Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zima w BMW

Featured Replies

Napisano

> Bardzo chętnie ale nawet do odrestaurowania musi być jakaś baza. Odpuściłem sobie wiele kryterii,

> wymagam już tylko, żeby były nieuszkodzone podłużnice, zdrowy silnik, zawieszenie naturalnie

> zużyte ale całe, sprawny układ hamulcowy i kierowniczy i co? Lipa Przez sam silnik, w ponad

> już 10 egzemparzach oglądanych w Polsce, Niemczech i Austrii, nie udało mi się przebrnąć a

> gdzie reszta

> Piotrunio

> PS. Jest egzemparz w Czechach dosyć interesujący, może... tfu, nie będę zapeszał

Trzymam kciuki fajnie jak by się nasza ,,dresowa" część AK wzbogaciła o takiego białego kruka. Choć musisz przyznać że łatwiej znaleźć E30 cabrio niż M5 w E34

ps. A może silnik dać do jakich speców typu Power Ultimate Zone i szukać tyko i wyłącznie zdrowej nie bitej budy

Napisano

> Trzymam kciuki fajnie jak by się nasza ,,dresowa" część AK wzbogaciła o takiego białego kruka. Choć

> musisz przyznać że łatwiej znaleźć E30 cabrio niż M5 w E34

Zdecydowanie masz rację, niestety dla mnie frown.gif Nie dziekuję, żeby nie zapeszyć zeby.GIF

> ps. A może silnik dać do jakich speców typu Power Ultimate Zone i szukać tyko i wyłącznie zdrowej

> nie bitej budy

Taki jest plan awaryjny, zostawiłem sobie namiary na zdrowe i najbardziej oryginalne budy, z tych które już oglądałem waytogo.gif

Piotrunio

Napisano

> Zdecydowanie masz rację, niestety dla mnie Nie dziekuję, żeby nie zapeszyć

> Taki jest plan awaryjny, zostawiłem sobie namiary na zdrowe i najbardziej oryginalne budy, z tych

> które już oglądałem

> Piotrunio

W razie czego na Podkarpaciu mamy M-garage Łukasz powinien ogarnąć ten silnik bez problemów. Oby twoja przygoda skończyła się tak jak Krista z syndykatu

Napisano

> Tak wogole to jakie zimówki polecacie do BMW serii 1?

> Zakres cenowy - maksymalnie 500 PLN / sztuka za rozmiar 195/55/16.

Run FLAT czy nie?

Napisano

> W razie czego na Podkarpaciu mamy M-garage Łukasz powinien ogarnąć ten silnik bez problemów.

Ciekawa firma, nie znałem, niestety nie znalazłem gdzie mają siedzibę hmm.gif

>Oby twoja przygoda skończyła się tak jak Krista z syndykatu

I znowu nie mogę podziękować waytogo.gifzeby.GIF

Piotrunio

Napisano

> Ciekawa firma, nie znałem, niestety nie znalazłem gdzie mają siedzibę

Tarnobrzeg, a w sumie pod Tarnobrzegiem zawsze Miałbyś możliwość doglądania auta wink.gif W końcu Podkarpacie nie jest nie wiadomo jak wielkie

Napisano

> Tarnobrzeg, a w sumie pod Tarnobrzegiem zawsze Miałbyś możliwość doglądania auta W końcu

> Podkarpacie nie jest nie wiadomo jak wielkie

Słusznie, taka odległość to żaden problem, firma dodana do ulubionych, teraz już tylko zostało kupić Bunię skromny.gifzeby.GIF

Piotrunio

Napisano

> ja powoli trace nadzieje, ze znajde ładne e30 cabrio

a w jakiej kwocie szukasz??

bo na alledrogo widzialem ladna czarna za 13scie.. smile.gif

np ten wyglada spoko

http://photos02.otomoto.pl/photos/original/C13/69/37/C13693789_8.jpg ciekawe jak na live

http://otomoto.pl/bmw-325-C16326978.html ten mi sie max podoba - na zdjeciach

http://otomoto.pl/bmw-318-orginal-C16334632.html ciekawy sie wydaje - ale silnik lipa wink.gif

ORAZ NAJLEPSZY smile.gif lecz kupa

http://moto.allegro.pl/bmw-e30-2-5i-coupe-szpera-25-i1343369400.html jak profesionalnie zrobiony oraz najbardziej podoba mi sie obicie drzwi smile.gif

polecam przeczytanie opisu zlosnik.gif

Napisano

> Fajny ale to nie to samo co bez dachu 10km/h przez środek miasta

> Edyta: Generalnie to muszę przyznać że masz niezły styl i rękę do tego. Taka puszka dosłownie

> musiała latać moja matulina miała kiedyś CC 1.1 sporting po germańskim dłubaniu w silniku i

> tam też się działo dużo ciekawego

001.gif dziekuje 001.gifzlosnik.gif

robilem od podstaw go smile.gif hamulce bylo najciezej znalesc wink.gif 4x tarczowe wink.gif

Napisano

> a w jakiej kwocie szukasz??

