Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kradzież paliwa

Featured Replies

Napisano

Niecałe dwa miesiące temu mojemu starszemu na parkingu we Francji spuścili 250L ze zbiornika z agregatu.

zrobili to tak sprytnie że nawet kropelki nie uronili a starszy skapnął się dopiero jak zobaczył korek od wlewu na zbiorniku. Ponieważ agregat pracuje to mój ojciec zawsze staje tak jak mówił ten gościu z filmiku z dala od innych ciężarówek żeby ich nie denerwowała praca agregatu i dodatkowo śpi ze stoperami w uszach, a co najśmieszniejsze w tym przypadku akurat stał przy samym wjeździe na parking pod latarnią.

Kiedyś miał podobną sytuacje w na stacji benzynowej pod Poznaniem ale tam na szczęście byli mniej sprytni i udało im się zaledwie spuścic z 10 litrów albo po prostu ktoś ich spłoszył.

Także nie tylko u nas kradną paliwo ale i na zachodzie też potrafią.

Napisano

> Niecałe dwa miesiące temu mojemu starszemu na parkingu we Francji spuścili 250L ze zbiornika z

> agregatu.

> zrobili to tak sprytnie że nawet kropelki nie uronili a starszy skapnął się dopiero jak zobaczył

> korek od wlewu na zbiorniku. Ponieważ agregat pracuje to mój ojciec zawsze staje tak jak mówił

> ten gościu z filmiku z dala od innych ciężarówek żeby ich nie denerwowała praca agregatu i

> dodatkowo śpi ze stoperami w uszach, a co najśmieszniejsze w tym przypadku akurat stał przy

> samym wjeździe na parking pod latarnią.

> Kiedyś miał podobną sytuacje w na stacji benzynowej pod Poznaniem ale tam na szczęście byli mniej

> sprytni i udało im się zaledwie spuścic z 10 litrów albo po prostu ktoś ich spłoszył.

> Także nie tylko u nas kradną paliwo ale i na zachodzie też potrafią.

jest na to rozwiazanie, ale u nas w EU nie spotykane raczej - auto nie moze stac.

Napisano

> słyszał ktoś o takich przypadkach?

Znam kolegę któremu w Hiszpanii zrobili podobnie ale oprócz paliwa, kasy i telefonów zgwałcili dziewczynę no.gif

Napisano

> Znam kolegę któremu w Hiszpanii zrobili podobnie ale oprócz paliwa, kasy i telefonów zgwałcili

> dziewczynę

o fak to juz jest przesada tuk.gif

dlatego czasami szczególnie jak się jeździ na Włochy dużo kierowców przeplata pasy od drzwi do drzwi od wewnątrz żeby nie było łatwo wejśc do środka mimo wpuszczonego gazu.

Napisano

bron panie wywiesic recznik na lusterko podobno, obstawa jakis podejrzanych typow podobno gwarantowana.

Firanki to koniecznosc, nie probuj sie tez przebierac przy odslonietych oknach.

Co do tych pasow na drzwiach to slyszalem, ze dobrze jest tez wbic sobie noz miedzy szybe, a uszczelke. Podobno odstrasza skutecznie.

To wszystko zaslyszalem od kierowcow jezdzacych po zachodzie. Te wszystkie patenty na zamki, jakies wpuszczania gazu, okradanie itp rzeczy to podobno standard.

Napisano

> o fak to juz jest przesada

> dlatego czasami szczególnie jak się jeździ na Włochy dużo kierowców przeplata pasy od drzwi do

> drzwi od wewnątrz żeby nie było łatwo wejśc do środka mimo wpuszczonego gazu.

Takich pasów i ja używałem niestety no.gif

Napisano

> bron panie wywiesic recznik na lusterko podobno, obstawa jakis podejrzanych typow podobno

> gwarantowana.

niby dlaczego??

> Firanki to koniecznosc, nie probuj sie tez przebierac przy odslonietych oknach.

