Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znowu Tata Indygo

Featured Replies

Napisano

Płodziłem devil.gif zbyt długo wiadomość i forum posłało mnie w cholerę, a na dokładkę po "wstecz" na przeglądarce (piszę na notebooku) przez pomyłkę zamiast na Ctrl wcisnąłem Fn i treść poszła w cholerę. Więc istotne pytania:

czy macie problemy z temperaturą silnika przy takiej pogodzie jak teraz (0'- -5')??

Mam wrażenie, że to termostat, chociaż sam czujnik też nie wiem czy jest OK.

Jakie przełożenia przekłądni głównej i skrzyni; IV bieg 50km/h - 2000obr.

Vbieg - nieco ponad 60km/h - 2000 obr. na min. Prędkość maksymalna wynikająca z max dopuszczalnej prędkości obrotowej to ok 170-175km/h.

Moc silnika i aerodynamika pozwalają na pewno na jakieś 190 przy dłuższym przełożeniu.

Ogólnie to toczydełko, bo proporcje (wysokość/szerokość) i ch-ka zawieszenia nie pozwalają na ostrzejszą jazdę na zakrętach, ale jeździ się wygodnie.

Napisano
Ale czy aby na pewno kącik fiata jest miejscem odpowiednim na takie spostrzeżenia? hmm.gif
Napisano

Raczej nie ma problemu z temperaturą (niedogrzaniem).

Rozumiem, że masz auto TATA.

Jeżeli tak to prosimy o fotki (najlepiej dużo i takie których nie zobaczymy w prospektach) grinser006.gif

Napisano

> Raczej nie ma problemu z temperaturą (niedogrzaniem).

> Rozumiem, że masz auto TATA.

> Jeżeli tak to prosimy o fotki (najlepiej dużo i takie których nie zobaczymy w prospektach)

A już w szczególności silnika i osprzętu biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ale czy aby na pewno kącik fiata jest miejscem odpowiednim na takie spostrzeżenia?

A niby gdzie ma być bardziej odpowiednie miejsce, przecież to zmodyfikowany Fiat Albea z silnikiem Alfo-podobnym 270635636-JUMP2.gif .

A poza tym kupują to raczej ludzie, którzy nie zaglądają do netu.

Napisano

> A niby gdzie ma być bardziej odpowiednie miejsce, przecież to zmodyfikowany Fiat Albea z silnikiem

> Alfo-podobnym .

> A poza tym kupują to raczej ludzie, którzy nie zaglądają do netu.

facepalm.giffacepalm.giffacepalm.gifpanic.gifpanic.giffacepalm.giffacepalm.giffacepalm.gif

Napisano

> A niby gdzie ma być bardziej odpowiednie miejsce,

hmm.gif, może na kąciku VW, albo może na kąciku koreańców hmm.gif

> przecież to zmodyfikowany Fiat Albea z silnikiem

> Alfo-podobnym .

Tak zasadniczo, to jest to zmodyfikowany Ford Tskromny.gif, więc w sumie to na kącik Forda się nadaje

> A poza tym kupują to raczej ludzie, którzy nie zaglądają do netu.

I kupiłeś boje_sie.gif

panic.gif

Napisano

> , może na kąciku VW, albo może na kąciku koreańców

> Tak zasadniczo, to jest to zmodyfikowany Ford T, więc w sumie to na kącik Forda się nadaje

> I kupiłeś

Przeszkadza Ci ten post, że się tak pienisz ?

Niech pisze sobie na kąciki P/S/A dlaczego nie ?! ok.gif

Napisano

> Przeszkadza Ci ten post, że się tak pienisz ?

Gdzie ja się pienię?

Zwracam uwagę, że Kącik o fiatach a nie o Indyjskich pojazdach.

> Niech pisze sobie na kąciki P/S/A dlaczego nie ?!

Ja nie bronię, ale serio chciał bym zobaczyć zdjęcia elementów o których wspomniałem wcześniej.

Napisano

> Gdzie ja się pienię?

> Zwracam uwagę, że Kącik o fiatach a nie o Indyjskich pojazdach.

Ma silnik Fiata.

Napisano

> Ma silnik Fiata.

Fajnie, kolejne źródło ewentualnych silników biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Od robienia jaj to są kury; a może mam przypomnieć stare porzekadła na temat samochodów na "F" i nie tylko..... biglaugh.gif

I nie wqurwiajcie mnie lepiej, bo oczekuję w tym momencie konstruktywnej współpracy, a ani Wasze samochody, ani wiedza nie są porażające tongue.gif

Napisano

> Od robienia jaj to są kury; a może mam przypomnieć stare porzekadła na temat samochodów na "F"

"Ford gówno wart, a Fiat jego brat" ?

Czy jakieś inne ? Bo to znam grinser006.gif

Napisano

> "Ford gówno wart, a Fiat jego brat" ?

> Czy jakieś inne ? Bo to znam

Niemcy mówią tak:

Fehler In Allen Teilen wink.gif

Czy jakoś tak - nie wiem jak się to piszę bo nie kumaty z niemca zbytnio jestem wink.gif

Napisano

Panowie!

