Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ręczny zamarza :P

Featured Replies

Napisano

jest jakieś lekarstwo na pacjenta, któremu od zimna się blokuje tylne koło? Daje na dłuższą metę jakaś WóDa40 czy konieczna jest zmiana rozpieraka albo cieplutki garaż do końca zimy 270751858-jezyk.gif ?

Napisano

> jest jakieś lekarstwo na pacjenta, któremu od zimna się blokuje tylne koło? Daje na dłuższą metę

> jakaś WóDa40 czy konieczna jest zmiana rozpieraka albo cieplutki garaż do końca zimy ?

Mi też zamarza dziadostwo, ale specjalnie zaciągam i cały czas napierniczam wajchą jak jadę po ośce i mi odpuszcza grinser006.gif

Napisano

> jest jakieś lekarstwo na pacjenta, któremu od zimna się blokuje tylne koło? Daje na dłuższą metę

> jakaś WóDa40 czy konieczna jest zmiana rozpieraka albo cieplutki garaż do końca zimy ?

Ja mam całe hamulce nówki z tyłu i dziś rano niespodzianka smile.gif Nie ruszę za bardzo smile.gif Nagle samo puściło.....

Napisano
  • Autor

> Mi też zamarza dziadostwo, ale specjalnie zaciągam i cały czas napierniczam wajchą jak jadę po ośce

> i mi odpuszcza

no właśnie też wczoraj próbowałem na chama i się skończyło jak się skończyło jak po kilkudziesięciu metrach jednak nie odpuścił.. dzisiaj rano też spróbowałem i musiałem się kłaść pod purchla żeby odciągnąć rozpierak. Dziś przy otwartej szybie rotfl.gif

Napisano

> no właśnie też wczoraj próbowałem na chama i się skończyło jak się skończyło jak po kilkudziesięciu

> metrach jednak nie odpuścił.. dzisiaj rano też spróbowałem i musiałem się kłaść pod purchla

> żeby odciągnąć rozpierak.

Mhm hmm.gif

> Dziś przy otwartej szybie

zakrecony.gif

Napisano

moze poprostu lepiej zostawic na biegu niz na lapie?przez otwarta szybe pod samochod?ciekawy patent musze sprobowac:)

Napisano

ja w zimie nie zaciągam ręcznego na dłuższym postoju i nie mam z tym problemu zlosnik.gif

Napisano

> ja w zimie nie zaciągam ręcznego na dłuższym postoju i nie mam z tym problemu

Otóż to, kolega dobrze prawi ok.gif

W moim przypadku zanurzyłem całą nową linkę w WD40.

Miejsca gdzie wychodzi z pancerza posmarowałem wazeliną.

Rozpieraki potraktowałem smarem miedzianym i zeszłą zimę nie zamarzła ani razu ok.gif W tym roku no nie mam jak sprawdzić bo auto zimuje w garażu ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Otóż to, kolega dobrze prawi

> W moim przypadku zanurzyłem całą nową linkę w WD40.

> Miejsca gdzie wychodzi z pancerza posmarowałem wazeliną.

> Rozpieraki potraktowałem smarem miedzianym i zeszłą zimę nie zamarzła ani razu W tym roku no nie

> mam jak sprawdzić bo auto zimuje w garażu

Miedź to jest to ! ok.gif jak narazie nic nie zamarzło;) się okaże później jak będzie - 22.

Napisano

Co wszyscy mają z tym WD40? Przecież to tylko wypieracz wody. Słabo i bardzo krótkotrwale smaruje, nie za bardzo zabezpiecza przed korozją itd... Wurth ma wiele dedykowanych do poszczególnych zadań środków. Osobno smary, odrdzewiacze, kontakty itp. Albo Novatio smile.gif

Napisano
  • Autor

> ja w zimie nie zaciągam ręcznego na dłuższym postoju i nie mam z tym problemu

oni to wiedzą kocie ok.gifgrinser006.gif

auto stoi bez hebla, dopiero jak odpalę to próbuję, blokuje i nie odbija

Napisano
hmm.gif to może trzeba rozebrac tył przeczyścic i powinno śmigac ok.gif
Napisano

> moze poprostu lepiej zostawic na biegu niz na lapie?przez otwarta szybe pod samochod?ciekawy patent

> musze sprobowac:)

Tak jak linda przed chwilą napisał, auto stoi bez ręcznego i dopiero jak wolno jade to zaciągnę co by złapało i wtedy się zacina ale jak poruszam trochę podczas dalszej jazdy to odpuszcza grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> moze poprostu lepiej zostawic na biegu niz na lapie?przez otwarta szybe pod samochod?ciekawy patent

> musze sprobowac:)

nie polecam grinser006.gif

nie ma to jak kapryśny siłownik od centralnego blokujący drzwi po wyjściu z odpalonego auta na śnieżycę rotfl.gif

Napisano

proponuję wyczyścić i przesmarować rozpieraki, bo wydaje mi się, że to one są powodem tych objawów

