Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dylemat z wyborem auta

Featured Replies

Napisano

Witam

Przymierzam się do zmiany auta na większe zlosnik.gif

W grę wchodzą tylko diesle zlosnik.gif

Do wyboru:

bmw e46 2,0d 150 KM najlepiej od 2002 ta po lifcie,

mazda 6 2,0d najlepiej z webasto smile.gif

laguna 2 ph 1 konkretnie ta

Napisano

> laguna 2 ph 1 konkretnie ta

To odrzuc od reki bo w temacie tego auta prebek jest wyjatkiem potwierdzajacym regule...

Jak znajdziesz dobre e46 to bierz ok.gif

Napisano

> Witam

> Przymierzam się do zmiany auta na większe

> W grę wchodzą tylko diesle

> Do wyboru:

> bmw e46 2,0d 150 KM najlepiej od 2002 ta po lifcie,

> mazda 6 2,0d najlepiej z webasto

Oj, lagune w dieslu bym sobie odpuscil.... w ogole te roczniki w dieslu to będzie loteria...

Napisano

A ile pieniędzy możesz przeznaczyć na samochód?

Napisano

kumplowi sie rozbiegla motorownia w takiej lagunie swieca.gif 400km od domu , bagazy pod sufit, dziecko ponizej roku - ogolnie koszmar no.gif

Napisano
  • Autor

> A ile pieniędzy możesz przeznaczyć na samochód?

to zależy od auta rocznika i wyposażenia

Napisano
  • Autor

> To odrzuc od reki bo w temacie tego auta prebek jest wyjatkiem potwierdzajacym regule...

> Jak znajdziesz dobre e46 to bierz

czytając opinie o lagunie to się przeraziłem, dziś miałem okazję przejechać się tym autem i coś stukało w lewym kole. Koleś mówił że to przez opony jednak był wyczuwalny luz na łożysku koła.

natomiast w e46 dużym + jest rozrząd na łańcuchu

Napisano

> czytając opinie o lagunie to się przeraziłem, dziś miałem okazję przejechać się tym autem i coś

> stukało w lewym kole. Koleś mówił że to przez opony jednak był wyczuwalny luz na łożysku koła.

> natomiast w e46 dużym + jest rozrząd na łańcuchu

Z perspektywy trzech lat użytkowania, E46 z dwulitrowym dieslem jest moim zdaniem autem solidnym, w miarę bezawaryjnym (poza koniecznością wymiany co 30 kkm łączników stabilizatora i tulei wahaczy) i rzeczywiście dającym radość z jazdy. smile.gif Tylko co mnie zastanawia, jeśli oglądasz Laguny za 16 kPLN, to nie wiem czy bierzesz pod uwagę, że za dobrze utrzymane E46 z rocznika który podałeś będziesz musiał wydać ok. dwa razy tyle...?

Napisano

> Witam

> Do wyboru:

w tych pieniądzach to napewno nie mazda i napewno nie mazda diesel grinser006.gif

Napisano

klasa srednia w dieslu z 2004 roku z takim wyposazeniem za 16tysiecy to musi byc szał...

Napisano
  • Autor

> Z perspektywy trzech lat użytkowania, E46 z dwulitrowym dieslem jest moim zdaniem autem solidnym, w

> miarę bezawaryjnym (poza koniecznością wymiany co 30 kkm łączników stabilizatora i tulei

> wahaczy) i rzeczywiście dającym radość z jazdy. Tylko co mnie zastanawia, jeśli oglądasz

> Laguny za 16 kPLN, to nie wiem czy bierzesz pod uwagę, że za dobrze utrzymane E46 z rocznika

> który podałeś będziesz musiał wydać ok. dwa razy tyle...?

rozglądając się za e46 brałem pod uwagę tylko 328i ale po przejechaniu paru km (wiem że to nie pomiar smile.gif ) postawiłem na diesla i wiem że wybierając e46 muszę naciągnąć budżet co nie jest problemem wink.gif najbardziej interesują mnie modele po liftowe ale jeżeli znajdzie się perełka 270751858-jezyk.gif starsza to też można się zastanowić smile.gif

Napisano
  • Autor

> 6

można coś więcej? smile.gif

Napisano
  • Autor

> w tych pieniądzach to napewno nie mazda i napewno nie mazda diesel

wiadomo, że mazda nie będzie warta tyle co laguna zlosnik.gifzlosnik.gif

nie sugerujcie się laguną zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

Co to znaczy według Ciebie naciągnąć budżet i ile możesz wydać bez naciągania budżetu? e46 może kosztować 25k zł,a może 45k zł. Więc rozpiętość cenowa jest spora.

