Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Moja Croma ZYJE !!! :) :)

Featured Replies

Napisano

Odnosnie moich postow ostatnich smile.gif Wlasnie wrocilem od CINKA smile.gif Croma jezdzi jak nigdy. Przyczyna problemow byl... DPF ktory ulegl uszkodzeniu przez EGR. DPF do tego stopnia sie uszkodzil ze nie przepuszczal spalin. Ten syk to nie byl spod maski ale z filtra, spaliny wypalily sobie w nim dziurke bo musialy gdzies uchodzic. Temperatura filtra wynosila 1270 stC yikes.gifyikes.gif

Aktualnie EGR jest zaslepiony, DPF wyciety calkowicie. Soft zmieniony i zmodyfikowany przez Marcina.

Efekt: Auto pieknie ciagnie od dolu, az milo sie wkrecac. Spalanie w drodze powrotnej wynioslo mi 5,5 l/100. Duzo mnie niz normalnie (srednio ok 7).

Ogolnie wielkie PODZIEKOWANIA dla Marcina za pomoc i mila atmosfere 20.GIF20.GIF20.GIF

PS - Croma przyjechala do cinsoftu na lawecie smile.gif Minawszy Lubliniec na DK11 za pierwszym przejazdem kolejowym auto umarlo totalnie. Odpalal ale jechac nie chcial wcale. Na szczescie Autopomoc z PZU przyjechala w 40 min, zaladowala mnie i zawiozla do Gliwic (totalnie bezplatnie).

Pozdr

Napisano

A masz ja z Chipowana czy seryjna moc?

Napisano
  • Autor

> A masz ja z Chipowana czy seryjna moc?

Narazie seryjna bo trzeba klapy jeszcze zrobic i ogolnie troszke mechanicznych rzeczy smile.gif Ale ta seryjna moc teraz az wyrywa z butow, on od poczatku byl przymulony

Napisano

> Narazie seryjna bo trzeba klapy jeszcze zrobic i ogolnie troszke mechanicznych rzeczy Ale ta

> seryjna moc teraz az wyrywa z butow, on od poczatku byl przymulony

Czyli jestes zadowolony,bo od CINKA chyba nikt nie zadowolony wyjechal

Napisano
  • Autor

> Czyli jestes zadowolony,bo od CINKA chyba nikt nie zadowolony wyjechal

Bardzo zadowolony smile.gif Zreszta napisalem juz w poscie smile.gif

Napisano

> Bardzo zadowolony Zreszta napisalem juz w poscie

Moglismy spota jakiegos zrobic, jak juz wracales od CINKA

Napisano

> Bardzo zadowolony Zreszta napisalem juz w poscie

to teraz czekac az przyjdzie lisek i powie ze wyciety EGR to zuo oink.gif

PS. Lisek : NO! EGR CLUB 033102bebe_1_prv.gifhehe.gif20.GIF

PPS. Lisek - osobiscie nic nie mam i nigdy nie mialem do Ciebie.. ot taki spam watek hehe.gifpub2.gif

Napisano

> to teraz czekac az przyjdzie lisek i powie ze wyciety EGR to zuo

> PS. Lisek : NO! EGR CLUB

> PPS. Lisek - osobiscie nic nie mam i nigdy nie mialem do Ciebie.. ot taki spam watek

Ja Ci dam spam wątek zlosnik.gif.

Napisano

> Ja Ci dam spam wątek .

nobo u was nie ma spam-hauzu to nie wiadomo jak tu pisac oslabiony.gifswiety.gif

Napisano
  • Autor

A ja tam sie ciesze z braku egra smile.gif

Napisano
  • Autor

> Ile kosztowała ta " operacja" jeśli można wiedzieć?

Cena ustalana jest indywidualnie ze wzgledu na rodzaj samochodu i wielkosc modyfikacji. Najlepiej zapytaj CINKA na PW. W moim przypadku bylo to ~1500zl

Napisano

> nobo u was nie ma spam-hauzu to nie wiadomo jak tu pisac

Jak to nie wiadomo ? - trzeba pisać na temat waytogo.gif

Napisano

Cieszę się że pomogłem a pacjent żyje. Trzeba teraz ogarnąc kolejne sprawy mechaniczne aby auto znowu nie zaskoczyło i można bawic się w remap. Zaskoczenie w przypadku owych klap może byc już bardzo kosztowne tym razem... crazy.gif

Pozdro

Napisano

> Croma jezdzi jak nigdy.