Bez firanek to zero prywatności

> Co do tych pasow na drzwiach to slyszalem, ze dobrze jest tez wbic sobie noz miedzy szybe, a

> uszczelke. Podobno odstrasza skutecznie.

myślę ze taki nóż to przyniósł by efekt odwrotny ale nigdy o tym nie słyszałem

> To wszystko zaslyszalem od kierowcow jezdzacych po zachodzie. Te wszystkie patenty na zamki, jakies

> wpuszczania gazu, okradanie itp rzeczy to podobno standard.

Nie taki standard ale zdarza się no.gif

Napisano

> Takich pasów i ja używałem niestety

Wujaszek robi podobnie - Pasy sciagniete tak zeby drzwi nawet nei dawaly sie uchylic.

Napisano

> niby dlaczego??

bo to podobno ściąga jakiś ciepłych kolegów czy tego typu rzeczy

> Bez firanek to zero prywatności

no ale wiesz, zawsze możesz zapomnieć zasłonić albo firana się o coś zaczepi jak zmieniasz koszulkę i znowu ciepli koledzy podobno

> myślę ze taki nóż to przyniósł by efekt odwrotny ale nigdy o tym nie słyszałem

no podobno nie

> Nie taki standard ale zdarza się

no podobno zlosnik.gif

Tak jak pisałem wyżej, to są opinie zasłyszane od kierowców jeżdżących na zachodzie. Ja nie jeżdżę, nie spotkałem się osobiście, jedynie zasłyszałem takie opinie ok.gif

Napisano

> bo to podobno ściąga jakiś ciepłych kolegów czy tego typu rzeczy

> no ale wiesz, zawsze możesz zapomnieć zasłonić albo firana się o coś zaczepi jak zmieniasz koszulkę

> i znowu ciepli koledzy podobno

> no podobno nie

> no podobno

> Tak jak pisałem wyżej, to są opinie zasłyszane od kierowców jeżdżących na zachodzie. Ja nie jeżdżę,

> nie spotkałem się osobiście, jedynie zasłyszałem takie opinie

A ja smigałem po równo raz zachód raz wschód i myslę że na wschodzie ciut niebezpieczniej ale tylko ciut

Napisano

> Wujaszek robi podobnie - Pasy sciagniete tak zeby drzwi nawet nei dawaly sie uchylic.

W premium to miałem specjalnie dospawane uchwyty do tych pasów a tak to tylko za rączki się zapinało

Napisano

Witam. Się podepnę bo też troszkę śmigam po świecie. Nie taka wagą ciężką jak wy, a autolawetą, i też często gęsto staje na parkingach odpocząć. Troszeczkę mnie te wasze wypowiedzi wystraszyły powiem szczerze co prawda u mnie za bardzo nie ma co spuścić bo zbiornik 70L ale inne rzeczy by się znalazły. Pytanie jest jak się dobrze zabezpieczyć. Czy jest jakaś metoda na ten gaz, bo tez słyszałem o wstrzykiwaniu eteru czy czegoś tam. U mnie niestety też nie ma zasłonek , firanek pasy raczej nic nie pomogą bo nie ma za co za bardzo chwycić i mam dopell kabine więc już bym nie pospał jak bym miał pajęczynke z pasów w środku. Jak czytałem wcześniej kolega jeden napisał ze jest możliwość nie stawać, faktem jest ze mnie to nie dotyczy ale organizm ma swoje mozliwości i po prostu sie czasami nie da bo już bym pewnie nie żył albo kogoś zabił. Wystraszyłem się poważnie tym problemem i nie daje mi teraz spokoju jak sie zabezpieczyć. Macie może jakieś sprawdzone sposobu zabezpieczenia kabiny??

