Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nie pali na gazie i benzynie Golf III 1.8

Featured Replies

Napisano

witam

od kilku dni jestem posiadaczem golfa III 1.8 benzynka plus gaz instalacja zwykła BRC było wszystko ok do dzis jadac samochód jakby zgasł nagle odpalił ale wogole nie reagował na gaz. Gdy stanełem juz wogóle nie odpalił kreci normalnie obojetnie na co przełacze czy na benzyne czy gaz ale nie odpala wiec pozostało holowanie i podczas jazdy probowałem odpalic na biegu i silnik jakby odpalał słychac jak dodaje gazu ale mocy wogóle jakbym stał w miejscu i gazował ktos wie co to moze byc to moj pierwszy gaz i juz widze ze nie bardzo sie zaczyna.

Napisano

> witam

> od kilku dni jestem posiadaczem golfa III 1.8 benzynka plus gaz instalacja zwykła BRC było wszystko

> ok do dzis jadac samochód jakby zgasł nagle odpalił ale wogole nie reagował na gaz. Gdy

> stanełem juz wogóle nie odpalił kreci normalnie obojetnie na co przełacze czy na benzyne czy

> gaz ale nie odpala wiec pozostało holowanie i podczas jazdy probowałem odpalic na biegu i

> silnik jakby odpalał słychac jak dodaje gazu ale mocy wogóle jakbym stał w miejscu i gazował

> ktos wie co to moze byc to moj pierwszy gaz i juz widze ze nie bardzo sie zaczyna.

mi sie kiedyś urwała kabel od masy idący do kompa przy silniku tez miałem podobne efekty

Napisano

> witam

> od kilku dni jestem posiadaczem golfa III 1.8 benzynka plus gaz instalacja zwykła BRC było wszystko

> ok do dzis jadac samochód jakby zgasł nagle odpalił ale wogole nie reagował na gaz. Gdy

> stanełem juz wogóle nie odpalił kreci normalnie obojetnie na co przełacze czy na benzyne czy

> gaz ale nie odpala wiec pozostało holowanie i podczas jazdy probowałem odpalic na biegu i

> silnik jakby odpalał słychac jak dodaje gazu ale mocy wogóle jakbym stał w miejscu i gazował

> ktos wie co to moze byc to moj pierwszy gaz i juz widze ze nie bardzo sie zaczyna.

Jeśli to wielopunktowy wtrysk (digifant) to sprawdź dolot powietrza. Może kichnął i zrzuciło gumę z klapy antywybuchowej przed przepływomierzem powietrza.

Napisano
  • Autor

> Jeśli to wielopunktowy wtrysk (digifant) to sprawdź dolot powietrza. Może kichnął i zrzuciło gumę

> z klapy antywybuchowej przed przepływomierzem powietrza.

instalacja BRC Blitz dzisiaj sam popatrze jeszcze a jak nie to do gazownika musze chyba go jakos zaciagnac

Napisano
  • Autor

> instalacja BRC Blitz dzisiaj sam popatrze jeszcze a jak nie to do gazownika musze chyba go jakos

> zaciagnac

byłe u gazownika mowił ze to nic z gazem bo przynajmniej na benzynie by odpalił przewody swiece aparat ok czy przy padnietej pompie paliwa nie odpali tez na gazie??

Napisano

> byłe u gazownika mowił ze to nic z gazem bo przynajmniej na benzynie by odpalił przewody swiece

> aparat ok czy przy padnietej pompie paliwa nie odpali tez na gazie??

a cewka sprawna? Czujnik położenia wałka rozrządu także? Podłączyć kompa i sprawdzić trzeba.

Napisano
  • Autor

> a cewka sprawna? Czujnik położenia wałka rozrządu także? Podłączyć kompa i sprawdzić trzeba.

okazało sie ze cewka poszła chyba była za słabo przykrecona i albo jakas tania podruba albo wytelepało i sie cos przepaliło albo od słabego styku masy nie wiem grunt ze działa

Napisano

> okazało sie ze cewka poszła chyba była za słabo przykrecona i albo jakas tania podruba albo

> wytelepało i sie cos przepaliło albo od słabego styku masy nie wiem grunt ze działa

to jedna z niewielu bolączek tego genialnie prostego i trwałego silnika. Powodzenia w dalszej eksploatacji cool.gif

Napisano
  • Autor

> to jedna z niewielu bolączek tego genialnie prostego i trwałego silnika. Powodzenia w dalszej

> eksploatacji

no mam nadzieje ze juz nie bedzie takich akcji zlosnik.gif

mam pytanko ktos wie jakie dobre przewody i swiece do gazu ktore oczywiscie mi nie które nie podwoja wartosci auta grinser006.gif ??

Napisano

w tych autach nie należny długo mieć przekręconego kluczyka w stacyjce w pozycje 1.(na przykład w celu posłuchania radia przy wyłączonym silniku) bo wtedy bardzo często pada moduł zapłonowy w cewce zapłonowej

Napisano

> mam pytanko ktos wie jakie dobre przewody i swiece do gazu ktore oczywiscie mi nie które nie

> podwoja wartosci auta ??

dowolne, ważne aby je w porę wymieniać a nie kupować najdroższe.

Napisano
  • Autor

> dowolne, ważne aby je w porę wymieniać a nie kupować najdroższe.

no i znowu silnik zgasł w drodze do domu i znowu to samo cewka ktos mial podobny przypadek ze tak sie paliły cewki?? na nowej przejechałem jakies 200 km i padła gosciu załatwił mi ponoc dobra BERU ktora ma byc lepsza.

Napisano

Pewnie przebija cewkę. Może to być wina świec. Wymień świece. Może warto założyć takie do gazu z mniejszą przerwą na elektrodach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.