Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Orientacyjne koszty naprawy

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj po pracy zastał mnie przykry widok. Mianowicie jakiś bałwan zaparkował w moim samochodzie po czym się oddalił.. angryfire.gif

Tak na szybko to do naprawy są drzwi i próg.

Wiem że nikt mi nie powie, ile dokładnie taka naprawa może kosztować, ale zastanawiam się z jakimi kosztami muszę sie liczyć. Niestety nie zdążyłem wykupić AC.. facepalm.gif

zdjęcia:

20101229148.jpg

20101229147.jpg

20101229149.jpg

20101229150.jpg

20101229151.jpg

20101229153.jpg

Napisano

Rozbieżności mogą być duże w zależności od warsztatu/regionu itp., ale myślę, że same drzwi ok. 400-600zł, a za próg nie mam pojęcia ile policzą ... Generalnie takie chamstwo zrobić, żeby rozwalić i odjechać to trzeba być prawdziwym ch..em czerwona.gif Moja Brava miała podobne przejścia w rękach poprzedniego właściciela przejechane były przednie i tylne drzwi z jednej strony i gościu też musiał ze swojej kiesy naprawiać oslabiony.gif

Napisano

> Dzisiaj po pracy zastał mnie przykry widok. Mianowicie jakiś bałwan zaparkował w moim samochodzie

> po czym się oddalił..

> Tak na szybko to do naprawy są drzwi i próg.

> Wiem że nikt mi nie powie, ile dokładnie taka naprawa może kosztować, ale zastanawiam się z jakimi

> kosztami muszę sie liczyć. Niestety nie zdążyłem wykupić AC..

> zdjęcia:

Cała zima przed Tobą, ja bym tam naprawiał po zimie jakby coś. Prawa strona , może się ktoś nawinie z podporządkowanej i wtedy po całym boku możesz przeciągnąć... (przy srebrnym lakierze to nawet wskazane bo przejście tak czy tak trzeba by zrobić)

Napisano

> Wiem że nikt mi nie powie, ile dokładnie taka naprawa może kosztować, ale zastanawiam się z jakimi

> kosztami muszę sie liczyć.

Ile by nie kosztowała, jak samochód przejdzie przegląd rejestracyjny nie robił bym z tym nic. Nie wiem ile warty jest ten samochód i czy będziesz go eksploatował do końca, czy sprzedasz, ale w końcu kiedyś i tak trafi na złom więc każda złotówka wydana w celu nieeksploatacyjnym jest wyrzucona w błoto.

Napisano

> Dzisiaj po pracy zastał mnie przykry widok. Mianowicie jakiś bałwan zaparkował w moim samochodzie

> po czym się oddalił..

Na Twoim miejscu pojechałbym na szrot i próbował znaleźć drzwi - one i tak będą tańsze niż naprawa. Rząd 100-200zł jak dobrze trafisz.

Jak drzwi spasują i się będą dobrze zamykać, to z progiem nic bym nie robił .

Napisano
  • Autor

> Ile by nie kosztowała, jak samochód przejdzie przegląd rejestracyjny nie robił bym z tym nic. Nie

> wiem ile warty jest ten samochód i czy będziesz go eksploatował do końca, czy sprzedasz, ale w

> końcu kiedyś i tak trafi na złom więc każda złotówka wydana w celu nieeksploatacyjnym jest

> wyrzucona w błoto.

Gdyby to była zwykła rysa czy wgniotka to bym jakoś to przebolał. Bardziej martwi mnie by po zimie na progu nie zrobiło się rudo, kwestia wizualna jest dla mnie mniej istotna, choć ciężko mi patrzeć na swój tak rozwalony samochód..

Napisano

> Bardziej martwi mnie by po zimie

> na progu nie zrobiło się rudo, kwestia wizualna jest dla mnie mniej istotna, choć ciężko mi

> patrzeć na swój tak rozwalony samochód..