> bo na alledrogo widzialem ladna czarna za 13scie..

z tego co wiem Zet szuka czegoś miedzy 8 a 9 najlepiej żeby kupił od razu 2.0 dużo łatwiej wtedy przeskoczyć na 2.5 ... a 2.5 ładne to dużo worków złota wink.gif

> np ten wyglada spoko

> http://photos02.otomoto.pl/photos/original/C13/69/37/C13693789_8.jpg ciekawe jak na live

nie wygląda najgorzej pytanie tylko skąd ten hak w cabrio hehe.gif

> http://otomoto.pl/bmw-325-C16326978.html ten mi sie max podoba - na zdjeciach

uuuaaa czarny z chrom-line wygląda miodnie

> http://otomoto.pl/bmw-318-orginal-C16334632.html ciekawy sie >wydaje - ale silnik lipa

lepiej kupić lepszą budę niż silnik

> ORAZ NAJLEPSZY lecz kupa

> http://moto.allegro.pl/bmw-e30-2-5i-coupe-szpera-25-i1343369400.html jak profesionalnie zrobiony

> oraz najbardziej podoba mi sie obicie drzwi

> polecam przeczytanie opisu

generalnie autor mógł to opisać jednym zdaniem: pałuje, pałuje, pałuje i na przemian naprawiam. hehe.gif

Napisano

> dziekuje

> robilem od podstaw go hamulce bylo najciezej znalesc 4x tarczowe

czytałem od Uta zaadoptowałeś. Sam miałem zajawkę na UT w budzie 4d ale się skończyło (ba nawet dawca już był) wink.gif

Napisano

> czytałem od Uta zaadoptowałeś. Sam miałem zajawkę na UT w budzie 4d ale się skończyło (ba nawet

> dawca już był)

mialem tez punto GT i to bylo cikawe auto wink.gifdrive.gif

Napisano

> z tego co wiem Zet szuka czegoś miedzy 8 a 9 najlepiej żeby kupił od razu 2.0 dużo łatwiej wtedy

> przeskoczyć na 2.5 ... a 2.5 ładne to dużo worków złota

> nie wygląda najgorzej pytanie tylko skąd ten hak w cabrio

> uuuaaa czarny z chrom-line wygląda miodnie

> lepiej kupić lepszą budę niż silnik

> generalnie autor mógł to opisać jednym zdaniem: pałuje, pałuje, pałuje i na przemian naprawiam.

no ten z chromami jest igla piekny wink.gif

co do haka to nie wiem po co do kabrio moze by ciagnac kolejna wanne za soba wink.gif

no ale ciezko swapowac pewnie z 1.8 na cos innego...

cena fajna za tego 1,8 wink.gif

Napisano

> no ten z chromami jest igla piekny

> co do haka to nie wiem po co do kabrio moze by ciagnac kolejna wanne za soba

> no ale ciezko swapowac pewnie z 1.8 na cos innego...

> cena fajna za tego 1,8

zawieszenie i hamulce trzeba przekładać dodatkowo no chyba że to 1.8is

Napisano

> zawieszenie i hamulce trzeba przekładać dodatkowo no chyba że to 1.8is

mlot.gif i zaczyna sie wtedy tak jak z CC czyli buda zostaje i reszta praktycznie do wymiany hehe.gifwink.gif

Napisano

> tak jak mówiłem musisz zwiększyć budżet

Jest do 13k, ale wzrosly oczekiwania grinser006.gif

Napisano

> http://otomoto.pl/bmw-318-orginal-C16334632.html ciekawy sie wydaje - ale silnik lipa

Ogladalem, lipa max, rdzewieje, szpachlowana i malowana. dach do wywalenia. W tej cenie nie opłaca sie IMO

Coupe nie szukam, silnik najlepiej odrazu po swapie. Wiem ze m20 ma to cos (dzwiek) ale pali jak smok. Ta z Wawy za 12k ma do zrobienia łozyska w kołach i ma za niski zawias - obnizona z tego co facet mowi o 80mm przod. Dla mnie to juz hardcore.

> ORAZ NAJLEPSZY lecz kupa

Wyglada okropnie... i te fotele... nie nie wole oryginał. Nie chce też jezdzic po całej polsce, zeby przekonać się ze jest cos nie tak.