To teraz pozostaje już tylko cieszyć się jazdą ok.gif

> Przyczyna problemow byl... DPF ktory ulegl uszkodzeniu przez EGR.

hmm.gif A coś bliżej ? - bo to nie jest jakąś regułą .

> DPF do tego stopnia sie uszkodzil ze nie przepuszczal spalin.

Fajnie to widać po podpięciu FES-a i odczycie ciśnienia różnicowego na DPF-ie wink.gif

Napisano
  • Autor

> Cieszę się że pomogłem a pacjent żyje. Trzeba teraz ogarnąc kolejne sprawy mechaniczne aby auto

> znowu nie zaskoczyło i można bawic się w remap. Zaskoczenie w przypadku owych klap może byc

> już bardzo kosztowne tym razem...

> Pozdro

Dokladnie, bede w przyszlym tygodniu wiec bedziemy dalej robic smile.gif

Iron na Twoje pytanie niech CINEK odpowie bo ja nie mam pojecia co tam sie stalo smile.gif

Napisano

> To teraz pozostaje już tylko cieszyć się jazdą

> A coś bliżej ? - bo to nie jest jakąś regułą .

> Fajnie to widać po podpięciu FES-a i odczycie ciśnienia różnicowego na DPF-ie

EGR zabity przez co auto srało dymem - auto euro4 tak więc całośc wyłapuje filtr. Nasycenie wzrasta bardzo szybko, auto próbuje reaktywowac z czasem jak usterka nie jest usunięta reaktywacje są częstsze aż do czasu całkowitego zabicia filtra. Wkład zostaje wręcz zalepiony przez co nie przepuszcza spalin (jest to całkowita śmierc filtra cząstek). Fala wsteczna w układzie bardzo duża, czujniki różnicowe szaleją, spaliny nie mają ujścia przez co auto ledwo jedzie, nie wkręca się na obroty czasem nawet i gaśnie. Jeśli dodamy do tego fakt iż auto ma 150kkm przelotu, filtr jest już raczej na końcu swojego żywota to taka awaria strasznie szybko powoduje jego agonię. W przypadku Michała jeszcze dochodzi skrzynia automat która nie pozwala wkręcic motoru na obroty przez co autem da się jechac ledwie 20km/h. Z punktu widzenia bezpieczeństwa to dobrze, w autach z manualem jeśli kierowca nie wie i nie rozluźni wydechu (dziura przed filtrem, rozkręcenie wydechu czy cokolwiek innego) a próbuje na siłę jechac co przy odrobinie zawziętości jest możliwe finalnie może się skończyc nawet i na pożarem (filtr rozgrzany do czerwnoności, zapłon sadzy w wydechu). Jedno takie auto już gasiłem (astra), nie polecam...

Pozdro

Napisano

> to teraz czekac az przyjdzie lisek i powie ze wyciety EGR to zuo

Zło to niesprawny EGR... wycięcie EGR-a to błąd hehe.gif

> PS. Lisek : NO! EGR CLUB

> PPS. Lisek - osobiscie nic nie mam i nigdy nie miałem do Ciebie.. ot taki spam watek

Wszyscy mnie opuszczają ... sam zostałem na polu bitwy .... EGR ON CLUB zlosnik.gif

A co do filtra cząstek stałych to gdybym go miał to bym go również usuną ..... bo to zło zlosnik.gif ale moja wersja nie ma takich ekstra bonusów jak klapy wirowe i filtry ( długo jej szukałem ) więc spokojnie w nieco ponad 6 litrach sie mieści na 100-kę

Napisano

> Wszyscy mnie opuszczają ... sam zostałem na polu bitwy .... EGR ON CLUB

Ja jeszcze jestem 30.GIFbrawo.gif

Napisano

Nie Ty jeden. Jest już nas dwóch smile.gif Chociaż... Tankując na Statoil częstotliwość czyszczenia EGR to jakieś 2-3 miesiące. Teraz tankuję Vervę na Orlenie - 5-6 miesięcy. Ale to dotyczy Stilo. W Cromie działania uboczne zapchanego EGR nie są narazie zauważalne. A że DPF'u nie ma... Więc nie ma też problemów.

I nigdy go nie zaślepię!! smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.