatnio z koleżanką która zaczęła pracować u nas trzy miesiące temu i jej mówię że są takie fajne Fiaciki 126p Happy End itd itp ...a ona mówi , no ja miałam takiego , rok temu sprzedałam go za 200zł facepalm.gif

Napisano

> Zagadałem ostatnio z koleżanką która zaczęła pracować u nas trzy miesiące temu i jej mówię że są

> takie fajne Fiaciki 126p Happy End itd itp ...a ona mówi , no ja miałam takiego , rok temu

> sprzedałam go za 200zł

no cóż...ktoś miał szczęście. Tylko cieekaw czy kupujący widział co kupuje:D

Napisano

> Nic z tych rzeczy...

> Numery VIN HappyEndów są kontynuacją numerów nadawanych w Townach...

> Ostatni HappyEnd miał końcówkę numeru nadwozia ...1725. Należy od tego odjąć 1000 i mamy numer

> pierwszego HE.

Niekoniecznie.

VIN'y nie muszą iść w 100% - > może być jakieś "odpadowe" nadwozie i jakiś konkretny numer wypada.

Napisano

> no cóż...ktoś miał szczęście. Tylko cieekaw czy kupujący widział co kupuje:D

Auto kupił jej znajomy , rozbił po tygodniu facepalm.gif

Napisano

> Auto kupił jej znajomy , rozbił po tygodniu

Może koleżanka pamięta numer z tylnje klapy, rejestrację lub ma jakieś fotki auta...

Byłbym bardzo wdzięczny bo na innym forum "zbieramy" zdjęcia kolejnych HE

Napisano

> Auto kupił jej znajomy , rozbił po tygodniu

Widzisz, z jednej strony szkoda, bo to limitowana seria itp. Ale z drugiej, jeśli ktoś posiada takie auto, to staje się ono coraz większym rarytasem, bo coraz mniej tego się na ulicach robi grinser006.gifok.gif

Napisano

> Widzisz, z jednej strony szkoda, bo to limitowana seria itp. Ale z drugiej, jeśli ktoś posiada

> takie auto, to staje się ono coraz większym rarytasem, bo coraz mniej tego się na ulicach robi

zwłaszcza że było ich 998 bo te 2 brakujące sztuki stoją w muzeum

Napisano

> Może koleżanka pamięta numer z tylnje klapy, rejestrację lub ma jakieś fotki auta...

> Byłbym bardzo wdzięczny bo na innym forum "zbieramy" zdjęcia kolejnych HE

Niestety nie pamięta niewiem.gif

Napisano

> zwłaszcza że było ich 998 bo te 2 brakujące sztuki stoją w muzeum

Troszkę mijasz się z prawdą...

W muzeum stoi ich conajmniej 4sztuki...

1000 - w Turynie

0001 - Muzeum Techniki

0099 - Tyska Izba Pamięci [FAP]

0979 - Krakowski MiM

Na 100% niejeżdżony HE stoi w Pszczynie w firmie Ganinex, kolekcjoner z Warszawy ma także bezprzebiegowego HE (ma stanąc w powstającym muzeum)...

Niestety mój HE ma ok. 36000km:/

Napisano

> Niestety nie pamięta

Numer rej?? Chociaż jej początek...

Z jakiego jest miasta??

Może mam zdjecia jej HE, dlatego dopytuje...

Napisano

miałem na myśli które nie były sprzedane.

Napisano

> Na 100% niejeżdżony HE stoi w Pszczynie w firmie Ganinex, kolekcjoner z Warszawy ma także

> bezprzebiegowego HE (ma stanąc w powstającym muzeum)...

gdzie ten maluch konkretnie stoi ?

Napisano

> gdzie ten maluch konkretnie stoi ?

Stoi w Ganinexie w zakładzie blacharskim. Nie wiem czy to jeszcze jest Pszczyna czy już Czechowice-Dziedzice.

Dowiadywałem się już i auto jest nie wyjęcia.

0416

10011018zo3.th.jpg

06ac458308f9d504m.jpg 1bf4c83c838f7ac1m.jpg 819550dafba147a6m.jpg e618f3bd0975e7efm.jpg 978381f594f69004m.jpg f4ce9e8b4cccd060m.jpg c61a96f6878b7316m.jpg 2090c307e5602a51m.jpg ca4d5b3d9e202c6am.jpg c8da6723cdec05c3m.jpg

Pierwsza fota moja, reszta kolegi Maniac126p z FPM'u

Napisano

> Stoi w Ganinexie w zakładzie blacharskim. Nie wiem czy to jeszcze jest Pszczyna czy już

> Czechowice-Dziedzice.

Goczałkowice, lakiernia/blacharnia Ganinexu.

fajnie że nadal tam stoi, oglądałem go kiedys jak mi auto malowali zlosnik.gif

Napisano

> Stoi w Ganinexie w zakładzie blacharskim. Nie wiem czy to jeszcze jest Pszczyna czy już

> Czechowice-Dziedzice.

> Dowiadywałem się już i auto jest nie wyjęcia.

> 0416

> Pierwsza fota moja, reszta kolegi Maniac126p z FPM'u

w goczałkowicach znaczy zlosnik.gifhmm.gif

Napisano

> Nie wiem czy to jeszcze jest Pszczyna czy już

> Czechowice-Dziedzice.

Ja ci dam Czechowice... kara.gif

Napisano

> Numer rej?? Chociaż jej początek...

> Z jakiego jest miasta??

> Może mam zdjecia jej HE, dlatego dopytuje...

Może sama się wypowie co wie bo ją wkręciłem na AK

kaska2912

Autem jeździła z tego co wiem po Kętach i Oświęcimiu hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.