Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czujnik walu

Featured Replies

Napisano

witam czy ktos mi podpowie w kturym miejscu powinien sie znajdowac czujnik połozenia wału w 1.4 16v bo mam problem to jest silnik z 2006r z lanci ypsilion mam go w cc.

Napisano

> witam czy ktos mi podpowie w kturym miejscu powinien sie znajdowac czujnik połozenia wału w 1.4 16v

> bo mam problem to jest silnik z 2006r z lanci ypsilion mam go w cc.

w pompie jest takie kółeczko i w zależności wiesz od przepływu kreci sie szybciej lub wolniej i tam masz gmp, ja bym tam szukał ok.giffood.gifgrinser006.gif

Napisano

> w jakiej pompie i jakie kułeczko???????

no stary nie wiesz?, w paliwowej ok.gif

Napisano

> no stary nie wiesz?, w paliwowej

nie wkrecaj kolege zlosnik.gif

czujnik polozenia walu jak sama nazwa wskazuje musi byc na wale zlosnik.gif odkrecasz miske i tam zobaczysz oink.gifzlosnik.gif

Napisano

> nie wkrecaj kolege

> czujnik polozenia walu jak sama nazwa wskazuje musi byc na wale odkrecasz miske i tam zobaczysz

różnie go montowali, jeden na wale, ja spotkałem sie z takim w pompie ok.gif

Napisano

> różnie go montowali, jeden na wale, ja spotkałem sie z takim w pompie

te starsze modele chyba mialy w pompie zlosnik.gif

Napisano

> te starsze modele chyba mialy w pompie

autodata podaje mi ze do 2006 były w pompie ok.gif

Napisano

> różnie go montowali, jeden na wale, ja spotkałem sie z takim w pompie

W pompie się nie spotkałem ale na wale kierowniczym jak najbardziej! Nie trzeba było używać świni czy remapów bo komp sam wiedział jak auto lata... Szybsze kręcenie kierownicą i odpowiednia zmiana ustawień kompa. ok.gif20.GIF

Napisano

... ciekawe propozycje nie powiem, ciekawe rotfl.gif macie ludzie wyobraźnie hahaha.gif

Skąd kuźwa ludzie takie pytania biorą???

Napisano

> nie wkrecaj kolege

> czujnik polozenia walu jak sama nazwa wskazuje musi byc na wale odkrecasz miske i tam zobaczysz

o tak tak tam jest - dokładnie miedzy 2 a 3 cylindrem po lewej stronie od dybulguratora

Napisano

> o tak tak tam jest - dokładnie miedzy 2 a 3 cylindrem po lewej stronie od dybulguratora

czyli dobrze kojarzylem rocznik i miejsce czujnika ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> o tak tak tam jest - dokładnie miedzy 2 a 3 cylindrem po lewej stronie od dybulguratora

możesz kolego rozwinąć gdzie to dokładnie jest to u siebie też poszukam sciana.gif

Napisano

> możesz kolego rozwinąć gdzie to dokładnie jest to u siebie też poszukam

odkrecasz miske i pomiedzy 2gim i 3cim tłokiem jest malutka zebatka z wycięciem i tam jest wkrecany czujnik który przez impuls idący w odlewie przekazuje dane do kompa ok.gif

Napisano

> odkrecasz miske i pomiedzy 2gim i 3cim tłokiem jest malutka zebatka z wycięciem i tam jest wkrecany

> czujnik który przez impuls idący w odlewie przekazuje dane do kompa

ja już się zakołowałem panic.gif myślałem że ten czujnik ma jakiś kabelek ale człowiek uczy się całe życie facepalm.gif

Napisano

> ja już się zakołowałem myślałem że ten czujnik ma jakiś kabelek ale człowiek uczy się całe życie

jeszcze wiele przed tobą ok.gif

Napisano

> ja już się zakołowałem myślałem że ten czujnik ma jakiś kabelek ale człowiek uczy się całe życie

no ten czujnik ma kabelek - a jak Ty myślałeś że impuls jak idzie? po wi-fi? wink.gif

molo troche niedokladnie napisal - ten impuls idzie kabelkiem ktory jest w odlewie

Napisano

> jeszcze wiele przed tobą

czyli moge nawiercic blok i nagwintowac i przylutowac do srubki przewod zeby miec impuls po kablu?dobrze rozumiem?

Napisano

> czyli moge nawiercic blok i nagwintowac i przylutowac do srubki przewod zeby miec impuls po

> kablu?dobrze rozumiem?

a po co skoro kabel idzie w odlewie hehe.gifoink.gifok.gif

Napisano

> witam czy ktos mi podpowie w kturym miejscu powinien sie znajdowac czujnik połozenia wału w 1.4 16v

> bo mam problem to jest silnik z 2006r z lanci ypsilion mam go w cc.

dobra a tak teraz serio serio, czujnik polozenia walu znajduje sie po lewej stronie silnika stojąc przed komorą, koło koła pasowego, jest ukieronkowany na zębatke,

tak żeby geniusze nie przyszlo wam do glowy wiercic w bloku.... ok.gif

Napisano

normalnie gwiezdne wojny zlosnik.gif myślę że kolega Etiopczyk mniej więcej już wie gdzie szukać ale swoją drogą czujniki wi-fi to zajefajna rzecz hehe.gif

Napisano

> czyli moge nawiercic blok i nagwintowac i przylutowac do srubki przewod zeby miec impuls po

> kablu?dobrze rozumiem?