Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zdjęciooglądacze do tablicy! saxo i civic

Featured Replies

Napisano

Był ostatnio godny saxofon na allegro do kupienia. Też przed FL. Kosztował prawie 2x tyle co ten, bo 15kzł. Był w asprzedawalnym, białym kolorze zlosnik.gif Sprzedał się odrazu, więcej na all nie był widziany.

Kumpel szukał swego czasu vts'a za jakieś 8-9k. Zrezygnował po 7 egzemplarzu.

Napisano

> co na podstawie ogłoszeń możecie powiedzieć o tych dwóch autach?

> saxo vts: http://otomoto.pl/citroen-saxo-1-6-16v-vts-105tys-km-aso-C15784376.html

> civic: http://otomoto.pl/honda-civic-1-6-esi-v-tec-16v-125-km-C15954415.html

> z góry dziękuje za wszystkie uwagi

Na forum cytrynki nic nie piszą o nim (saxo), poza tym że od 3 tygodni wisi.

Z zewnątrz to trudno cos powiedzieć, czarny i wypastowany wink.gif, obejrzeć trzeba na miejscu i koniecznie na kanał (gnijące nadkola i belka wchodzi do środka), ale ten stoi wysoko więc pewnie jest ok.

Napisano
  • Autor

Że kupić dobrego VTSa za taką kase jest ciężko to ja wiem, ale ten z zewnątrz prezentuje się całkiem fajnie, wnętrze też ładne i nie wygląda żeby tylne koła były pochylone, więc belka jeszcze powinna "oddychać" grinser006.gif Tylko ten wymyty silnik mnie troche zastanawia...

Biały mk1 za okolice 15tys. był ostatnio na allegro i troche jednak na nim powisiał, chyba że nie mówimy o tym samym.

Napisano

> Był ostatnio godny saxofon na allegro do kupienia. Też przed FL. Kosztował prawie 2x tyle co ten,

> bo 15kzł. Był w asprzedawalnym, białym kolorze Sprzedał się odrazu, więcej na all nie był

> widziany.

> Kumpel szukał swego czasu vts'a za jakieś 8-9k. Zrezygnował po 7 egzemplarzu.

Kumpel kupił po lifcie, czarnego z klimatyzacją - sprawny, wszystko działa, komplet opon zimowych, dorzucił do niego 200 na jakieś pierdołki - kupił z 12700

Napisano

fajna ta honda smile.gif

nie patrze na spasowanie elementów i tą kierowinice ale podoba mi się...

myślę że dużo do negocjacji byłoby tutaj skromny.gif

Napisano

dla mnie przebieg 105000 dla citroena 13 letniego ze Szwajcarii to lipa

Napisano
  • Autor

> fajna ta honda

> nie patrze na spasowanie elementów i tą kierowinice ale podoba mi się...

> myślę że dużo do negocjacji byłoby tutaj

co do hondy to obawiam sie że może to być zajeżdżone i wydzwonione auto od handlarza, tym bardziej że rejestracje ma z innego województwa, a mam do niej ponad 100 km więc chyba sobie odpuszcze...

Napisano
  • Autor

> dla mnie przebieg 105000 dla citroena 13 letniego ze Szwajcarii to lipa

No właśnie mały przebieg i umyty silnik mnie zastanawiają...

Wnętrze w sumie dosyć fajnie sie prezentuje, ojciec ma saxo 1.1 `99r, 120 tys. km (pewne) i wygląda podobnie, ale wiadomo wnętrze odpicować, kiere itp. podmienić to żaden problem. Belka tylna też nie wygląda na zużytą (wygląda że koła prosto stoją). Daleko nie mam, więc jak zdrowie pozwoli to w przyszłym tygodniu podjade go obejrzeć.

Napisano

Ostatnio rozglądałem się za Civikiem Vgen lub VIgen. I podsumowano mnie tak: na przyzwoitą Vgen należy mieć 7tys, na VIgen - 10tys. VTEC poniżej 10 koła to szrot albo nadwozie, albo silnik.

