Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

2009-2010 Honda Civic 4D 1.8?

Featured Replies

Napisano

czesc,

tak sie zastanawiam nad takim autem - to co ma mi odpowiada, jednak nigdy nie jezdzilem japonczykiem/hondą. jak sprawuja sie te auta, co sie psuje? jak drogi jest serwis pogwarancyjny? hmm.gif

Napisano

Witam. Nie miałem aż tak młodego rocznika ale miałem 2003r w dieselku i bardzo miło wspominam Haneczkę. Zero problemów.

Napisano

> Witam. Nie miałem aż tak młodego rocznika ale miałem 2003r w dieselku i bardzo miło wspominam

> Haneczkę. Zero problemów.

krotko i na temat hehe.gifrotfl.giffacepalm.gif

Napisano

> krotko i na temat

A koledze co tak wesoło???.

Honda jak każda inna. Eno troszkę młodsza.

Nie słyszałem żeby w tej wersji pojawiały sie problemy ale zależy to pewnie na jaką ...rance sie trafi bo różnie teraz bywa.

A serwis to podejrzewam że nie będzie dużo droższy od poprzednika VII generacji co mnie na prawde zaskoczyło chodzi oczywiscie o ceny spraw tech. Karoseria juz inna bajka. Tu ceny potrafią osłabić. I pewnie bedzie to tak samo jak VII czy VIII generacja.

Napisano

> A koledze co tak wesoło???.

> Honda jak każda inna. Eno troszkę młodsza.

Tak, wlasciwie to sa identyczne, niewazne ze kolejna generacja i technologicznie ZUPELNIE inna grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> A koledze co tak wesoło???.

> Honda jak każda inna. Eno troszkę młodsza.

Tak, wlasciwie to sa identyczne, niewazne ze kolejna generacja i technologicznie ZUPELNIE inna hehe.gifok.gifgrinser006.gif

Napisano

> Tak, wlasciwie to sa identyczne, niewazne ze kolejna generacja i technologicznie ZUPELNIE inna

grinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

I co tylko tyle hehe.gifbiglaugh.gifhahaha.gif

No to powiem wam SZAŁ robita chłopaki. claps.gif

A gdybście sie przyłożyli to byście wiedzieli ze w modelach tych komputery przeklamują w spalaniu. Czasami palą sie sprzegła bo 140KM i 170 Nm swoje potrafi. Ale nie przecież to Honda, a Honda jest bez awaryjna.

Jak wczesniej pisałem zależy na jaka sztuke sie trafi. Jeden bedzie 10 lat jeździl bez problemu a drugi po 30tys zerwie rozrząd czy strzeli FOCHA innego pokroju.

A co do serwisu to jak przypuszczałem. Tanio !!!!

Skoda OCTAVIA z 99 roku ma droższy rozrząd.

Przyklad

http://allegro.pl/rozrzad-honda-civic-1-8-16v-mb67-i1379059884.html

Zajmuje sie autkami juz kilka lat. Sprowadzam różne marki w różnych rocznikach i czesto gęsto wymagają napraw mechanicznych. Więc twierdze nadal że to Honda jak każda inna. Faktem jest ze japońce cieszą sie mniejsza awaryjnościa niż niemcy czy Francuzy mimo to nie stawia ich na miejscu pancerników. To tylko samochód i prędzej czy później coś poleci. A zwłaszcza w nowych modelach gdzie nasrane jest elektroniki i ta nie daje sobie rady czasami w naszym klimacie. O zawieszeniach nie wspomnę.

Pozdrawiam

Napisano

> Czasami palą sie sprzegła bo 140KM i 170 Nm swoje potrafi.

Kosmiczne wartości, nie ma co grinser006.gif

Napisano

> To jest zestaw do B18

> R18 z 8 gen jest na łancuchu

Jeżeli jest jak kolega mówi to sorki za pomyłkę. Nie zmienia to faktu że to tylko samochód i prędzej czy później coś poleci.

Łańcuchy też pękają zlosnik.gif

Napisano

> Jeżeli jest jak kolega mówi to sorki za pomyłkę. Nie zmienia to faktu że to tylko samochód i

> prędzej czy później coś poleci.

> Łańcuchy też pękają

Juz sie nie kompromituj dalej...

Napisano

> No to powiem wam SZAŁ robita chłopaki.

To Ty robisz szal. Powiedziales glupote a teraz brniesz w to nadal...kolejnymi glopotami jak ta:

> Czasami palą sie sprzegła bo 140KM i 170 Nm swoje potrafi.