NIE DRAPAĆ SIĘ, OSTATNIE OSTRZEŻENIE . zolta.gif

Informuję że to kącik na którym działa tzw licznik, więc spam i wyzwiska nie będą traktowane pobłażliwie, jeżeli dalej wystąpi efekt "drapania" na wątek poleci kłódka, a kilka osób dostanie extra tajma na przemyślenia w postaci biletu na zimową wycieczkę na gorące wyspy bananowe.

Napisano

> Niemcy mówią tak:

> Fehler In Allen Teilen

> Czy jakoś tak - nie wiem jak się to piszę bo nie kumaty z niemca zbytnio jestem

Faktycznie. Też coś takiego było waytogo.gif

Napisano

> , bo oczekuję w tym momencie konstruktywnej współpracy, a ani Wasze

> samochody, ani wiedza nie są porażające

Początek pominę milczeniem, a do tego odnośnie wiedzy, to proponuję się ustosunkować po jakimś czasie. bo się może okazać że ktoś drażliwy będzie miał w nosie Twoje problemy.nono.gif

@Slawek, strażaku ognisty biglaugh.gif, kto temu winien że tu liczniki działają?

ZAblokowć to i "lets spam" spineyes.gif

A FIAT ma w rozwinięciu skrótu tyle znaczeń, że być może BMW w rozwinięciu skrótu może się schować....chociaż BMW to chyba niehahaha.gifbiglaugh.gif

Kolejne do kolekcji to

Fix It Again Tomorrow.

Fix it again Tony.

Napisano

Sławek ostrzegał...

To jest kącik techniczny a nie spam box...

każdy następny post nie na temat = banned.gif

Napisano

ja czekam na fotki taty bo nawet mnie to ciekawi jakie są różnice i podobieństwa do paUli.

(silnik, bagaznik, wnętrze, deska rozdzielcza, fotele i sam nie wiem co jeszcze)

Napisano

> ja czekam na fotki taty bo nawet mnie to ciekawi jakie są różnice i podobieństwa do paUli.

> (silnik, bagaznik, wnętrze, deska rozdzielcza, fotele i sam nie wiem co jeszcze)

Poziom wykonania:

C15450865_4.jpg

Jak Siena/Palio wink.gif

Napisano

> Poziom wykonania:

> Jak Siena/Palio

podobny do starego palio/siena - a natchniony obejrzałem sobie Palio obecnie robione w Brasil...

cud malina food.gif

Napisano
  • Autor

> ja czekam na fotki taty bo nawet mnie to ciekawi jakie są różnice i podobieństwa do paUli.

> (silnik, bagaznik, wnętrze, deska rozdzielcza, fotele i sam nie wiem co jeszcze)

Niestety, ślubna zrobiła lekką demolkę "Soniacza" i mogą być tylko zdjatka z komórki, może jutro. Tablica zegarów jest Alfopodobna i bardzo mi się podoba.

Dzisiaj jeździłem 400km Pandą ślubnej i po 500km Tatuńciem zdecydowanie lepiej oceniam Pandolinę. Szczególnie w zakrętach prowadzi się lepiej, Tata ma źle zestrojone zawieszenie: zbyt sztywne amorki?? i za miękkie sprężyny. Gnie się na zakrętach i a kiepsko wybiera drobne nierówności i wyboje - twardo trzęsie. Panda jest lepsza i pewniejsza w prowadzeniu. Ogólnie oba samochody mają przywarę dzisiejszej mody - samochody w stylu londyńskiej taksówki - wysokie i względnie wąskie. Na Pandę wsiadłem 1-y raz po jeździe Polo MkIII/1,6/100KM (sprytny i sprężysty samochodzik), Golfem MkIII VR6 (twarde i szybkie bydlątko) i Paskiem B4 Variant (w dżislu i VR6) i poraziła mnie ta jej "szczudłowatość". Długo do tego przywykałem.

No cóż, chciałem kupić prosty (bez nadmiaru gównianej elektroniki) i nowy samochód w benzynie (współczesne dżisle to przekombinowane i kosztowne samochody jak czołg Tygrys) mając b. ograniczone zasoby finansowe.

A w tej chwili wygląda na to, że gas-meni z lekka zapowietrzyli układ chłodzenia, a może też i termostat nie teges. Jeszcze z qumplem skonsultuje, a jutro i tak jazda do Prodexu, w razie czego oni niech walczą z gazownikami (gaz salonowy) albo odpowietrzą....

Napisano
  • Autor

> "Ford gówno wart, a Fiat jego brat" ?

> Czy jakieś inne ? Bo to znam

Dokładniej: "Opel i Ford gówno wort, a Fiat ich brat"

A poza jeszcze moja myśl sprzed lat prawie 10-u:

"Włoszczyzna najlepsza jest w zupie biglaugh.gif ", teraz bym to poprawił: Włoszczyzna ze środkowych i południowych Włoch najlepsza jest w zupie zakrecony.gif

Napisano

ee tam fiat i mazda to jest jazda yay.gif

daj no jakies fotki tego wynalazku 270751858-jezyk.gif:P

• 2 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.