Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Osłona zimowa HEKO ...

Featured Replies

Napisano

Witam mam pytanie do klubowiczów ponieważ mamy mrozy a silniczek lekko nieogrzany czy opłaca się kupować osłone Heko o taką:

OSŁONKA smile.gif

Może ktoś miał albo ma to prosze o odczucia smile.gif

Napisano

> Może ktoś miał albo ma to prosze o odczucia

nie nikt nigdy nie miał, i nie będzie miał...

a na poważnie to szybciej się nagrzewa ale nie wiele szybciej 270751858-jezyk.gif

do 1.0, 900 jeszcze oki ale do 1.4 wzwyż bez sensu bo same z siebie się szybko grzeją

Napisano

> Witam mam pytanie do klubowiczów ponieważ mamy mrozy a silniczek lekko nieogrzany czy opłaca się

> kupować osłone Heko o taką:

> OSŁONKA

silnik nie schłodzi się tak szybko podczas jazdy

minus wygląd

Napisano

> Witam mam pytanie do klubowiczów ponieważ mamy mrozy a silniczek lekko nieogrzany czy opłaca się

> OSŁONKA

Miałem taką osłonkę zeby.GIF

ale nie po to by było mi cieplej ale ładniej mi w niej wyglądał zeby.GIF

a żeby było cieplej to z termostatem popracuj.

Napisano

> minus wygląd

no co ty nie powiesz... wystarczyło pomalować pod kolor wozu i nakleić stosowny emblemat.

tak to wyglądało w poprzednim niuńku:

284450424-skanowanie0010.jpg

post-109606-14352510691384_thumb.jpg

Napisano

> OSŁONKA

Trochę przyspiesza rozgrzewanie się silnika. Nie dmucha na niego tyle zimnego powietrza.

Napisano

> no co ty nie powiesz... wystarczyło pomalować pod kolor wozu i nakleić stosowny emblemat.

> tak to wyglądało w poprzednim niuńku:

hmm.gif Mi się jednak bardziej podoba ta czarna bez znaczka.

Ale to jak z doopą grinser006.gif Każdy ma swój gust.

Napisano

Ja mam smile.gif

Założenie samej osłony nie za wiele pomoże. Trzeba jeszcze zasłonić wlot nad tablicą rejestracyjną. Wtedy silnik zdecydowanie szybciej się nagrzewa. (Teraz przy -15 stopniach przy włączonym ogrzewaniu, wentylator chłodnicy się nie włącza - nawet stojąc w korku. Jak było +5 to wentylator chodził często i długo (nawet w trasie). Trzeba pilnować temperatury aby nie przegrzać silnika i jak się ociepli od razu zdjąć osłonę.

ps. dzięki Krisstoff

Napisano

miałem i sprzedałem wink.gif

jak napisał SzaryBB, niewiele pomaga, ale ogranicza powietrze wpadające bezpośrednio pod maskę, bo tylko górna krawędź chłodnicy tam się znajduje, a lepiej poszukać/dorobić osłonę na wlot w zderzaku, bo tam najwięcej dmucha na chłodnicę, a przy takich mrozach termostat i tak jest zamknięty jak na wskaźniku temperatura waha się w okolicy 85*C, a ogrzewanie na maksa w kabinie wink.gif

Napisano

> Ja mam

> Założenie samej osłony nie za wiele pomoże. Trzeba jeszcze zasłonić wlot nad tablicą rejestracyjną.

> Wtedy silnik zdecydowanie szybciej się nagrzewa. (Teraz przy -15 stopniach przy włączonym

> ogrzewaniu, wentylator chłodnicy się nie włącza - nawet stojąc w korku. Jak było +5 to

> wentylator chodził często i długo (nawet w trasie). Trzeba pilnować temperatury aby nie

> przegrzać silnika i jak się ociepli od razu zdjąć osłonę.

> ps. dzięki Krisstoff

Mam nadzieję, że to nie sarkazm.

Ja zazwyczaj używałem uniacza w trasach i założona osłona na zimę dawała się odczuć w tempie osiągania właściwej temp. Miałem 899, a tam pod maska wiatr ma gdzie hulać.

Dodatkowe zasłonięcie chłodnicy przyspieszy osiągnięcie temp, ale trzeba kontrolować temp w korkach i ruchu miejskim.

Napisano

> Mam nadzieję, że to nie sarkazm.

No co Ty...

Jestem zadowolony, bo w końcu auto dobrze wygląda (wcześniej kombinowałem z tekturkami...)

Napisano

> OSŁONKA

taniej wyjdzie założyć karton... sprawdza się w mroźne dni

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.