Napisano
  • Autor

dobra... oglądane od spodu. jednak nie rozpierak tylko linka oslabiony.gif

Napisano

u mnie wygląda to tak, ze po wyjechaniu z garażu ręczny elegancko chodzi a jak dojade na uczelnie 15km to już jest jakby prawie zamarznięty i ciężko go podciągnąć angryfire.gif

Napisano

tak jest zeby.GIF

wiec najsampierwprzod wyjmujesz rozpieraki szczek i lekko rozklepujesz ta malutka dziure/tuleje (nie pamietam) mlotkiem, tak by po wlozeniu w piaste byl delikatny luz, nastepnie bierzesz linke (najlepiej nowa) smarujesz ja jakims wurthem czy inna wazelina. Na obu koncach linki (tak gdzie te sprezynki sa) naciagasz detke rowerowa. zakladasz wszystko na auto, nastepnie wspomniana detke naciagasz na wszystkie ruchome elementy tak by wszystkie byly zakryte, sciagasz wszystko tyrtyrkami i wouala! reczny mozesz zaciagac na cala noc i pusci zeby.GIF

po roku uzywania podczas wymiany szczek sciagnalem jednego kondonka z linki i linka byla jak nowa zeby.GIF

> jakaś WóDa40

nie dziala

czy konieczna jest zmiana rozpieraka

nie, wyczysc szczota i sklepaj jak mowilem

albo cieplutki garaż do końca zimy ?

ewentualnie tak zeby.GIF

Napisano
  • Autor

jutro kupuję linkę i będziemy się bawić w podmiankę w najbliższym czasie zlosnik.gif

spróbuje wg instrukcji biglaugh.gif

Napisano

w zeszlym roku wymienialem linke na oryginalna i poki co jest ok wink.gif

wd40 raczej bym sie nie odwazyl, sposob z detka mi sie spodobal ok.gif

Napisano

Proponuje kupić rozpieraki i linkę Ori rozpieraki nasmarować smarem białym i nie pryskać WD no.gif. Brehe masz na lata ok.gif czasami linkę podciągniesz.

Napisano

> Proponuje kupić rozpieraki i linkę Ori rozpieraki nasmarować smarem białym i nie pryskać WD . Brehe

> masz na lata czasami linkę podciągniesz.

nie do końca... miałem ori wszystko i stało się to samo...

problem występuje jak domniemam w cc/sc gdzie jest gleba, wtedy linka z tyłu zahacza o bude i po prostu ją przeciera, ja zrobiłem patent z rozpierakami na odwrót + zrobiłem niżej dziurę w tej blasze przy bębnie gdzie na końcu się wkłada linke, dzięki temu linka leży niżej i nie zahacza o nic, mam już tak 2 lata i jest git... zero jakiegokolwiek blokowania się czy zapiekania linki...

Napisano

Reczny jak reczny a co powiecie na to ze linka gazu przymarza ?? i pedal w podlodze od wczesnego ranka??

Dopiero w godzinach popoludniowych (jak czlowiek juz wroci z pracy) to podniesiony i wszystko oki. No sprawdzalem teraz tez i poki co narazie oki zobaczymy jak jutro.....

Jakies rady i sugestie??

Napisano

> (tak gdzie te sprezynki sa) naciagasz detke rowerowa. zakladasz wszystko na auto, nastepnie

> wspomniana detke naciagasz na wszystkie ruchome elementy tak by wszystkie byly zakryte,

> sciagasz wszystko tyrtyrkami i wouala! reczny mozesz zaciagac na cala noc i pusci

> po roku uzywania podczas wymiany szczek sciagnalem jednego kondonka z linki i linka byla jak nowa

Fajny ten sposób z dętką:-) Można by spróbować jeszcze z termokurczliwą opaską do grubych przewodów co by wyglądało bardziej profesjonalnie:-)

I fakt linka po jakimś czasie jaka by nie była czy ori czy nie to i tak się przetrze (nawet na tej piance)

Napisano
  • Autor

> Proponuje kupić rozpieraki i linkę Ori rozpieraki nasmarować smarem białym i nie pryskać WD . Brehe

> masz na lata czasami linkę podciągniesz.

1,5 roku temu na ricambi częściach składałem i jak widać biglaugh.gif

Napisano

> Fajny ten sposób z dętką:-) Można by spróbować jeszcze z termokurczliwą opaską do grubych przewodów

> co by wyglądało bardziej profesjonalnie:-)

tak, tylko zaloz i zaciagnij a nastepnie spojrz jak wygladaja scisniete te detki

> I fakt linka po jakimś czasie jaka by nie była czy ori czy nie to i tak się przetrze (nawet na tej

> piance)

glownie chodzi o to ze woda leci w linke, i w niej zamarza tzn w oslone linki

Napisano

> tak, tylko zaloz i zaciagnij a nastepnie spojrz jak wygladaja scisniete te detki

to żart z tą opaską termokurczliwą! przecież nie można obkurczyć sprężyny która się rusza jak przystało na sprężynę! chodziło mi bardziej o podkreślenie prostego aczkolwiek zajefajnego sposobu na tę bolączkę fiata!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.