Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Kluczyk nie daje sie zaprogramowac

Featured Replies

Napisano

Kuzynowi w Astre G (1999rok) padlo otwieranie z pilota. Wymienil bateryjke na nowa i dalej nie smiga. Prubowalismy programowac (zaplon i przytrzymac guzik w pilocie) ale nie trybi.

Centraly dziala, diody na pilocie swieca bateria dla pewnosci tez kupiona jeszcze jedna.

Jakies pomysły?

Napisano

ja mam ostatnio to samo, zaprogramuje i po jakimś czasie to samo

Napisano
  • Autor

> Zimne luty w elektronice kluczyka.

Czyli co do elektronika zeby go przelutowal czy kupic nowy?

Napisano

> Czyli co do elektronika zeby go przelutowal czy kupic nowy?

Poprawa lutów będzie za pewne tańsza.

Napisano

> Poprawa lutów będzie za pewne tańsza.

Ewentualnie złap płytkę delikatnie w jakieś kombinerki i wygrzej nad palnikiem kuchenki, zreanimowałem tak pilot od centralnego, kilka starych nokii, pilot od TV, pomogło nawet przy niesprawnym ramie do kompa

Napisano

A ja jeszcze dodam od siebie, podłożyć papierek pod baterie. Może plastikowy koszyczek nie dociska baterii tak jak trzeba i co mocniejszy wstrząs pilot się rozkodowuje.

Napisano

> A ja jeszcze dodam od siebie, podłożyć papierek pod baterie. Może plastikowy koszyczek nie dociska

> baterii tak jak trzeba i co mocniejszy wstrząs pilot się rozkodowuje.

Z tym papierkiem to bzdura. Też znalazłem papierek w moim kluczyku!Pomaga na chwilę i jeszcze pogarsza sytuację. Sam miałem taki sam przypadek i skutkuje tylko rada Orochimaru !

Doszedłem do tego samego wniosku po otwarciu obudowy i wyjęciu elektroniki. U mnie (u ciebie pewnie też) puściło lutowanie oprawy baterii. Obejrzyj pod lupą próbując nią poruszać delikatnie. Puszcza w bardzo trudnym do polutowania miejscu. Najlepiej użyć mocnej, dobrze rozgrzanej lutownicy i lutować krótko(!) od drugiej strony.

Napisano
  • Autor

> Poprawa lutów będzie za pewne tańsza.

Poprawili luty i dalej nic. Podpielismy auto do kompa i podobno niema kluczyka zaprogramowanego a nie da rady zaprogramowac bo radio robi zwarcie (lub zle podlaczone). Jutro magicy maja cos wymotac jak znajda czas. Odezwe sie jak sie sprawa zakonczyla, moze sie komus przyda na przyszlość wink.gif

Napisano

> Z tym papierkiem to bzdura.

Nie koniecznie musi być to bzdura, w moim przypadku koszyczek trzymający baterie jest nadłamany wiec nie trzyma baterii i każdy wstrząs rozkodowuje pilota. Dlatego podlozyłem papierek aby docisnał baterie bo chyba samego koszyka nie da rady kupić a nowy kluczyk to szaleństwo.

Napisano

> Nie koniecznie musi być to bzdura, w moim przypadku koszyczek trzymający baterie jest nadłamany

> wiec nie trzyma baterii i każdy wstrząs rozkodowuje pilota. Dlatego podlozyłem papierek aby

> docisnał baterie bo chyba samego koszyka nie da rady kupić a nowy kluczyk to szaleństwo.

Wybacz, ale już użycie "papierka" pachnie brakiem profesjonalizmu.

Oprawę baterii można próbować kleić, nadbudować wymienić lub w ogóle z niej zrezygnować, lutując kable do samej baterii. Oprawki na takie baterie są na płytach głównych i nie tylko.

Gdy potykałem się ze swoim pilotem przeanalizowałem konstrukcję i doszedłem do wniosku, że wkładanie/wyjmowanie baterii powoduje wyłamywanie cieniutkich blaszek wlutowanych w płytkę będących częścią oprawki baterii. Mało tego obciążenia od zwykłego użytkowania tez do tego prowadzą. Ja naprawę pilota robię raz na 1.5 roku.

Ostatnio wpadłem na pomysł lutowania "przez" płytkę. Tam są tzw. viasy. Zobaczę ile wytrzyma?

Napisano

U mnie padlo otwieranie pilotem, przelutowałem stopki itd, ale pilot nie dal sie zaprogramować. Dopiero tech2 mu pomógł. Co było powodem to nie wiem, pilot byl oryg. i wczesnej dzialal bez problemu.

Napisano

To gruba i porządna płytka, podstawkę baterii zdejmowałem grzejąć transformatorówką "przez płytkę". Jest to konieczne gdy trzeba porządnie reanimować pilota, tzn. poprawić wszystkie luty na płytce. W 99% przypadków pomaga.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.