Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przyspieszenie 0-100 serii sportingów

Featured Replies

Napisano

Ile w serii katalogowo i realnie ma seicento sporting, a ile seicento abarth ?

Napisano

> Ile w serii katalogowo i realnie ma seicento sporting, a ile seicento abarth ?

Koło 13 sekund, abarth może mieć ciut lepiej ze względu na skrzynie, ale znowu kapeć 14''.

Koło 13s zlosnik.gif

Napisano

Mój stoperem w ręku miał 12,4.

Takie wyniki powtarzalne ;D

Na kole 145/70/13...

Napisano

> Mój stoperem w ręku miał 12,4.

> Takie wyniki powtarzalne ;D

> Na kole 145/70/13...

Van na kołąch 145/70 r 13, a licznik kłamie ok 10% w górę :/

a na auto banie to się zapala przy ponad 120 ze jadę za szybko (organiczenie do 110). GPS tylko to potwierdza.

Dziwne ze w innych autach może jakoś dobrze wskazywać licznik.

Napisano

> Mój stoperem w ręku miał 12,4.

> Takie wyniki powtarzalne ;D

> Na kole 145/70/13...

Nie chcę się powtarzać, ale stoper to się nie nadaje do nitschego zlosnik.gif

Gtex/foto only zlosnik.gif

Napisano

> Van na kołąch 145/70 r 13, a licznik kłamie ok 10% w górę :/

> a na auto banie to się zapala przy ponad 120 ze jadę za szybko (organiczenie do 110). GPS tylko to

> potwierdza.

> Dziwne ze w innych autach może jakoś dobrze wskazywać licznik.

Mam to samo, licznik jak nie przeskalowany to kłamie, na naszą niekorzyść, w sensie fajnie się ogląda, ale jedziemy wolniej niż wskazuje licznik zlosnik.gif

Napisano

> Ile w serii katalogowo i realnie ma seicento sporting, a ile seicento abarth ?

13s

na gtechu vanem najleszy czas ok 10,5 złapałem - ale na rezerwie,wypatroszony środek, i sekwencja w łapach hehe.gif realnie moze ok 11s

czyli realnie sporting ok 13s moze miec

Napisano

12s to raczej dosc optymistycznie, no chyba ze faktycznie sekwencja w łapach grinser006.gif

wg katalogu 13.5s, wiec realne w granicach 13 jak dobry egzemplarz.

Napisano

> Nie chcę się powtarzać, ale stoper to się nie nadaje do nitschego

> Gtex/foto only

dlatego dodałem ( ;D ) bo to nierealne taki czas grinser006.gif

same przekłamanie to pewnie z 1 sek wink.gif

tak jako ciekawostkę..

Napisano

Wszyscy producenci samochodó skalują licznik w ten sposób, że jego wskazanie jest nieco wyższe od realnej prędkości (max do 10% w zależności od producenta autka) i jest to robione celowo, to nie jest błąd urządzeń pomiarowych tylko celowe działanie

Napisano

> 12s to raczej dosc optymistycznie, no chyba ze faktycznie sekwencja w łapach

> wg katalogu 13.5s, wiec realne w granicach 13 jak dobry egzemplarz.

Napisałem 13, a Arturo jeździ prędzej niż cała reszta, więc robi spoko czasy devil.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wszyscy producenci samochodó skalują licznik w ten sposób, że jego wskazanie jest nieco wyższe od

> realnej prędkości (max do 10% w zależności od producenta autka) i jest to robione celowo, to

> nie jest błąd urządzeń pomiarowych tylko celowe działanie

Bzdura totalna! To nie jest żadne celowe działanie tylko błąd pomiarowy. Wcześniejsze liczniki napędzane linką miały większy błąd ze względu na nieliniowość wskazań.

Napisano
  • Autor

> Bzdura totalna! To nie jest żadne celowe działanie tylko błąd pomiarowy. Wcześniejsze liczniki

> napędzane linką miały większy błąd ze względu na nieliniowość wskazań.

ale obecne są sterowane cyfrowo, nie ma nieliniowości więc powinny pokazywać idealnie, a jednak przekłamują

Napisano

Nie będę się kłócił skoro nawet nie potrafisz przedstawić argumentów, ale jest tak jak mówię, jeśli chcesz to napisz do jakiegokolwiek serwisu autoryzowanrgo i się dowiesz

Napisano

> Nie będę się kłócił skoro nawet nie potrafisz przedstawić argumentów, ale jest tak jak mówię, jeśli

> chcesz to napisz do jakiegokolwiek serwisu autoryzowanrgo i się dowiesz

Nie muszę pisać do żadnego serwisu bo widzę co robimy w pracy. ASO to żadna wyrocznia.

