Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jawa Ts 350

Featured Replies

Napisano

Mam okazje wyciągnąć taką tylko...jaka jest rozsądna kwota za moto które nie ma kwitów wygląda jak na zdjęciu( bo to dokładnie o ten egzemplarz się rozchodzi) i jeszcze do tego jeździ sobie całkiem nie źle:))

56a08d3d45b78383med.jpg

Napisano

> Mam okazje wyciągnąć taką tylko...jaka jest rozsądna kwota za moto które nie ma kwitów wygląda jak

> na zdjęciu( bo to dokładnie o ten egzemplarz się rozchodzi) i jeszcze do tego jeździ sobie

> całkiem nie źle:))

Wiesz...w przypadku takich sprzętów to kwota zależy od wielu czynników. Jednym z nich są papiery (z reguły z papierem jest drożej, ale są wyjątki - np. ja zlosnik.gif). Poza tym to co dla kogoś będzie okazją, dla innego będzie przepłaceniem - więc sprzęt jest tyle warty, ile kupujący jest skłonny za niego zapłacić zlosnik.gif.

Zawsze pytam sprzedającego, ile chciałby uzyskać pieniędzy. Potem próbuję sprowadzić go na ziemię zlosnik.gif W przypadku tej Jawy (ładna jest ok.gif, szkoda, że bez papieru) kilka stówek to max - tak mi się wydaje. Popatrz na allegro, uśrednij cenę i oczywiście bierz to moto, bo szkoda jej na złom zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

(z

> reguły z papierem jest drożej, ale są wyjątki - np. ja ).

nie rozumiem

> Zawsze pytam sprzedającego, ile chciałby uzyskać pieniędzy. Potem próbuję sprowadzić go na ziemię

też tak robię.

> W przypadku tej Jawy (ładna jest , szkoda, że bez papieru) kilka stówek to max - tak mi się

> wydaje.

no właśnie kilka stówek...to ile?? 300-500, czy moze 900:))

Napisano

> (z

> nie rozumiem

kupiłem zarejestrowaną WSK '78 z dowodem rejestr. opłaconym OC od pierwszego właściciela za.... 50zł zlosnik.gif

> też tak robię.

> no właśnie kilka stówek...to ile?? 300-500, czy moze 900:))

ale wątpię czy ktoś Ci poda konkretną kwotę! - czy jak Ci napiszę daj 400zł, to sprzedający Ci za tyle sprzeda, jeżeli oczekiwał 800?? Albo będziesz się upierał przy kwocie wyczytanej na forum a sprzedający będzie życzył sobie 20zł więcej i z tego powodu nie kupisz??

odpal allegro, porównaj ceny, uśrednij i będziesz wiedział ile to warte

Napisano
  • Autor

tzn, gość powiedział tysiąca...a ja mu od razu że tyle to nie dam mu. bo nie ma kwitów..i tyle to chodzą igły z papierem.

powiedział że się zastanowi i da mi odpowiedź...i tak właśnie mam w planie powiedzieć mu 200-300zł mnie niż mi zaproponuje i wtedy zobaczę.

nie mam zamiaru się sugerować tym, że mi powiesz 400zł i nie kupie jej za 420.

Napisano

> tzn, gość powiedział tysiąca...a ja mu od razu że tyle to nie dam mu. bo nie ma kwitów..i tyle to

> chodzą igły z papierem.

> powiedział że się zastanowi i da mi odpowiedź...i tak właśnie mam w planie powiedzieć mu 200-300zł

> mnie niż mi zaproponuje i wtedy zobaczę.

> nie mam zamiaru się sugerować tym, że mi powiesz 400zł i nie kupie jej za 420.

Za ok. 1000zł to jak piszesz - trafisz dobry stan z dokumentacją ok.gif

Napisano
  • Autor

czyli rozsądną ceną będzie 600zł jak zaproponuję.

512d9343ed73e204med.jpg

W sumie to ta Jawa dobrze będzie mieć u mnie w garażu, towarzystwo innych sprzętów hahaha.gif

550b168f84baf60emed.jpg

Napisano

> Mam okazje wyciągnąć taką tylko...jaka jest rozsądna kwota za moto które nie ma kwitów wygląda jak

> na zdjęciu( bo to dokładnie o ten egzemplarz się rozchodzi)

Ale gdzie są papiery?

Żeby to zarejestrowac to trzeba kupić drugi motocykl z papierami za kilka stów. I przełożyć wszytsko do nowej ramy. Koszta + czas.

Poobdzierany błotk, obdarte plastiki. Lusterka pourywane. Rama pod tylnią kanapą też obgięta czy tylko plastiki krzywe? bo one się wyginały od ciężkich pasażerów ;-)

A tłumniki nie mają jakiś sladów szlifowań?

