Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

samorozkręcenie cybantów...

Featured Replies

Napisano

koledzy czy spotkaliście się kiedyś z samorozkręceniem cybantów po okresie 6miesięcy i przebiegu 4kkm???

silnik benzynowy tak więc wibracje małe

chyba trafiłem na jakieś kiepskie cybanty

co gorsze były one w pugu 406 na przelewowym przewodzie paliwowym i ładnie się paliwo lało na silnik

jak wymieniałem wężyk to skręciłem bardzo mocno, aż bałem się, że cybant przetnie wężyk, tak więc nie jest to kwestia złego dokręcenia

znacie jakieś cybanty samozaciskowe?

podejrzewałem też skurczenie gumowego przewodu ale nie wierzę, że aż tyle by się skurczył od mrozu

Napisano

Kolego!

Cybant to w potocznym jeżyku ludzi z branży motoryzacyjno-warsztatowej określenie dotyczące zupełnie czegoś innego.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cybant

To o czym piszesz to po prostu opaska zaciskowa.

A powodem poluzowania może być właśnie to, że zacisnąłeś ją za mocno i po prostu po czasie "przeskoczył" gwint na opasce.

Napisano

Zapewne już wiesz, czemu producenci samochodów nie stosują tego typu opasek w samochodach.

Bo się rozkręcają.

Zamiast nich kup sprężyste obejmy samozaciskowe - takie jak są w samochodach oryginalnie..

Napisano

> koledzy czy spotkaliście się kiedyś z samorozkręceniem cybantów

Tak.

Co jakiś czas muszę dokręcać te opaski przy wężach przed listwami wtryskowymi lpg bo zwyczajnie się luzują. no.gif

Napisano
  • Autor

tak więc wszystko jasne

w lanosie mam fajne samozaciskowe na układzie chłodzenia i przy odmie

tylko gdzie takie u nas kupić?

Napisano

> tak więc wszystko jasne

> w lanosie mam fajne samozaciskowe na układzie chłodzenia i przy odmie

> tylko gdzie takie u nas kupić?

No ale fabryka takie dała, nie?

U mnie oryginalne są takie, a te które wymieniane/dokładane skręcane.

Nie wiem czy tak łatwo się to dostanie, bo trzeba chyba znać w miarę dokładną średnicę. hmm.gif

Napisano

> No ale fabryka takie dała, nie?

> U mnie oryginalne są takie, a te które wymieniane/dokładane skręcane.

> Nie wiem czy tak łatwo się to dostanie, bo trzeba chyba znać w miarę dokładną średnicę.

Możesz jeszcze kupić zaciskacz do opasek metalowych - to stosują szanujące się warsztaty zamiast tych na śrubki.

Napisano

> Możesz jeszcze kupić zaciskacz do opasek metalowych - to stosują szanujące się warsztaty zamiast

> tych na śrubki.

Jak to wygląda, gdzie szukać, a przede wszystkim ile worków złota trzeba dać za coś takiego? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> No ale fabryka takie dała, nie?

w lanosie fabrycznie takie były, przy ściskaniu bolców kombinerkami opaska się luzuje

trzeba mieć do tego dobre kombinerki no i jedynym utrudnieniem jest to, że najpierw trzeba zalożyć poniżej punktu docelowego, później ścisnać kombinerkami i nasunąć w odpowiednie miejsce

Napisano

W jednej z firmowych Loganow, tu cytat kolegi dzwoniacego z trasy "odkrecilo sie jakies kolko przy silniku" rotfl.gif (wszyscy stawiali na rozrzad) , notorycznie odkrecaja sie wewnetrzne klamki drzwi (autko ma 2 lata i 60kkm).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.