Pozdrawiam MuleZ

Napisano

> Witam. Się podepnę bo też troszkę śmigam po świecie. Nie taka wagą ciężką jak wy, a autolawetą, i

> też często gęsto staje na parkingach odpocząć. Troszeczkę mnie te wasze wypowiedzi wystraszyły

> powiem szczerze co prawda u mnie za bardzo nie ma co spuścić bo zbiornik 70L ale inne rzeczy

> by się znalazły. Pytanie jest jak się dobrze zabezpieczyć. Czy jest jakaś metoda na ten gaz,

> bo tez słyszałem o wstrzykiwaniu eteru czy czegoś tam. U mnie niestety też nie ma zasłonek ,

> firanek pasy raczej nic nie pomogą bo nie ma za co za bardzo chwycić i mam dopell kabine więc

> już bym nie pospał jak bym miał pajęczynke z pasów w środku. Jak czytałem wcześniej kolega

> jeden napisał ze jest możliwość nie stawać, faktem jest ze mnie to nie dotyczy ale organizm ma

> swoje mozliwości i po prostu sie czasami nie da bo już bym pewnie nie żył albo kogoś zabił.

> Wystraszyłem się poważnie tym problemem i nie daje mi teraz spokoju jak sie zabezpieczyć.

> Macie może jakieś sprawdzone sposobu zabezpieczenia kabiny??

> Pozdrawiam MuleZ

Masz troche ulatwiona sprawe. W Niemcowni wybieraj duze, jasno oswietlone stacje i stawaj tak zeby obsluga Cie widziala. Ja z zasady jezscze mowie na stacji, ze spie w kabinie i gdyby cos potrzebowali to zeby pukali do okien.

Jak do tej pory jest ok, bez przygod itp.

Napisano

> słyszał ktoś o takich przypadkach?

Gościu staje w okolicy A9 we Francji i się dziwi, że czarnuchy mu paliwo zaiwaniły? Przecież te parkingi aż się kleją od ropy no.gif Wiadomo, że każdy polak wracający z Hiszpanii ma pełne kotły... Mi kiedyś tam skubnęli circa 30l bo jeszcze solówką latałem ale zawsze. Kiedyś wracałem z E z kolegą, ja Volvem, on Scanią i też mu ściągnęli. Polecam albo stanąć jeszcze przed La Jonquerą, przed tankowaniem albo dociągnąć za Lion wink.gif

Napisano

> Witam. Się podepnę bo też troszkę śmigam po świecie. Nie taka wagą ciężką jak wy, a autolawetą, i

> też często gęsto staje na parkingach odpocząć. Troszeczkę mnie te wasze wypowiedzi wystraszyły

> powiem szczerze co prawda u mnie za bardzo nie ma co spuścić bo zbiornik 70L ale inne rzeczy

> by się znalazły. Pytanie jest jak się dobrze zabezpieczyć. Czy jest jakaś metoda na ten gaz,

> bo tez słyszałem o wstrzykiwaniu eteru czy czegoś tam. U mnie niestety też nie ma zasłonek ,

> firanek pasy raczej nic nie pomogą bo nie ma za co za bardzo chwycić i mam dopell kabine więc

> już bym nie pospał jak bym miał pajęczynke z pasów w środku. Jak czytałem wcześniej kolega

> jeden napisał ze jest możliwość nie stawać, faktem jest ze mnie to nie dotyczy ale organizm ma

> swoje mozliwości i po prostu sie czasami nie da bo już bym pewnie nie żył albo kogoś zabił.

> Wystraszyłem się poważnie tym problemem i nie daje mi teraz spokoju jak sie zabezpieczyć.

> Macie może jakieś sprawdzone sposobu zabezpieczenia kabiny??

> Pozdrawiam MuleZ

W AplusW z racji tego, że często śmogają na Hiszpanię mają w każdym aucie założone zapinki. Nie wiem jak u Ciebie w lawetce ale w ciężarówce zahaczało się kawałek gwintu ze spłaszczoną końcówką o drzwi w miejscu gdzie jest otwór na zamek, nasuwało tulekę z uchwytem, tak aby złapała za rączkę (tą za którą się łapiesz jak się wspinasz do kabiny) i zakręcało motylkiem. O tyle lepsze od pasów, że już słyszałem przypadki jak cienkim blaszanym "nożykiem" ucinali pasy.