Napisano

> Wszyscy producenci samochodó skalują licznik w ten sposób, że jego wskazanie jest nieco wyższe od

> realnej prędkości (max do 10% w zależności od producenta autka) i jest to robione celowo, to

> nie jest błąd urządzeń pomiarowych tylko celowe działanie

dziwne bo w puncie II i astrze II pokazuje mi idealnie tyle co na GPSie a liczniki z tego co wiem są sterowane elektronicznie już w tych autach... wink.gif dopiero w seju mam masakryczne przekłamania...

Napisano

> ale obecne są sterowane cyfrowo, nie ma nieliniowości więc powinny pokazywać idealnie, a jednak

> przekłamują

Budowa licznika nie zmieniła się oprócz tego że zamiast kręcącej się linki na końcu jest silnik krokowy sterowany impulsatorem.

Napisano
  • Autor

> Budowa licznika nie zmieniła się oprócz tego że zamiast kręcącej się linki na końcu jest silnik

> krokowy sterowany impulsatorem.

nooo właśnie czyli zmieniła się konkretnie smile.gif

Napisano

> nooo właśnie czyli zmieniła się konkretnie

No właśnie nie zmieniła się. Licznik to wskazówka połączona z wyciętym walcem w którym kręci się magnes. Dla wskazówki bez różnicy jest czy magnes się kręci od linki czy od silniczka krokowego. Tylko nowsze konstrukcje stosowane w nowszych i droższych autach mają w pełni cyfrowy licznik. Taki licznik posiadam w renówce, jadąc licznikowe 40km/h w rzeczywistości jest 41,4 a jadąc 120 w rzeczywistości jest 117,6. Legenda z ASO o celowym zawyżaniu wskazań leży w gruzach.

Napisano

> No właśnie nie zmieniła się. Licznik to wskazówka połączona z wyciętym walcem w którym kręci się

> magnes. Dla wskazówki bez różnicy jest czy magnes się kręci od linki czy od silniczka

> krokowego. Tylko nowsze konstrukcje stosowane w nowszych i droższych autach mają w pełni

> cyfrowy licznik. Taki licznik posiadam w renówce, jadąc licznikowe 40km/h w rzeczywistości

> jest 41,4 a jadąc 120 w rzeczywistości jest 117,6. Legenda z ASO o celowym zawyżaniu wskazań

> leży w gruzach.

Jeszcze kwestia profilu gumy i rozmiaru felgi wink.gif

Liczniki w fabryce skalowane są pod seryjne rozmiary.

Napisano

> Jeszcze kwestia profilu gumy i rozmiaru felgi

> Liczniki w fabryce skalowane są pod seryjne rozmiary.

znaczy sie chyba rozmawiamy o REALNYM przyspieszeniu

a nie tym co pokazuje licznik :-)

a poza tym to wiadomo ze słuzbowe wanny sa najszypsze i zaden sportaś im nie dorówna grinser006.gif tak wiec slady po naklejkach spokojnie odejmuja z 1 sekunde

Napisano
  • Autor

> No właśnie nie zmieniła się. Licznik to wskazówka połączona z wyciętym walcem w którym kręci się

> magnes. Dla wskazówki bez różnicy jest czy magnes się kręci od linki czy od silniczka

> krokowego. Tylko nowsze konstrukcje stosowane w nowszych i droższych autach mają w pełni

> cyfrowy licznik. Taki licznik posiadam w renówce, jadąc licznikowe 40km/h w rzeczywistości

> jest 41,4 a jadąc 120 w rzeczywistości jest 117,6. Legenda z ASO o celowym zawyżaniu wskazań

> leży w gruzach.

Wiesz jak działa silnik krokowy ? On nie kręci się jak głupi tylko ma ustalone pozycje (kroki) jest on połączony z przekładnią, kroki mają ustaloną znaną długość, więc taki licznik na poziomie producji można wyskalować co do 1km.

Napisano
  • Autor

> Nie będę się kłócił skoro nawet nie potrafisz przedstawić argumentów, ale jest tak jak mówię, jeśli

> chcesz to napisz do jakiegokolwiek serwisu autoryzowanrgo i się dowiesz

ale ja się z Tobą nie kłócę, ba całkowicie sie z Tobą zgadzam zeby.GIF

Napisano

> Wiesz jak działa silnik krokowy ? On nie kręci się jak głupi tylko ma ustalone pozycje (kroki) jest

> on połączony z przekładnią, kroki mają ustaloną znaną długość, więc taki licznik na poziomie

> producji można wyskalować co do 1km.

Rozbierz sobie licznik podłączany do impulsatora to będziesz wiedział o co chodzi. Z mojej strony koniec, nie mam zamiaru się sprzeczać z wszystkowiedzącymi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.