Napisano
  • Autor

> Ale gdzie są papiery?

x lat temu została podobno wyrejestrowana

> Żeby to zarejestrowac to trzeba kupić drugi motocykl z papierami za kilka stów. I przełożyć

> wszytsko do nowej ramy. Koszta + czas.

niekoniecznie. przecież można to zarejestrować na żółty kwit. Rzeczoznawca itp. Troszke drożej, ale obejdzie sie zakup "dawcy papierów"

> Poobdzierany błotk, obdarte plastiki. Lusterka pourywane. Rama pod tylnią kanapą też obgięta czy

> tylko plastiki krzywe? bo one się wyginały od ciężkich pasażerów ;-)

chyba nie jest rama pogięta...mam tylko to zdjęcie. na oględziny pojadę w wolny dzień

> A tłumniki nie mają jakiś sladów szlifowań?

raczej oryginał.

A za jaką kwotę "warto" stać się jej posiadaczem???

Napisano

> niekoniecznie. przecież można to zarejestrować na żółty kwit.

Chyba ciut za młode jeszcze toto jest. No, chyba, że Oskaldowicz był jej właścicielem zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Chyba ciut za młode jeszcze toto jest. No, chyba, że Oskaldowicz był jej właścicielem

ale zaraz będzie mieć 25lat...

Napisano

> ale zaraz będzie mieć 25lat...

Hehehe, potrzymam moją Jawę - mam identyczną jak ta na zdjęciu. Za kilka lat bedzie zabytkiem. zlosnik.gif

Napisano

> niekoniecznie. przecież można to zarejestrować na żółty kwit. Rzeczoznawca itp. Troszke drożej, ale

> obejdzie sie zakup "dawcy papierów"

Z naciskiem na można. grinser006.gif

Żyje właściciel?

Napisano
  • Autor

> Z naciskiem na można.

> Żyje właściciel?

tak, i ma się całkiem nie źle!!

Napisano

> x lat temu została podobno wyrejestrowana

Jeżeli była wyrejestrowana, to jest szansa na ponowną rejestrację ok.gif i to na zwykłe blachy. Nie znam szczegółów, ale wiem, że jest taka opcja - ważne, by sprzęt był wyrejestrowany przed jakąś datą (1993r??) Poszukaj info w sieci, albo zagadaj do kolegi El_Bombino - ma spore doświadczenie w rejestracji zabytkowych pojazdów

Napisano

> tak, i ma się całkiem nie źle!!

To pisz umowę, póki ma się nieźle. ok.gifgrinser006.gif

Zawsze wydawało mi się, że najważniejszy jest "kwit", teraz mam "kwit" na jednego z simsonów i dupa blada - wł. zmarł daaawno temu. no.gif

Napisano

> To pisz umowę, póki ma się nieźle.

> Zawsze wydawało mi się, że najważniejszy jest "kwit", teraz mam "kwit" na jednego z simsonów i dupa

> blada - wł. zmarł daaawno temu.

No i co z tego? Jeździć możesz legalnie jak zrobisz przegląd i ubezpieczysz zlosnik.gif - nie możesz tylko sprzedać a to chyba i tak Cię nie interesuje zlosnik.gif

Napisano

> No i co z tego? Jeździć możesz legalnie jak zrobisz przegląd i ubezpieczysz - nie możesz tylko

> sprzedać a to chyba i tak Cię nie interesuje

Na jednokartkowym dowodzie ze starymi numerami? cfaniaczek.gif

Oj, nie wydaje mi się. grinser006.gif

Napisano

> Na jednokartkowym dowodzie ze starymi numerami?

> Oj, nie wydaje mi się.

aaa.... takie buty 270751858-jezyk.gif

sprawdź dobrze, czy przed śmiercią właściciel nie podpisał z Tobą umowy rotfl.gif

Napisano

> aaa.... takie buty

> sprawdź dobrze, czy przed śmiercią właściciel nie podpisał z Tobą umowy

Ano własnie - trochę się boję tego sprawdzania. hehe.gif

Napisano

> aaa.... takie buty

> sprawdź dobrze, czy przed śmiercią właściciel nie podpisał z Tobą umowy

Urząd skarbowy by się pewnie z takiej umowy ucieszył jak diabli 893goodvibes.gif

Napisano

> Urząd skarbowy by się pewnie z takiej umowy ucieszył jak diabli

Przyznam się shhh.gif że kiedyś zrobiłem taki myk - wiadomo, człowiek (piękny i rotfl.gif) młody i guuupi.

