Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stag 300 - gdzie jest haczyk?

Featured Replies

Napisano

Wtryski są lipne (dolna półka). Reduktora nie znam, ale sprzedawca podaje moc raz 220, raz 250 KM. smile.gif

Napisano

> Wtryski są lipne (dolna półka).

To je pochwaliłeś. Dolna półka to dla nich zaszczyt - to się nadaje prosto do śmietnika z taśmy produkcyjnej.

> Reduktora nie znam,

Wygląda jak mój - zavoli, 250 KM to on ma tak jak Alaska 150 KM.

Napisano

> Wtryski są lipne (dolna półka). Reduktora nie znam, ale sprzedawca podaje moc raz 220, raz 250 KM.

Wygląda to na Zavoli Zeta prawdopodobnie model S. Pasuje do silników 2.0 nie więcej. Kiedyś to był reduktor do 170KM. Naklejka jak widać łyka wszystko tylko jechać nie chce. W tym wariancie to proponuję 2 reduktory tego typu połączone równolegle.

Napisano
  • Autor

> Wtryski są lipne (dolna półka). Reduktora nie znam, ale sprzedawca podaje moc raz 220, raz 250 KM.

ok to co byście polecili żeby wyszło tanio a dobrze tak żeby wykorzystać miedź i butle z II-gen którą mam zamontowaną. Od razu zaznaczam że nie chodzi mi o możliwości gazu tylko możliwości na benzynie (bez zwężki) Gaz ma być na zwykłą jazdę ;-) a benzyna do zabawy 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ok to co byście polecili żeby wyszło tanio a dobrze

Im szybciej się pogodzisz z myślą, że albo tanio albo dobrze, tym taniej w efekcie końcowym będzie.

Z tego co kojarzę mieszkasz w Hucie, więc podjedź do p. Burdy i pogadaj, coś Ci doradzi.

Trzylitrowy silnik to jednak ma pewne wymagania.

Napisano
  • Autor

> Im szybciej się pogodzisz z myślą, że albo tanio albo dobrze, tym taniej w efekcie końcowym będzie.

> Z tego co kojarzę mieszkasz w Hucie, więc podjedź do p. Burdy i pogadaj, coś Ci doradzi.

> Trzylitrowy silnik to jednak ma pewne wymagania.

chodzi mi generalnie o to żeby koszt instalacji nie dorównał kosztom zakupu auta ;-)

ponieważ montaż tego cuda będe miał w zasadzie gratis zależy mi na zakupie części samodzielnie, na allegro, więc jak macie jakieś propozycje to śmiało ;-)

Napisano

Jak ma być dobrze to:

- Stag 300-6 plus

- Hana H2000 6 sztuk

- 2x Zavoli Zeta S

Napisano

> http://allegro.pl/stag-300plus-6-cyl-red-magicjet-listwy-magicjet-i1393138636.html

Magic jet to "hit" zeszłego sezonu - miał być równie tani jak valtek, a jakościowo lepszy. Jednak zasada, że z guana bata nie ukręcisz potwierdziła się po raz kolejny.

Szukaj dobrych wtryskiwaczy (BRC, Keihin, wspomniana Hana) - ewentualnie nowe valteki (typ 34) i wydajnego reduktora.

Napisano

> Magic jet to "hit" zeszłego sezonu - miał być równie tani jak valtek, a jakościowo lepszy. Jednak

> zasada, że z guana bata nie ukręcisz potwierdziła się po raz kolejny.

Ja również zdecydowanie odradzam MJ.

> Szukaj dobrych wtryskiwaczy (BRC, Keihin, wspomniana Hana) - ewentualnie nowe valteki (typ 34) i

Świadomie pominąłeś matrix? biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ja również zdecydowanie odradzam MJ.

ale z jakiego powodu? psują się czy co ? dużo auto pali? nierówno chodzi? icon_rolleyes.gif

Napisano

> ale z jakiego powodu? psują się czy co ? dużo auto pali? nierówno chodzi?