Co do paliwa to o ile masz metalowy zbiornik w miarę dobrze spisują się sitka. Wkładasz to we wlew i nitujesz albo spawasz. Zwykle po rozwaleniu korka rezygnują. Nie jest to przeszkoda nie do przejścia ale znacznie łatwiej rozprawić się z następnym korkiem niż z sitkiem.

Napisano

> Znam kolegę któremu w Hiszpanii zrobili podobnie ale oprócz paliwa, kasy i telefonów zgwałcili

> dziewczynę

Nie jest to odosobniony przypadek no.gif

Napisano

co do gazu to podobno sposobem jest uchylony szyber, co by wyciąg powietrza był na zewnątrz. Można też sobie jakąś czujkę dymu/gazu zamontować pewnie.

Na zbiornik tak jak Koledzy piszą, sitka do wlewu ok.gif

A na drzwi pasy są podobno najpewniejsze, ale można zrobić też opisane zasuwki, zapadki na motylki ok.gif

Napisano

Witam

Kilka pytań laika:

1. Którędy wstrzykują gaz do kabiny najczęściej??

2. Czy na postojach stoi się/śpi z otwartym szyberdachem czy dla bezpieczeństwa z zamkniętym??

3. Drzwi - piszecie żeby pasami spiąć ale to tymi normalnymi z siedzeń np po przekątnej czy jak?? A czy podczas spania nie ma się zamkniętym na zamek od środka drzwi??

4. Kradzież paliwa - sitka na wlewach to już jakiś pomysł ale widziałem też szczególnie w starszych autach takie nadspawki z zawiasami nad korkami zamykane na kłódkę - stosuje się to jeszcze??

5. Czy poza kradzieżami paliwa częste jeszcze są kradzieże elementów dodatkowych wyposażenia ciągnika/naczepy (koła zapasowe, kliny, przewody) i jeśli tak to jak się przed nimi najlepiej zabezpieczyć (łańcuchy, wszędzie kłódki)??

6. Czy zdarza się że ktoś komuś w ramach żartu np w nocy odepnie zamek siodła i tak zostawi i gdy kierowca podczas przedwyjazdowego sprawdzenia zestawu nie zauważy tego to będzie miał kuku??

Dzięki za odpowiedzi praktyków w tym temacie

Napisano

> Witam

> Kilka pytań laika:

> 1. Którędy wstrzykują gaz do kabiny najczęściej??

Różnymi miejscami ale najczęściej to uszczelkami drzwi

> 2. Czy na postojach stoi się/śpi z otwartym szyberdachem czy dla bezpieczeństwa z zamkniętym??

Zależy. W zimę nie dasz rady z otwartym a poza tym to jest miejsce do podania gazu.

> 3. Drzwi - piszecie żeby pasami spiąć ale to tymi normalnymi z siedzeń np po przekątnej czy jak?? A

> czy podczas spania nie ma się zamkniętym na zamek od środka drzwi??

Co z tego że masz zamknięte. Podadzą gaz i będą je na siłę otwierać a tak spinasz pasami takimi do zabezpieczania ładunku tylko tymi mniejszymi i nawet jak Cie uśpią to nie wejdą no chyba że sam stoisz na parkingu to szybę wywalą

> 4. Kradzież paliwa - sitka na wlewach to już jakiś pomysł ale widziałem też szczególnie w starszych

> autach takie nadspawki z zawiasami nad korkami zamykane na kłódkę - stosuje się to jeszcze??

Zawiasy się stosuje ale lepsze jest sitko bo kłódkę to można zawsze obciąć a z sitkiem gorzej się dostać. Prawda jest taka ze jak bedą chcieli buchnąć paliwo to i tak buchną no.gif

> 5. Czy poza kradzieżami paliwa częste jeszcze są kradzieże elementów dodatkowych wyposażenia

> ciągnika/naczepy (koła zapasowe, kliny, przewody) i jeśli tak to jak się przed nimi najlepiej

> zabezpieczyć (łańcuchy, wszędzie kłódki)??

