Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kilka pytań

Featured Replies

Napisano

podjąłem prace pewnej firmie i muszę wprowadzić porządek odnośnie paliwa i potrzebne mi są info

z góry dzięki za pomoc dodam ze potrzebne mi to jest w celu zmniejszane kradzieży paliwa

Napisano

> was mianowicie jakie zbiorniki paliwa mają owe sprzęty

Może nieszczelne grinser006.gif

Nie uważasz, że takie rzeczy to się w dokumentacji pojazdów sprawdza a nie na towarzyskim forum internetowym? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Może nieszczelne

> Nie uważasz, że takie rzeczy to się w dokumentacji pojazdów sprawdza a nie na towarzyskim forum

> internetowym?

tak ma DTR-ki ale nie mam czasu ich czytać

Napisano

> Może nieszczelne

> Nie uważasz, że takie rzeczy to się w dokumentacji pojazdów sprawdza a nie na towarzyskim forum

> internetowym?

tu latwiej, moze ktos ma akurat informacje.

ale IMO najlepsza metoda jest wyssanie wszystkiego ze zbiornika i zmierzenie.

Napisano
  • Autor

> ale IMO najlepsza metoda jest wyssanie wszystkiego ze zbiornika i zmierzenie.

też nad tym myślałem tylko ze nie z każdego sprzętu wiem jak wyssać ON zeby nie zapowietrzyć sprzetu

Napisano

>... ze potrzebne mi to jest w celu zmniejszane kradzieży paliwa...

Kiedyś był taki pozytywny bohater. Don Kichot się zwał...

Cel miał słuszny...

Napisano

> podjąłem prace pewnej firmie i muszę wprowadzić porządek odnośnie paliwa i potrzebne mi są info od

> was mianowicie jakie zbiorniki paliwa mają owe sprzęty

> TATRA 815

> JCB 3CX –

> JCB 3CX S –

> CAT 428C –

> CAT 428B –

> CAT 6TC04801 -

> LIEBHERR 312

> LIEBHERR 316

> ATLAS 1504 LC

> FURUKAWA -

> KOPARKA WARYŃSKI

> KOPARKA K-406

> KOPARKA JCB L 200

> KOPARKA UDS

> ŁADOWARKA Ł-34

> ŁADOWARKA Ł-34

> DŹWIG LIAZ -

> SPYCHARKA T-130

> SPYCHARKA TD – 15C

> WALEC AMMANN

> WALEC DYNAPAC CC 222

> WALEC VV 110

> AGREGAT PAD-20

> MAGMA ZPN-800

> FREZARKA WIRTGEN

> ROZKŁADARKA VOGELE

> WALEC AMMANN AV 25

> z góry dzięki za pomoc dodam ze potrzebne mi to jest w celu zmniejszane kradzieży paliwa

A uważasz że operatorzy kradną??

Napisano
  • Autor

> A uważasz że operatorzy kradną?

nie wiem kto kradnie dlatego chciał bym może nie zlikwidować ale chociaż ograniczyć tą kradzież za krótko pracuje zebmy mógł kogoś podejrzewać ,ale paliwo tak czy siak znika dlatego każdemu któremu ubędzie więcej niż norma przewiduje , zeby mógł sie potem wytułmaczył, bo na dzień dzisiejszy jest samo wolka, wiadomo ze warunki są różne wiec nie mam zamiaru przestrzegać co do litra ale jakąś granice musi być

biorąc przykład gość zatankował np 4 dni temu zatankował 200 L a on mi dziś przychodzi ze on nie ma paliwa a na liczniku przepracowane moze raptem 30 moto-godzin, wiec mało realne

Napisano
gpsa zalozyc i bedziesz miec czarno na bialym realne spalanie i ilosc paliwa w baku ok.gif
Napisano

> gpsa zalozyc i bedziesz miec czarno na bialym realne spalanie i ilosc paliwa w baku

Da się zakręcić i gpsa grinser006.gif

Napisano

> Da się zakręcić i gpsa

Wszystko się da, ale nie na pstryknięcie palcemok.gif

Napisano

> Wszystko się da, ale nie na pstryknięcie palcem

oczywiscie ok.gif

Napisano

> oczywiscie

watpie zeby operator koparki byl na tyle zdolny zlosnik.gif

Napisano

> watpie zeby operator koparki byl na tyle zdolny

A dlaczego nie?? Oni tez wiele rzeczy potrafią ok.gif

Napisano

Czyli jak nie operator to kto?

Napisano
  • Autor

wiele rzeczy potrafią;] dziś miałem przykład jak sie zbiornik w jednej z maszyn zapowietrzył jak koleś magiczną rączką poluzował zaworek żeby powietrze uszło i potem zaczęło ON ciurkiem lecieć

Napisano

> wiele rzeczy potrafią;] dziś miałem przykład jak sie zbiornik w jednej z maszyn zapowietrzył jak

> koleś magiczną rączką poluzował zaworek żeby powietrze uszło i potem zaczęło ON ciurkiem

> lecieć

Generalnie proces odpowietrzania na tym polega że się luzuje jakiś zaworek żeby zeszło powietrze aż do wypływu cieczy. Z np. hamulcami czy innymi kaloryferami jest tak samo biglaugh.gif. To jeszcze nie świadczy o tym że kradnie ok.gif Po prostu potrafi obsługiwać sprzęt. Gorzej by było jakby operator stanął jak ta sierota nad zapowietrzonym układem i nie wiedział do czego się zabrać żeby znów działało.

Napisano

> podjąłem prace pewnej firmie i muszę wprowadzić porządek odnośnie paliwa i potrzebne mi są info

> z góry dzięki za pomoc dodam ze potrzebne mi to jest w celu zmniejszane kradzieży paliwa

To z innej beczki: pewien operatot JCB 3CX z jednej dniówki przy budowie kanalizacji w mieście + odprowadzenie i przyprowadzenie sprzętu na strzeżone miejsce (2x 10km) "robił" dla siebie 40 do 60 litrów.

Napisano

> Czyli jak nie operator to kto?

nie obrazam operatorów wink.gif

chodziło mi ze operator koparki ma utrudnione zadanie jesli chodzi o grzebanie przy gpsie (jest na budowie etc.etc), z wlasnego doswiadczenia wiem ze nie bawia sie w sciaganie szlauchem z baku tylko dogaduja sie z dostawcą ON ok.gif

Napisano

> podjąłem prace pewnej firmie i muszę wprowadzić porządek odnośnie paliwa i potrzebne mi są info

kupienie przepływki i okresowe przekładanie jej miedzy sprzetami zlosnik.gif

Napisano

> też nad tym myślałem tylko ze nie z każdego sprzętu wiem jak wyssać ON zeby nie zapowietrzyć

> sprzetu

rotfl.gif

Bez urazy ale chyba Cie ambicje przerosły...

Chcesz byc sprytniejszy od ludzi, którzy przeważnie "zęby sobie zjedli" na tej robocie a pojęcia nie masz jak sie układ paliwowy odpowietrza... 001.gif to co Ty komu udowodnisz? niewiem.gif

mikolaj.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.