Bzdura. Pala sie jak jezdza idioci. Nie jest to wada. Wadliwe jest sprzeglo w dieslu, ale ono tez sie nie pali przez zla tarcze. W nim zwyczajnie za slaby jest docisk (poprawione od produkcji 2009). Takze sorry, nie zablysnales grinser006.gif

> Ale nie przecież to Honda, a Honda

> jest bez awaryjna.

Bezawaryjna jesli cokolwiek. Skoro sie juz glupio czepiasz (bo inaczej tego komentarza nazwac nie mozna) to chociaz pisz poprawnie.

> Jak wczesniej pisałem zależy na jaka sztuke sie trafi. Jeden bedzie 10 lat jeździl bez problemu a

> drugi po 30tys zerwie rozrząd czy strzeli FOCHA innego pokroju.

Szkoda tylko, ze zarowno 1.8 jak i diesel sa lancuchach, ktore znane sa z absolutnie bezawaryjnej pracy. I moga strzelic jedynie w wyniku debilizmu uzytkownika (gwaltowne przekrecenie silnika, dwojka zamiast czworki albo podobna akcja).

> Przyklad

> http://allegro.pl/rozrzad-honda-civic-1-8-16v-mb67-i1379059884.html

Hahahahaha, troche nie ten model. Pomyliles sie tylko o 8 lat i 2 generacje, luzik grinser006.gif

> Zajmuje sie autkami juz kilka lat. Sprowadzam różne marki w różnych rocznikach i czesto gęsto

> wymagają napraw mechanicznych.

I dlatego mowisz, ze costam zawsze musi sie w aucie zepsuc? Hmmmmm, popatrz, ja sie nie zajmuje autami i tez to wiem. Czasem jednak chodzi o konkrety...i to prawdziwe a nie jak to kolejne:

> O zawieszeniach nie wspomnę.

I kolejna bzdura. Hondy akurat zawieszenia maja praktycznie pancerne. Nawet gumy stabilizatorow wytrzymuja bardzo duzo, podobnie jak tuleje wahaczy. Amortyzatory nawet w autach jezdzacych 10 lat od nowosci w PL zachowuja pelna sprawnosc...to ze jest wielowahacz nie znaczy, ze sie sypie. To nie Alfa grinser006.gif

Napisano

> I kolejna bzdura. Hondy akurat zawieszenia maja praktycznie pancerne. Nawet gumy stabilizatorow

> wytrzymuja bardzo duzo, podobnie jak tuleje wahaczy. Amortyzatory nawet w autach jezdzacych 10

> lat od nowosci w PL zachowuja pelna sprawnosc...to ze jest wielowahacz nie znaczy, ze sie

Dokładnie ok.gif

Nie znam nikogo kto by wymieniał amortyzatory w cvc 7 czy nawet 6 gen z

powodu nadmiernego ich zużycia... więcej, cała masa 5 gen. śmiga jeszcze

na fabrycznych amortyzatorach które wykazują całkiem dobrą sprawność.

Bardzo trudno je ubić, nawet na polskich drogach zlosnik.gif

Jeśli chodzi o 8 gen. to na silniki i zawieszenia uzerzy skarżą się chyba najmniej nono.gif

ZTCW: o wadach i zaletach 8 gen było już kilka dość obszernych tematów, tu

i na motokąciku...

Napisano

> Przyklad

> http://allegro.pl/rozrzad-honda-civic-1-8-16v-mb67-i1379059884.html

Hahahahaha, troche nie ten model. Pomyliles sie tylko o 8 lat i 2 generacje, luzik

Tu sie przyznaje popełniłem głupotę. Za co przepraszam i juz wcześniej za to przeprosiłem. Mój błąd pad.gif

Co do zawiasu to prześledzę ten temat dokładniej bo jakoś w to nie wierzę.

A co skrzyni to kolego tralalala. Nadal pozostanę na tym że skrzynki mają często awarie skrzyni biegów kończące się spaleniem sprzęgła i to nie tylko w dieslu bo i w benzynie. Mało tego bardzo często przy małych przebiegach rzędu 20-40 tyś. Być może 2010r. został poprawiony ten problem ale z roku 09 występuje właśnie silnik 1.8 i kilka osób o tym pisze. A że mnie ta sprawa strasznie wciągnęła szukać będe dalej. Nie po to żeby sie tu wykłócać bo nie po to jest ten kącik ale po to żeby rozwiązać pewien problem.

