Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podłoga w SC

Featured Replies

Napisano

Pany temat jest taki że pod przednimi fotelami na wysokości tych niby dyszek mających suszyć podłogę podczas jazdy wykruszyła się ta masa bitumiczna mająca chyba za zadanie wygłuszać.

Od góry widzę teraz języczek znajdujący się na spodzie auta.

Czym ubytek po tej masie uzupełnić?

Ogółem to dziadowstwo pęka powoli sick.gif

Napisano

a nie podchodiz ci woda i rdzewieje? tam gdzie peka to wyczyscilbym i zabezpieczyl mata bitumiczna w plynie(specjalne farby) lub kupic na allegro sa gotowe w płatach.Ja ostatnio zdzieram z podlogi ten schit.Zabawa przednia.

Napisano

lepiej schodzi mlotkiem, pryska az milo 30 min i auto lzejsze o pare kilo wink.gif

Napisano

ja opalarka i skrobanie.

Napisano

pęka i pęka będzie biglaugh.gif patrz lepiej czy pod podstopnica nie ma jakiś rdzawych miejscówek - bo oprócz miejsca, o którym mówiłeś - czyli niby te otwory techniczne, które mają za zadanie,żeby wilgoć tamtędy uchodziła - tudzież wchodziła w co poniektórych przypadkach.. oslabiony.gif - pojawia tam też się rdza i z drugiej strony od pasażera miałem to samo - w tym roku to przerabiałem, dziur było kilka - teraz wszystkie ładnie zaspawane, a w miejscu gdzie są spawy to poszła masa uszczelniająca i potem na to podkład antykorozyjny do miejsc rdzawych i nierównych 26.5zl/l (firmy nie podam, bo w garażu to mam - ale naprawde dobra sprawa, taka gesta minia mettalic 270751858-jezyk.gif - starczyło mi na calą podloge spód - a do tego brakło jakieś 0.3l, żeby wszystkie nadkola zrobić), a potem masa bitumiczna - wygląda jak smoła - jak kupiłem firmy BLACHOGUM do konserwacji podwozia i posmarowałem wszystko dokładnie - miejsca gdzie były spawane dziury czynność została powtórzona - a wewnątrz, gdzie nie było tej ori masy to nałożyłem kilka warstw - z tymże to długo schnie i jak ktoś ma wrażliwy nosek to nie pachnie rewelacyjnie zlosnik.gif ale wiadomo, że takie środki to nie perfiumy 270751858-jezyk.gif zrobisz tak jak pisze to i całą podłogę zabezpieczysz zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> a nie podchodiz ci woda i rdzewieje? tam gdzie peka to wyczyscilbym i zabezpieczyl mata bitumiczna

> w plynie(specjalne farby) lub kupic na allegro sa gotowe w płatach.Ja ostatnio zdzieram z

> podlogi ten schit.Zabawa przednia.

Nie panie ta szmata wygłuszająca suchutka podłoga suchutka tylko te dwa pęknięcie tej masy są po obu stronach na przodzie.

Napisano
  • Autor

> pęka i pęka będzie patrz lepiej czy pod podstopnica nie ma jakiś rdzawych miejscówek - bo oprócz

> miejsca, o którym mówiłeś - czyli niby te otwory techniczne, które mają za zadanie,żeby wilgoć

> tamtędy uchodziła - tudzież wchodziła w co poniektórych przypadkach.. - pojawia tam też się

> rdza i z drugiej strony od pasażera miałem to samo - w tym roku to przerabiałem, dziur było

> kilka - teraz wszystkie ładnie zaspawane, a w miejscu gdzie są spawy to poszła masa

> uszczelniająca i potem na to podkład antykorozyjny do miejsc rdzawych i nierównych 26.5zl/l

> (firmy nie podam, bo w garażu to mam - ale naprawde dobra sprawa, taka gesta minia mettalic -

> starczyło mi na calą podloge spód - a do tego brakło jakieś 0.3l, żeby wszystkie nadkola

