Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opróżnienie baku jak tego dokonać

Featured Replies

Napisano

Witam dziś właśnie zalawetowano mi do ogródka moją maryśkę (szkoda całkowita) no i mam pytanko jak opróżnić z zewnątrz bak (da się może pompka i wężyk?) Mam po brzegi zalany Pb 98 Ultimate i szkoda by na części szła z takim gratisem.

Napisano

Powinno dać rady, jakby działała elektryka można spróbować pompką elektryczna tylko przewód trzeba byłoby zdjąć przed listwą, albo założyć na króciec tłoczący oddzielny przewód.

Napisano
  • Autor

> Powinno dać rady, jakby działała elektryka można spróbować pompką elektryczna tylko przewód trzeba

> byłoby zdjąć przed listwą, albo założyć na króciec tłoczący oddzielny przewód.

Elektryka działa, silnik normalnie pali najpierw spróbuję normalnie a jak nie pójdzie to będę prosił o opis jak tego dokonać poprzez pompkę.

Napisano

Zdejmujesz przewód paliwowy w odpowiednim miejscu, przekręcasz kluczyk i pompka powinna tłoczyć benzynkę do jakiegoś pojemniczka

Napisano

> Zdejmujesz przewód paliwowy w odpowiednim miejscu, przekręcasz kluczyk i pompka powinna tłoczyć

> benzynkę do jakiegoś pojemniczka

jesli nie odspallisz to pompka bedzie dzialala tylko kilka sekund i sie wylaczy, a na rozruszniku to bys zalatwil pare akumulatorow ,bo te pompki w baku wcale super wydajne nie sa.

Napisano

> jesli nie odspallisz to pompka bedzie dzialala tylko kilka sekund i sie wylaczy,

A czy nie jest raczej tak, że pompka wyłącza się jeśli w listwie wtryskowej osiągnięte zostanie wysokie ciśnienie?

Skoro odłączy wężyk, to ten warunek nie będzie spełniony i pompka będzie działać bez przerwy?

Napisano

> A czy nie jest raczej tak, że pompka wyłącza się jeśli w listwie wtryskowej osiągnięte zostanie

> wysokie ciśnienie?

pompka pracuje cały czas bo jest przelew którym wraca nadmiar paliwa.

Można podłączyć prostownik do akumulatora aby go nie rozładować, odłączyć przewód paliwowy i przedłużyć go do kanistra i włączyć stacyjkę bez zapalania silnika.

Pompka daje 3 atm więc nie tak mało

Napisano

> pompka pracuje cały czas bo jest przelew którym wraca nadmiar paliwa.

> Można podłączyć prostownik do akumulatora aby go nie rozładować, odłączyć przewód paliwowy i

> przedłużyć go do kanistra i włączyć stacyjkę bez zapalania silnika.

> Pompka daje 3 atm więc nie tak mało

akurat chciałbym to zobaczyć screwy.gif

Napisano

> pompka pracuje cały czas bo jest przelew którym wraca nadmiar paliwa.

> Można podłączyć prostownik do akumulatora aby go nie rozładować, odłączyć przewód paliwowy i

> przedłużyć go do kanistra i włączyć stacyjkę bez zapalania silnika.

> Pompka daje 3 atm więc nie tak mało

pompa pracuje caly czas od momentu rozpoczecia krecenia rozrusznikiem i zapalenia auta.

po przekreceniu kluczyka chodzi tylko kilka sekund i nie steruje tym regulator cisnienia tylko czasowo. Jak mialem zawor zwrotny pompy paliwa walniety i nie trzymala cisnienia w ukladzie to tez wylaczala sie po zdaje sie 3 sekundach.

wiec staraj sie nie utrudniac sprawy odpowiedziami.

pozdrawiam cool.gif

edit:

wydajnosc pompy to okolo 90 litrow/h zatem zycze milego 40 minutowego krecenia rozrusznikiem!

Napisano

> wydajnosc pompy to okolo 90 litrow/h zatem zycze milego 40 minutowego krecenia rozrusznikiem!

Po co kręcić rozrusznikiem? Pod maską na ścianie grodziowej masz przekaźnik od pompy paliwa.

Zakładasz wężyk na pompę paliwa albo na przewód paliwowy przy listwie, wyjmujesz przekaźnik, bierzesz kawałek drutu, zamykasz obwód na stałe, włączasz zapłon i czekasz aż wypompujesz całe paliwo ze zbiornika.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Po co kręcić rozrusznikiem? Pod maską na ścianie grodziowej masz przekaźnik od pompy paliwa.

> Zakładasz wężyk na pompę paliwa albo na przewód paliwowy przy listwie, wyjmujesz przekaźnik,

> bierzesz kawałek drutu, zamykasz obwód na stałe, włączasz zapłon i czekasz aż wypompujesz całe

> paliwo ze zbiornika.

> Pozdrawiam BAS

punkt, w sumie sluszne rozwiazanie.

pozdrawiam

Napisano

Kawałek węża do baku i zasysasz zlosnik.gif W ten sposób bak w Bravie opróżniałem pierdylion razy palacz.gif

Napisano

> Kawałek węża do baku i zasysasz W ten sposób bak w Bravie opróżniałem pierdylion razy

komu??? grinser006.gif

Napisano

> Czy to ważne?

mój niestety nie chciał sie w ten sposób do końca opróżnić, 1/3 baku zostawała i nie chciała zejść, najlepszy sposób to tak jak już podano, zwarcie przekaźnika - pompka wcale nie ma takie wydajności i trochę to potrwa.

Napisano

> mój niestety nie chciał sie w ten sposób do końca opróżnić, 1/3 baku zostawała i nie chciała zejść,

> najlepszy sposób to tak jak już podano, zwarcie przekaźnika - pompka wcale nie ma takie

> wydajności i trochę to potrwa.

Może przewód miałeś za krótki? U mnie zlewało się wszystko. zlosnik.gif

Napisano

> Może przewód miałeś za krótki? U mnie zlewało się wszystko.

własnie nie, wciskałem go tam kilka razy i zawsze łapał powietrze confused.gif

Napisano

> własnie nie, wciskałem go tam kilka razy i zawsze łapał powietrze

To znaczy, że nie wlazł do końca. zlosnik.gif

Napisano

> To znaczy, że nie wlazł do końca.

Albo wlazł za dużo i się zawinął zlosnik.gif

Napisano

> Albo wlazł za dużo i się zawinął

dokładnie tak, ale próbowałem kilkukrotnie i cały czas to samo, w końcu wypompowałem pompą - ale wydajność to ona miała marną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.