Pojezdzilem dzis e36 z m52b25 i musze przyznac, ze całkiem fajnie - no ale wiadomo ze to nie ten powiew klasyki co w e30

Napisano

tą ostatnią Fido podesłał dla śmiechu. Jak chcesz mogę podjechać oglądnąć tą z Krakowa wydaje się być ładną sztuką może za 13 by poszła

Napisano

> tą ostatnią Fido podesłał dla śmiechu. Jak chcesz mogę podjechać oglądnąć tą z Krakowa wydaje się

> być ładną sztuką może za 13 by poszła

Na zdjeciach wyglada pieknie i ogolnie jest piekna - ale to m20b25, niby unikat, a jednak szukam czegos nowszego (swapowane - m50b25, m52b25/28). Szykuje mi sie wyjazd do wroga za zachodnią granicę na dłuzej, wiec moze tam cos znajde ?

Napisano

> Na zdjeciach wyglada pieknie i ogolnie jest piekna - ale to m20b25, niby unikat, a jednak szukam

> czegos nowszego (swapowane - m50b25, m52b25/28). Szykuje mi sie wyjazd do wroga za zachodnią

> granicę na dłuzej, wiec moze tam cos znajde ?

jak coś to zawsze chętnie przytulę m20b25 wink.gif

Napisano

> Ogladalem, lipa max, rdzewieje, szpachlowana i malowana. dach do wywalenia. W tej cenie nie opłaca

> sie IMO

a taki byl zastanawiajacy frown.gif

> Coupe nie szukam, silnik najlepiej odrazu po swapie. Wiem ze m20 ma to cos (dzwiek) ale pali jak

> smok. Ta z Wawy za 12k ma do zrobienia łozyska w kołach i ma za niski zawias - obnizona z tego

> co facet mowi o 80mm przod. Dla mnie to juz hardcore.

ale zmiana zawiasu i lozysk to raczej nie problem wink.gif i koszt sredni.. sprzedac mozesz np ten zawias i niewiele dolozyc by miec orginal lub cos w tym stylu..

> Wyglada okropnie... i te fotele... nie nie wole oryginał. Nie chce też jezdzic po całej polsce,

> zeby przekonać się ze jest cos nie tak.

nie noo te auto to tragedia smile.gif w zyciu nawet za darmo bym niechcial bo wstyd siadac smile.gif

> Pojezdzilem dzis e36 z m52b25 i musze przyznac, ze całkiem fajnie - no ale wiadomo ze to nie ten

> powiew klasyki co w e30

jak ma byc do lansu to e30 musi byc wink.gif

Napisano

> Na zdjeciach wyglada pieknie i ogolnie jest piekna - ale to m20b25, niby unikat, a jednak szukam

> czegos nowszego (swapowane - m50b25, m52b25/28). Szykuje mi sie wyjazd do wroga za zachodnią

> granicę na dłuzej, wiec moze tam cos znajde ?

swapa zawsze mozna zrobic wink.gif silnik to nie problem byle blacha byla igla wink.gif

wiadomo ze to sie wiaze z kosztel ale z 2 strony swapowac mozna pomalu i nie bedzie sie odczowac kosztow zbyt mocno wink.gif

zbieranie czesci itp. i jak sie nazbiera to zakladanie do furmanki wink.gif

No moze w D znajdziesz ale ceny igiel tam sa wieksze moim zdaniem wink.gif

www.autoscout.de smile.gif tu ogladalem i pare w Koloni jest ciekawych wink.gif

Napisano

> swapa zawsze mozna zrobic silnik to nie problem byle blacha byla igla

Taaa, trzeba mieć miejsce zeby samemu zrobic takiego swapa, mi do garazu nie wwejdzie obnizone auto. Dobrze robiących swapa ludzi jest mało, a jak są to sie cenią(robociszna). Szukanie silnika to też dość cieżka sprawa (trafic nie zajezdzone m50 albo m52), potem w jakiś sposob przetransportowac je z przykladowo z drugiego konca polski. Najlepiej kupic angola (tu tez transport), bo czesci na przekladke jest wbrew pozorom sporo - cały silnik (z odpowiednia miską olejową), osprzet (+ pompa hamulcowa), skrzynia (+cięgła drążka), wał, dyfer, połosie, pompa paliwa. Do tego trzeba wstawic nowe sprzegło, maglownice (a weź tu znajdz dobrą), nowy zestaw tarcz + klocki, jakies rozsądne zawieszenie. I przy takiej robocie i tak jest kupa, bo lepiej jest wstawic odrazu kompletny zawias na 5 srub od e36 (a to jeszcze wieksze koszty!). To kuuuupa roboty, a jeszcze wiecej forsy.