Na razie wyleczyłem się z Civica, bo podobnie jak Ty miałem ok 5-7tys do wydania.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

To w takim razie zapytam inaczej: jaki w miarę szybki samochodzik w cenie 5 - 8 tysięcy kupić? Sprawa wygląda tak, że szukam auta na niezbyt długo, maksymalnie rok, chyba że trafiło by sie coś naprawdę dobrego to chętnie pojeździłbym tym dłużej. W związku z tym chodzi mi o takie auto, które w ciągu roku nie będzie miało dużej utraty, i przede wszystkim będzie niezbyt drogi w utrzymaniu, stan oczywiście taki, żeby ten rok bez obaw dało się przejeździć.

Da radę coś takiego znaleźć? Czy takie rzeczy to tylko w erze?

Napisano

> Był ostatnio godny saxofon na allegro do kupienia. Też przed FL. Kosztował prawie 2x tyle co ten,

> bo 15kzł. Był w asprzedawalnym, białym kolorze Sprzedał się odrazu, więcej na all nie był

> widziany.

> Kumpel szukał swego czasu vts'a za jakieś 8-9k. Zrezygnował po 7 egzemplarzu.

Bzdury pieprzysz Panie kolego. zlosnik.gif

Napisano

> To honda, ktora ma 18 lat.

... ma wiecej zlosnik.gif

ED-7 produkowali do 1991r.

BTW moja ma 20 a jezdzi jak nowa ok.gif

Napisano

> BTW moja ma 20 a jezdzi jak nowa

Sibui! Ktos do Ciebie hehe.gifhehe.gif

Napisano

> Sibui! Ktos do Ciebie

...a co on wie o hondach? facepalm.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

hmmmm żelazko w dobrym stanie to chyba rarytas, kilku kolegów ma lub miało je i co do ich stanu to ... facepalm.gif może trafili na wyjątkowo zajeżdżone egzemplarze, ale te auta to jedna wielka awaria, korozja i ogólnie worek bez dna

ja potrzebuję auta, którym codziennie będe mógł bez obaw robić 100km, bo tyle właśnie robię każdego dnia

Napisano

Jeśli masz niedużo pieniędzy a chcesz sobie polatać, to chyba rzeczywiście szukać wśród francuzów. Jakieś 205 1.4 lub GTi, 106 XS lub GTI, AX GTI bądź Saksofon wink.gif. Powinieneś się zmieścić.

Natomiast jeśli (co)dziennie - o ile Cię dobrze zrozumiałem - robisz po 100km, to ja na Twoim miejscu szukałbym czegoś wygodnego, czyli większego.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> Natomiast jeśli (co)dziennie - o ile Cię dobrze zrozumiałem - robisz po 100km, to ja na Twoim

> miejscu szukałbym czegoś wygodnego, czyli większego.

Wbrew pozorom, 206 czy saxofon są do takich przebiegów wystarczająco wygodne ok.gif

Napisano

> Wbrew pozorom, 206 czy saxofon są do takich przebiegów wystarczająco wygodne

A podroze 106 ( SERYJNYM ) Sa rewelacyjne i samochodzik "Jedzie" w przedziale 160-200 na seryjnej skrzyni naprawde fajnie.

Napisano

> Wbrew pozorom, 206 czy saxofon są do takich przebiegów wystarczająco wygodne

Jeździłem Saxofonem. Jak dla mnie to on był za ciasny. Ale ja lubię d... wozić w czymś większym po prostu.

Pozdrawiam

Bartek

Napisano
  • Autor

Dobrze zrozumiałeś, codziennie robię po 100km i szukam autka, którym w miare dynamicznie da sie pojeździć w trasie, a wieczorami troche szybciej pojeździć po wsi. Dotychczas jeździłem na takich zawiasach, że każda seria jest dla mnie co najmniej niezbyt twarda (a zazwyczaj baaaaardzo miękka), więc to że np VTS do miękkich aut nie należy nie przeszkadza mi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.