Normalne że każdy będzie przystawał przy swoim i nie twierdze tez że HONDA to zły samochód, sam tęsknie za moją Hondą i pewnie nie długo znowu jaką sobie sprawię ale już nie DIESLA.

Padło pytanie co się psuje ???? Więc próbuje się dowiedzieć.

Napisano

> A co skrzyni to kolego tralalala. Nadal pozostanę na tym że skrzynki mają często awarie skrzyni

> biegów kończące się spaleniem sprzęgła i to nie tylko w dieslu bo i w benzynie. Mało tego

> bardzo często przy małych przebiegach rzędu 20-40 tyś. Być może 2010r. został poprawiony ten

> problem ale z roku 09 występuje właśnie silnik 1.8 i kilka osób o tym pisze.

Skrzynia potrafi haczyc albo chodzic nieprecyzyjnie przy wbijaniu niektorych biegow, glownie trojki (tak, to jest bardzo niehondowe, zgadza sie) ale nie ma w benzynowych civicach problemow konstrukcyjnych ze sprzeglami. Te sprzegla faktycznie nie sa pomyslane z naddatkiem (jak zreszta wszystko w dzisiejszej motoryzacji, te czasy niestety minely) wiec jak ktos nie umie albo jest katem to zajedzie takie sprzeglo i w 20kkm. I potem idzie fama, ze sie sprzegla sypia, co nie jest prawda. Za to w dieslu jak najbardziej - sprzegla i dwumasy leca jak dzikie, honda nawet bezczelnie poszerzyla zakres dopuszczalnego luzu dwumasy do takich wartosci, ze juz chyba nikt nie otrzyma wymiany gwarancyjnej.

> Normalne że każdy będzie przystawał przy swoim i nie twierdze tez że HONDA to zły samochód,

Ja nie obstaje przy swoim, nie mam civica 4d 1.8.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam UFO z tym silnikiem i skrzynia MT6. Kupowalem auto jako nowe, obecnie mam ponad 31tys km.

Zasadniczo silnik jest bezobslugowy. Co 20 tys zmieniasz plyny, filtry i tyle. Co 120tys zmieniasz swiece (sa tylko 4). Jesli auto jezdzi tylko na krotkich dystansach to producent zaleca skrcenie okresow wymiany plynow do 10tys km. uzycie oleju jest widoczne na bagnecie, ale nie jest na tyle duze aby byly konieczne dolewki oleju. Od nowosci do pierwszej wymiany poziom oleju spadl z 3/4 do 1/4.

Zuzycie paliwa wacha sie od 6,1 litra do okolo 13l na kazde 100km.

Przy jezdzie z tempomatem ustawionym na licznikowe 125kmh autostrada osiagnalem 6,1 (trasa o dlugsci 560km, srednia predkosc 107kmh). Przy codziennej spokojnej jezdzie podmiasteczkowej (zadnych korkow ani swiatel) wychiodzi okolo 7-7,5l. Przy dynamicznej jezdzie szosa okolo 8,5-9 (wyprzedzanie innych aut, dosc czeste redukcje i wysokie krecenie). Przy katowaniu miedzy 10 a 12,5l (pelne wykorzystanie mocy silknika na szosie lub jazda autostrada z tempomatem ustawionym na 5 biegu z tempomatem ustawionym na 205kmh).

Silnik sam w sobie racuje miekko i przyjemnie. Rozwija moc rownomiernie i jak kazdy benzyniak o tej pojemnosci lapie drugi oddech w okolicy 4500rpm. Pozniej jeszcze powyzej 5500rpm jest kolejny zastrzyk mocy. Moc maksymalna lezy przy 6300rpm. Silnik latwo i chetnie wchodzi na obroty.

Skrzynia jest zestopniowana bardzo fajnie i doskonale pasuje do silnika. Pierwszy bieg jest bardzo dlugi (65kmh), drugi zasadniczo tez (101kmh). To sprawia, ze sprint do setki zajmuje tylko 8,9sekundy (wersja 5d) i nie trzeba sie specjalnie wysilac aby taki wynik osiagnac. Problemow z trakcja nie ma bo pierwsze dwa biegi sa dlugie. Kolejne biegi sa juz o wiele krotsze i dosc ciasno zestawione. Sprawia, to ze przy dynamicznej jezdzie i kreceniu "do konca" obroty nie spadaja nizek niz okolo 5000rpm. Z drugiej strony mozemy bez problemu wrzucic 6 bieg przy kmh i po rownej drodze jechac bez szarpniec i zgrzytow.

