Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dwa duże wezwania do naprawy - Chrysler i VW

Featured Replies

Napisano

O ile pierwsze pewnie nie interesuje czytelników z Polski (w modelu 2008 Chryslera Town and Country oraz Dodge'a Grand Caravan potrafi się odpalić poduszka powietrzna bez powodu - nieszczelność układu odwadniania AC powoduje lanie się wody na kontroler poduszek), o tyle wezwanie do naprawy VW jest pewnie ważne na całym świecie - w modelach 2007-2009 Golfa i Jetty oraz w modelach 2006-2010 New Beetle kawałek plastiku przy zbiorniczku płynu spryskiwacza trze o rurkę z paliwem co wcześniej czy później powoduje jej przetarcie i zalanie komory silnika benzyną z wiadomymi skutkami.

Napisano

> rurkę z paliwem co wcześniej czy później powoduje jej przetarcie i zalanie komory silnika

> benzyną z wiadomymi skutkami.

Daaawnooo temu w maluchu przetarł sie wężyk paliwowy przy gaźniku. Benzyna ciekła na silnik.

Skutek był taki, że przez dwa spaliłem bak benzyny i smród był niemiłosierny zlosnik.gif

Napisano

> O ile pierwsze pewnie nie interesuje czytelników z Polski (w modelu 2008 Chryslera Town and Country

> oraz Dodge'a Grand Caravan potrafi się odpalić poduszka powietrzna bez powodu - nieszczelność

> układu odwadniania AC powoduje lanie się wody na kontroler poduszek),

Marku podrzuć info o T&C bo sąsiad ma i ciekaw jestem czy jest potencjalnie zagrożony grinser006.gif

Napisano

> Daaawnooo temu w maluchu przetarł sie wężyk paliwowy przy gaźniku. Benzyna ciekła na silnik.

> Skutek był taki, że przez dwa spaliłem bak benzyny i smród był niemiłosierny

Miałem to samo. Paliwo gotowło się na silniku. Po otworzeniu klapy, opary buchnęły jak z lokomotywy.

Napisano

> Daaawnooo temu w maluchu przetarł sie wężyk paliwowy przy gaźniku. Benzyna ciekła na silnik.

Ja kiedyś w Polonezie zapomniałem założyć wężyk powrotny z gaźnika do baku facepalm.gifpanic.gif, skończyło się na smrodzie i strachu. W Lanosie zajechałem pod dom i postanowiłem wymienić kupiony właśnie filtr paliwa - po rozłączeniu przewodu od filtra poszło z niego dobra szklanka paliwa na gorący silnik panic.gif, też tylko kupa strachu zlosnik.gif. Nie zmienia to faktu, że są to sytuacje krytyczne mogące się skończyć źle. W przypadku opisanej usterki w VW pewnie połowa włąścicieli usunie sobie to własnoręcznie oszczędzając przede wszystkim święty spokój i nie tłuc się po serwisach, wystarczył by jakiś manual na stronie VW grinser006.gifzlosnik.gif

Napisano

> O ile pierwsze pewnie nie interesuje czytelników z Polski (w modelu 2008 Chryslera Town and Country

> oraz Dodge'a Grand Caravan potrafi się odpalić poduszka powietrzna bez powodu - nieszczelność

> układu odwadniania AC powoduje lanie się wody na kontroler poduszek), o tyle wezwanie do

> naprawy VW jest pewnie ważne na całym świecie - w modelach 2007-2009 Golfa i Jetty oraz w

> modelach 2006-2010 New Beetle kawałek plastiku przy zbiorniczku płynu spryskiwacza trze o

> rurkę z paliwem co wcześniej czy później powoduje jej przetarcie i zalanie komory silnika

> benzyną z wiadomymi skutkami.

Bezedura. Wieśwageny, zwłaszcza w Tedeiku są bezawaryjne zeby.GIF

Napisano

> Skutek był taki, że przez dwa spaliłem bak benzyny i smród był niemiłosierny

Daaawnooo temu w maluchu przetarł sie wężyk paliwowy przy gaźniku. Benzyna ciekła na silnik.

Skutek był taki, że zapaliła się komora silnika w czasie jazdy i nie pomogła moja gaśnica a przejeżdżający kierowca cysterny z mlekiem odmówił udzielenia pomocy a miał gaśnicę wielkości bytli z gazem do kuchenki.

Straż pożarna nalała piany do środka a jedynym całym elementem była klapa bagażnika zdeżak i pas przedni - fajne efekty dźwiękowe dają palące się szyby i opony.

Napisano

> Skutek był taki, że zapaliła się komora silnika w czasie jazdy i nie pomogła moja gaśnica a

> przejeżdżający kierowca cysterny z mlekiem odmówił udzielenia pomocy a miał gaśnicę wielkości

> bytli z gazem do kuchenki.

> Straż pożarna nalała piany do środka a jedynym całym elementem była klapa bagażnika zdeżak i pas

> przedni - fajne efekty dźwiękowe dają palące się szyby i opony.

Mówisz hehe.gif

284499468-SA400018aaaa.JPG

284499468-SA400019.JPG

284499468-SA400030.JPG

Samochód prowadziła moja mam, zablokowała całą drogę, więc w korku stało ze 40 samochodów, błagała żeby jej ktoś odsprzedał gaśnice - żaden skurczysyn jej nie pomógł angryfire.gif

post-42031-14352510876161_thumb.jpg

Napisano

No podobnie to wyglądało u mnie się palił od tyłu do przodu i był w białym kolorze.

Napisano

> Bezedura. Wieśwageny, zwłaszcza w Tedeiku są bezawaryjne

Ale błysnąłeś screwy.gif

Napisano

>oraz w modelach 2006-2010 New Beetle

Toż to zdaje się, że TEŻ gdzieś w którejś ameryce jakieś mexy składają...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.