Czym bardziej zabezpieczasz tym bardziej kusisz złodzieja. Załóż kłódkę na zapas.

> 6. Czy zdarza się że ktoś komuś w ramach żartu np w nocy odepnie zamek siodła i tak zostawi i gdy

> kierowca podczas przedwyjazdowego sprawdzenia zestawu nie zauważy tego to będzie miał kuku??

Ty odpowiadasz za skład. Ja zawsze rano robiłem dokładny obchód auta ok.gif

> Dzięki za odpowiedzi praktyków w tym temacie

Napisano

> Różnymi miejscami ale najczęściej to uszczelkami drzwi

> Zależy. W zimę nie dasz rady z otwartym a poza tym to jest miejsce do podania gazu.

> Co z tego że masz zamknięte. Podadzą gaz i będą je na siłę otwierać a tak spinasz pasami takimi do

> zabezpieczania ładunku tylko tymi mniejszymi i nawet jak Cie uśpią to nie wejdą no chyba że

> sam stoisz na parkingu to szybę wywalą

> Zawiasy się stosuje ale lepsze jest sitko bo kłódkę to można zawsze obciąć a z sitkiem gorzej się

> dostać. Prawda jest taka ze jak bedą chcieli buchnąć paliwo to i tak buchną

> Czym bardziej zabezpieczasz tym bardziej kusisz złodzieja. Załóż kłódkę na zapas.

> Ty odpowiadasz za skład. Ja zawsze rano robiłem dokładny obchód auta

> > Dzięki za odpowiedzi praktyków w tym temacie

A jak to jest z osobówkami na wschodzie? Serbia, Węgry, Bułgaria? Spałem już w tych krajach ale tanim samochodem, więc nic się nie stało, lecz co będzie jak będę spał w droższym na wysokooktanową?

Napisano

> Witam

> Kilka pytań laika:

> 1. Którędy wstrzykują gaz do kabiny najczęściej??

To już Ci kolega napisał smile.gif

> 2. Czy na postojach stoi się/śpi z otwartym szyberdachem czy dla bezpieczeństwa z zamkniętym??

W Scanii na przykład zabrania się używania webasto przy uchylonych szybach czy szyberdachu bo może zaciągać spaliny do środka. Scania sama przewietrza kabinę przez normalne wloty.

> 3. Drzwi - piszecie żeby pasami spiąć ale to tymi normalnymi z siedzeń np po przekątnej czy jak?? A

> czy podczas spania nie ma się zamkniętym na zamek od środka drzwi??

Tak jak kolega napisał, są takie mniejsze jakieś 200 kilowe, cienkie ale jak już pisałem, słyszałem, że radzą sobie z pasami i obcinają je długim ostrzem.

> 4. Kradzież paliwa - sitka na wlewach to już jakiś pomysł ale widziałem też szczególnie w starszych

> autach takie nadspawki z zawiasami nad korkami zamykane na kłódkę - stosuje się to jeszcze??

> 5. Czy poza kradzieżami paliwa częste jeszcze są kradzieże elementów dodatkowych wyposażenia

> ciągnika/naczepy (koła zapasowe, kliny, przewody) i jeśli tak to jak się przed nimi najlepiej

> zabezpieczyć (łańcuchy, wszędzie kłódki)??

Mi ukradli dolną rurę z 4 reflektorami w Niemczech. Przebudziłem się na moment bo mnie zdziwiło, że jakiś bus stoi obok zapalony ale nie dałem rady głowy podnieść. Rano też się ciężko wstawało sick.gif

Jedyna opcja to chyba przyspawać icon_rolleyes.gif

> 6. Czy zdarza się że ktoś komuś w ramach żartu np w nocy odepnie zamek siodła i tak zostawi i gdy

> kierowca podczas przedwyjazdowego sprawdzenia zestawu nie zauważy tego to będzie miał kuku??