Są bardzo niestabilne. Raz ustawisz dobrze, po jakimś czasie się rozjeżdżają. Zachowanie i wydajność zależne od pogody na Kubie. Fatalna trwałość. Wiem bo mam i w dodatku niepotrzebnie dalej brnąłem w MJ kupując kolejne wtryski w zamian za uszkodzone (spalona cewka) i bawiąc się w zestawy naprawcze.

Napisano

> chodzi mi generalnie o to żeby koszt instalacji nie dorównał kosztom zakupu auta ;-)

Hmmm. Może auto z mniejszym silnikiem ??

Napisano
  • Autor

> Hmmm. Może auto z mniejszym silnikiem ??

ale które? zlosnik.gif

bo ja mam tak:

- Octavie 2 do jazdy na codzień

- E32 do jazdy jak chcę żeby było fajnie (w niej ma być sekwencja)

- Wołgę bo lubie

- Łade 2103 bo lubie

- Łade 2106 na sprzedaż zlosnik.gif

generalnie nie mam problemów z II-generacją co jest w BMW ale chciałbym żeby auto nie było zdławione gdy chcę pojeździć ostrzej na benzynie...

jednocześnie lubię sobie śmignąć gdzieś w dalszą trasę nim więc nie widze powodu dlaczego mam wtedy płacić 5zł/litr, dlatego chcę gaz sekwencyjny ale nie za niewiadomo jaką kasę bo przy koszcie zakupu tego auta mi się to nie kalkuluje zlosnik.gif

Koniec zlosnik.gif

Napisano

> generalnie nie mam problemów z II-generacją co jest w BMW ale chciałbym żeby auto nie było

> zdławione gdy chcę pojeździć ostrzej na benzynie...

> jednocześnie lubię sobie śmignąć gdzieś w dalszą trasę nim więc

Z powyższego wnoszę, że całkiem biedny nie jesteś, więc ze swojej strony mogę Ci polecić pojedyncze Matrixy. Mam takie w aucie i są waytogo.gif Tyle, że sześć to koszt około 1000 zł. Kontroler stag 300 plus wystarczy na pewno. Nie mam tylko zdania co do reduktora (ów), bo u mnie (122 KM/4cyl.) w zupełności wystarcza jeden Necam Mega.

P.S. Nie jeździsz lub nie jeździłeś ładzią przez most Wandy tak koło 7.00?

Napisano
  • Autor

> P.S. Nie jeździsz lub nie jeździłeś ładzią przez most Wandy tak koło 7.00?

raczej nie, chyba że dawno, nie zapuszczam się tamtędy raczej :-)

Napisano

> sorki że tak męczę ale nie znam się na tym, wolałbym kupić zestaw niż osobno bo tak to przynajmniej

> wiem że wsio jest w komplecie. kolejna propozycja to:

> http://allegro.pl/stag-300-6-premium-kme-gold-valtek-34-sekwencja-i1393272771.html

Nie rozumiem czemu na siłę szukasz jakiegoś zestawu? Przecież u jednego sprzedawcy można skompletować instalację na gratach, jakie Ci pasują i mówisz mu że chcesz, żeby były w zestawie wszystkie rzeczy niezbędne do montażu i jeśli trzeba to koleś Ci to dorzuci. wink.gif Ja bym się skłaniał ku pojedynczym wtryskiwaczom gazowym, bo przy 6 garach to czasami przy listwie potrafią wyjść długie wężyki, bo nie zawsze jest gdzie listwę wsadzić, a tak można zrobić możliwie krótkie. wink.gif

Jest jeszcze jedna kwestia, ile Ty tym autem robisz kkm w rok, bo widzę że masz kilka fur więc przebieg roczny dzieli się na 4, czyli pewnie na BMW nie przypada tak dużo, bo jak robisz przypuśćmy 10kkm rocznie, to można i czerwone Valteki włożyć, w ogólnym rozrachunku na jakieś 3 lata powinny przynajmniej wystarczyć. grinser006.gif

Napisano

Swojego czasu w bmw 6cyl miałem sekwencje ag sirocco(kme diego) i pomiędzy gazem a benzyną różnicy nie było w ogóle czuć, po drobnych modach silnika na gazie było 211KM z seryjnych 192KM cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.