No ale wtedy to ma ręce i nogi.

> wiadomo ze to sie wiaze z kosztel ale z 2 strony swapowac mozna pomalu i nie bedzie sie odczowac

> kosztow zbyt mocno

Mozna, jak ma sie gdzie je postawic zeby stało i nie zawadzało. Trzeba sie wtedy liczyc z tym, ze to zajmuje ogroom wolnego czasu.

Dlatego przemyslalem to, i dla zabawy to kupiłbym juz takiego gotowca. Ale nikt nie sprzeda tak zrobionego auta. Dlatego koło się zamyka.

Napisano

> Taaa, trzeba mieć miejsce zeby samemu zrobic takiego swapa, mi do garazu nie wwejdzie obnizone

> auto. Dobrze robiących swapa ludzi jest mało, a jak są to sie cenią(robociszna). Szukanie

> silnika to też dość cieżka sprawa (trafic nie zajezdzone m50 albo m52), potem w jakiś sposob

> przetransportowac je z przykladowo z drugiego konca polski. Najlepiej kupic angola (tu tez

> transport), bo czesci na przekladke jest wbrew pozorom sporo - cały silnik (z odpowiednia

> miską olejową), osprzet (+ pompa hamulcowa), skrzynia (+cięgła drążka), wał, dyfer, połosie,

> pompa paliwa. Do tego trzeba wstawic nowe sprzegło, maglownice (a weź tu znajdz dobrą), nowy

> zestaw tarcz + klocki, jakies rozsądne zawieszenie. I przy takiej robocie i tak jest kupa, bo

> lepiej jest wstawic odrazu kompletny zawias na 5 srub od e36 (a to jeszcze wieksze koszty!).

> To kuuuupa roboty, a jeszcze wiecej forsy.

> No ale wtedy to ma ręce i nogi.

> Mozna, jak ma sie gdzie je postawic zeby stało i nie zawadzało. Trzeba sie wtedy liczyc z tym, ze

> to zajmuje ogroom wolnego czasu.

> Dlatego przemyslalem to, i dla zabawy to kupiłbym juz takiego gotowca. Ale nikt nie sprzeda tak

> zrobionego auta. Dlatego koło się zamyka.

no to jestesmy w d... ciemnej bo twoim wymagania ciezko bedzie sprostac i bardzo mala szansa na znalezienie takiego auta jak szukasz.. nawet jak bys mial wiecej kasy wink.gif

a sprowadzenie auta np z UK to juz ci mowie ze tutaj e30 nie sa wcale tanie wiec nie bedzie sie oplacac lub jak piszesz e36 na czesci ale to rowniez w ciekawym stanie musisz polozyc 7tys zl. wiec lipa..

Mysle ze musisz zmienic swoje upodobanie i checi na to co jest mozliwe do osiagniecia w danej kwocie i dostepnosci czasu i miejsca.. w innym wypadku szanse sa niewielkie. chodz zawsze jest jakas szansa wink.gif

Napisano

Wkleilem sobie twoj znaczek na PJ smile.gif

kliknij na moj podpis i cie przeniesie wink.gif

mam nadzieje ze moglem wink.gif

Napisano

> Wkleilem sobie twoj znaczek na PJ

> kliknij na moj podpis i cie przeniesie

> mam nadzieje ze moglem

spoko nie jestem autorem, więc generalnie pozwalam zeby.GIF

Napisano

> spoko nie jestem autorem, więc generalnie pozwalam

hmm.gif myslalem ze jestes smile.gif

Napisano

> myslalem ze jestes

Sam ukradłem 270751858-jezyk.gif ale myślę że autor się nie obrazi zeby.GIF

Napisano

> Sam ukradłem ale myślę że autor się nie obrazi

nono.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano

A ja powiem że mi e36 325i jeździło się w zimie super smile.gif

Raz tylko nie mogłem wyjechać ale to temu że złożyły się na to czynniki takie jak obniżane gwintowane zawieszenie oraz to że auto stało nie ruszane lekko ponad dwa tygodnie i go trochę zapadało.

A tak poza tym to bajka serduszka.gif

Napisano
  • Autor

przyzwyczaiłem się, jeżdżę odważniej, jest dobrze ok.gif

fajna zabawa zlosnik.gifok.gif

Napisano

> przyzwyczaiłem się, jeżdżę odważniej, jest dobrze

> fajna zabawa

hehe.gifok.gifhehe.gif

Napisano

> Sam ukradłem ale myślę że autor się nie obrazi

nie obrazi się grinser006.gif

Zresztą dawałem nawet pliki wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.