Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oficjalnie się więc witam

Featured Replies

Napisano

Jako że pogańskim sposobem, używając wymiany gotówki na przedmiot, zdobyłem pojazd nazywający się Palio Weekend, oficjalnie się z Waszym gronem witam.

Wybór padł na Palio z 99; roku, od pierwszego właściciela, z przebiegiem ~165kkm, w wersji HL golas biglaugh.gif

Spodziewajcie się więc głupich pytań które już padły po 1000kroć, ale nigdy jeszcze z mojej strony zlosnik.gif.

Auto dostało na dzień dobry komplet oponek zimowych i mam nadzieję że będzie godnie służyło jak na woła roboczego przystało.

Plany to LPG, i jak mnie szlag trafi to wymiana skrzyni na jakaś z normalnymi przełożeniami zlosnik.gifzlosnik.gif ;

ps. Swapy sa tu popularne?, może jakieś T albo 1,4 z GP ?

ps2. kolejna rzecz dokupiona to żarówki, te które w ostatnim motorze wygrały jako najbardziej wydajne biglaugh.gif (H7 oczywiście)

Zdjęć nie mam, biglaugh.gif właśnie wszedłem do domu więc robić dziś nie zamierzam 270751858-jezyk.gif

Można wpisywać przebiegi hahaha.gif

Napisano

Witaj 20.GIF

~140 kkm zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Witaj

> ~140 kkm

Pierwsze pytanie.

Jak mniej więcej wskazuje Wam wskaźnik temperatury?

Niby sie wnętrze nagrzewa, ale u mnie temp stoi na maks 1/3...chyba za nisko...

Napisano

> Jak mniej więcej wskazuje Wam wskaźnik temperatury?

witamy!

pokazuje Ci dobrze. sieny/palio tak mają

jaki masz motór?

z seja byłbyś bardziej zadowolony, ale- pozyjemy zobaczymy

u mnie w sienie 157 tys i ciągnie nie żle- na lpg (innej opcji nie widze)

Napisano
  • Autor

> witamy!

> pokazuje Ci dobrze. sieny/palio tak mają

ok.gif

> jaki masz motór?

Najmniej awaryjny, 1,2 8V

> z seja byłbyś bardziej zadowolony, ale- pozyjemy zobaczymy

Seja czas pożegnać, 10 lat go mam...niech sie kto inny teraz cieszy bezawaryjną pracą

> u mnie w sienie 157 tys i ciągnie nie żle- na lpg (innej opcji nie widze)

No przy dzisiejszej cenie benzyny, tez nei widze opcji.

Tym bardziej że przy prędkości mojej podróżnej już jest około 3500rpm więc na niskie spalanie nie liczę.

ps. Czy pokrętła od regulacji natężenia świecenia deski i wysokości świecenia świateł, są podświetlane?

Napisano

No to witaj zlosnik.gif

> Tym bardziej że przy prędkości mojej podróżnej już jest około 3500rpm więc na niskie spalanie nie

> liczę.

To trzeba było wybrać z silnikiem 1,6, wtedy te 3500 obrotów to byłby mały pryszcz.

> ps. Czy pokrętła od regulacji natężenia świecenia deski i wysokości świecenia świateł, są

> podświetlane?

Te akurat pokrętła nie są podświetlane.

Napisano

dolna kreska to jakies 30 stopnikow bo mi ledwo po jej przekroczeniu przełącza się na gaz, a mam na 40 stopni ustawione. Przy środkowej się włącza wiatrak chłodnicy wieć jakies (90-100) hmm.gif

no powyżej to wiadomo. W trasie jak jeździłem w lecie to było poniżej tej srodkowej, a w korku dochodzi czasem do środkowej, no może 1 mm wyżej.

Fajny wskaźnik jest w ccs bo co 10 stopni wyskalowany, a nie tu jakies kreski czerwona.gif

Jaki kolor, bo to najwazniejsze rozróżnienie auta przez kobiety biglaugh.gif

no mój tez 99 rok ale 106 tysków na łozyskach

Napisano

> Pierwsze pytanie.

> Jak mniej więcej wskazuje Wam wskaźnik temperatury?

> Niby sie wnętrze nagrzewa, ale u mnie temp stoi na maks 1/3...chyba za nisko...

