Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G, X16XEL] Odsysanie płynu chłodzącego

Featured Replies

Napisano

Potrzebuje wymienić wkład termostatu, termostat jest w miarę na wierzchu. Takie pytanie, czy jest sens bawić się w odsysanie płynu przez zbiorniczek (wężyk + pompka/strzykawka) czy uda mi się odessać tyle płynu by bez problemu dobrać się do termostatu? Czy niestety trzeba rozpinać węże?

Ewentualnie gdzie, najprościej, bez kanału spuścić płyn tak by się nic nie zmarnowało? zeby.GIF

Napisano

> Ewentualnie gdzie, najprościej, bez kanału spuścić płyn tak by się nic nie zmarnowało?

chyba nie zamierzasz zalewać go tym samym płynem?

no chyba, że był w miarę niedawno wymieniany...

Napisano

> odessać tyle płynu by bez problemu dobrać się do termostatu? Czy niestety trzeba rozpinać

> węże?

trzeba rozpiąć węże ok.gif

> Ewentualnie gdzie, najprościej, bez kanału spuścić płyn tak by się nic nie zmarnowało?

zawsze coś się zmarnuje ok.gif

Musisz znaleźć wąż poniżej termostatu ok.gif

Może lepiej przy okazji wymienić płyn chłodniczy, drogi nie jest ok.gif

Napisano
  • Autor

> chyba nie zamierzasz zalewać go tym samym płynem?

> no chyba, że był w miarę niedawno wymieniany...

Niestety był, jakieś niecałe 2 miesiące temu. frown.gif

Napisano

Ja odpinalem wezyk od nagrzewnicy, dostep z kanalu przy grodzi silnika (o ile sie nie myle uzytkownik Tosh tak doradzal)

Edit: Nie doczytalem ze bez kanalu, ale mozesz zobaczyc czy od gory da rade odpiac wąz od nagrzewnicy malej srednicy weze to i latwiej plyn zlapac.

Edit 2 Przepraszam LELEK

Edit 3 (by lelek) Spoko. smile.gif Dzięki

Napisano

> o ile sie nie myle uzytkownik Tosh tak doradzal

A pamiętasz jak użytkownik lelek doradzał aby ciąć cytaty? wink.gif

Dzięki.

Pozdroofka

Napisano

wymieniałem 22 grudnia u siebie w z16xe

w aso dokupiłem litr koncentratu, rozrobiłem z wodą detylowaną, uzupełniłem to co wyciekło i jeszcze zostało, także moim zdaniem szkoda zachodu z łapamien płynu

moja rada- zaopatrz się w metalową opaskę zaciskową, bo stara już tak dobrze nie będzie trzymała po zruszeniu węża (chodzi o ten gruby wąż idący z chłodnicy do termostatu)

Napisano

Jest kranik pod chłodnicą. Zakładasz na króciec wężyk (ważne!), podstawiasz miskę, wężyk do miski, odkręcasz korek na zbiorniczku i kurek pod chłodnicą i zapalasz papierosa. Po wymianie termostatu wlewasz płyn do zbiorniczka. Pozdr.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Ja wpadłem na genialny pomysł smile.gif mianowicie dźwignąłem przód samochodu jak najwyżej się dało żeby termostat był możliwie jak najbliżej poziomu zbiorniczka wyrównawczego smile.gif troszku się mimo wszystko wylało ale nie było tego więcej niż 0,5 litra smile.gif jakąś tam resztkę jeszcze miałem więc dolałem i było ok smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.