Zarowno 5 jak i 6 bieg sa nadbiegami do oszczedzania paliwa.Praca skrzyni jest dokladna i precyzyjna, ale wymaga uwagi. Po pierwsze TRZEBA wciskac sprzeglo do deski przy zmianie biegu. Po drugie trzeba prowadzic lewarek dokladnie. Niechkljne zmiany biegow owocuja zgrzytami.

Caly uklad napedowy pracuje bardzo cicho i przyjemnie do... 135kmh czyli do okolo 3500rpm. Pozniej robi sie troche glosniej i niektorym moze to przeszkadzac. Mi osobiscie nie przeszkadza.

Zasadniczo r18 to moim zdaniem swietna jednostka napedwa. Jest tania w obsludze i serwisie. Ma osiagi na poziomie jednostek o pojemnosci 2,0 ale przy oszczednej jezdzie lub na trasie pali tyle co silniki 1,6.

O innych rzeczach sie nie wypowiem bo mam na Civicu ladniejsza karoserie wink.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za zaj*&@^@^ty opis, o cos takiego mi chodzilo ok.gifcool.gif jestem w 100% przekonany do tego auta, co prawda wybralem 5d ale zawsze zeby.GIF auto odbieram w przyszlym tygodniu i juz nie moge sie doczekac smile.gif

Napisano

> dzieki za zaj*&@^@^ty opis, o cos takiego mi chodzilo jestem w 100% przekonany do tego auta,

> co prawda wybralem 5d ale zawsze auto odbieram w przyszlym tygodniu i juz nie moge sie

> doczekac

Ktora wersje zamowiles?

Nie daj naciagnac na wymiane oleju po 2 tys km. Producent tego nie wymaga chociaz wielu dilrow priobuje klientom wmawiac, ze to koniecznosc.

Napisano
  • Autor

> Ktora wersje zamowiles?

> Nie daj naciagnac na wymiane oleju po 2 tys km. Producent tego nie wymaga chociaz wielu dilrow

> priobuje klientom wmawiac, ze to koniecznosc.

dealer powiedzial mi, ze pierwszy raz widzimy sie za 20kkm smile.gif

Napisano

> dealer powiedzial mi, ze pierwszy raz widzimy sie za 20kkm

Optymista rotfl.gif - ja od połowy sierpnia z serwisem widziałem się kilkanaście razy. zlosnik.gif Dotychczasowy przebieg - 2 kkm z niewielkim hakiem i nie chce rosnąć, bo auto jeździ głównie do serwisu i spowrotem...

Napisano
  • Autor

> Optymista - ja od połowy sierpnia z serwisem widziałem się kilkanaście razy. Dotychczasowy

> przebieg - 2 kkm z niewielkim hakiem i nie chce rosnąć, bo auto jeździ głównie do serwisu i

> spowrotem...

A napiszesz czemu?

Napisano

> A napiszesz czemu?

Bo Civic 5D jest dosyć tandetny po prostu - z jednej strony jest cała masa niedoróbek po fabryce, (część da się poprawić, części nie), z drugiej strony wiele rzeczy z założenia jest wykonanych przy założeniu przesadnej bylejakości, co kończy się dziwacznymi problemami. Z ostatnich np. mam szron w reflektorach (w środku):

image154h.jpg

choć ogólnie na tle całokształtu jest to w sumie drobiazg.

Najprawdopodobniej będę się musiał tego auta po prostu pozbyć, bo potrzebuję właśnie samochodu do jeżdżenia, a nie pomnika tandetnej motoryzacji. sick.gif

Napisano
  • Autor

no dobra, a co sie konkretnie psuje w Twoim egzemplarzu? bo o lampach slyszalem

Napisano

> no dobra, a co sie konkretnie psuje w Twoim egzemplarzu? bo o lampach slyszalem

Samochód był unieruchamiany wielokrotnie z powodu problemów z instalacją elektryczną (niemożność uruchomienia silnika, całe litanie komunikatów o błędach, migające błedy poduszek w czasie jazdy, itd.), zaczęła odklejać się warstwa zabezpieczająca na podwoziu, w paru miejscach wylazła korozja. Tyle z grubszych rzeczy.

Z drobiazgów to np. te reflektory (te na zdjęciu to już po wymianie - widać, na ile to pomogło), zostające w ręku klamki tylnych drzwi, wycieraczki, rozłażąca się na szwach tapicerka, itd.

