Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żalę się.Mam nietrwałe auto.

Featured Replies

Napisano

Mam nietrwałe auto(jak na francowate przystało).Odradzam więc jego kupno,bo szybko się zużywa. hehe.gifNa stacji paliw otworzyłem klapkę wlewu paliwa i okazało się,że złamał się uchwyt zamykania klapki wlewu paliwa. angryfire.gif Klapka zamyka się wprawdzie,jednak minimalnie odstaje.Centralny zamyka klapkę,jednak ma lekkie luzy,które wprowadzają mnie w denerwację.Udałem się zatem do ASO, gdzie dowiedziawszy się o cenę tejże części, oddaliłem się czym prędzej prowadząc monolog. klnie.gifangryfire.gif

Nie mam pewności, czy po wymianie części, mróz nie opróżni mojej kieszeni ponownie w krótkim czasie.Zastanawiam się, czy nie przylepić do wewnętrznej strony klapki małego magnesu neodymowego i nie zawracać sobie więcej tym problemem głowy?

Może macie jakiś inny patent? hmm.gif

Napisano

Niestety taki urok tych naszych meganek zlosnik.gif.Każdy użytkownik wcześniej czy puźniej ma problemy z klapką.Wydaje mi się że najlepszym patentem jest zabezpieczenie tego jeszcze przed zimą.Tylko czym? niewiem.gif

Napisano

> Niestety taki urok tych naszych meganek .Każdy użytkownik wcześniej czy puźniej ma problemy z

> klapką.Wydaje mi się że najlepszym patentem jest zabezpieczenie tego jeszcze przed zimą.Tylko

> czym?

Ja miałem ten problem zeszłej zimy. Pech chciał, że stało się to jak paliła mi się już rezerwa. Po 15 minutowy grzaniu suszarką pusciło. Potraktowałem zawias WD-40 i od tamtej pory mam narazie spokój.

Napisano

> Ja miałem ten problem zeszłej zimy. Pech chciał, że stało się to jak paliła mi się już rezerwa. Po

> 15 minutowy grzaniu suszarką pusciło. Potraktowałem zawias WD-40 i od tamtej pory mam narazie

> spokój.

A co takiego się dzieje z klapką, bo mnie jakoś nie spotkał jeszcze ten problem zlosnik.gif. Może to dlatego, że nasza Renata pali zbiornik na miesiąc, więc klapka nie jest często otwierana zlosnik.gif

Występuje problem z otwarciem w zimie? hmm.gif

Napisano

> Występuje problem z otwarciem w zimie?

Często zamarza,a przy próbie otwarcia dochodzi do zniszczenia,tudzież połamania klapki sciana.gif.Na szczęście jeszcze nie miałem z tym problemu zlosnik2.gif

Napisano

> Często zamarza,a przy próbie otwarcia dochodzi do zniszczenia,tudzież połamania klapki .Na

> szczęście jeszcze nie miałem z tym problemu

Bo to gówniane samochody i co chwila cos daje znaki.Luz na kolumnie przy 100kkm ,jakies nieporozumienie, czerwona.gifOstatni francuzki badziew kupiłem.

Napisano

> Bo to gówniane samochody

Tak samo jeżdżą i tak samo się psują jak wszystkie inne.W każdym aucie co jakiś czas trzeba coś zrobić i włożyć kilka złotych.Ciekawe co bedziesz mówi o swoim następnym (nie francuskim) aucie. hmm.gifhehe.gif

Napisano

> Tak samo jeżdżą i tak samo się psują jak wszystkie inne.W każdym aucie co jakiś czas trzeba coś

> zrobić i włożyć kilka złotych.Ciekawe co bedziesz mówi o swoim następnym (nie francuskim)

> aucie.

Tak,ale im młodsze tym mniej roboty ,dlatego chyba jakis 3 latek mógłby być . Przy 100kkm to nic nie powinno sie dziać jeszcze.