> zrobić), a potem masa bitumiczna - wygląda jak smoła - jak kupiłem firmy BLACHOGUM do

> konserwacji podwozia i posmarowałem wszystko dokładnie - miejsca gdzie były spawane dziury

> czynność została powtórzona - a wewnątrz, gdzie nie było tej ori masy to nałożyłem kilka

> warstw - z tymże to długo schnie i jak ktoś ma wrażliwy nosek to nie pachnie rewelacyjnie ale

> wiadomo, że takie środki to nie perfiumy zrobisz tak jak pisze to i całą podłogę

> zabezpieczysz

Słuchaj napisz w punktach czym po kolei smarowałeś tą podłogę bo z twojego posta mlot.gif można dostać zlosnik.gif

Podstopnica nie tknięta ale trzeba ostro się wziąć za całość...

nie chce zdzierać tego co już położone chce uzupełnić i zabezpieczyć miejsca zagrożone odpryskami ok.gif

Po kolei wszelkie Boola sobie już daruję bo fajnie się nakłada gęste ale pęka a więc:

http://allegro.pl/novol-masa-uszczelniajaca-gravit-620-od-ss-i1360929314.html

http://allegro.pl/antykorozyjny-podklad-epoksydowy-novol-360-od-ss-i1360301621.html

http://allegro.pl/masa-bitumiczna-na-pedzel-sikagard-6010-1kg-i1350229073.html hmm.gif

Napisano

> Pany temat jest taki że pod przednimi fotelami na wysokości tych niby dyszek mających suszyć

> podłogę podczas jazdy wykruszyła się ta masa bitumiczna mająca chyba za zadanie wygłuszać.

> Od góry widzę teraz języczek znajdujący się na spodzie auta.

> Czym ubytek po tej masie uzupełnić?

> Ogółem to dziadowstwo pęka powoli

dłutko, młotek, rozpuszczalnik wywal to w cholerę na co Ci to 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> dłutko, młotek, rozpuszczalnik wywal to w cholerę na co Ci to

że całość ? ja dziękuję grinser006.gif

Napisano

hehe ja to 2 dni robiłem.

Troche się narobiłem ale jak wyczyścisz dokładnie ten klej to ładny podkład jest na to jakaś wycieraczka i dobre mosz

Napisano

Ja miałem podobny problem i wczoraj pozbyłem się całkowicie tego ciężaru wraz z wygłuszeniem i problem z głowy. Przy okazyjii ukazały się gdzie nie gdzie kwiatki ładne, oczywiście się ich pozbyłem. Autko straciło na wadze ze 20 kilo zlosnik.gif Takie mokre było wygłuszenie pod deską. A młoteczkiem idzie jak ta lala zeby.GIF

Napisano

opalarka i heja potem przemyc nitro i zabezpieczyc podkladem na rdze.2h roboty na strone

Napisano
  • Autor

> Ja miałem podobny problem i wczoraj pozbyłem się całkowicie tego ciężaru wraz z wygłuszeniem i

> problem z głowy. Przy okazyjii ukazały się gdzie nie gdzie kwiatki ładne, oczywiście się ich

> pozbyłem. Autko straciło na wadze ze 20 kilo Takie mokre było wygłuszenie pod deską. A

> młoteczkiem idzie jak ta lala

Zerwę całą tą wykładzinę i dokładnie obejrzę całą podłogę ale jak podglądałem kątem oka to to zdrowo wyglądało tylko miejscowe punkty o których pisałem.

Napisano
  • Autor

> hehe ja to 2 dni robiłem.

> Troche się narobiłem ale jak wyczyścisz dokładnie ten klej to ładny podkład jest na to jakaś

> wycieraczka i dobre mosz

masz jaką foto relację prac?

