Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opłaty od auta sprowadzonego ?

Featured Replies

Napisano

Ile wynoszą obecnie wszelkie opłaty związane z zarejestrowaniem auta kupionego dajmy na to w Niemczech ? hmm.gif

Jeśli jest to zależne od tego co to za auto, to niech będzie to Seat Ibiza 1.9TDI rocznik 2007, wartość powiedzmy 35tyś PLN

Czy płata jest związana z wartością zakupu auta (tym z umowy kupno/sprzedaż)?

Czy zapis na umowie kupno/sprzedaż o tym, że auto ma uszkodzony silnik obniża opłaty?

Napisano

> Ile wynoszą obecnie wszelkie opłaty związane z zarejestrowaniem auta kupionego dajmy na to w

> Niemczech ?

> Jeśli jest to zależne od tego co to za auto, to niech będzie to Seat Ibiza 1.9TDI rocznik 2007,

> wartość powiedzmy 35tyś PLN

> Czy płata jest związana z wartością zakupu auta (tym z umowy kupno/sprzedaż)?

3,1 % od kwoty na umowie plus inne pierdoły i całe zarejestrowanie wyniesie cię około 2 tyśki zlosnik.gif

Napisano

> 3,1 % od kwoty na umowie plus inne pierdoły i całe zarejestrowanie wyniesie cię około 2 tyśki

och zęby było tak prosto

autko sprowadzałem 2 lata temu dla siebie,autko było jeżdżące ale lekko przerysowana cała lewa strona, cena zakupu auta na fakturze ani na zaniżonej umowie kupna sprzedaży wink.gifnie interesowała celników, dostałem wycenę z ich rozdzielnika (fakt trochę zaniżoną) i odpowiedź że:jeśli nie zgadzam się z ich wyceną to mogę powołać rzeczoznawce koszt 300-500zł, jeszcze zadałem pytanie na jakiej podstawie wycenili auto nie oglądając go wcale zlosnik.gif, ale dałem sobie spokój, bo to walka z wiatrakami , wyrobiłem się i tak przed ich podwyżką za 13,1% wartości zapłaciłem im 2000zł, a najgłupszy przepis dopiero jest w urzędzie skarbowym, wiadomo ze człowiek jest zwolniony z podatku(odgórnie),ale takie zaświadczenie musi mieć z US, i psu w d..e następne 150pare zł angryfire.gif

Napisano

3,1% akcyza od wartości samochodu w Polsce pomniejszone o Vat i akcyze, plus tłumaczenia dokumentów koło 100zł, urząd skarbowy koło 160zł, jeśli auto ma ważny niemiecki przegląd to nie trzeba w PL robić pierwszego przeglądu, koszt rejestracji to 500zł opłata recyklingowa i 250 zł rejestracja w wydziale komunikacji. Chyba wszystko :-)

Napisano

> 3,1% akcyza od wartości samochodu w Polsce pomniejszone o Vat i akcyze, plus tłumaczenia dokumentów

> koło 100zł, urząd skarbowy koło 160zł, jeśli auto ma ważny niemiecki przegląd to nie trzeba w

> PL robić pierwszego przeglądu,

Zalezy od interpretacji wydziału komunikacji. Niestety praktyką jest stanowisko, że auto jest wyrejestrowane w związku z tym, przed ponowną rejestracją trzeba zrobić przegląd.

Napisano

u nas w wydziale komunikacji nawet jak jest wyrejestrowany a ma ważny TUV to normalnie rejestrują

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.