Kiedyś staliśmy w kilku przez weekend i jeden z naszych posprzeczał się z Węgrem. Skończyło się niby spokojnie ale przy starcie mieliśmy właśnie tego typy niespodziankę. Na szczęście naczepa nie spadła i wystarczyło cofnąć. Zawsze lepiej rano obejść zestaw, zobaczyć czy korki na swoich miejscach, czy drzwi w naczepie zamknięte. Jak jeździsz dłuższy czas jednym autem to poznasz wizualnie czy rączka przy siodle siedzi jak zwykle

> Dzięki za odpowiedzi praktyków w tym temacie

Napisano

> Różnymi miejscami ale najczęściej to uszczelkami drzwi

> Zależy. W zimę nie dasz rady z otwartym a poza tym to jest miejsce do podania gazu.

> Co z tego że masz zamknięte. Podadzą gaz i będą je na siłę otwierać a tak spinasz pasami takimi do

> zabezpieczania ładunku tylko tymi mniejszymi i nawet jak Cie uśpią to nie wejdą no chyba że

> sam stoisz na parkingu to szybę wywalą

> Zawiasy się stosuje ale lepsze jest sitko bo kłódkę to można zawsze obciąć a z sitkiem gorzej się

> dostać. Prawda jest taka ze jak bedą chcieli buchnąć paliwo to i tak buchną

> Czym bardziej zabezpieczasz tym bardziej kusisz złodzieja. Załóż kłódkę na zapas.

> Ty odpowiadasz za skład. Ja zawsze rano robiłem dokładny obchód auta

Dzięki za odpowiedzi.

Z tymi pasami to ciągle myślałem że chodzi o pasy bezpieczeństwa a zapomniałem o pasach do ładunków smile.gif

Napisano

> To już Ci kolega napisał

> W Scanii na przykład zabrania się używania webasto przy uchylonych szybach czy szyberdachu bo może

> zaciągać spaliny do środka. Scania sama przewietrza kabinę przez normalne wloty.

> Tak jak kolega napisał, są takie mniejsze jakieś 200 kilowe, cienkie ale jak już pisałem,

> słyszałem, że radzą sobie z pasami i obcinają je długim ostrzem.

> Mi ukradli dolną rurę z 4 reflektorami w Niemczech. Przebudziłem się na moment bo mnie zdziwiło, że

> jakiś bus stoi obok zapalony ale nie dałem rady głowy podnieść. Rano też się ciężko wstawało

> Jedyna opcja to chyba przyspawać

> Kiedyś staliśmy w kilku przez weekend i jeden z naszych posprzeczał się z Węgrem. Skończyło się

> niby spokojnie ale przy starcie mieliśmy właśnie tego typy niespodziankę. Na szczęście naczepa

> nie spadła i wystarczyło cofnąć. Zawsze lepiej rano obejść zestaw, zobaczyć czy korki na

> swoich miejscach, czy drzwi w naczepie zamknięte. Jak jeździsz dłuższy czas jednym autem to

> poznasz wizualnie czy rączka przy siodle siedzi jak zwykle

Dzięki

Napisano

> co do gazu to podobno sposobem jest uchylony szyber, co by wyciąg powietrza był na zewnątrz. Można

> też sobie jakąś czujkę dymu/gazu zamontować pewnie.

> Na zbiornik tak jak Koledzy piszą, sitka do wlewu

> A na drzwi pasy są podobno najpewniejsze, ale można zrobić też opisane zasuwki, zapadki na motylki

Czujka gazu taka głośna - to chyba rozsądne rozwiązanie.

Napisano

> Czujka gazu taka głośna - to chyba rozsądne rozwiązanie.

zależy jeszcze czy gaz jest wykrywalny przez daną czujkę, ale ja się na czujkach w ogóle nie znam confused.gif

Napisano

wiem że jak się czyta to od razu przychodzą róże myśli do głowy ale na spokojnie jeden będzie miał kilka takich zdarzeń a inny zero więc nie ma co się bac tylko po prostu troszkę bardziej zwrócic uwagę na swoje bezpieczeństwo.