Napisano

> oj niestety nie, ale z tym nie ma problemu no trochę się narobisz bo jednak mocno trzyma się to

> podłogi

w sc się mocno nie trzyma, u mnie jak skuwałem odchodziło całymi płatami w niektórych miejscach

Napisano
  • Autor

ja nie chcę jechać po całości tylko miejsca gdzie owe pęknięcia są bądź zaraz będą ok.gif

ale foty robią wrażenie jechałeś po całości ok.gif

napisz jakie środku po zbiciu stosowałeś w jakiej kolejności i firmy waytogo.gif

Napisano

kolego ja ostatnio to samo robilem..

dostalem od znajomego cos w stylu plasteliny i opalarka rozrzewalem i wyszlo to samo wiec ok ale jak to sie nazywa nie mam pojecia

byl jeszcze taki filc ale on juz nienadawal sie wiec kupilem nowy , uzylem do tego maty do kominow w dodatku z folia idealne wygluszenie polecam smile.gif

Napisano

Ja zostosowałem szczoteczkę druciakową następnie NITROnapój zlosnik.gif i wymalowałem pieknie HAMMERITE i jest Laleczka zeby.GIF. Tylko ładnie wykladzineczkę czysta rozłoże i bedzie jak na salonach zlosnik.gif Bo po co nie potrzebny ciężar wozić ok.gif Merca i tak z tego nie zrobisz zlosnik.gif

Napisano

> Ogółem to dziadowstwo pęka powoli

czym Ty sie przejmujesz?

auto ma 10 lat, albo i wiecej, to normalne ze peka

kombinujesz jakbys chcial, zeby jezdził jeszcze kolejne 10 ?

Napisano
  • Autor

> czym Ty sie przejmujesz?

> auto ma 10 lat, albo i wiecej, to normalne ze peka

> kombinujesz jakbys chcial, zeby jezdził jeszcze kolejne 10 ?

i co w związku z tym że kombinuję?

może mam zamiar jeździć nim kolejne 10 lat i stąd chce zrobić porządnie coby na lata było

Napisano

> ja nie chcę jechać po całości tylko miejsca gdzie owe pęknięcia są bądź zaraz będą

> ale foty robią wrażenie jechałeś po całości

> napisz jakie środku po zbiciu stosowałeś w jakiej kolejności i firmy

podkład i lakier

klik

nic nie naklejałem później

Napisano
  • Autor

> podkład i lakier

> klik

> nic nie naklejałem później

znaczy się że ta cała masa to na kij w oko jest położona że ją sobie odpuściłeś? po co to jest ?

Napisano

> znaczy się że ta cała masa to na kij w oko jest położona że ją sobie odpuściłeś? po co to jest ?

zeby wazyla i dociazala samochod:) a tak na serio to jest wytlumienie od podlogi zeby bylo ciszej.

Napisano

> znaczy się że ta cała masa to na kij w oko jest położona że ją sobie odpuściłeś? po co to jest ?

dokładnie tak jak tuha napisał

waży, a teraz jest głośniej zlosnik.gif

ale mi na ciszy nie zależy bo i tak w tym roku zrobiłem może z 2tyś

Napisano
  • Autor

> dokładnie tak jak tuha napisał

> waży, a teraz jest głośniej

> ale mi na ciszy nie zależy bo i tak w tym roku zrobiłem może z 2tyś

ja robię troszku więcej więc w miarę cicho mogłoby być zlosnik.gif

poradź jakimi środkami w jakiej kolejności uzupełnić to wygłuszenie ok.gif

Napisano

> ja robię troszku więcej więc w miarę cicho mogłoby być

> poradź jakimi środkami w jakiej kolejności uzupełnić to wygłuszenie

Szukaj mat bitumicznych do CAR AUDIO ok.gif

Napisano

zerwij to w uj , dokladnie oczyść, zabezpiecz przed rudą i dawaj maty wygłuszające

Napisano
  • Autor

> zerwij to w uj , dokladnie oczyść, zabezpiecz przed rudą i dawaj maty wygłuszające

http://allegro.pl/app-miekkie-bitumiczne-maty-wygluszajace-wawa-i1359616664.html

ile takiego czegoś na podłogę trzeba do seja?

zbić co się da oczyścić nitro malnąć hamerite i nakleić te maty dobrze rozumuję? grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.