Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

astra H wlew gazu pod klapką

Featured Replies

Napisano

czy sprawdza się wlew gazu pod klapka tam gdzie jest wlew paliwa. Jak z trwałością.

przymierzam się do seg 24 brc wcenie 2600

Napisano

mialem i powiem szczerze ze dosc niepraktyczne rozwiazanie bo zawsze musisz biegac z nakrecana przedluzka, poprostu upierdliwe, jedyny plus ze nie widac ze masz lpg

Napisano

ja mam tablice rejestracyjna w ramce, a ramke na zawiasie odchylana do gory. wlew chowa sie pod ramka i nie ma problemu z estetyka oraz wierceniem w karoserii. ramka trzyma sie w dolnej czesci na magnesach neodymowych i nie widac, ze cos jest z nia robione.

polecam cfaniaczek.gif

Napisano

> ja mam tablice rejestracyjna w ramce, a ramke na zawiasie odchylana do gory. wlew chowa sie pod

> ramka i nie ma problemu z estetyka oraz wierceniem w karoserii. ramka trzyma sie w dolnej

> czesci na magnesach neodymowych i nie widac, ze cos jest z nia robione.

> polecam

i w taka pogode lapy upie... brudne z_lol1.gif

Napisano

> i w taka pogode lapy upie... brudne

myje i kremuje, rekawiczki nosze, a tankuje obsluga. 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> ja mam tablice rejestracyjna w ramce, a ramke na zawiasie odchylana do gory. wlew chowa sie pod

> ramka i nie ma problemu z estetyka oraz wierceniem w karoserii. ramka trzyma sie w dolnej

> czesci na magnesach neodymowych i nie widac, ze cos jest z nia robione.

> polecam

ale tam jest tablica w klapie a nie w zderzaku alien.gif

Napisano

> czy sprawdza się wlew gazu pod klapka tam gdzie jest wlew paliwa. Jak z trwałością.

> przymierzam się do seg 24 brc wcenie 2600

Mam dwa wlewy pod klapką. Jeden pełny bez przedłużki i drugi z dokręcanym dystansem. Polecam oba rozwiązania. Nie rozumiem narzekania, że trzeba biegać. To śmieszny argument. Nie będę pisał o trwałości, bo póki nikt się na tym nie powiesi to będzie trwały.

Napisano

> Mam dwa wlewy pod klapką. Jeden pełny bez przedłużki i drugi z dokręcanym dystansem. Polecam oba

> rozwiązania. Nie rozumiem narzekania, że trzeba biegać. To śmieszny argument. Nie będę pisał o

> trwałości, bo póki nikt się na tym nie powiesi to będzie trwały.

brat ma holenderską końcówkę, więc musi zakładać przejściówkę i właśnie narzeka że za każdym razem trzeba wysiąść i bawić się z króćcem

a i podobno śmierdzi to gazem, więc wozi w bagażniku hmm.gif

czyli dochodzi za każdym razem otwieranie bagażnika

też myślałem o montażu pod klapką, ale mam w zderzaku w czarnym pasku, więc nie rzuca się w oczy

Napisano

Gazem to to może śmierdzi max parę minut po tankowaniu. Wożę w schowku w drzwiach i nic nie czuć.

I nie rozumiem jak można mieć problem, żeby się kawałek przejść i wkręcić końcówkę, ale to już sprawa indywidualna.

Napisano

> I nie rozumiem jak można mieć problem, żeby się kawałek przejść i wkręcić końcówkę, ale to już

> sprawa indywidualna.

problemem nie jest to że trzeba się przejść, a to że w ogóle trzeba to robić wink.gif

jak masz std wlew podjeżdżasz i nawet możesz nie wysiadać

ew idziesz np do sklepu, zamiast łazić w koło auta wink.gif

a co daje wlew pod klapką, jakie ma plusy ?

dla mnie posiadanie gazu nie jest obciachem, a dodatkowo wlew się zamaskował sam w czarnym el. zderzaka

więc niewiem.gif, w sumie jestem zadowolony ze zwykłego wlewu, nie zamienił bym go dzisiaj na taki pod klapką

Napisano

> problemem nie jest to że trzeba się przejść, a to że w ogóle trzeba to robić

> jak masz std wlew podjeżdżasz i nawet możesz nie wysiadać

> ew idziesz np do sklepu, zamiast łazić w koło auta

Wiem, domyślam się, że problemem jest ogół czynności związanych z dokręcanym wlewem.

> a co daje wlew pod klapką, jakie ma plusy ?

> dla mnie posiadanie gazu nie jest obciachem, a dodatkowo wlew się zamaskował sam w czarnym el.

> zderzaka

> więc , w sumie jestem zadowolony ze zwykłego wlewu, nie zamienił bym go dzisiaj na taki pod klapką

Dla mnie też nie jest obciachem. Chodziło mi o względy estetyczne, po prostu nie podoba mi się korek od wanny rzucający się w oczy. Może na czarnym jako tako nie widać, ale inne kolory to inna bajka. Tak jak pisałem, kwestia indywidualna, więc w przypadku tego tematu lepiej się wypowiadać odnośnie kwestii technicznych, czyli np czy jest to rozwiązanie trwałe itp itd.

Napisano

Nie rozumiem....przecież i tak musi wysiąść z aut awięc w czym problem?? końcówka jest niewielka więc na pewnio sie nie zmęczy.

btw. mam pod klapką i nie zmienił bym tego nigdy na na cycka w zderzaku...pozatym tankuje sie normalnie i nie trzbea się schylać czy szukać pod autem, jak co poniektórzy mają zrobione...

Napisano

> Nie rozumiem....przecież i tak musi wysiąść z aut awięc w czym problem?? końcówka jest niewielka

> więc na pewnio sie nie zmęczy.

> btw. mam pod klapką i nie zmienił bym tego nigdy na na cycka w zderzaku...pozatym tankuje sie

> normalnie i nie trzbea się schylać czy szukać pod autem, jak co poniektórzy mają zrobione...

na razie nie tankuje osobiście, więc się nie schylam

a jak piździ to wysiadam tylko żeby zapłacić palacz.gif

w kwestii estetyki, to pisałem że u mnie prawie nie widać, a nie jest schowany pod spodem

IMG_2184.JPG

IMG_2184.JPG

niestety wlew jest plastikowy, gaziarze nie chcieli tam montować, bo mógłby się uszkodzić/wyłamać

i w sumie nie żałuję, bo co by nie pisać to jest wlew bezpośredni jest prostszym rozwiązaniem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.