Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Leon 1,9tdi ARL...zdjęta miska na koleinie...

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie,zima to ciężkie życie dla glebowców w związku z tym w swoim pancerwagenie wczoraj zdjąłem miske oleju wraz z plastikową dolna osłoną silnika. facepalm.gifI teraz pytanie do gawiedzi,czy osłona taka jak w tym linku da radę osłonic miskę przy powiedzmy obniżeniu -40/40 czy pozostaje mi jedynie jakis home made osłone pod silnikiem zapodać? hmm.gifMa ktoś tutaj na forum tą metalową osłonę?Ponoć w Octavii mk.1 4x4 wersja miała coś takiego w serii i sprawdza sie to wysmienicie tylko znając życie ta z zamiennika będzie z cieńszej blachy.Czekam na opinie ludzi którzy mieli styczność z takim osłonami i moga co nieco powiedzieć.

Pogladowe foto:

284547094-5%2520%28new%29%2520%28new%29.jpg

Pozdrawiam,Prozaq.

Napisano

> Jak w temacie,zima to ciężkie życie dla glebowców w związku z tym w swoim pancerwagenie wczoraj

> zdjąłem miske oleju wraz z plastikową dolna osłoną silnika. I teraz pytanie do gawiedzi,czy

> osłona taka jak w tym linku da radę osłonic miskę przy powiedzmy obniżeniu -40/40 czy

> pozostaje mi jedynie jakis home made osłone pod silnikiem zapodać? Ma ktoś tutaj na forum tą

> metalową osłonę?Ponoć w Octavii mk.1 4x4 wersja miała coś takiego w serii i sprawdza sie to

> wysmienicie tylko znając życie ta z zamiennika będzie z cieńszej blachy.Czekam na opinie

> ludzi którzy mieli styczność z takim osłonami i moga co nieco powiedzieć.

> Pogladowe foto:

> Pozdrawiam,Prozaq.

w golfach 4 sa takie montowane i niespotkałem sie jeszcze na warsztacie zeby ktos ją rozwalił waytogo.gif nie wiem tylko jak to bedzie wygladało przy twoim obnizeniu hmm.gif mowa oczywiscie o orginalnej takiej osłonie bo z podróbkami nie miałem doczynienia

Napisano

> Do a ja rozwaliłem. Tylko że nie ma zamiennikow a cena takiej osłony w ASO koło 700 zl

Przeciez ta ktora Prozaq wstawił to jest zamiennik a co zrobiłes ze ją rozwaliłes ??

Napisano

> Przeciez ta ktora Prozaq wstawił to jest zamiennik a co zrobiłes ze ją rozwaliłes ??

Koleiny i zapakowane auto. A nie ma zamienników do ARL+6Skrzynia a tak normalnie do innych około 100

Napisano

Plyta pod silnik zeby ochronic przed uderzeniem musi byc gruba i dobrze zamocowana. To co pokazales to sa osłony pod silnik chroniace tylko od brudu. Przed delikatnymi przetarciami ochoroni ale o uderzeniu zapomnij. Ja bym kupil (lub sam zrobil) dedykowana typowa plyte pod silnik .

Napisano

> Plyta pod silnik zeby ochronic przed uderzeniem musi byc gruba i dobrze zamocowana. To co pokazales

> to sa osłony pod silnik chroniace tylko od brudu. Przed delikatnymi przetarciami ochoroni ale

> o uderzeniu zapomnij. Ja bym kupil (lub sam zrobil) dedykowana typowa plyte pod silnik .

Weź pod uwagę że jest to bollączka tych aut. Nawet w serii zciągają miski a co dopiero po obniżeniu. Najlepiej zrób sobie tak; wjedź na kanał i odmierz od wózka spinającego wahacze jakieś 2,5cm. Zobaczysz wtedy jak nisko będziesz miał płytę. Bo może być tak że po jej montażu paradoksalnie jeszcze szybciej rozwalisz michę niż bez tej płyty.

Napisano
  • Autor

> Koleiny i zapakowane auto. A nie ma zamienników do ARL+6Skrzynia a tak normalnie do innych około

> 100

Nie wiem jak w mk.IV,ale do ARL-a normalnie ta osłona podchodzi,jedyne czym się różnią osłony od ARLa-a to boki,jedna ma podcięcie pod rure od IC,a druga otwór pod przewód do chłodzenia skrzyni więc chyba jesteś w błędzie. smile.gifZresztą już kupiłem,po niedzieli montaż,zobaczymy jak pójdzie. smile.gif

Napisano

> Nie wiem jak w mk.IV,ale do ARL-a normalnie ta osłona podchodzi,jedyne czym się różnią osłony od

> ARLa-a to boki,jedna ma podcięcie pod rure od IC,a druga otwór pod przewód do chłodzenia

> skrzyni więc chyba jesteś w błędzie. Zresztą już kupiłem,po niedzieli montaż,zobaczymy jak

> pójdzie.