284462327-zzze.JPG

Dobrze jest, przed środkiem mi wiatrak włancza devil.gif

post-35349-14352510718187_thumb.jpg

Napisano

> Dobrze jest, przed środkiem mi wiatrak włancza

A jak do baku nalejesz więcej to wentylator tez się włącza? zlosnik2.gif

/Slaw_ek / ctrl + F5 poprawiełem zeby.GIF

Napisano

> Plany to LPG,

jak coś mam sekwencje jeszcze an gwarancji po przelocie 15kkm z BRC do sprzedania tanio smile.gif

Napisano

no to gratki smile.gif jak dla mnie bedziesz bardziej zadowolony niz z seja smile.gif co do swapow to niestety nieee bardzo, ale mozesz byc prekursorem dla innych 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A jak do baku nalejesz więcej to wentylator tez się włącza?

> /Slaw_ek / ctrl + F5 poprawiełem

Ok, ale zabawnie było zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak coś mam sekwencje jeszcze an gwarancji po przelocie 15kkm z BRC do sprzedania tanio

Do tego sekwencja?

Komp ZTCW nie obsłuży, on pół sekwencyjnie chyba podaje paliwo. Chociaż może...może hmm.gif

Napisano

> Do tego sekwencja?

> Komp ZTCW nie obsłuży, on pół sekwencyjnie chyba podaje paliwo. Chociaż może...może

w 1.2 8v nie ma sekwencji ani półsekwencji, sika wszystkimi na raz

Napisano
  • Autor

> Dobrze jest, przed środkiem mi wiatrak włancza

Tak dokładnie, ale wskaźnik od paliwa mam dziś wyżej biglaugh.gif

W każdym razie, H7 zakupione, teraz 4x H3 muszę dokupić, zrobić rozrząd, zaworki, oliwe,...no i wysuszyć auto, bo właściciel małe dystanse pokonywał i lekko wilgotno jest w środku, ale 2-3 dni i temat będzie opanowany, wnętrze wyczyszczone, żarówki wymienione i będziemy dawac ognia hahaha.gif

Choć juz dziś, na 5tym biegu łapałem poślizg, tak przymroziło u mnie ulice

Napisano
  • Autor

> w 1.2 8v nie ma sekwencji ani półsekwencji, sika wszystkimi na raz

No. Tak że sekwencyjnego wtrysku LPG nie da się zapodać...dobrze wnioskuję hmm.gif...

Napisano
  • Autor

> Jaki kolor, bo to najwazniejsze rozróżnienie auta przez kobiety

Kolor?

A taki wisnia metalic, chyba najpowszechniejszy w tym modelu zlosnik.gif

> no mój tez 99 rok ale 106 tysków na łozyskach

To się dotarł właśnie

Napisano

> No. Tak że sekwencyjnego wtrysku LPG nie da się zapodać...dobrze wnioskuję ...

Szwagier ma sekwencję w 1,2.

Napisano
  • Autor

> Szwagier ma sekwencję w 1,2.

W 8V czy 16V ?

Napisano

> W 8V czy 16V ?

W Sienach były tylko 1,2 8V

Napisano

> W Sienach były tylko 1,2 8V

tez mam sekwencje założoną,ale mordowałem się dosyć długo z nią przez monterów partaczy

Napisano

> tez mam sekwencje założoną,ale mordowałem się dosyć długo z nią przez monterów partaczy

o poszsz... a jak pytałem czy ktoś zakładał sekwencję do 8v to ni chuchu nikt gęby nie otworzył 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> W Sienach były tylko 1,2 8V

Ty i @rexio

JAk to jeździ?

Bo komp noPB leje wszystkimi siusiakami na raz, a sekwencja powinna podawać pojedynczo.

Napisano

> o poszsz... a jak pytałem czy ktoś zakładał sekwencję do 8v to ni chuchu nikt gęby nie otworzył

Szwagier założył całkiem niedawno więc nic ci nie mogłem powiedzieć grinser006.gif

Instalację ma Elpigaz. Miał tylko na początku mały problem bo wtryski były za mało wydajne i dopiero po wizycie u gazownika dostał "większe" ok.gif

Napisano

ogolnie fajnie sie jeździ. wybralem sekwencje bo balem sie 2 generacji by nie walilo w dolot itp.

mam troche przejsc z ta instalka (landi renzo omegas) ale chyba doszedlem co i jak z nia bylo nie tak, chociaz na wiosne chce przejzec cala wiazke elektryczna jej i silnika. jestem zadowolony, ale shhh.gif bo usłyszy i znow będzie wywalać błędy angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.