Gdyby nie problemy, to w tej chwili przebieg oscylowałby wokół 17-18 kkm - a jako że auto częściej stoi w serwisie niż nadaje się do jazdy, to zrobiło dopiero 2300 km, po prostu więcej się nie dało.

Napisano

> Samochód był unieruchamiany wielokrotnie , po prostu więcej się nie

> dało.

fiu fiu zacwierkal wrobelek icon_eek.gif to ja uz nie chce ufo skromny.gif

Napisano

blush.gif

Niezły egzemplarz.

W mojej najbliższej rodzinie są 2 Civici 1.8 z 2008r. - jeden 4d, drugi 5d i nic złego się nie dzieje.

Napisano

> W mojej najbliższej rodzinie są 2 Civici 1.8 z 2008r. - jeden 4d, drugi 5d i nic złego się nie

> dzieje.

Podobno 4d są wykonane nieco staranniej - tak przynajmniej mówili mi w ASO, z którego korzystam. zlosnik.gif Nie wiem, ile w tym prawdy, oglądałem podłogę egzemplarza w salonie, faktycznie wygląda to lepiej niż w 3D/5D i pod maską jakby więcej miejsca. hmm.gif

Mogę wrzucić fotki podłogi mojego. biglaugh.gif

Napisano

> Mogę wrzucić fotki podłogi mojego.

dajesz zlosnik.gif

Napisano

> dajesz

Troche chaotycznie i nie na podnośniku, ale coś tam widać. Ten samochód NIE JEST nieudolnie naprawiony po wypadku, inne egzemplarze oglądane w salonie mają podobnie...

dsc6747s.th.jpg dsc6748.th.jpg dsc6749.th.jpg dsc6750d.th.jpg dsc6751g.th.jpg dsc6752.th.jpg

dsc6753k.th.jpg dsc6754f.th.jpg dsc6755m.th.jpg dsc6756.th.jpg dsc6757.th.jpg dsc6758.th.jpg

dsc6759.th.jpg dsc6760.th.jpg dsc6761i.th.jpg dsc6762.th.jpg dsc6763z.th.jpg dsc6764.th.jpg

dsc6765i.th.jpg dsc6766s.th.jpg dsc6767.th.jpg dsc6768.th.jpg dsc6770.th.jpg

Napisano

> Troche chaotycznie i nie na podnośniku, ale coś tam widać. Ten samochód NIE JEST nieudolnie

> naprawiony po wypadku, inne egzemplarze oglądane w salonie mają podobnie...

ja sie nie znam ale chyba wszystko w porzadku,

moze baranek za rzadki zlosnik.gif

Napisano

> ja sie nie znam ale chyba wszystko w porzadku,

Tylko że z progów już wszystko oblazło i było nakładane od nowa. facepalm.gif Ta gumowata substancja się odkleja miejscami, wystarczy pomacać. Do tego wzmocnienie pod przednim zderzakiem jest nowe - fabryczne było zardzewiałe już przy wydawaniu auta, przez kratkę w zderzaku było widać, jak sie patrzyło pod kątem do góry.

> moze baranek za rzadki

Widać, że nie żałowali sobie zlosnik.gif :

dsc5329.jpg

tyle, że się nie trzyma. frown.gif

Napisano

> Najprawdopodobniej będę się musiał tego auta po prostu pozbyć, bo potrzebuję właśnie samochodu do

> jeżdżenia, a nie pomnika tandetnej motoryzacji.

Przemecz sie jeszcze z rok to oddasz go w rozliczeniu za nowego Civica IX gen hehe.gif

Napisano
  • Autor

> fiu fiu zacwierkal wrobelek to ja uz nie chce ufo

jedna jaskółka wiosny nie czyni zeby.GIF

Napisano

> a zakładałeś sam jakies alarmy/blokady poza ASO?

Alarm w wersji Executive jest fabryczny.

Napisano
  • Autor

> Alarm w wersji Executive jest fabryczny.

tylko pytam ale IMO masz mega pecha

Napisano

> tylko pytam ale IMO masz mega pecha

Niekoniecznie 'mega' - problemy z nichlujnym montażem w Hondach nie robionych w Japonii to nie jest nic nadzwyczajnego.

Napisano
  • Autor

> Niekoniecznie 'mega' - problemy z nichlujnym montażem w Hondach nie robionych w Japonii to nie jest

> nic nadzwyczajnego.

z montażem a i owszem, to zalezy "jak się kucharzowi naleje zeby.GIF"

co do czesci to IMO silniki/skrzynie przychodzą z japonii?