Kwotę wpisałem jeszcze w starych pln, pani w U.S. sama nie wiedziała, ile ma haraczu naliczyc. hehe.gif

Przywaliła znaczek skarbowy i po zawodach. biglaugh.gif

Napisano

Nielegalne, nie ma co dyskutować i podpowiadać ok.gif Napisałem w formie żartu 893goodvibes.gif

...chociaż umowy do 1kpln są zwolnione z podatku od czynności cywilno-prawnych zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Przyznam się że kiedyś zrobiłem taki myk - wiadomo, człowiek (piękny i ) młody i guuupi.

> Kwotę wpisałem jeszcze w starych pln, pani w U.S. sama nie wiedziała, ile ma haraczu naliczyc.

> Przywaliła znaczek skarbowy i po zawodach.

do 1kpln nie naliczy Ci NIC - albo inaczej - opłata to zero zł wink.gif

Ostatnio kumpel przerejestrowywał golfa z syna na siebie - umowa opiewała na 950zł wink.gif

Napisano

> Nielegalne, nie ma co dyskutować i podpowiadać Napisałem w formie żartu

> ...chociaż umowy do 1kpln są zwolnione z podatku od czynności cywilno-prawnych

Legalność tej operacji jest powiedzmy mniej istotna.

To że są zwolnione z opłaty, to chyba jednak nie jest równoznaczne z prawem do pominięcia rejestracji takiej umowy w US ? hmm.gif

Cóż, jest to jakieś rozwiązanie, ale może się okazać dość kłopotliwym, raczej

Napisano

nikt sie nie zainteresuje umowa starsza niz 5 lat zlosnik.gif

M.

Napisano
  • Autor

> nikt sie nie zainteresuje umowa starsza niz 5 lat

> M.

to z ironią, czy na poważnie??

Napisano

> To pisz umowę, póki ma się nieźle.

> Zawsze wydawało mi się, że najważniejszy jest "kwit", teraz mam "kwit" na jednego z simsonów i dupa

> blada - wł. zmarł daaawno temu.

A co tam za simsony masz? Szukam SR50 z kwitem do remontu zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

no i numer jest tego rodzaju, że Jawa nigdy nie była rejestrowana, no i gość ma poszukać faktury zakupu...wtedy byłoby to warte świeczki...bo powiedział że poniżej tysiąca nie zejdzie...

w końcu jest tyle innych motocykli!!

Napisano

> to z ironią, czy na poważnie??

powaznie.

Napisano

> Nie sprzedaję, a raczej dokupuję.

A na garach to chyba dawno nie grałeś? grinser006.gif

Napisano

> A na garach to chyba dawno nie grałeś?

Pewnie pajęczyną zarosły zlosnik.gif

Napisano

> To że są zwolnione z opłaty, to chyba jednak nie jest równoznaczne z prawem do pominięcia

> rejestracji takiej umowy w US ?

Nawet na takiej umowie, ma być pieczątka z Urzedu Skarbowego że pojazd zwolniono.

Jeżeli pojazd był wyrejestrowany przed 1997 to można spokojnie przywrocić do ruchu.

Taka jawa na zabytek nie przejdzie. Przecie moto musi byc nieprodukowane od 25 lat? A to w czechach klepali po 2000 roczniki... Czyli na zabytek sie łapie w 2025r cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> Nawet na takiej umowie, ma być pieczątka z Urzedu Skarbowego że pojazd zwolniono.

nie musi być!!

> Jeżeli pojazd był wyrejestrowany przed 1997 to można spokojnie przywrocić do ruchu.

nie wiem

> Taka jawa na zabytek nie przejdzie. Przecie moto musi byc nieprodukowane od 25 lat?

25lat moto i 15 nie produkowane!!!!

Napisano

> Nawet na takiej umowie, ma być pieczątka z Urzedu Skarbowego że pojazd zwolniono.

A to już zależy od "widzimisię" danego WK - jeden chce pieczątki, inny nie... wink.gif

Napisano

icon_eek.gif Rejestrowałem auto i przyczepkę - w W.K. nikt nie wspomniał słowem o US.

Napisano

> Pewnie pajęczyną zarosły

Jak kartofli nie sypał to może być. hehe.gif

Napisano

> nie musi być!!

W Zywieckim musi hehe.gif

> nie wiem

Zalezy od widzimisię urzędu. Ja mialem kupione Cezet 350. Miałem tylko stary dowod rejestracyjny z obcietym rogiem. No i sie udało przywrocić do ruchu.

> 25lat moto i 15 nie produkowane!!!!

Aha no to ta Jawa na zabytek nieprędko tongue.gif

Napisano
  • Autor

Lipa będzie z tej Jawy... Właściciel chce za nią Tysiąca i ani grosza mniej...i nie dociera do niego że w takiej cenie to chodza zarejestrowane igły...eh....chyba poszukam sobie coś innego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.