Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zegary z UT

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar kupić zegary z UT, ale zastanawiam się czy uda mi się wszystkie wskaźniki podłączyć, dokładnie chodzi mi o wskaźnik ciśnienia i temperatury oleju. Wie może ktoś jak to zrobić? Chce je założyć do mojego uno z silnikiem 1.5. Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

> Mam zamiar kupić zegary z UT, ale zastanawiam się czy uda mi się wszystkie wskaźniki podłączyć,

> dokładnie chodzi mi o wskaźnik ciśnienia i temperatury oleju. Wie może ktoś jak to zrobić?

> Chce je założyć do mojego uno z silnikiem 1.5. Z góry dziękuję za pomoc

a patrzyłeś na klubowych stronach? - szczególnie na stronie Pepeja.

np tutaj

tam było o czujniku ciśnienia oleju.

czujnik temperatury oleju najprościej jest zamontować wspawując od środka miski olejowej nakrętkę z gwintem m14x1,5 i wkręcając czujnik temperatury cieczy chłodzącej.

Napisano
  • Autor

mi właśnie głównie chodzi o czujnik temperatury oleju o jakąś instrukcje albo dokładny opis jak to zrobić

Napisano

ściągasz miskę olejową, robisz w niej otwór, dospawujesz nakętkę z gwintem M14x1,5 i kupujesz czujnik temperatury oleju EPS z czerwoną końcówką moze być o numerze 7.3267, wkręcasz, zakładasz spowrotem miskę, ciągniesz przewód od czujnika do zestawu i gotowe

podłączasz temperaturę oleju do piątego pinu w kostce nr 2, a ciśnienie oleju to pin czwarty w tej samej kostce

kudlaty-zUT.jpg

do czujnika ciśnienia możesz zrobić trójnik i wkręcić go w miejsce czujnika od kontrolki jak to zrobiłem w swoim unolocie

roboty niby niedużo, ale ze zdjęciem miski najwięcej

Napisano

> mi właśnie głównie chodzi o czujnik temperatury oleju o jakąś instrukcje albo dokładny opis jak to

> zrobić

Bierzesz czujnik temperatury płynu chłodzącego taki np od uno .

Dopasowujesz do niego nakrętkę.

Ściągasz miskę - nakrętkę wspawujesz do niej od środka, tak by czujnik był cały czas zanurzony w oleju

(najlepiej z tylu miski w okolicach skrzyni biegów i półosi).

Składasz wszystko do kupy .

Podłączasz kabelki.

Musi działać.

A co do czujnika ciśnienia - odradzam czujniki z poloneza (dość szybko przestają poprawnie działać).

Lepiej oryginalny, używany niż nowy polonezowski.

pozdr

Napisano

> roboty niby niedużo, ale ze zdjęciem miski najwięcej

zdjęcie miski to lajtowa robota, w UT się męczyłem z 1 śrubą która idzie nad półosią ale się udało, pozniej wkleiłem na silikonie i gra

Napisano

Czyli jako czujnik temp. oleju można wykorzystać też bez kombinacji czujnik temp. cieczy chłodzącej tak?

Napisano

> Czyli jako czujnik temp. oleju można wykorzystać też bez kombinacji czujnik temp. cieczy chłodzącej

> tak?

tak - ma taką samą charakterystykę ja ten od oleju.

jedyna różnica polega na gwincie - oleju ma M14x1,5 , płynu chłodzącego - M16x1,5 stożek

pozdr

Napisano
  • Autor

ok, wielkie dzięki wszystkim za pomoc smile.gif na wiosnę będę się z tym bawił jak zdobęde dość tanio te zegary smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.