Napisano

> z montażem a i owszem, to zalezy "jak się kucharzowi naleje "

Niektóre rzeczy robi się tak, jak się robi, z założenia - zapięcie pasa i elegancko osłonięte przewody:

dsc0986w.jpg

zlosnik.gif

> co do czesci to IMO silniki/skrzynie przychodzą z japonii?

IMO podstawowym problemem jest niechlujne wykonanie nadwozia - jak już wspomniałem wyżej, podobno 4D są pod tym względem lepsze hmm.gif (to opinia salonu, ale pobieżne oględziny wydają się to potwierdzać). Jednym ze scenariuszy, jakie rozważam, jest właśnie zakup 4D w takiej samej konfiguracji w charakterze backupu. mlot.gif

Napisano

> co do czesci to IMO silniki/skrzynie przychodzą z japonii?

Nie przychodzą, powstaja na miejscu w Swindon.

Napisano
  • Autor

> Nie przychodzą, powstaja na miejscu w Swindon.

are you sure?

mozna gdzies o tym poczytac?

Napisano

> are you sure?

> mozna gdzies o tym poczytac?

Google sie zepsuł? facepalm.gifold.gif

Pierwszy artykul z brzegu:

The factory is rare in the UK because it is a fully integrated car manufacturing base - hosting casting, engine assembly, painting and frame assembly.

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsb...ys-revival.html

Napisano
  • Autor

> Google sie zepsuł?

> Pierwszy artykul z brzegu:

> The factory is rare in the UK because it is a fully integrated car manufacturing base - hosting

> casting, engine assembly, painting and frame assembly.

> http://www.telegraph.co.uk/finance/newsb...ys-revival.html

czym się różni engine assembly od engine manufacturing ?

ja z kolei słyszałem (od kogoś ze Swindon, ale Castrol), że tam silników się nie robi, przychodzą w paczkach z Japonii hmm.gif

Napisano

> czym się różni engine assembly od engine manufacturing ?

> ja z kolei słyszałem (od kogoś ze Swindon, ale Castrol), że tam silników się nie robi, przychodzą w

> paczkach z Japonii

W civicach 7gen bylo tak, ze tylko do EP3 (TypeR) silnik (nie pamietam czy skrzynia tez) przychodzil z JP, i dlatego CTR nie lapal sie na kontyngent bezclowy, bo mial zbyt duzy udzial czesci z poza EU.

Napisano

> Optymista - ja od połowy sierpnia z serwisem widziałem się kilkanaście razy. Dotychczasowy

> przebieg - 2 kkm z niewielkim hakiem i nie chce rosnąć, bo auto jeździ głównie do serwisu i

> spowrotem...

masz jakiś strasznie pechowy egzemplarz. U mnie jest podobnie jeśli idzie o jakość jakiśt, pasowanie elementów itp. Ale problemów z elektryką zero. Ponad 30000 km jazdy i auto było w warsztacie 3 razy. Wymiana przednich tarczy które sam zniszczyłem, przegląd, wymiana tylnych klocków. Jak jest z ruda pod podłogą nie wiem bo jakoś jej specjalnie nie szukałem. W każdym razie przy ostatnich oględzinach nic nie rzuciło mi się w oczy.

• 2 miesiące później...
Napisano

pozwólcie że odkopę ten temat - powiedz mi gdzie masz wszystkie plastiki z podłogi? bo u mnie to nawet wachacze z przodu ledwo co za nie wystają? icon_eek.gif

Napisano

> pozwólcie że odkopę ten temat - powiedz mi gdzie masz wszystkie plastiki z podłogi?

Wszystkie, które zamontowała fabryka są tam, gdzie być powinny - tzn. głównie jest to osłona pod silnikiem. Oglądałem parę innych ezgemplarzy i nie widziałem niczego więcej...

Napisano

> pozwólcie że odkopę ten tema - powiedz mi gdzie masz wszystkie plastiki z podłogi? bo u mnie to

> nawet wachacze z przodu ledwo co za nie wystają?

Modele z lat 06-09 mają inne osłony spodu niż późniejsze (model po FL). Różnice są najbardziej widoczne w tylnej części auta, ale nie są to jakieś kolosalne zmiany. Modele z różnymi silnikami też mają różne osłony. Np. 1,4 jest "szczelniej" obudowany niż 1,8. Nie wiem jak to się ma do modelu z silnikiem diesla bo nie oglądałem ich od spodu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.