Umyj samochód i dokładnie oceń szkody. Możliwe że po zdjęciu tapicerki da się to powypychać, zamalujesz gołą blachę i po czasie zapomnisz, tylko po myciu w lecie będzie się przypominało grinser006.gif. Mnie też krew zalewała jak mi ptak nasrał na maskę, ale po kilku gradobiciach i postojach pod kasztanowcem w okresie zsypu mi przeszło hehe.gif. Fajne autko, ale jak masz w to wsadzić dwa tysiące i potem się wqr.zać na źle dobrany lakier i nie do końca zapolerowany klar, to nie wiem czy warto. Poza tym takie naprawy się mszczą - zaraz po naprawie tego przywalisz z drugiej strony hehe.gif. Ja zamiast to naprawiać kupił bym sobie wypasione fele z oponami na lato biglaugh.gif

Napisano

Ogólnie to wszyscy dobrze prawią.

Na razie zostaw, jak będzie cieplej zabezpiecz, zrób co się da, wypchnij, zabezpiecz, zapomnij ok.gif

Ewentualnie zagadaj jakiegoś lakiernika, blacharza czy za 100-200zł zabezpieczy i wyprowadzi, że jakoś wyglądało i nie rdzewiało.

Napisano

Drzwi nie klep bo to nieopłacalne, lepiej poszukaj w kolorze z używek (ceny sobie popatrz na motoallegro) potem ewentualne lakierowanie to od 250zł w górę (jak trafisz kolorze to wystarczy trysnąć po wierzchu a jak w innym to trzeba całe rozbierać i lakierować, a może być tak że trafisz nawet w dobrym odcieniu tak jak ja kiedyś)

Próg starałbym się wyciągnąć tylko że musiałbyś znaleźć kogoś kto ma do tego sprzęt a nie tylko kątówka i palnik.

Napisano

Próg do wyciągnięcia i szpachlowania, drzwi do wymiany, nie wiem co z nakładką progu.Lakier na trzy elementy + cieniowanie drzwi i błotnik.

Lakierowanie elementu licz od 300 do 500 zł, jak drzwi pójdą nie w kolorze to trzeba z dwóch stron lakierować + 100-150. Do tego demontaż i montaż, części. Tak żeby to zrobić dobrze 2-2,5 kpln. W ASO prawie dwa razy drożej.

Napisano

> po czym się oddalił..

> kosztami muszę sie liczyć. Niestety nie zdążyłem wykupić AC..

> zdjęcia:

Drzwi kupisz już nawet za stówkę , do tego lakier z cieniowaniem na sąsiednich elementach, zależnie od warsztatu - od 300 po znajomościach albo w stodole do.... nie ma górnej granicy pewnie (ASO wyceniło by całość na kilka kpln wink.gif). Myślę, że będzie Cię całość kosztowała min. 600-700zł (wiesz o tym, że za takie pieniądze miałbyś auto ubezpieczone przez cały rok 270751858-jezyk.gif)

Napisano
  • Autor

> Drzwi kupisz już nawet za stówkę , do tego lakier z cieniowaniem na sąsiednich elementach,

> zależnie od warsztatu - od 300 po znajomościach albo w stodole do.... nie ma górnej granicy

> pewnie (ASO wyceniło by całość na kilka kpln ). Myślę, że będzie Cię całość kosztowała min.

> 600-700zł (wiesz o tym, że za takie pieniądze miałbyś auto ubezpieczone przez cały rok )

Właśnie robie wstępne rozeznanie na allegro. Same graty nie wychodzą strasznie drogo, ale pewnie poskładanie tego do kupy i pomalowanie będzie znacznie droższe.

Co do AC to po prostu czekałem aż nie będe miał zwyżki za wiek, bo za pakiet oc + ac policzono mi najtaniej ponad 3000 zł. Stwierdziłem że do tej pory nigdy nie potrzebowałem AC więc tych kilka miesięcy sie przekulam i wykupie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.