Napisano

> Witam

> Do wyboru:

Ja bym na pewno nie wybral bym nr 1 i 3. Mazda 6, ok ale nie w dieslu.

Poza (tania) Laguna bdb stosunek ceny do tego co auto oferuje ma Croma. dobry diesel, przestronne wnetrze ok.gif

Ewentulanie mozna jeszcze czegos bardziej popularnego poszukac jak Mondeo czy Vectra C

Napisano
  • Autor

> Co to znaczy według Ciebie naciągnąć budżet i ile możesz wydać bez naciągania budżetu? e46 może

> kosztować 25k zł,a może 45k zł. Więc rozpiętość cenowa jest spora.

25k zł to już max zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja bym na pewno nie wybral bym nr 1 i 3. Mazda 6, ok ale nie w dieslu.

> Poza (tania) Laguna bdb stosunek ceny do tego co auto oferuje ma Croma. dobry diesel, przestronne

> wnetrze

> Ewentulanie mozna jeszcze czegos bardziej popularnego poszukac jak Mondeo czy Vectra C

czemu mazda nie w dieslu?

z laguną miałem pierwszy raz do czynienia i miłe wrażenia i cena do wyposażenia jak i rocznika ok.

Napisano

> 25k zł to już max

Tzn. tyle chcesz przeznaczyć na "materiał wyjściowy", czy tyle wydać na auto gotowe do jazdy (zarejestrowane, ubezpieczone, z wymienionym rozrządem, płynami itd.) ?

Napisano

> czemu mazda nie w dieslu?

bo jak poprzedni wlascicie nie "poprawil" smoka w misce olejowej to jest bardzo duza szansa ze Ci silnik stanie...

Napisano

> rozglądając się za e46 brałem pod uwagę tylko 328i ale po przejechaniu paru km (wiem że to nie

> pomiar ) postawiłem na diesla

a co Ci nie pasowalo w tym silniku?? pytam tak z ciekawosci

w e36 spisuje sie znakomicie, jest bezobslugowy i bezawaryjny,

i o ile robisz wiekszosc trasy to olalbym diesla

Napisano

> Zwłaszcza diesel

zgadza sie , M6 - tylko bena 2,0 ok.gifok.gif

Napisano

> czemu mazda nie w dieslu?

za duzo problemow z tym silnikiem - poczytaja sobie na forum.

Znajomy co sciaga auta juz sciagnal kilka fajnych 6-tek, ale z zatartymi silnikami przy niskim przebiegu, mowil mi ze cena za silnik w stosunku do innych jest b, wysoka - ciekawe czemu grinser006.gif

Kolega z pracy ostatnio kupowal i podobnie jak sie naczytal i pogadal z ludzmi to kupil 2.5 noPb.

Jak juz koniecznie chcesz cos z Jp i z deslem, to lepiej zainteresowac sie Accordem 2.2

> z laguną miałem pierwszy raz do czynienia i miłe wrażenia i cena do wyposażenia jak i rocznika ok.

Tez mialem, ale (na szczescie) nie swoja grinser006.gif, jednak jak sie poczyta opinie to robi sie juz mniej ciekawie. Nawet Reno przyznalo sie ze to nei byla udana konstrukcja ok.gif

Napisano
  • Autor

> a co Ci nie pasowalo w tym silniku?? pytam tak z ciekawosci

> w e36 spisuje sie znakomicie, jest bezobslugowy i bezawaryjny,

> i o ile robisz wiekszosc trasy to olalbym diesla

myślałem że silnik ten będzie bardziej elastyczniejszy i silniki te produkowane było do 2000 roku. Modelem którym jeździłem był w lpg i moze dlatego takie wrażenie z jazdy mimo dobrego wyposażenia rozczarowałem się frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.