Tak jak chłopaki pisali Ty masz możliwośc zaparkowania lawetką tak że widac Cię będzie ze stacji lub będziesz uchwycony przez kamerę to też w jakiś sposób odstraszy złodziei tak samo jak parkowanie między autami jest moim zdaniem też jakimś wyjściem bo nie mają jak pod Ciebie podjechac.

Mój starszy 30 lat śmiga na daleki i bliski zachód i z ww sytuacji kradzieży paliwa i (ale to już osobny temat) w paleciarze kilku czarnuchów jak jechał na Anglię odpukac nie miał żadnych przykrych sytuacji.

pozdrawiam

Napisano

> wiem że jak się czyta to od razu przychodzą róże myśli do głowy ale na spokojnie jeden będzie miał

> kilka takich zdarzeń a inny zero więc nie ma co się bac tylko po prostu troszkę bardziej

> zwrócic uwagę na swoje bezpieczeństwo.

> Tak jak chłopaki pisali Ty masz możliwośc zaparkowania lawetką tak że widac Cię będzie ze stacji

> lub będziesz uchwycony przez kamerę to też w jakiś sposób odstraszy złodziei tak samo jak

> parkowanie między autami jest moim zdaniem też jakimś wyjściem bo nie mają jak pod Ciebie

> podjechac.

> Mój starszy 30 lat śmiga na daleki i bliski zachód i z ww sytuacji kradzieży paliwa i (ale to już

> osobny temat) w paleciarze kilku czarnuchów jak jechał na Anglię odpukac nie miał żadnych

> przykrych sytuacji.

> pozdrawiam

Dokładnie, nie ma co popadać w paranoję. Przy zachowaniu kilku zasad mozna fajnie i bezpiecznie śmigać po europie jak i po wschodzie ok.gif

Napisano

> A jak to jest z osobówkami na wschodzie? Serbia, Węgry, Bułgaria? Spałem już w tych krajach ale

> tanim samochodem, więc nic się nie stało, lecz co będzie jak będę spał w droższym na

> wysokooktanową?

Nie mam bladego pojęcia. Na Węgrzech byłem tylko kilka razy i moze ze 2 spałem ale na firmie więc Ci nie podpowiem. Na Słowenii jak byłem to było dość bezpiecznie ok.gif

Napisano

> zależy jeszcze czy gaz jest wykrywalny przez daną czujkę, ale ja się na czujkach w ogóle nie znam

W nowszych volvo i mercach widziałem czujki przeciwpożarowe. Ciekawe czy i na jakie gazy one reagują. Inna sprawa - czy ktoś ma pojęcie co oni za gaz wstrzykują? Bo wtedy można by pytać o konkretny czujnik

• 2 tygodnie później...
Napisano

A jak sytuacja wygląda po takiej kradzieży? Gość sam ze swojej kieszeni musi oddać za paliwo, czy dzwoni do szefa i ten to bierze na klatę?

Napisano

> A jak sytuacja wygląda po takiej kradzieży? Gość sam ze swojej kieszeni musi oddać za paliwo, czy

> dzwoni do szefa i ten to bierze na klatę?

Zależy od układu. Jak pilnowałeś tak masz. U jednego jak nie spałem całą noc bo pilnowałem wachy i w podziękowaniu dostałem zjebki za to że nie chciałem pojechać na załadunek bo musiałem to odespać. Więcej mi nie trzeba było. Stawałem tylko na płatnych strzeżonych parkingach. Był strasznie zadowolony jak mu dawałem paragony za parkingi ok.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zależy od układu. Jak pilnowałeś tak masz.

No właśnie, bo skąd szef ma wiedziec, że nie sprzedał trochę więcej oszczędnosci?

Z kolei ponad 700 euro to jazda przez miesiąc za darmo?

Napisano

> No właśnie, bo skąd szef ma wiedziec, że nie sprzedał trochę więcej oszczędnosci?

> Z kolei ponad 700 euro to jazda przez miesiąc za darmo?

Zgłasza się sprawę na policial.gif Jak jesteś za granicą wystarczy poprosić " miejscowego" kierowcę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.