Nie wiem czym sie różni. Ale jak patrzyłem na allegro to zawsze widze na aukcji nie pasuje do ARL+6skrzynia

Napisano

> Jak w temacie,zima to ciężkie życie dla glebowców w związku z tym w swoim pancerwagenie wczoraj

> zdjąłem miske oleju wraz z plastikową dolna osłoną silnika. I teraz pytanie do gawiedzi,czy

> osłona taka jak w tym linku da radę osłonic miskę przy powiedzmy obniżeniu -40/40 czy

> pozostaje mi jedynie jakis home made osłone pod silnikiem zapodać? Ma ktoś tutaj na forum tą

> metalową osłonę?Ponoć w Octavii mk.1 4x4 wersja miała coś takiego w serii i sprawdza sie to

> wysmienicie tylko znając życie ta z zamiennika będzie z cieńszej blachy.Czekam na opinie

> ludzi którzy mieli styczność z takim osłonami i moga co nieco powiedzieć.

> Pogladowe foto:

> Pozdrawiam,Prozaq.

Ja mam w swoim Leonie metalową osłonę i już trzecią zimę jeżdżę i jak na razie (odpukać) bezproblemowo. Fakt, że porysowana już jest na maxa, ale swoją rolę spełnia. Kupowałem na Allegro ową osłonę.

Napisano

Rozwiazanie jest jedno - gwint.

Ja mam u sibie gwinta i jestem zachwycony. Na lato gleba, a na zime terenowka. Mam teraz auto wyzsze niz wiekszosc i zadne koleiny czy krawezniki mi nie straszne smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ja mam w swoim Leonie metalową osłonę i już trzecią zimę jeżdżę i jak na razie (odpukać)

> bezproblemowo. Fakt, że porysowana już jest na maxa, ale swoją rolę spełnia. Kupowałem na

> Allegro ową osłonę.

Zanabyłem już tą z aukcji wklejonej w moim pierwszym poście,są do montażu wszytskie śrubki+nitonakrętki które trzeba wtłoczyć do wózka silnika w tylnej jego częśći,jakoś na dniach będe składał miske to od razu zapodam tą osłonę i zobaczymy jak to wyjdzie w praniu(czy czasem dół nie jest jeszcze niżej niż w przypadku plastikowej osłony).

> Rozwiazanie jest jedno - gwint.

> Ja mam u sibie gwinta i jestem zachwycony. Na lato gleba, a na zime terenowka. Mam teraz auto

> wyzsze niz wiekszosc i zadne koleiny czy krawezniki mi nie straszne

Gwint to dobre rozwiązanie pod warunkiem,że jest wykonany z nierdzewki i jego charakterystyka jest jakoś regulowana.Obecnie mam zestaw Bila B12(czyli amorek B6+niebieski dedykowany Eibach)i chyba żadne gwint w kwocie do 1,5kplnów nie spełni powyższych warunków z porównywalną charakterystyką,ale masz racje,gwint pod warunkiem okresowej konserwacji jest rozsądnym wyjściem. wink.gif

Napisano

Daj znac jak ja zamontujesz i jak to wszysko pasuje waytogo.gif

po zimie empas tez se bedzie musiał inna kupic zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Daj znac jak ja zamontujesz i jak to wszysko pasuje

> po zimie empas tez se bedzie musiał inna kupic

Wszystko w przypadku TS ARL-a jest p&p. grinser006.gif

Tu jest mała fotorelacja. smile.gif

Napisano

> Wszystko w przypadku TS ARL-a jest p&p.

Nie kłam jak bity to juz nie podpasi zlosnik.gifzlosnik.gif

> Tu jest mała fotorelacja.

Dzieki ,przyda sie waytogo.gif

Napisano

> Gwint to dobre rozwiązanie pod warunkiem,że jest wykonany z nierdzewki i jego charakterystyka jest

> jakoś regulowana.Obecnie mam zestaw Bila B12(czyli amorek B6+niebieski dedykowany Eibach)i

> chyba żadne gwint w kwocie do 1,5kplnów nie spełni powyższych warunków z porównywalną

> charakterystyką,ale masz racje,gwint pod warunkiem okresowej konserwacji jest rozsądnym

> wyjściem.

Ja jestem zachwycony gwintem. Male nierownosci tlumi doskonale, duze to juz gorzej zlosnik.gif. Do tego regulacja wysokosci przeogromna, a co za tym idze komfort. Oczywiscie prawda jest, ze podniesienie na zime zajelo 1.5h, ale cos za cos.

Aaaaaa... zapomnialem o cenie... wyszlo mnie to taniej niz normalny zawias... 900 zlotych smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.