Napisano

niby francuzy sa awaryjne itp a niemiecie auta sa lepsze?? pod jakim wzgledem, chyba tylko dlatego ze jest ich wiecej na drogach i szrotach

Napisano

> niby francuzy sa awaryjne itp a niemiecie auta sa lepsze?? pod jakim wzgledem, chyba tylko dlatego

> ze jest ich wiecej na drogach i szrotach

Taaa..Niemieckie są lepsze...Do ŻADNEGO francuza, jakiego miałem, jednorazowo na naprawę nie włożyłem 800zł. A do niemca, i owszem - w tym są zdecydowanie lepsze zlosnik.gif

Napisano

A, ja się ciesze, że naprawiam francuskie auta, na niemcach bym zarobił połowe, a na japońcach to trza by warsztat zamknąc smile.gif

Napisano

> A, ja się ciesze, że naprawiam francuskie auta, na niemcach bym zarobił połowe, a na japońcach to

> trza by warsztat zamknąc

Bo właściciele niemieckich są skąpi - wolą często do Ciastoramy podjechać po PowerTape'a i kłębek druta. A użytkownicy japońców dzielą się na dwie grupy - szczeniactwo, które woli wydać kasę na wieśtjun (bo lachon przecież nie poleci na nowe amortyzatory, sprawny termostat czy inne takie wink.gif), i na starych zgredów jeżdżących do ASO. wink.gif

Napisano

> Może macie jakiś inny patent?

Kup sobie porządny samochód jak przestaniesz się onanizować moją wypowiedzią na temat nietrwałości Meganek ok.gif

Napisano

> Kup sobie porządny samochód jak przestaniesz się onanizować moją wypowiedzią na temat nietrwałości

> Meganek

Podaj marke, model - pogadamy waytogo.gif

Napisano

> Bo właściciele niemieckich są skąpi - wolą często do Ciastoramy podjechać po PowerTape'a i kłębek

> druta. A użytkownicy japońców dzielą się na dwie grupy - szczeniactwo, które woli wydać kasę

> na wieśtjun (bo lachon przecież nie poleci na nowe amortyzatory, sprawny termostat czy inne

> takie ), i na starych zgredów jeżdżących do ASO.

Mądrego to miło posłuchac hahaha.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

co ty pieprzysz 6 lat jeżdziłem meganą i żadna klapka mi się nie połamała

może masz łapy jak do łopaty i wszystko łamiesz, kup sobie uaza tam jest wszystko twarde gniotsja nie łamiotsja.....

Napisano
  • Autor

> co ty pieprzysz 6 lat jeżdziłem meganą i żadna klapka mi się nie połamała

Po pierwsze Panie jontek,trochę kulturalniej.

> może masz łapy jak do łopaty i wszystko łamiesz, kup sobie uaza tam jest wszystko twarde gniotsja

> nie łamiotsja.....

Po drugie, z nietrwałym autem to był żart,gdybyś jeszcze nie łapał tematu i nie umiał czytać między wierszami.

Po trzecie, siwy_693 nic nie pisał o klapce.

Napisano

> Po pierwsze Panie jontek,trochę kulturalniej.

> Po drugie, z nietrwałym autem to był żart,gdybyś jeszcze nie łapał tematu i nie umiał czytać między

> wierszami.

> Po trzecie, siwy_693 nic nie pisał o klapce.

wrzucałeś kiedyś foto z Twojej wydumki nt klapki, ja mam jeszcze całą i bardzo nie chciałbym jej połamać. Mógłbyś wskazać dokładnie gdzie pękła i gdzie trzeba by posmarować żeby nie pękła?

Napisano

> Po pierwsze Panie jontek,trochę kulturalniej.

> Po drugie, z nietrwałym autem to był żart,gdybyś jeszcze nie łapał tematu i nie umiał czytać między

> wierszami.

> Po trzecie, siwy_693 nic nie pisał o klapce.

Jontek dobrze pisze, przylezie jakiś obcy, poczyta i opinia na temat francuzów w taki sposób powstaje

Napisano
  • Autor

> wrzucałeś kiedyś foto z Twojej wydumki nt klapki, ja mam jeszcze całą i bardzo nie chciałbym jej

> połamać.

Tu znajdziesz temat połamanego zaczepu.

>Mógłbyś wskazać dokładnie gdzie pękła i gdzie trzeba by posmarować żeby nie pękła?

Smarowanie nic Ci nie da.Jeśli ma pęknąć, pęknie.Chodzi bardziej nie o samą klapkę,a o jej zaczep .Lubi się połamać zwłaszcza na mrozie.Sama klapka potem odstaje od karoserii.

Napisano
  • Autor

> Jontek dobrze pisze, przylezie jakiś obcy, poczyta i opinia na temat francuzów w taki sposób

> powstaje

To co,mam ukrywać,że coś mi się urwało w samochodzie, w obawie że przyjdą obcy i przeczytają?Mądry zrozumie,a mądrego inaczej nie przekonasz żadnymi argumentami.I tak będzie wolał grupę panzerwagen, mimo że starsze od węgla,ulegające biodegradacji z nalotem 758 000 zlosnik.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.